A Ubisoft szerint nem a DRM a magas CPU-használat oka

Szerző: xoki | 2017. November 02. | hír | 28 hozzászólás

Korábban már olvashattátok, hogy sokan panaszkodnak az Assassin's Creed Origins magas CPU-használatára.
Mivel a Denuvo feltöréséhez egyre kevesebb idő szükséges, a Ubisoft a VMProtectet is hozzácsatolta a meglévő védelemhez. Ennek kombinációja pedig 30-40%-os további kihasználtságot is okozhat, legalábbis egy cracker állítása szerint.

A Ubisoft nem hagyta szó nélkül a híresztelést, a Steamen publikált közleményében az alábbi olvasható: „Megerősítjük, hogy a másolásvédelem, amelyet az Assassin's Creed Origins PC-verziója tartalmaz, nincs észrevehető hatással a játék teljesítményére.”
A játék gépigénye azért ilyen magas, mivel a játék hatalmas és gyönyörű, töltőképernyők nélküli világának megjelenítéséhez elengedhetetlen például a magas CPU-használat a stabil 30 FPS eléréséhez.

Tehát a Ubisoft szerint a DRM nincs hatással a teljesítményre, viszont azért elég érdekesen fejezték ki magukat: „észrevehető hatással”. Tehát most ezzel azt akarták mondani, hogy nem észrevehető, de azért mégiscsak hatással van rá?

Assassin's Creed​ Origins
Assassin's Creed​ Origins
Assassin's Creed​ Origins
Megjelenés: 2017. October 27. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Hozzászólások: 28
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Érdekes teszt.
0
0
0
0
💬 2
Vigilante avatar
@carl18: Egy rakás szar a CPU optimalizációja, lehet látni, hogy az első magot zabálja le csak 100%-ra, de az rögtön limitet okoz. És még magyarázkodnak a készítők...

"A játék gépigénye azért ilyen magas, mivel a játék hatalmas és gyönyörű, töltőképernyők nélküli világának megjelenítéséhez elengedhetetlen például a magas CPU-használat a stabil 30 FPS eléréséhez." - Jah, mert a GTA V-ben nincsenek hatalmas terek mi!? Mégis ***szép és ott nem zabálja szanaszét a processzorod a game, főleg, nem csak 1 magot, ami mellett lehet neked 16 magos géped is, ha az első mag már megfogja az egész rendszert... :/
0
0
0
0
no avatar
@Vigilante: Kár tőlük csodát várni, idáig se voltak fényesek optimalizálás során, ezek után se fog változni 😜
Poénos hogy a magas cpu használat elengedhetetlen a stabil 30 fps eléréséhez, micsoda kijelentés 😃 2017 sokan törekednek 30 fps-re 😃 Már a 60 stabil fps-re kéne az ubisoftnak törekedni.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Bammeg, hát minden folyamat hatással van a proci teljesítéményére, azért ne csavarjuk már ezeket a szavakat ennyire, vazzeee 😂
" Tehát most ezzel azt akarták mondani, hogy nem észrevehető, de azért mégiscsak hatással van rá?" Miért, jobb lett volna ha azt nyilatkozzák, h 1általán nincsen hatással? Akkor is tuti hazugoknak nevezné őket 1 rakás nagy tudós gamer, ám akkor viszont legalább igazuk is lenne. 😊 Kivételesen teljesen korrekt volt az Uborka, az ilyen játékok pedig valóban proci igényesek, nem tudom ezen miért kell meglepődni, már annó a GOTHIC 3 is ilyen volt (proci igényes, mondjuk ott nem is optimalizáltak nagyon a megjelenés előtt), v. pl. újabbak közül a Witcher 3 is.

Másrészről, ha a játék maga okoz ekkora nagy, mondhatni szélsőségesen nagy proci használatot olykor, akkor valószínű itt is optimalizálni felejtettek el..., v. túl sokan próbálják tolni elavult procival ezt a vadiúj játékot.
0
0
0
0
💬 1
hashimoto avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Egy 7700K-t is megszopat mint rocco a szöszkét, szóval inkább az "optimalizálni felejtettek el" opció a mérvadó. 😃
0
0
0
0
Liptik avatar
Most komolyan töltőképernyők nélkül, amikkor bekapcsolod a játékot, nem kell várni? Ezt a hülyeséget.
0
0
0
0
💬 3
Astronaut0303 avatar
@Liptik: A másik meg, hogy szerintem mindenki ki tudja várni a töltőképernyőt a több FPS-ért cserébe, emiatt ne laggoljon már pls.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Astronaut0303: Nem egyszerre rendereli le az egész területet.
Uborkától mást nem is vártunk, de most legalább úgy maga a játék jó.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Astronaut0303: Nekem keményen annyi a töltőképernyő, hogy
Play
Megnézem Kik-en az üzeneteim
Oszt in-game vagyok. 😃
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
lassan már threadrippert vagy core i9 et kellene vennie az embernek hogy jól menjenek a game ek.
0
0
0
0
enslaved avatar
Valamit javított rajta az új patch, de még messze van a tökéletestől. A Ubisoft meg magyarázkodik, pedig nem kellene.
0
0
0
0
no avatar
Növelik a gépigényt hehe? És ugyan miért? Jönnek a több magos processzorok valahogy rá kell bírni az embereket a váltásra 😃
Ubisoft sose volt híres az optimalizálásról.... Érdemes megnézni ezt a videót, elég sok lejöhet belőle 😃

Azért elég nagy szemétségek folynak itt a pc iparban. Egy játékot jól bereklámoznak, minden örül hogy milyen jó grafika milyen király játék. Előrendelik sokan a videó láttán mert vérszemet kapnak, de megjelenéskor meg elég nagy dowgrade üdvözli a vevőket.
0
0
0
0
💬 3
Simon21 avatar
@carl18: A Dark souls 2 pont nem jó példa erre, ott magával az motorral voltak problémák ami meghajtotta a fény/árnyék hatásokat ezért nem lett olyan mint a demónál. Az első videó az mindenben igaz, mert konkrétan minden játéknál ezt csinálták az uborkasoftos srácok! Jó grafikával bemutatták és a végeredmény rohadtul nem olyan lett sőt, pl.: Division, Siege konkrét játékelemeket távolítottak el a végleges verzióból és még sorolhatnám!
0
0
0
0
no avatar
@Simon21: De ez csak szemétség, mert valamiért fizetsz és a végén nem azt kapod amiért fizettél. Összecsapták gyorsan, jól van az működöképes, így is el lesznek vele. 😃
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@carl18: Ismerem ezt a gyereket, a legjobb.
0
0
0
0
kornel244 avatar
De akkor pl szinte üres sivatagban miért van 100% A proci mikor városban van hogy 60% körül pörög? Most ne mondják már hogy ez így ***a 😆 Itt akkor tényleg valami optimalizációs begbasz van.
0
0
0
0
💬 5
lincoln_a_vandor avatar
@kornel244: Biztos minden homokszemet kulon berenderelsz 😆
0
0
0
0
kornel244 avatar
@lincoln_a_vandor: Ez kész 😂
0
0
0
0
hashimoto avatar
@kornel244: Ha! nem a védelemnek van ehhez köze, akkor biza' valamit rendesen elb.sztak.. 😃
Viszont a mostani patch hozott némi javulást, nagyobb platzon még mindig látok 25 alatti FPS-t, de a többi helyszínen javult a helyzet. Remélem pár patchen belül sikerül szinte tökéletesre faragni. 😃
0
0
0
0
kornel244 avatar
@hashimoto: Most néztem nálam nem nagy váltózás van.
0
0
0
0
no avatar
@hashimoto: Dehogynem.. A védelemnek van ehhez köze....Csak azért nem vallják be mert akkor pénztől esnének el.. kénytelenek lennének a sok negatív vélemény miatt kivenni...Erre pedig magyarázat az is hogy nem törték még fel.. Tehát mégis csak ott van az a védelem.
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
GTA 5 se eszi ennyire a procit azt mennyi dolog van ott. Sima 99 rugos lapimon elfutott szépen. Ez meg zabálja 😞
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@TheXperia1: A GTA 5 az messze nem összehasonlítható már ezzel a játékkal, hirtelen nem is tudom hány éves a GTA 5. A mod huszároktól most tekintsünk el kinézet szempontjából.
0
0
0
0
zoligaby avatar
Akkor magyarul még mindig nem tudnak optimalizálni... :-D Legalább van mire fogni a dolgot 😆 😃. Gondoltam rá, hogy megrendelem, de akkor nem 😉.
0
0
0
0
💬 4
HiImSulu avatar
@zoligaby: Hát azért ez annl jobb mint amikor a Unity-nél az AI-nak kellet az erőforrás 😆 😀
0
0
0
0
zoligaby avatar
@HiImSulu: Hát, szerintem az Unity volt maga az alsó határ 😃. Nálam a patch nélküli alap játék játszhatatlan volt. Mi lenne ha még itt is az AI-nak is kéne erőforrás 😆. Ezek a magyarázkodások olyanok, mintha megmagyaráznák, hogy a halott veréb alszik 😃 😃
0
0
0
0
no avatar
@zoligaby: Ez olyan mint amikor a Unity-ben azt nyilatkozták, hogy "Nem értik, hogy miért megy rosszul a játék PC-n." Egyébként az ubitól nem kell minőségi játékot várni, nagyon tré egy cég 😃
0
0
0
0
zoligaby avatar
@LordSzalko: Hát igen, egyszer elindult a lejtőn és azóta csak lefelé 😃 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció