Programozásról minden
Ebben a témában lehet megvitatni mindent a programozásról, legyen az Pascal, C, C++, C#, HTML, java, delphi, PHP, Python stb...
Meg lehet osztani tapasztalatokat, vagy akár saját készítésű programokat is, valamint akár segíteni is lehet vkinek megírni egy programot.
Meg lehet osztani tapasztalatokat, vagy akár saját készítésű programokat is, valamint akár segíteni is lehet vkinek megírni egy programot.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tudtok olyan C# 'fejlesztő' alkalmazást, ami nem Visual Studio, de lehet benne Form Appot szerkesztgetni? nem szivesen vásárolnék 1 éves liszenszt egy 2 napot projekt kedvéért.
A Javát és a Javascriptet pedig nem értem miért írtad perjellel, a nevükön kívül semmi közük egymáshoz.
Ez bevezet egy ideig mikor eldöntötted melyik esik kézre rákeresel a neten az x programozási könyvre és tuti találsz magadnak párat.
Mostani hardverek tulajdonságaik hogyan működnek ilyesmik
És programozási nyelvekről
C#
C++
Java / javascript
Python
Sql
Most a freecodecamp elején vagyok.
miért mutat ilyen magas latenciat ez a progi?
amit probaltam: disable-ztem az eszkozkezelo-ben az osszes drivert es vissza...
ugyanugy,ugyanolyan ertekek,nem lett megfelelő...
Mitol ilyen magas a latencia ertek?
A current latencynal kb 200-300 kozott kellene lennie...és zöldnek...
A szerveren Windows Server 2003 fut.
És igen a suli szervereken keresztűl van net, illetve van proxy is.
Mert mondjuk routeroknak is van webes konfig felülete.
De ezt félretéve legvalószinűbb hogy php, a jelszavak meg általában mysql adatbázisban vannak tárolva, és arra is valószinű egy php script van hogy felülírja alapértelmezettre.
Ha a suli szerverén keresztül vannak a gépek a netre kötve azon valószínűleg linux fut és egy parancssori kóddal le lehet tiltani az individuális gépeket.
Krissz: Pont arra, amiket leírtál. Suliban a gépeket tudod vele felügyelni, élőben látod, hogy éppen mit csinálnak a gépen, tudtommal a leállítás, újraindítás, stb. is megy rajtuk. De, ez az adott teremben lévő gépeket tudja csak, nemhinném, hogy az egész iskoláét tudná. Hova kéne ez neked?
PHP ban mg nemtudok ilyen funkcionalitásról x d (az oldal kinézete biztosan html be ágyazott php kód, de ez a Net lekapcsoló script / pass resettelo nemtom mia retekben van megirva :/ )
Ezeket nemismerem, mire jók? 😀
Anime studio Pro volt eddig 😀
Fizetős is lehet nem baj!
Válaszotok előre is köszönöm
De, direkt vannak erre szakosodott programok, pl. a Lanschool. Nálunk, általánosban SMART Sync volt, a mostaniban meg nemtudom 😃 De biztosan van még több (ingyenes), vagy jobb alternatíva.
Köszi
Javat és/vagy C#-ot is jó lenne megtanulni, de egyelőre nem akarok több nyelvet párhuzamosan tanulni, inkább egyet, de azt alaposan.
Na meg hát web. Itt ugye az a dolog nehéz része, hogy elég gyorsan alakul és ha nem akarsz lemaradni, akkor folyamatosan kell minden újdonsághoz alkalmazkodnod és megtanulnod egy féltucat nyelvet.
Milyen jellegű feladatról lenne szó?
Keress fel Skype-on, vagy valami más elérhetőségemen:
steam: sudosu94
Remek, van Remote Control webes felülete is ami kényelmesebb mintha csak egy SSH, Telnet szerver lenne.
Mivel egy postfix mailserver-t nem a legkönyebb bekonfigurálni, ezért volt szükségem erre a szoftverre 😜.
Mostanság nincs aktivitás a Topic-ba, mi történt 😀?
MD5-öt dekódolni nem tudsz, akkor pillanatok alatt feltörhető lenne az összes jelszó 😀.
MD5 osztály meg van .NET-ben szóval kódolni tudsz szöveget MD5-é.
[url]http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.security.cryptography.md5(v=vs.110).aspx[/url]
C#-hoz szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy olyan szövegszerkesztő programot akarok csinálni ami képes kódolásra/dekódolásra, pl MD5. Ez megoldható valahogy?
Köszönöm!
Sziasztok!
characterEncoding=UTF-8
Például: jdbc:mysql://localhost:3306/dbname?useUnicode=true&characterEncoding=UTF-8
Egyébként szerintem felvehetnél Skype-ra (husudosu94) vagy valahol, Xfire-t nem javaslom mert csak akkor vagyok fenn ha Windows-on vagyok.
Úgy könnyebben tudok segíteni.
hogyan kell insert közben változtatni a karakterszettet/encodingot?
szerk.: minden utf-8 hungarian-ban van(adatbázis, tábla, sorok) , de nem működik... latin2-hungaianban is kipróbáltam de semmi.
Meg logikus is: ha elüti a delikvens a nevét már akár kis nagy betű különbség is van akkor már teljesen más eredményt ad a program, vagy hibát 😀. Azért egy azonosító számot nehezebb elütni.
szerk.: amúgy amikor a programban mutatja, akkor tökéletesen látszik a "két ékezetes" betűk.
Csak érdekes hogy AVG-t használsz amikor azzal ahogy hallottam csak a baj szokott lenni, mint az Avast-al 😀.
Én sok vírusirtót kipróbáltam már, de ami a leghatékonyabb védelmet adja és nem zabálja szét a gépemet az NOD32 volt. Akkor még más gépem (lásd gépeim) volt szóval ilyen vírusirtó kellett, de annyira megszoktam hogy a mostanin is azt használom.
szerk.: vírusírtókban nem vagyok otthon 😃
Alapértelmezetten a root felhasználónak nincs jelszó adva, tehát oda üres hely kell... ha közbe átírtad a konfigurációt akkor nem szóltam. Ha localhost sehogy se akar menni akkor próbáld a géped IP-jét amivel kapcsolódik a router-hez pl.: 192.168.1.1
Parancssorba írd be hogy ipconfig /all ott tudsz kísérletezni a címekkel
szerk.: [LINK]oda hogy Host név, oda mi kell? nem értem ezt az sql-es dolgot 😞
Én Pascal-al kezdtem, de azt még csak hobbiból csináltam. Még akkor általános iskola 8. osztályába jártam 😀. A VB volt amivel már komolyabban foglalkoztam 1 évet szakközépiskola első évében. Utána C# és jött a többi.
Hát könyv meg attól függ hogy milyen nyelven akarsz programozni és milyen nyelvű könyv kell. Magyart nem nagyon tudok, de azt mondják hogy a devportáli C# jegyzet egész jó.
Magyar C#: [url] https://devportal.hu/Fajlok/Download.ashx?shareid=1&path=Konyvek%5ccsharp+jegzyet%5ccsharp.pdf[/url]
Java: [LINK]
C#: [LINK]
Attól hogy kezdőknek szánt könyv egy kis kihagyással rengeteg haladóknak való anyagot is kapsz 😀
szerk.: ja és már volt egy-két könyvem, mondjuk a tantusz könyv, és eleinte még visual basic-eztem, az után kb. ismétlés volt a tantusz, csak pár "szokásban" különböznek. Meg hogy nem designerrel csinálom a javat.