Menu
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Facebook profilja
Programozásról minden
Ebben a témában lehet megvitatni mindent a programozásról, legyen az Pascal, C, C++, C#, HTML, java, delphi, PHP, Python stb...
Meg lehet osztani tapasztalatokat, vagy akár saját készítésű programokat is, valamint akár segíteni is lehet vkinek megírni egy programot.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 97
meszes17 avatar
2016. 10. 31. 14:11:43
#
Helótok,légyszi segitsetek...
miért mutat ilyen magas latenciat ez a progi?
www.kepfeltoltes.hu/161031/714687173N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

amit probaltam: disable-ztem az eszkozkezelo-ben az osszes drivert es vissza...
ugyanugy,ugyanolyan ertekek,nem lett megfelelő...
Mitol ilyen magas a latencia ertek?
A current latencynal kb 200-300 kozott kellene lennie...és zöldnek...
danee23 avatar
2016. 10. 22. 15:13:11
#
Windowsban is elindíthatsz programokat parancssorból phpval.
Krissz avatar
2016. 10. 22. 09:48:19
#
Nem routeres a dolog (a tanároknak nincs hozzáférésük a router admin felületéhez, csak a saját oldal beli profiljukhoz/szolgáltatásukhoz)
A szerveren Windows Server 2003 fut.
És igen a suli szervereken keresztűl van net, illetve van proxy is.
danee23 avatar
2016. 10. 22. 06:48:05
#
Hát az egy kérdés hogy a gépek hogy vannak az internetre kapcsolva?

Mert mondjuk routeroknak is van webes konfig felülete.

De ezt félretéve legvalószinűbb hogy php, a jelszavak meg általában mysql adatbázisban vannak tárolva, és arra is valószinű egy php script van hogy felülírja alapértelmezettre.

Ha a suli szerverén keresztül vannak a gépek a netre kötve azon valószínűleg linux fut és egy parancssori kóddal le lehet tiltani az individuális gépeket.
Krissz avatar
2016. 10. 22. 06:09:16
#
bszilagyi: picit félreértetted :D nem teljes felügyeletre gondoltam én, csak minimálisra, pl: weboldalról belépve lekapcsolni őket az internetről, meg a felhasználók jelszavát resetelni. Kíváncsiság :))
SuperSaiyanGotto avatar
2016. 10. 21. 23:14:58
#
Az nem animálásra van az csak rajz :)
bszilvagyi avatar
2016. 10. 21. 17:21:58
#
SuperSaiyanGotto: Paint Tool Sai? :D
Krissz: Pont arra, amiket leírtál. Suliban a gépeket tudod vele felügyelni, élőben látod, hogy éppen mit csinálnak a gépen, tudtommal a leállítás, újraindítás, stb. is megy rajtuk. De, ez az adott teremben lévő gépeket tudja csak, nemhinném, hogy az egész iskoláét tudná. Hova kéne ez neked?
Krissz avatar
2016. 10. 21. 17:12:56
#
Hátsz HTML tuti nem, az csak egy jelölőnyelv. :D
PHP ban mg nemtudok ilyen funkcionalitásról x d (az oldal kinézete biztosan html be ágyazott php kód, de ez a Net lekapcsoló script / pass resettelo nemtom mia retekben van megirva :/ )
Ezeket nemismerem, mire jók? :)
SuperSaiyanGotto avatar
2016. 10. 21. 17:12:20
#
Sziasztok! Keresek programot amivel jól lehet animálni ,leginkább animét készítek .
Anime studio Pro volt eddig :)
Fizetős is lehet nem baj!
Válaszotok előre is köszönöm
bszilvagyi avatar
2016. 10. 21. 16:43:21
#
Krissz: Hát, ha webes felület, akkor gondolom html vagy php.
De, direkt vannak erre szakosodott programok, pl. a Lanschool. Nálunk, általánosban SMART Sync volt, a mostaniban meg nemtudom :D De biztosan van még több (ingyenes), vagy jobb alternatíva.
Krissz avatar
2016. 10. 21. 16:18:45
#
Webes felületről; pl: suli oldalára belépve a tanár, letudja kapcsolni az internetet az ifós termekben külön-külön is, meg kitudja resetelni a jelszavunkat, alapértelmezetre; hogyan lehet ezt/milyen nyelvek ismerete szükséges egy ilyent megírni?
Köszi
Dono avatar
2016. 02. 13. 14:20:07
#
Suliban Pascalt tanultunk, de ezt tényleg maximum csak tanulónyelvként lehetne ajánlani, ha még soha nem programoztál, bár én ilyen célra sem ajánlanám nagyon. Inkább Python a letisztult szintaxisával, írhatsz benne egyszerű eljárásokat, de ugyanúgy objektum-orientáltan is használhatod, ráadásul elég sok célra és platformra jó (web, tudományos, stb). Egyelőre én is intenzív tanulási fázisban vagyok az emelt infó érettségi miatt, de ez a nyelv később is használható lesz, ellentétben a Pascallal.

Javat és/vagy C#-ot is jó lenne megtanulni, de egyelőre nem akarok több nyelvet párhuzamosan tanulni, inkább egyet, de azt alaposan.

Na meg hát web. Itt ugye az a dolog nehéz része, hogy elég gyorsan alakul és ha nem akarsz lemaradni, akkor folyamatosan kell minden újdonsághoz alkalmazkodnod és megtanulnod egy féltucat nyelvet.
lincoln_a_vandor avatar
2016. 02. 13. 14:08:56
#
En Pascalban kezdtem es utanna atmentem C++ ra,kesz megvaltas XD , nagyjabol csak tanulgatok meg egyetemre valo felkeszulesre hasznalom,semmi komolyabb :D
Tyrion Lannister avatar
2016. 02. 13. 13:55:42
#
Én most C#-t tanulok, ez az első programozási nyelvem.
Andris18 avatar
2016. 02. 13. 12:45:03
#
Csak kíváncsiságból kérdezem (szóval nem sürgős) hogy közöttetek aki programozik az milyen nyelveken és mire használja, illetve van e kedvenc programnyelvetek mit taultatok elsőnek? (egy két mondtban is elég, de ahogy gondoljátok )
-RedJohn- avatar
2014. 05. 09. 16:53:40
#
Nekem egyik sincs, de ha adsz egy mail-t, elküldöm a feladatot :)
sudosu avatar
2014. 05. 09. 16:46:58
#
-RedJohn-:
Milyen jellegű feladatról lenne szó?
Keress fel Skype-on, vagy valami más elérhetőségemen:
skype: husudosu94
steam: sudosu94
Dono avatar
2014. 05. 09. 16:08:50
#
Suliban is ilyen volt csak hát le lett cserélve HuEdu-ra minden :(
sudosu avatar
2014. 05. 09. 11:01:59
#
Aki szeretne egy könnyen konfigurálható szervert, alkalmazása teszteléséhez, ajánlom a Zentyal használatát. Lényegében egy moddolt Ubuntu 13.10-ről van szó, csak kényelmesebb konfigurálni mint egy Ubuntu vagy Debian server-t.
Remek, van Remote Control webes felülete is ami kényelmesebb mintha csak egy SSH, Telnet szerver lenne.
Mivel egy postfix mailserver-t nem a legkönyebb bekonfigurálni, ezért volt szükségem erre a szoftverre :P.

kepfeltoltes.hu/140509/zentyal_www.kepfeltoltes.hu_.png

Mostanság nincs aktivitás a Topic-ba, mi történt :)?
Arnybiro avatar
2014. 04. 04. 14:18:48
#
A lényeg az lenne, arra szeretném használni, hogy egy szöveget ne lehessen módosítani. Ha esetleg így nem jön össze akkor megpróbálom saját fájl kiterjesztéssel, hogy azt hogy bírja. Délelőtt valamennyire utánanéztem, de utánajárok még a hétvégén.
sudosu avatar
2014. 04. 04. 14:13:42
#
chrono02:
MD5-öt dekódolni nem tudsz, akkor pillanatok alatt feltörhető lenne az összes jelszó :).
MD5 osztály meg van .NET-ben szóval kódolni tudsz szöveget MD5-é.
http://msdn.micro….110).aspx
Arnybiro avatar
2014. 04. 04. 14:03:41
#
Sziasztok!
C#-hoz szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy olyan szövegszerkesztő programot akarok csinálni ami képes kódolásra/dekódolásra, pl MD5. Ez megoldható valahogy?
Köszönöm!
Sziasztok!
khaled98 avatar
2014. 03. 28. 17:17:01
#
értem, mindjárt ki is próbálom :)) inkább skype vagy email, xfire-m nincsen :)
sudosu avatar
2014. 03. 28. 17:10:53
#
A JDBC címet egészítsd ki a következővel:

characterEncoding=UTF-8

Például: jdbc:mysql://localhost:3306/dbname?useUnicode=true&characterEncoding=UTF-8
Egyébként szerintem felvehetnél Skype-ra (husudosu94) vagy valahol, Xfire-t nem javaslom mert csak akkor vagyok fenn ha Windows-on vagyok.
Úgy könnyebben tudok segíteni.
khaled98 avatar
2014. 03. 28. 16:55:21
#
háát ez nemigaz... :( most insert-et akarok, de az űúő... betűk már megint nem mennek :( ?-t tesz be helyettük, áé... az megy :(
hogyan kell insert közben változtatni a karakterszettet/encodingot?
szerk.: minden utf-8 hungarian-ban van(adatbázis, tábla, sorok) , de nem működik... latin2-hungaianban is kipróbáltam de semmi.
sudosu avatar
2014. 03. 27. 21:16:42
#
Hát ami most folyamatban van Rendszergazda képzés.
khaled98 avatar
2014. 03. 27. 21:14:10
#
sudosu: Milyen suli? :))
sudosu avatar
2014. 03. 27. 20:57:04
#
Hát azonosító alapján érdemes alapból ezzel foglalkozni :). Ezt nekünk is így tanították iskolába.

Meg logikus is: ha elüti a delikvens a nevét már akár kis nagy betű különbség is van akkor már teljesen más eredményt ad a program, vagy hibát :). Azért egy azonosító számot nehezebb elütni.
khaled98 avatar
2014. 03. 27. 19:29:21
#
sudosu: hát nem tudtam megoldani, importáltam a cuccokat, utf8 bom nélküliként (notepad++-szal néztem), de nem is nagy baj, mivel mutatja a szöveget, phpmyadminban is, és a programban is. majd nem a termék neve alapján azonosítom be, hanem a kódja alapján...
sudosu avatar
2014. 03. 27. 17:30:48
#
khaled98: Állítsd át utf8-hungarian-ci-re az adatbázisod és tábláid kódolását. De elvileg jónak kéne lennie, szóval lehet véletlenül abban a táblában pont valami mást választottál ki ami nem kompatibilis a magyar ékezetes betűkkel. Nézd meg adatbáziskezelővel (PHPMyadmin, Navicat stb...) hogy az adatbázisodba eleve hibásan került e be a rekord. Ha igen akkor valami a programba nem stimmel.
khaled98 avatar
2014. 03. 27. 17:20:04
#
na még egy kérdés, sikerült megcsinálnom mindent, tudok olvasni, updateolni, új rekordot beleírni stbstb. de amikor updateolok, akkor nem találja meg a "ű","ő" stb betűs szavakat, az "á" az megy neki... van valami az encodinggal, de nem tudom mi lehet :S elvileg UTF8-general ci az amit használok a táblában.
szerk.: amúgy amikor a programban mutatja, akkor tökéletesen látszik a "két ékezetes" betűk.
tucanagabor avatar
2014. 03. 26. 21:01:59
#
Davezorrr: ez a te véleményed de neki nincs fent.....és tök jól el van...
Davezorrr avatar
2014. 03. 26. 16:43:24
#
hát ha csak "call of dutyizni" használja a gépet akkor ok de ha azon dolgoznék,leveleznék,interenetbankingoznék akkor alap h vmit felpattintok vírusírtó gyanánt.Am. az milyen h neten keresztül kreditet,telefonra feltudsz tölteni és csak a bankkártyán lévő számok kellenek hozzá + tel.szám ? Csak sztem nem biztonságos ? még egy kicseszett PIN se kell.
tucanagabor avatar
2014. 03. 26. 15:41:06
#
Lehet hogy nem bíznád rá de így van.... és heti szinte beszélünk skype-on....
sudosu avatar
2014. 03. 26. 15:28:12
#
Valami gyanús itt nekem akkor nincs is internetre kapcsolódva azzal a géppel. Mert elkerülhetetlen hogy bekapj egy vírust, ki van szolgáltatva a vírusoknak még jobban. Nem tudom milyen szakmai ágnál van informatikán belül, de biztos hogy nem programozó vagy rendszergazda. Ha mégis tévedtem akkor én biztos nem bíznám rá a gépemet :D!
tucanagabor avatar
2014. 03. 26. 15:11:43
#
Ő win7et használ és már 3 éve nincs neki de semmi problémája......
sudosu avatar
2014. 03. 26. 15:07:44
#
Ja hát ha linuxot használ akkor nem is feltétlenül kell :). De ha Windows-t használ vírusirtó nélkül akkor az elég gáz már.
tucanagabor avatar
2014. 03. 26. 15:02:58
#
sudosu : erről lehetne vitázni órákat sőt éveket is én meg azt hallottam hogy a nod32 az gagyi szóval ez megint egy ördögi kör haverom számítástechnikus és már 3éve nem használ vírusírtot...
sudosu avatar
2014. 03. 25. 21:53:29
#
Nem akartam szemétkedni, bocsi :).
Csak érdekes hogy AVG-t használsz amikor azzal ahogy hallottam csak a baj szokott lenni, mint az Avast-al :).
Én sok vírusirtót kipróbáltam már, de ami a leghatékonyabb védelmet adja és nem zabálja szét a gépemet az NOD32 volt. Akkor még más gépem (lásd gépeim) volt szóval ilyen vírusirtó kellett, de annyira megszoktam hogy a mostanin is azt használom.
khaled98 avatar
2014. 03. 25. 21:42:18
#
jólvanna :D ,amúgy miért mi a baj az avg-vel? nekem tetszik :))
szerk.: vírusírtókban nem vagyok otthon :D
sudosu avatar
2014. 03. 25. 17:41:55
#
No comment XD! Egyáltalán az hogy AVG van a gépeden :P
khaled98 avatar
2014. 03. 25. 17:35:31
#
sudosu: Hát nem igaz... nem lehetek ilyen sügér :DD sok-sok olvasás után stackoverflow-on ajánlotta az egyik srác(ezer köszönet neki :)) ) hogy mi lenne ha az avg-t kikapcsolnám egy 10 percre :D hát segített.
sudosu avatar
2014. 03. 24. 22:45:31
#
Host névhez jó a localhost, ha nem módosítottál semmi konfigurációs fájlt.
Alapértelmezetten a root felhasználónak nincs jelszó adva, tehát oda üres hely kell... ha közbe átírtad a konfigurációt akkor nem szóltam. Ha localhost sehogy se akar menni akkor próbáld a géped IP-jét amivel kapcsolódik a router-hez pl.: 192.168.1.1
Parancssorba írd be hogy ipconfig /all ott tudsz kísérletezni a címekkel
khaled98 avatar
2014. 03. 24. 21:12:19
#
java lenne a jó most, angol nem probléma, (sőt jobb is, mert egy csomó tutorialt nézek youtubon, és az angolul van, másrészt tanulok azt is nyelvizsgára :D). Xamppal már megy is az sql.

szerk.: https://photos-4.…g6v2yn0RbEoda hogy Host név, oda mi kell? nem értem ezt az sql-es dolgot :(
sudosu avatar
2014. 03. 24. 19:11:29
#
Programozok: C#, Java, MYSQL (Kezdő), Python (Most tanulom), PHP, VB, nagyon kicsi Pascal
Én Pascal-al kezdtem, de azt még csak hobbiból csináltam. Még akkor általános iskola 8. osztályába jártam :). A VB volt amivel már komolyabban foglalkoztam 1 évet szakközépiskola első évében. Utána C# és jött a többi.

Hát könyv meg attól függ hogy milyen nyelven akarsz programozni és milyen nyelvű könyv kell. Magyart nem nagyon tudok, de azt mondják hogy a devportáli C# jegyzet egész jó.
Magyar C#: [url] https://devportal.hu/Fajlok/Download.ashx?shareid=1&path=Konyvek%5ccsharp+jegzyet%5ccsharp.pdf[/url]

Java: http://shop.oreil…0023463.do
C#: http://www.amazon…0321741765

Attól hogy kezdőknek szánt könyv egy kis kihagyással rengeteg haladóknak való anyagot is kapsz :)
khaled98 avatar
2014. 03. 24. 16:59:37
#
sudosu: ahaa, szóval xammp :) hallottam már róla, csak még nem próbáltam ki. Na le is töltöm :)) Amúgy még egy (pár) kérdés. Te miben programozol? (ahogy láttam netbeans volt ott a képen :)) ) , és milyen könyvet ajánlasz egy haladó felé irányulónak? :)) Tudom minél többet csinálod úgy tanulsz, de hát mondjuk a mostani progit amit csinálok, (ilyen leltározó/raktározó rendszer boltnak, bár tuti nem ezt fogjuk használni élesbe :D ) annál egy csomót google-zok, olvasgatok dolgok után stb... ami gondolom egy rendes könyvben benne lenne, és könnyebb lenne onnan.
szerk.: ja és már volt egy-két könyvem, mondjuk a tantusz könyv, és eleinte még visual basic-eztem, az után kb. ismétlés volt a tantusz, csak pár "szokásban" különböznek. Meg hogy nem designerrel csinálom a javat.
sudosu avatar
2014. 03. 24. 16:52:41
#
Nem használtam még sose ezt a progit. Hát ahhoz semmikép nem kell programot írnod hogy üzemeltess egy MYSQL, FTP , WEB server-t. Régen én Xampp-el foglalkoztam Windows-on. Linuxon meg külön rakosgattam Apache, MYSQL, PHP stb...
khaled98 avatar
2014. 03. 24. 15:29:51
#
sudosu: De erre gondoltam, most épp megy egy web(http) és egy ftp otthonról, külön külön port van nytva nekik(alap 21/80). Erre amúgy van kész program vagy meg kell írni azt is? mármint hogy az ftp és a web az a "Quick'n Easy ... Server" programmal megy. Én egyszer megbeszéltem magammal hogy robotokat soha nem fogok építeni,foglalkozni velük... :)) De azért maga az technikai része az mindig is érdekelt :D .
sudosu avatar
2014. 03. 23. 22:19:50
#
khaled98: Hát ha MYSQL-t akarsz üzemeltetni otthoni gépedről, akkor csak annyi hogy kiengeded azaz Online-á teszed a MYSQL-t és majd egy ingyenes DNS szolgáltatóról eltudod érni (példaként no-ip) ha több szolgáltatást is telepítesz akkor fontos lesz a portot is megadni kódodban!
Csatlakozásnál meg majd azt a DNS-t kell használnod amit az ingyenes regisztráció során kaptál.
MSSQL szervert nem túl sokat engedtem még ki, de valahogy azzal is hasonlóan működik, gondolom. De azt ne is erőltesd Java-val mivel az inkább .NET alapú nyelvekhez megfelelő mint C#, VB, VC++, ASPX

Ha nem erre gondoltál kövezz meg :)!

Visszatérve a robotra, persze csinálok róla videót. Bár az még elég messze van. Nekem se nagyon erősségem a programdesign. Olyan felületet próbálok összedobni ami jól átlátható és viszonylag kényelmes. Az elektronika nem áll még sehogy :) szóval még odébb lesz amire ez a project kész lesz.
A szoftveres rész se haladt túl sokat az utóbbi pár hétben.
khaled98 avatar
2014. 03. 23. 21:02:36
#
sudosu: Köszi szépen, nem késő még, mert még mindig ftp szerverre csinálom a progit, csak annyi különbséggel, hogy lefoglaltam egy dns-t és otthon saját ftp szervert üzemeltetem. Ez megvalósítható mysql-lel is? vagy mssql lényeg, hogy sql és tudjak rá javaról csatlakozni. 000webhostra felregisztráltam, megpróbálom ott is.
Arról a programról majd csinálj valami kis 1 perces vidót :)) tetszik az ötlet,bár nem nagyon fogtam még olyasmi félébe. Design sem az én világom sajnos :( .
Szavazás
Szoktál videós játékteszteket készíteni vagy nézni?







Szavazáshoz be kell jelentkezni