Van egy orion 585 házi mozim a géphez hazsnálom , 2 hetes, az vele a bajom hogy ha a basszus felvan csavarva eléggé akkor elkezd zörögni a reflex cső vagy itt valami de a hang ettől még 100% on is szép tiszta , de ez akkor milyne hiba lehet?:S
Pedig vannak jó termékeik. Érdekes dolog ez a Genius. Egyes termékeik örökéletűek, néhányuk meg állandóan tönkremegy. Példe: nekem és az egyik ismerősömnek egy és ugyanaz a hangrendszerünk volt, Genius 5.1-es szett. Az enyémmel sosem volt semmi baj, működött ahogy kell, sosem romlott el. A haveromé meg állandóan kikészült, állandóan hozzám járt, hogy szereljem má' meg. Rendre elégtek benne a végfok TDA ic-k. A nyákon szinte mindent lecseréltem, és így is 3-4x tönkrement neki a végfok. Olyan is volt, hogy behalt valamelyik tda és vitte megával a mélynyomó hangszórót is. Aztán csinálta azt is, hogy itt-ott mentek a satelit hanszórók, de ha ment is, recsegtek.
Szóval érdekes.
Üdv szerintetek ez a hangfal megér 13.000?
GENIUS SW-HF2.1 1700:
Specifikáció
HANGRENDSZER: 2.1
HANGSZÓRÓ CSATLAKOZÁSA: Jack
HANGERŐ: 45 Watt /RMS/
Leírás:
Gyártó: Genius
Termékosztály: Hangszórók
Hangszórók száma: 3 db
Szatellit hangszórók száma: 2 db
Mélysugárzó (Subwoofer): Igen
Satelitte hangszórók teljesítménye: 16 Watt
Mélysugárzó teljesítménye: 29 Watt
Satelitte hangszórók frekvenciája: 50 - 20000 Hz
Távirányító a készletben: Nem
Külső tápegység: no data
Tápegység feszültség: 230 V AC
Impedancia: 4 Ohm
Szín: Világos barna
Nekem is a 2 orion hangszórómat újra kellett ragasztanom mert egyszerűen elporladt a ragasztás és felvált a pille (a középső porvédő). Emiatt ahogy mozgott a membrán úgy emelgette a pillét ami csattogó-recsegő hangot adott. Palmatex cipőragasztó volt kéznél, mindkettőt azzal ragasztottam és többször is jól rányomkodtam hogy erős legyen. A pille szépen ráül a helyére és csak le kell nyomkodni (vigyázni kell hogy oldalirányba ne menjen el). Én egy éjszakát szoktam hagyni hogy száradjon, és először csak finoman a hangerővel nehogy elengedje 😃 1 nap és lehet kínozni 😃
Létezik olyan program ami "controllba" járatja a fejhallgatómat meg egyidőben vele a hangrendszerem is? Keverőpultot csak ezért nem szeretnék....Egyébként USB-s a fejesem, nem a hangkártya vezérli...
Olyan szokott történni, hogy a membrán leválik a fémkarimájáról és az berezonál. Azt óvatosan vissza lehet ragasztani, de nem vízbázisú ragaccsal! De akár elektronikai eredetű is lehet a gond, egy szűrőkondenzátor bekészült vagy rossz ellenállások. Túlmelegedő végfok IC is csinál érdekes utózajokat, de bármi lehet.
Szép estét!
Az volna a problémám, hogy pár napja történt valami a hangszórómmal, mert, ha megy egy film a gépen vagy játék akkor minden hang kiadásakor "dörmög", morog a hangszóró. Már elég régi a hangszóró, de azért ha van ötletetek, h mi okozza ezt, akkor meghalgatnám. 😀 Egyébként működik rendesen csak idegesítő, hogy halkan morog.
Sziasztok!
Szeretnék hangfalat venni, jelenlegi kinézettem: YAMAHA HS50M
Főleg elektromos zenét szerkesztek, de ezenkívül sounddesign-ra is használnám a kis interface-emmel.
Eddig itt tartok: Lexicon Alpha USB+AKG K240Studio, és gondolkodtam azon hogy hangfalakat is veszek, mert fülesen keverni nem mindig jó.
Mi a véleményetek a HS50M-ről? Vagy ajánlotok mást? kb ebben az árban
Nézegettem az 5.1-es hangrendszereket, de valahogy én nem vagyok elájulva tőlük. Nekem jelenleg 4db hangfalam van (4x100W) amik mind zenehallgatásnál, mind filmnézésnél megállják a helyüket. Én szerencsére ki tudom használni őket, de panelba persze már más kérdés. Videoton sztereó erősítőre vannak rápakolva a lelkeim, filmnézésnél nem semmi amit művelnek... és egy házibuliban is megállják a helyüket. Persze lehet sokkal jobb 5.1 és 2.1 rendszert kapni, de az nem kevés pénz.
Nruhtas: már el is felejtettem, hogy ideírtam. A helyzet a következő: elkövettem egy rohadtul amatőr és ciki hibát, tranzisztornak néztem egy voltregulátor IC-t, ezért meg sem néztem jó e, aztán persze hogy az volt tönkremenve. Egy 78L05-ös háromlábú bizbasz volt beteg, kicseréltem és már megy is a dolog.
A kombót egyébként tegnap adtam el, 8 évnyi szolgálat után másnál fog ezentúl domborolni, helyette a jövő hét folyamán lesz egy Fender TV Fifteen, csöves előfokkal, 350W erővel, gyönyörű hanggal. Szóval happy end
akos40: Legegyszerűbb ha fülessel skype-olsz... Vagy be lehet állítani a háttérzaj csökkentést is a hangkártyád szoftverében(hatásosabb) vagy jobb klikk a kis hangszóróra a tálcán az óra mellett--->rögzítőeszközök--->kommunikáció, és itt minden egyéb hang elnémítása...(nem tudom, hogy ez mennyire hatásos de egy próbát megér) 😃
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy miközben játszok a barátommal és közben beszélünk Sykpe-on, de én halkan zenét szeretnék hallgatni, azt ő is olyan hangosan hallja mint én. Be lehet valahol állítani windows 7-en belül, hogy ne vegye a hangot amit én éppen hallok?
Kicsit bonyolultan fogalmaztam meg, remélem valaki tud rá válaszolni. 😀
Van egy fender kombóm, bajom van vele. Szaggatottam szól a hang. Azaz, megpengetem a bőgőm, ahelyett, hogy szépen, egyenletesen szólna, pár tizedmásodperces kihagyások vannak benne.
Szétszedtem, megvizsgáltam, kontakthibát kerestem, még ki is cseréltem pár alkatrészt, de feleslegesen, mert a hibajelenség még fenn áll.
Elektrotechnikusi végzettségem van, szóval megkérnélek titeket, a "próbáltad-e már ki-be kapcsolni" típusú kommentektől kíméljetek.
Amit tudunk:
-áramkábel OK
-bőgő OK
-Jack kábel OK
-erősítő, végfok, trafók, miegymás OK
-égésnyom, gyanús alakú, elégett cucc NINCS
-bekapcsoló gomb OK
-potméterek OK
-fejhallgató kimenet OK
Kínomban, órákon át minden szarságot lemértem, kipróbáltam és rohadt frusztráló, hogy nem tudom megcsinálni, pedig ha valamihez, hát az ilyen masinákhoz értek. Az összes bandatagnak én szerelgettem a szajréit és pont az enyémet meg nem tudom megcsinálni, rohadtul frusztráló.
Kérem, segítsetek.
Sziasztok!
Aki ért a kocsik hangtechnikájához írjon PM-et vagy nézzem erre a topicra:
[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=295&rowstart=375[/url]
holozis_HUN írta:
Am a lenovo ideapad y 500 core i5 650m 4 gb sli-ben milyen a hangkártya? Mert ts-en nem szeretném ha valami hülye hangom lenne... Jah meg ebben [url] http://mobile.logitech.com/hu-hu/product/usb-headset-h340?crid=36 [/url] mennyire jó a mikrofon meg a hangszóró? Mert majd gameplay-ben nem árt ha az embernek a valóságos tiszta hangja van... Am jbl desinged hagfalai vannak a laposnak ha ez segített 😀
Inkább egy Maxell Retro dj. Mikrofonnak meg egy genius vagy zalman csíptetős mikrofon. A zalmannak elég jó hangja van.
Am a lenovo ideapad y 500 core i5 650m 4 gb sli-ben milyen a hangkártya? Mert ts-en nem szeretném ha valami hülye hangom lenne... Jah meg ebben [url] http://mobile.logitech.com/hu-hu/product/usb-headset-h340?crid=36 [/url] mennyire jó a mikrofon meg a hangszóró? Mert majd gameplay-ben nem árt ha az embernek a valóságos tiszta hangja van... Am jbl desinged hagfalai vannak a laposnak ha ez segített 😀
Cooley írta:
Nálam a különbség ég és föld volt, amikor az alaplapiról átálltam az X-Fi Titaniumra, de én egy Realtekről váltottam, nem C-Media-ról, szóval nálam a különbségek java a szoftveres oldalról eredt. Ja, de most látom, a tieden VIA van. Azokat nem ismerem. Pedig meg mertem volna róla esküdni, hogy az összes ASUS lapon C-Media vezérlő van.
Az enyémen is realtek van és asus lap. Habár én nem sok különbséget hallottam alc887-es és xonar d1 között. Vagy az enyém egy nem valami jól sikerült példány.
Azért is mondtam, hogy a különbség java a szoftverből ered, mert egy átlagfelhasználóak az többet számít, mint a hardver. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a PAX driverek legalább annyit javítottak a minőségen, mint anno maga a csere...
Cooley írta:
Nálam a különbség ég és föld volt, amikor az alaplapiról átálltam az X-Fi Titaniumra, de én egy Realtekről váltottam, nem C-Media-ról, szóval nálam a különbségek java a szoftveres oldalról eredt. Ja, de most látom, a tieden VIA van. Azokat nem ismerem. Pedig meg mertem volna róla esküdni, hogy az összes ASUS lapon C-Media vezérlő van.
Az enyémen is realtek van és asus lap. Habár én nem sok különbséget hallottam alc887-es és xonar d1 között. Vagy az enyém egy nem valami jól sikerült példány.
nagyzoli84 írta:
Szeretném megkérdezni hogy ha vennék egy asus xonar dsx hangkártyát az integrált helyett,hallanék minőségi javulást? Vagy mivel aktívak a hangfalaim az az erősítő számít,nem az a jel amit a gépből kap? Torzítás,dB ilyesmi.
Minden számít. Az igazi Audiophilesek még a kábelt is megválogatják. De a legjobban a hangszóró számít.
Nálad fölösleges lenne venni hangkártyát. Nem sok különbséget hallanál. Azt is csak akkor ha jobban odafigyelsz.
Szeretném megkérdezni hogy ha vennék egy asus xonar dsx hangkártyát az integrált helyett,hallanék minőségi javulást? Vagy mivel aktívak a hangfalaim az az erősítő számít,nem az a jel amit a gépből kap? Torzítás,dB ilyesmi.
Első nekifutásra az Onkyo TX-NR616-et néztem ki. Vélemény, esetleg jobb alternatíva? Lehetőleg 150eFt-on belül, de minél olcsóbban. Esetleg Sony STR-DH520 az olcsóbb kategóriából.
Én ezt biztos megnézném. Marantz SR6004
Bár az Onkyo-ban jobban bízok. Meg a hangja is jobb. Vagy még Harman Kardon erősítők.
Valami újabb modellt szeretnék. A Harman/Kardonok közt is nézegelődtem, de nem találtam az igényeimnek megfelelőt jó áron. Az előző hsz-omban említett Sony-ról esetleg bármi vélemény?
Áráért biztos jó lehet. Még Sony-s erősítőt sem hallottam még.
Első nekifutásra az Onkyo TX-NR616-et néztem ki. Vélemény, esetleg jobb alternatíva? Lehetőleg 150eFt-on belül, de minél olcsóbban. Esetleg Sony STR-DH520 az olcsóbb kategóriából.
Bár az Onkyo-ban jobban bízok. Meg a hangja is jobb. Vagy még Harman Kardon erősítők.
Valami újabb modellt szeretnék. A Harman/Kardonok közt is nézegelődtem, de nem találtam az igényeimnek megfelelőt jó áron. Az előző hsz-omban említett Sony-ról esetleg bármi vélemény?
Első nekifutásra az Onkyo TX-NR616-et néztem ki. Vélemény, esetleg jobb alternatíva? Lehetőleg 150eFt-on belül, de minél olcsóbban. Esetleg Sony STR-DH520 az olcsóbb kategóriából. Az ára miatt lényegesen szimpatikusabb, bár a Sony nem tudom, mennyire gyárt jó erősítőket.
Jelenleg egy LG BH7520T típusú 5.1-es házimozirendszerem van, és szeretném a erősítőt lecserélni egy komolyabb (otthoni felhasználásra) 7.1-es erősítőre, valamint szeretnék venni egy pár jó minőségű hangfalat FL és FR hangszóróknak, hogy a sztereó anyagokat jobb minőségben hallgathassam, illetve játékokhoz meg filmekhez meg legyen 7.1.
A kérdésem az lenne, hogy különböző árkategóriákból melyik erősítőket illetve hangfalakat ajánljátok? Mivel gépre lesz kötve, nincs szükség semmiféle videólejátszó képességre. És legyen képes a DTS-HD illetve Dolby TrueHD dekódolásra.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat (hozzáértőktől)!
stratx írta:
Sziasztok nekem az a gondom hogy beraktam a hangkártyát de nem telepíti fel, holott fel kéne automatikusan ismernie
átraktam másik helyre, próbáltam hasonló kártyát, az se jó,
multimédiás audioeszköznek ismeri fel
win xp-n jó, de win 7-en nem
Win7-nél vezérlőpultba be kell állítani alapértelmezettként az új hangkarit.
De nekem nem ismeri fel a hangkarit.
eszközkezelöben nincs sárga háromszög felkiálltojel, vagy esetleg [LINK]
Köszi de az a gond hogy nekem egyéb eszközökbe dobja és nekem a régebbi hardvertelepítőnél nincs ott a gyártó, nemtom miért xp-n még jó volt a hangkari most meg nem érzékeli egyébként (creative sound blaster ct4810)
stratx írta:
Sziasztok nekem az a gondom hogy beraktam a hangkártyát de nem telepíti fel, holott fel kéne automatikusan ismernie
eszközkezelöben nincs sárga háromszög felkiálltojel, vagy esetleg [LINK]
stratx írta:
stratx írta:
sizz írta:
Dubstepre és keményebb rapre melyik fejhallgatót éri meg megvenni?
Kipróbáltam egy Beats-t és tetszett, csak tényleg nagyon drága és látom is hogy szidják és mondják, hogy vannak sokkal jobbak olcsóbban.
SHURE SRH 440 😉 Már volt vele tapasztalatom......😀
Kipróbáltam egy Beats-t és tetszett, csak tényleg nagyon drága és látom is hogy szidják és mondják, hogy vannak sokkal jobbak olcsóbban.
optikai bemenet
a win rca csatlakozónak írja az optikait...
A két hátsóm csak akkor szól, ha a tulajdonságoknál a dolby-t tesztelem, játékok alatt semmi...
Dts tesztnél néma...
Lehet valahogy realtek alc887 -ből optikai kábelen 5.1 et kivinni játékoknál?
A beállításoknál nem tudok hangfalakat konfigurálni, egyszerűen nem aktív...
Van egy orion 585 házi mozim a géphez hazsnálom , 2 hetes, az vele a bajom hogy ha a basszus felvan csavarva eléggé akkor elkezd zörögni a reflex cső vagy itt valami de a hang ettől még 100% on is szép tiszta , de ez akkor milyne hiba lehet?:S
Szóval érdekes.
GENIUS SW-HF2.1 1700:
Specifikáció
HANGRENDSZER: 2.1
HANGSZÓRÓ CSATLAKOZÁSA: Jack
HANGERŐ: 45 Watt /RMS/
Leírás:
Gyártó: Genius
Termékosztály: Hangszórók
Hangszórók száma: 3 db
Szatellit hangszórók száma: 2 db
Mélysugárzó (Subwoofer): Igen
Satelitte hangszórók teljesítménye: 16 Watt
Mélysugárzó teljesítménye: 29 Watt
Satelitte hangszórók frekvenciája: 50 - 20000 Hz
Távirányító a készletben: Nem
Külső tápegység: no data
Tápegység feszültség: 230 V AC
Impedancia: 4 Ohm
Szín: Világos barna
További jellemzők: Fa burkolat
Létezik olyan program ami "controllba" járatja a fejhallgatómat meg egyidőben vele a hangrendszerem is? Keverőpultot csak ezért nem szeretnék....Egyébként USB-s a fejesem, nem a hangkártya vezérli...
Az volna a problémám, hogy pár napja történt valami a hangszórómmal, mert, ha megy egy film a gépen vagy játék akkor minden hang kiadásakor "dörmög", morog a hangszóró. Már elég régi a hangszóró, de azért ha van ötletetek, h mi okozza ezt, akkor meghalgatnám. 😀 Egyébként működik rendesen csak idegesítő, hogy halkan morog.
Szeretnék hangfalat venni, jelenlegi kinézettem: YAMAHA HS50M
Főleg elektromos zenét szerkesztek, de ezenkívül sounddesign-ra is használnám a kis interface-emmel.
Eddig itt tartok: Lexicon Alpha USB+AKG K240Studio, és gondolkodtam azon hogy hangfalakat is veszek, mert fülesen keverni nem mindig jó.
Mi a véleményetek a HS50M-ről? Vagy ajánlotok mást? kb ebben az árban
Milyen hangfalat ajánlanátok max 25.000 Ft-ig? Lehet 2.1 vagy 5.1 😀
A kombót egyébként tegnap adtam el, 8 évnyi szolgálat után másnál fog ezentúl domborolni, helyette a jövő hét folyamán lesz egy Fender TV Fifteen, csöves előfokkal, 350W erővel, gyönyörű hanggal. Szóval happy end
A problémám az lenne, hogy miközben játszok a barátommal és közben beszélünk Sykpe-on, de én halkan zenét szeretnék hallgatni, azt ő is olyan hangosan hallja mint én. Be lehet valahol állítani windows 7-en belül, hogy ne vegye a hangot amit én éppen hallok?
Kicsit bonyolultan fogalmaztam meg, remélem valaki tud rá válaszolni. 😀
Szétszedtem, megvizsgáltam, kontakthibát kerestem, még ki is cseréltem pár alkatrészt, de feleslegesen, mert a hibajelenség még fenn áll.
Elektrotechnikusi végzettségem van, szóval megkérnélek titeket, a "próbáltad-e már ki-be kapcsolni" típusú kommentektől kíméljetek.
Amit tudunk:
-áramkábel OK
-bőgő OK
-Jack kábel OK
-erősítő, végfok, trafók, miegymás OK
-égésnyom, gyanús alakú, elégett cucc NINCS
-bekapcsoló gomb OK
-potméterek OK
-fejhallgató kimenet OK
Kínomban, órákon át minden szarságot lemértem, kipróbáltam és rohadt frusztráló, hogy nem tudom megcsinálni, pedig ha valamihez, hát az ilyen masinákhoz értek. Az összes bandatagnak én szerelgettem a szajréit és pont az enyémet meg nem tudom megcsinálni, rohadtul frusztráló.
Kérem, segítsetek.
Aki ért a kocsik hangtechnikájához írjon PM-et vagy nézzem erre a topicra:
[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=295&rowstart=375[/url]
Segítségért előre is köszi! 😀
Azért is mondtam, hogy a különbség java a szoftverből ered, mert egy átlagfelhasználóak az többet számít, mint a hardver. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a PAX driverek legalább annyit javítottak a minőségen, mint anno maga a csere...
Nálad fölösleges lenne venni hangkártyát. Nem sok különbséget hallanál. Azt is csak akkor ha jobban odafigyelsz.
Határozottan ne.
Határozottan ne.
Határozottan ne.
Első nekifutásra az Onkyo TX-NR616-et néztem ki. Vélemény, esetleg jobb alternatíva? Lehetőleg 150eFt-on belül, de minél olcsóbban. Esetleg Sony STR-DH520 az olcsóbb kategóriából. Az ára miatt lényegesen szimpatikusabb, bár a Sony nem tudom, mennyire gyárt jó erősítőket.
Jelenleg egy LG BH7520T típusú 5.1-es házimozirendszerem van, és szeretném a erősítőt lecserélni egy komolyabb (otthoni felhasználásra) 7.1-es erősítőre, valamint szeretnék venni egy pár jó minőségű hangfalat FL és FR hangszóróknak, hogy a sztereó anyagokat jobb minőségben hallgathassam, illetve játékokhoz meg filmekhez meg legyen 7.1.
A kérdésem az lenne, hogy különböző árkategóriákból melyik erősítőket illetve hangfalakat ajánljátok? Mivel gépre lesz kötve, nincs szükség semmiféle videólejátszó képességre. És legyen képes a DTS-HD illetve Dolby TrueHD dekódolásra.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat (hozzáértőktől)!
Köszi de az a gond hogy nekem egyéb eszközökbe dobja és nekem a régebbi hardvertelepítőnél nincs ott a gyártó, nemtom miért xp-n még jó volt a hangkari most meg nem érzékeli egyébként (creative sound blaster ct4810)
SHURE SRH 440 😉 Már volt vele tapasztalatom......😀
Eltűnt minden beállítási opció, ami a jack-kel való csatlakoztatásnál megvolt /másik hangcucc/
Sehol nem tudom 5.1-re erőltetni?
a win rca csatlakozónak írja az optikait...
A két hátsóm csak akkor szól, ha a tulajdonságoknál a dolby-t tesztelem, játékok alatt semmi...
Dts tesztnél néma...
Érdekes hogy a szoftver digital rca-t ír optikai helyett ?!
A beállításoknál nem tudok hangfalakat konfigurálni, egyszerűen nem aktív...