Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gép bővítésen gondolkozok , pontosabban csak egy új procin. Mi az a proci szerintetek ami a videókártyámat tökéletesen kielégíti (mert szerintem a mostani közel sem hozza ki belőle a maximumot)?
Így néz ki most : https://gepigeny.hu/user/skillz88/eszkozok/59468
Előre is köszi.
Segítséget kárnék Tőletek, nem teljesen csak processzor miatt, de azért ide linkelem be, mert nem tudom egyáltalán jó e ez a processzor ami ebben a gépben van. Vagy szeritetek ez a gép milyen ezekkel a paraméterekkel?
Előre is köszönöm!!!!!
https://www.laptopszalon.hu/hp/hp-17-by0000nh-4uj19ea-akc-laptop_35688-adatlap
De amit neztem a listan az van hogy 4×32 meg 2×16 van 2x8 nincs rajta akkor ezt nem támogatja ?
Ismét nézelődök CPU fronton, mert ahogy nézem a memória árak csökkenőben, így azzal még várnék.
Viszont azt nézem, hogy egy sima i7 6700 drágább mint az i7 6700K. Ez miért van így? 7700 és annak K verziójánál már a K-s a drágább értelemszerűen, de akkor a 6700 vs 6700K közt miért van hogy utóbbi olcsóbb?
Szerk:
zelcsi
Elég a sima 4790 is abba alaplapba. Igaz támogatja, de a sima is nagy ugrás a Pentiumhoz képest.
(Leginkább játszásra használnám a gépet)
Én ha most vennék processzort Ryzen 2600-at vennék, de azt mondta egy emberke (hiszek neki mert konyít a dolgokhoz) hogy várjam meg processzor téren a Márciust és mivel nekem nem olyan sűrgős elvagyok egyenlőre a kis G4560 al is, ezért megvárom mit villant az AMD 7nm-en márciusban,neked is inkább ezt ajánlanám, addig tudsz gyűjteni is,nekem már megvan mindenre a pénz csak várok egyenlőre 😀 malac perselyem már durran szét 😃
Nem is tudja hozzá használni.
Nem mostanába tervezem majd lecserélni a procit így egy időtálló darabot szeretnék.
Kiszemeltek:- I7 7700 vs I5 8600 (mindkettőből a sima, nem a K-s) és igen a 8600 hoz bele van számolva a z370 es deszka is,kb egy árba lennék az i7 7700 al is meg a deszka+8600 al is, kérdés hogy jövőre nézve melyik lenne érdemesebb döntés játékok szempontjából
A 4 mag magonkénti 2 szállal vagy a 6 mag magonkénti 1 szálas teljesítménnyel,teszteket néztem már hol ez hol az a jobb,viszont a 8600 + új deszka később még fejleszthető lehetne,de kérdés mire azt fejleszteni kell majd addigra már megint másik deszka plusz proci csere kellene 😃 tehát tudom hogy bőben bika még az i7 7700 is mondtátok már és meg is értettem de a jövőre nézve melyik lehet a jobb választás a 4 vafy a 6 fizikai mag.csalóka mert az i7 magonként 2 szálat ad míg az i5- 1 et, és igen tudom hogy vga limitem lesz de majd idővel az is cserélve lesz most azzal ne törődjünk. Tehát Z370+8600 vs i7 7700 köszi!
Kösz mindkettőtöknek.
Ebből kellene kihozni egy procit alá deszkát és ramot.
Na most kérdések merültek fel bennem.
Megéri-e illetve ki lehet e kihozni DDR4 es ramokat ebből az árból. (aki használni szeretné full budget csak erősebb gépet akar mostani egy Athlon x2 meg 4 giga ram egy kukázott vga-val)
Jelenlegi árakban meg trendekben nem vagyok otthon.
Nézelődtem. Intel Pentium G 5600 vagy Ryzen 3 2200G ami ha jól tudom a legjobb budget procik ár/érték arányban. (javítsatok ki ha tévedek)
Ez alá valami deszka 10-12 ezer körül. Meg 8gb Kingston vagy akármilyen értelmes DDR3/DDR4 ram (1866mhz minimum amire gondolok)
Feltételezem van sokkal optimálisabb opció is. Várom a válaszokat és köszönöm előre is ^^
Memórián sokat lehet spórolni ha használtan veszitek. A legtöbb hardvert én is inkább újjonnan szeretem megvenni, de bátran tudom ajánlani a használt piacot ha RAM-ról van szó. Főleg ha normálisabb márkájút kerestek. Kingston, HyperX, Geil, Corsair, G.Skill. Ezek mennek míg világ a világ + 2 nap. Minimális a kockázat.
Ha APU kell akkor jelenleg az AMD megoldása fényévekkel jobb. Alaplapot nektek kell eldöntei az alapján hogy mik az igények. Akartok e tuningolni vagy sem, valamint hogy mennyi PCI sín, SATA és USB port kell.
Intel Pentium Dual-Core G4560 3.5GHz LGA1151 19k, de csak egy helyen kapni
MSI B250M PRO-VDH alaplap 19k
G.SKILL 8GB RipjawsX DDR3 2400MHz CL11 KIT F3-2400C11D-8GXM 23-24k
Ez összesen: 63k kb
INTEL Pentium Gold G5600 3.90GHz 1151 300 31k
GIGABYTE B360M H 22k
G.SKILL 8GB RipjawsX DDR3 2400MHz CL11 KIT F3-2400C11D-8GXM 23-24k
Összesen ez: 75k kb.
Ryzen esetén
AMD Ryzen 3 1200 3.10GHz AM4 BOX + Wraith Stealth hűtő 26k
MSI A320M GAMING PRO 21k
PATRIOT 8GB Viper ELITE DDR4 2666MHz CL16 PVE48G266C6GY 26k
Ez meg összesen: 73k kb.
A döntés a tiéd. Új alkatrészek. Ha keresel jobban (most csak saccoltam), akkor lehet olcsóbban is kijön.
Nagyon olcsóbban értelmes új hármas kombót csak használtan kapsz. Szerintem a plusz 10k nem lehet akadály...
Tényleg olyan jó az Intel Pentium G4560-as vagy inkább válasszam a Ryzen 3/5 szériákat?
Ui: Nem csak játékra hanem videó gameplay felvevésre és videószerkesztésre is használnám
Amúgy a másik kérdésre, igen a G4560 tényleg nagyon jó lett! (az Intel még azt is fontolgatta, hogy a hasonló, de drágább i3 procik gyártásával leáll...)
Vagy az autópiac: kigurítod a szalonból és már felét sem éri.
Hát én meg talán jövő hónapban meglesz már a Ryzen cumó a lap már megvan csak proci és ram kell bele és kész. A ram terén egyelőre 1x8GB lesz majd karácsonyra bővítve lesz. 😆
most nem veszek még semmit, megnézem ezt a 9XXX szériát mit hoz Z390 es lappal majd
Egy kis segítséget kérnék processzor ügyben. Most egy AMD A4-5300-as van benne, nem szívesen cserélnék alaplapot, csak ha muszáj.
Ha jól látom ez egy FM2-es foglalatú, és a kérdés az lenne, hogy milyen processzort vásároljak ami ettől fényévekre jobb? Max. 40ezerig.
Alaplap: Asus F2A55-M LK.
Videókártya: Geforce GTX760
Ram: 8Gb
Válaszotokat előre is köszönöm!
Végigpörgettem, sehol sincs raktáron, csak külföldi oldalakon.
Például FM2+ lehet belerakni, vagy ez teljesen kizárt?
Kevés az a 190W, főleg ha ekkora prociváltásra készülsz. A "Milyen tápot vegyek?" topikban tudsz ezzel kapcsolatban kérdezni.
Vásárlásra meg nézz körül a hardverapro.hu-n. 😀
Gondoltam nálamnál szakavatottabb emberek segítségét kérném vettem egy ASUS ROG STRIX B250F-et.
Viszont azt nem tudom hogy pontosan melyik bele a jelenleg elérhető legjobb 7. Genes I7-es.
A lap adatai és a doboza szerint az ASUS ROG STRIX B250F a 6.- és 7. gen procijai közül az I7-ig vihető fel.
De abból melyik a jelenlegi legjobb ami MO-n beszerezhető ?
Az ár nem rémiszt meg.
Köszönöm a segítséget.
Az a kérdésem, hogy a(z) Asus P8P67 LE alaplapomhoz passzol-e a(z) Intel Core i7-3770 processzor?
Azért kérdem mert a processzor 22 nm-es míg az alaplapom adatlapján ezt írják: Supports Intel® 32 nm CPU.
Alaplap: [LINK]
Processzor: [LINK]
Nos az alábbi kérdésem talán ide passzol a legjobban,remélem tud valaki ésszerű magyarázatot adni. 😃
Adott az i3 8100-as processzor,ami jelenleg 33 ezer Ft körül mozog illetve adott a 6. vagy 7. szériás i5 processzorok.
A kérdés.Meg tudná valaki nekem mondani,hogy az i3 8100 hogy lehet csak 33 ezer Ft ,és a tudásban kb vele megegyező 6. és 7. szériás i5 hogy lehet 50 ezer Ft + az ára.
Válaszokat köszönöm szépen! 😃
Szerintem:
Verseny.. hasonlitsd ossze a ryzen es intel kinalatot (utobbinal 7-8.gen). Hamar megtalalod a valaszt a kerdesedre. A ryzen nagyon korrekt processzor lett, en is amellett dontottem es nem bantam meg. (r5 1600)
Ryzen 3 apró darabokra darálja az intelt:
APU vs. IGP
Itt is látszik az intel darálása, ja mégsem 😃
A ryzen 2200g a i3 8100 elenfele, még szép hogy erősebb lesz a 2200g a g4560-nál.
Viszont a 13 8100 erősebb mint a 2200g (kártyával), kártya nélkül a 2200g az erősebb.
A videókról annyit, hogy az első végeredménye tök nyilvánvaló, 2 vs 4 fizikai mag, itt nyilván a Ryzen nyer.
A második meg: az Intel köztudottan nem tündököl GPU fronton, míg az AMDnek vannak ott is fejlesztései. Olyan gépeket építenek IGPvel, amiken maximum flash játékoknak kell elfutniuk. A Vega meg direkt azért lett a Ryzenbe rakva, hogy jó alternatíva legyen budget gamingre.
nem mondom hogy egy Ryzen 1200 rosszabb proci nála mert hazudnék.. az jobb proci annyival amennyivel drágább is... ezt ne felejetsük el 😀 egyáltalán nem vagyok intel fan világ életembe AMD procim volt a G4560 as előtt nem is volt vele baj egyszer sem csak elavult és váltottam erre a G4560 asra pont azért mert aprópánzért brutál teljesítményt kap az ember. ha játékra építesz felesleges erősebb proci... abba lesz max több FPS-ed ami igényli a több mag/szálat néztem anno sok sőőőt nagyon sok tesztet I7 7700 vs G4560 oké sok játékban elmarad de viszont nagyon sok és ismert játékban egyenlőek az FPS számok ezért nem láttam értelmét I7 7700 ra fejlesztenem.nincs értelme azért a plusz 10-15FPS-ért... de persze nem akarlak rábeszélni semmire a te döntésed a Ryzen-ek erősebbek ezt nem azért mondom hogy az irományom után ne oltsanak le hanem ez tény DE DUPLA annyiba is kerülnek.Csak egy izmosabb VGA-t kell alátenni és már nincs is semmi baj de egy Gtx 1050Ti vel is szép eredményeket produkál a g4560 ahogy a teszteket néztem de az én RX580-amat is kihajtja ami mint tudjuk a GTX 1060 6gb al egyenértékű
max beállításokon megvan az átlag 60 FPS szinte minden játékban, persze van ami megfogja szegény G4560 at azért csak 2 magocska 4 szállal de ennyi pénzért most is megvenném ha procit vennék mert nem bántam meg!
Asus Sabretooth X58+Intel i7-960+10GB RAM alapra milyen VGA-t érdemes pakolni, hogy a gyerekeknek elmenjen a Fortnite/Farcry5 duó? Nem kell csilivili HD felbontás, csak 720p.
Egyátalán érdemes a fenti használt alap konfigba fektetni (40-45eHUF), vagy ennyiért/valamennyivel többért van játékgépre alkalmasabb új konfig?
Üdv: István
2. 720p = HD
3. Hogy azért ne csak szőrszálat hasogassak, a fent említett konfiguráció egy GTX 1050 társaságában elméletben elég a Far Cry 5 élvezhető futtatására 720p-ben. Ha az megy neki, akkor a Fortnite-tal nem lesz problémája.
Ami számomra is kérdés, hogy a processzor mennyire fogná vissza a GPU-t, ha egyáltalán visszafogja. De később biztos idetalál néhány nálam tapasztaltabb, hozzáértőbb ember is.
2. tudom. az én szóhasználatomban a csilivili HD az 1080+
3. Köszönöm a tippet, ezek szerint min. 1050, de inkább 1050Ti
4. és ami a valódi kérdés: 45eHUF-ért Asus Sabretooth X58+Intel i7-960+10GB RAM egy jó vétel (pl. 1050 vagy 1050Ti alá), vagy ennyiért van jobb teljesítményű lap+proci+ram kombó?
Köszönöm a segítséget.
De nyilván van a célra alkalmas GPU vörös oldalról, sőt a használt piacon is akadhat megfelelő alternatíva.
Itt érdemes körülnézni: [LINK]
Csak azért félek, mert az asus honlap folyton kifagy nálam és pontosabban nem néztem utána.
ASUS prime B250 PRO alaplaphoz lenne.
A te lapodba teljesen felesleges a K-s proci.
Vedd a 7700-at, és ha 7500 van a gépen akkor nyugodt lehetsz menni fog az is.
Nagyon szemezek egy Ryzen 5 1500x processzorral. Valakinek esetleg tapasztalat vagy hasznos tanacs? Gondolkoztam az R5 1600-on is mivel annyival nem dragabb viszont szerintem nem is hasznalnam ki. Videokartyat iden szandekozom cserelni amennyiben ugy alakulnak a dolgaim.
ui: Termeszetes a lap es ram csere, utobbirol annyit tudok hogy celszeru nagyobb orajelu memoriat parositani a zenhez.
Fizukor kiderül még mi lesz pontosan, lehet végül az Intel lesz a befutó hiszen bármi elképzelhető. Amennyiben Ryzen akkor szerintem marad az 1500x. Azért a refreshnek utánanézek hogy képben legyek. A memória árakat néztem, akkor már kinyögöm a drágábbat ha van értelme.
A minap elmélkedtem, hogy az fx 6350es procimat leváltanám egy i5-re. A kérdés, hogy ebböl a tipusböl mit tudnátok ajánlani hozzá tartozo alaplappal? (DDR3-as foglalat böven elég bele)
Processzor+alaplap cserét tervezek, de nem igazán tudok dönteni, hogy Ryzen 1800X, vagy i7 8700K-t válasszam.
Nem 1-2 évre tervezek vele, hanem legalább 4-5re, játékra használnám akár 1080p, ritkábban 4K felbontással is. Egyelőre az Intel erősebbnek tűnik Full HD felbontásban, viszont ahogy megyünk feljebb egyre inkább kiegyenlítődik a verseny. Most ez optimalizálatlanság (Intel papa odadobott egy kis pénzt, hogy az ő processzorukra optimalizáljanak), vagy szimplán egy magos teljesítményben ennyivel erősebb az Intel?
Ti mit gondoltok?
Gép vásárlása előtt állok, és bajban vagyok a processzorral. Játékra is kell a gép, de nem hardcore szinten, a monitorom is csak 1440x900-as.
i5 7500 vagy elég a 7400 is, ami nem 3,4 hanem 3 ghz-es?
Ez az én véleményem, nem kötekedés képen írtam le.
- i5 7500 3,4 ghz
vagy
- i3 8100 3,6 ghz 4 mag?
Az eladók szerint az i3-al járnék jól teljesítmény és anyagiak terén is.
[LINK]
Megnéztem jó pár videót, sokaknak van ilyen konfigjuk, hogy i3 8100 + gtx 1060, és igen jók az eredmények 1080p-ben is.
Olyan kérdéssel segítséggel fordulok hozzátok hogy tudnátok e nekem ajánlani csak is csak kimondottan játékra kellene a cuccos!
Amit kinéztem magamnak egy Ryzen 1600x processor,deeee nem tudom hogy milyen alaplapot vegyek mellé ami tökéletesen passzol hozzá és hogy milyen ramot?
A ram az kérdéses számomra hogy mekkorát vegyek mert elvileg nem kezeli a 3200 mhz ramot még ha úgy is van írva egy elvileg gyári hibás dolog!
Kérlek titeket,segítsetek nekem összehozni egy árban jó alaplapot és ramot!A ram az dual chaneles legyen 2x8 gb (x.y)!
Azt szeretném kérdezni hogy ti melyiket vennétek? Árban van eltérés a kettő közt. Leginkább kockulásra szeretném használni és néztem tesztet mind a 2-ről és nem láttam nagy eltérést.
A lapot még azért nem döntöttel el még nem tudom hogy atx vagy micro atx-es legyen, meghát az sem mindegy ugye hogy ddr3 vagy ddr4 bár ha jól láttam ezekehez a procikhoz már csak ddr4-es lapokat lehet venni vagy nem néztem szét elég jól. De ha van tipp hogy milyen lapot vegyek szívesen meghallgatom! 😀
Az AsRock B350M Pro4 lap szerintem nekem tökéletes lesz főleg hogy mATX-es és én most szeretnék minél kisebb gépet összepakolni.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!!!!😀
Lecserélném a processzoromat (Socket 1155 Intel Core i5-2400 3.10GHz), egy i7-esre ugyan ezzel a foglalattal.
Létezik-e még ilyen (LGA1155) i7-es processzor a piacon, vagy már nem nagyon kapok?
i7 3770 vagy 3770k-ból találsz árukeresőn is, de magas áron, viszont hardverapro-n van elfogadható áron.
Lenne egy (kicsit ide is meg nem is illő) kérdésem.
Adott a konfigom már hirdetem egy ideje de ( Monitor ,VGA nélkül 170e ért is sokallják) nem tudtam eladni. Így arra jutottam hogy megérné e akkor i5 4690k-t lecserélni egy i7 4790k ra vagy próbálkozzak még 😆.
Igazából a 7700k lett volna a cél de ha nem megy igy megérné e. Darabokba nem szeretném mert jelenleg nem állok úgy anyagilag hogy esetleg megvenném a másik gépet és ezt majd eladogatom, meg nem akarok gép nélkül maradni.
További szép napot
Üdv Attila
(Bukó lesz rajta, de ez az iparág ilyen)
Ez csak egy tanács, amit én megtennék, mert egy i7 4790K-val még évekig el lehet lenni, de jóval olcsóbban ki lehet hozni mint egy platformváltást.
Van alap proci ra is 1 meg fél év gari ram ra még 5 év. Ha bele kellene pótolnom 30-50k-t nem gond :-)
A napokban vásároltam egy Z170-es lapot, milyen processzort ajánlanátok bele 50-60 ezer körül?
[LINK]
Az más kérdés, hogy ha halkabbat szeretnél akkor lecseréled, de azon gondolkodni, hogy lehűti e, vagy sem teljesen fölösleges
[LINK]
Lecserélném a processzoromat. FX4300.
Amiket kinéztem. [LINK]
[LINK]
Véleményt kérnék, hogy melyik lenne jobb. Tudom, hogy az egyik 8, a másik 6 magos. Inkább az alaplapom miatt érdekel.
Nem szoktam húzni, gyári beállításokkal használom.
Meg talán még ez: [LINK]
Melyik passzolna leginkább a konfighoz.
Hűtő: [LINK]
A Hűtő szintén elég alap processzor órajelhez, de a linken ott is van hogy FX8-as procira is jó. Na meg a 8300 )%W TDP-s a hűtő meg 125W TDP-ig való as gyártói oldal szerint.
A videokártyával is rendben lenne? Mert most van 1-2 játék ami néha akad. Azon segítene a proci csere, vagy inkább kártyacsere kellene?
A hűtő adott, most is az van benne a számítógépben.
Ez a játék például, nekem az ajánlottra a procinál sárga pipa van. https://gepigeny.hu/jatek/call-of-duty-advanced-…re#cresult
egy i3 7100-as procival jelentőseb különbség lenne?(cs:go,cod4 remaster,cod wwii)
De i3 8350k-n is gondolkodtam (ugye 7th i5 szint /4 mag-4 szál) egy új z370 es lappal de igazából van hogy az i7 hoz több fps-t és van ahol az új i3...nehéz döntés.
Szerintem az i-7 7700k-ra egy váltás nem lenne rossz,én i-3-ra már nem költenék a helyedben hanem inkább az i-7-re.
szerintem vegyél használtan i7 7700K-t, 85.000 ért néztem hardveraprón.
használtan amúgy sem vennék K-s procit, még a sima oké, az nem húzható de mivan ha a K-st szarrá hajtották?
de természetesen kösz mindenkinek a választ, tehát még várok egy hozzáértő válaszára még mindig.
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?
Van egy-két videó a neten, ott az i3-8350K szerepel, de többnyire fej-fej mellett a 7600K-val, de nem veri a 7700K-t. De ezt is akkor fogom elhinni, ha majd én csinálom a tesztet... Mert az Intel sem hülye. 😊
Tervezek venni egy i7-4790-et, mivel nem akarok RAM-okat cserélni ezért gondolkozom 1150-ben. Milyen alaplapot ajánlatok hozzá?
Mivel semmi tuningot nem akarok, ezért is nem kell K-s proci és B85-ös lapra gondoltam.
Nemsokàra nekem is ilyen procimlesz.
Nekem gigabyte b85 d3h -m van.
4 ram slotos 1600mhz ig tàmogat
Dupla gpu-t is tàmogat (C.F)
Az àra is jó hasznàltan.
Ha játékra kell az intel az jobb játékokra.
meglátom mi lesz január februárban amikor is jön a ryzen refres meglátom azok majd mit tudnak, és az intel mit válaszol rájuk. addig marad sztem a kis G4560-asom.
i7-el mondjuk olcsóbban kijössz, mivel az AMD kényes az RAM-okra, meg az alaplapra is.. 😃
Kis segítséget kérnék, AM1-es foglalatba melyik a létező legjobb processzor? Van elfekvőben egy kisgépem, és ráférne egy kis ráncfelvarrás.
Köszönöm a gyors választ! 😀
Körülbelül ugyanazon az áron találom ezt a három procit (Hardveraprón, nem újonnan!), kérdésem lenne, hogy szerintetek melyik lenne a legjobb? I3 7100-I3 6100- Pentium G4560. 7100-nak a legmagasabb a frekvenciája.
Mellé egy GTX 1050TI-t szeretnék pakolni, de ezt mindegyik kihajtja.
Csak a G4560-nak kell a B250-es lap vagy a 7100-nak is?
Köszi a választ!
Free-sync monitor miatt radeon kártyára szeretnék váltani, mert a g-synces monitorok ára az egekben van jelenleg.
milyen kártyát ajánlotok gtx 1060 erejének/árának terén?
OFF: amd kártyához amd proci is kell?😊 Ha nem, a jelenlegi procimhoz milyen amd kártya passzolna? jelenleg 1050 TI 4GB OC WF van
Amd kártyához nem szükséges Amd proci. 1060 erejében/árában RX570-et néznék de nem hiszem, hogy a proci kihajtaná.
Ha előrelépést szeretnél, akkor inkább egy RX480 / 580, abból is XFX, nagyon jó hűtéssel, halk működéssel.
Az XFX mit takar pontosan?
Processzor ujitas a videokartya ujitas elott van tervezve. Azert kerdeztem most csak a vga-ra, hogy tudjam milyen monitort vegyek. Jelen pillanatban egy LG 29UM68-P monitor mellett tettem le a voksom, ehhez kellene majd egy radeon kartya egy erosebb proci melle, es akkor tudnam hasznalni a free-syncet, ha csak 75Hz-hoz is. Meg igy is jobb mint a 60 😆 a 144Hz-t elengedtem 😃 az 1ms sem érdekel, elég lesz az 5ms a szép megjelenítésért és betekintési szögért cserébe 😀
Ha meg i3, akkor inkább legyen a Pentium G4560 3,5 GHz, hidd el, olcsóbb, és hozza simán az i3 szintjét, tele van vele az internet, hogy az Intel mekkorát robbantott ezzel a Pentiummal. Tehát így még spórolsz is, és megkapod az i3 teljesítményét. Tájékozódj előtte, hogy alaplapodon nem-e kell BIOS frissítés hozzá, amit előtte végezz el!
Apróról veszed majd? Mert érdemes kicsit keresgélni, ha már 9-es széria, akkor GTX960 még jobb lenne, vagy egy GTX1050 / GTX1050Ti. Nyilván a kerettől függ.
Nem találtam ennel jobban idevágó témát ezért itt teszem fel a kérdésem. Előre is bocsi.
Intel Core i5-2400 procira milyen hűtőt ajánlotok 15.000 Ft-ig?
Ritkan játszom a gépen viszont több napot is megy egyhuzamban.
Pedig van topik rá, a számítógépek hűtése 😀
De kérdésedre válaszolva: Be Quiet Pure Rock, COOLERMASTER Hyper 212 EVO, SCYTHE Mugen 5, RAIJINTEK Ereboss, ALPENFÖHN Brocken 2, THERMALRIGHT Macho 90. Én ezekből válogatnék.
Ami fontos, hogy nézz utána, milyen magas hűtő fér be a házba, illetve, hogy nem zavarja-e a RAM modulokat. Ez 99%-ban csak magas hűtőbordás modulok esetén érdekes. (rendszerint az első foglalatot érinti) E kettő kritérium függvényében kell választani.
10 ezer forintig szerintem bármeik hűtő lehűti még ha nincs a házadban venti akkor is.
Pl: CM TX3, de szerint 5 ezertől bármeik. :)
[url]https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/f:processzor,aktiv-huto,ar=3;4/?view=2&orderby=1[/url]
Vegyen 20-k s procihoz drága hűtőt.
Igazad van, vegyen egy 5k hűtőt, ami annyit fog érni több napos folyamatos használat alatt, mint a gyári... Mondjuk attól függ, mit ért ezalatt, ha csak net, letöltés más, és BF1 megint más... A specifikációkat is kell nézni, a tokozást, a fogyasztást, leterhelést. Plusz amit sokan kifelejtenek: nem mindegy a gép hol megy, panelban, téglaházban, légkondi van-e, vagy nincs, zárt számítógépasztal vagy szabadon van a gép, ráadásként a ház mérete, típusa, szellőzése milyen.
Spoiler!
Szerk: most nézem, nem játszik sokat. Akkor nyilván letöltő szerver 😀 akkor elég egy BQ Pure Rock Slim, vagy egy COOLERMASTER Hyper TX3i, RAIJINTEK Themis, SCYTHE Byakko. Egyik sem több, mint 8k!
Csak netezek a gépen és zenét hallgatok, nem letöltő szerver.
Én mondjuk a Pure Rock-ot szeretem, iszonyat halk és hatékony.
Ház: hány tároló eszközöd van, van-e optikai meghajtó, alaplap mérete. Ez szabja meg alapvetően. Majd kérdezz rá a megfelelő helyen! 😉
Az AMD FX8300 VS FX8370e között mi a különbség,mikor szinte mindenük megegyezik(órajel,mag,tdp),de mégis az utóbbi egy 10,000-sel drágább.
Miért,mi végett,van valami tulajdonság amiről nem tudnék?
125W-os procit nem szeretnék a fogyasztás és a tápom végett,így ez a kettő maradt.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!😀 😆