header
The Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of Kings cover
Megjelenés: 2011. May 17.
Műfaj: Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Kiadó: CD Projekt RED

The Witcher 2: Assassins of Kings gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel Core 2 Duo 2.2 GHz or similar AMD
RAM:
1 GB for Win XP / 2 GB for Win Vista
GPU:
Nvidia GF 8800 512 VR or similar ATI
DX:
DirectX 9.0c
OS:
Windows XP/Vista/7
STO:
8GB for game and 8GB bonus content

Ajánlott gépigény:

CPU:
Intel Quad Core or AMD equivalent
RAM:
3 GB for Windows XP / 4 GB for Windows Vista and Windows 7
GPU:
Nvidia GeForce 260, 1 GB memory / Radeon HD 4850 with 1 GB memory
DX:
DirectX 9.0c
OS:
Windows XP/Vista/7
STO:
At least 16 GB of free space
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Yakuza 0South Park: The Stick of TruthShadowrun: Dragonfall - Director's CutKing of SeasDragon's Dogma: Dark ArisenBlightbound
Hozzászólások: 2 696
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nagyattila94 avatar
Hello nem tud valaki valami megoldást a laggokra ? fps ugrálásra a gépem bőven megvan eredetivel játszok (steames), nem mindenhol laggos de néha fordulok egyet és leugrik az fps 60 alá... és van ahol 100 fölött van :D.
0
0
0
0
💬 2
szhusi avatar
@nagyattila94: sajnos, ennyire optimalizált
0
0
0
0
no avatar
@nagyattila94: Én ilyen esetben a 3D beállításokon belül, beállítanám egy fix fps-re.
0
0
0
0
Cukornyuszi avatar
Ez az egyetlen rész, ami kimaradt nekem. Sajnos nem valami megfogósra sikeredett ez a rész szerintem. Még az első is sokkal jobban megfogott, és imádtam mint ezt, pedig annak még a grafója is gyengébb mint ennek. A sztori se olyan hű de jó... Nem tudom ezt is ki akarom vinni azért, de elég nyögvenyelős lesz 😃 Eddig van benne 30 óra, de egy jó ideje elkezdtem már... Tényleg elég átláthatatlan az egész. A questek is.... Jó lenne valami remaster ezekhez az előző részekhez! Nagyon örülnék, mert imádom a Witchert egyébként. 😀
0
0
0
0
gyuri191 avatar
Sziasztok hát én 1 napja tolom 10 órám volt már benne de annyira átláthatatlan semmit vagyis inkább alig mutat valamit a térkép hogy hol vannak questek meg hol vannak ilyen szörnyfészkek igy a felét kilehet hagyni a 3.részben sokkal jobb a térkép átláthatóbb mutatja mi hol van ugye a kérdöjelekkel itt még néha a sztorit se lehetett követni néha olyan zagyvaságok voltak mondva a 3.részben simán megértettem na mindegy szerintem a 3. lesz ténleg az igazi egyetlen witcher játék persze saját vélemény 😃
0
0
0
0
💬 8
kmetovics avatar
@gyuri191: Mindenben teljesen igazad van. Volt egy side quest, h keressek meg 1 vagy több gargoly-t, de azt sem tudtam, h merre keressem. Csak a youtube segítségével találtam meg anno.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@kmetovics: na ezaz énis vagy 3 side questet úgy oldottam meg youtubal aztán inkább hagytam a fenébe nekem valahogy itt a térkép rendszer nem nagyon adja de másnak lehet tetszik szoval én nem mondom hogy szar a játék csak nekem sokal jobb és tisztább a 3.rész 😃
0
0
0
0
kmetovics avatar
@gyuri191: Szerintem pont ezek a dolgok miatt nevezik sokan a 3-mat az első igazi Witcher játéknak
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@kmetovics: hát ja de megis értem sokal joban élvezemis a 3-at mint a 2-t
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@gyuri191: De a main questet meglehet csinálni szépen sorba nem? Nem rég raktam fel, hogy elkezdem megcsinálni még nov19 előtt,csak azért érdekel. Side questek nekem nem számítanak.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Warlordcommander: ja a fö questeket megtalálod a térképen de engem a side questek is érdekelnének és witcher 3-ba egyböl mutat mindent tisztán a mapon itmeg a 2. részben meg alig mutat valamit meg maga az egész kezelöfelület inventori mintha a skyrimet látnám skyui mod nélkül 😃 witcher 3 ban az inventori is olyan tisztán van megcsinálva átlátható
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@gyuri191: Szerintem általánosságban elég komoly baj a mai videojáték iparban, hogy túlságosan is ráhagyatkoznak térképekre, amiken minden jelölve van, minimapokra és questmarkerekre. Ez nagyon visszafogja a játékos interakcióját a játékvilággal és megtöri az immerziót.

Vagy mondhatnám úgy is, hogy a játék(fejlesztő) hülyének vagy jobb esetben türelmetlennek nézi a játékost, aki a játékon belül nem hupililán villogó jeleket követve nem tud rájönni semmire, vagy csak szimplán végig akar rohanni a játékon anélkül, hogy komolyabban elmerülne benne.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@X9K338DA: ja értem hogy mit értesz ez alatt
0
0
0
0
Tomii2000 avatar
Sziasztok! Meg szeretném kérdezni hogy esetleg elmenne a gépemen? 😀 Tudom régi darab. de.. ez van 😃
CPU: Intel Pentium t4400 (2.2ghz)
GPU:ATI Mobility Radeon HD 4570
4GB ram
Ha valaki válaszolna, megköszönném! 😎
Sziasztok! 😃
0
0
0
0
no avatar
Hali. olyan kérdésem lenne hogy kijátszottam a játékot és tudom folytatni ugyanazzal a karaktermentéssel előlről a játékot? Csak mert nem igazán sikerült hiába hogy megvan a mentés.
0
0
0
0
💬 4
Viktorinho avatar
@arnold892: Ha kijátszottad hogyan akarod előlről kezdeni? Tudtommal a witcher3-at "folytathatod" az előző rész mentésével. De ne kérdezd mi módon mert én nem játszottam az elődeivel.
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Értem. Olyat akkor csak a 3-dik részben tudok csinálni.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@arnold892: New Game + módra gondolsz, amikor befejezed a játékot, és azzal a karakterrel, felszereléssel, és tapasztalattal kezdheted elölről a sztorit?
Arról nem tudok, hogy 2-ben lenne ilyen, Wild Hunt-ban van.
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Igen arra gondoltam. Kár érte ha nincs, mert pl a képességekből még sok fejlesztés hiányzott pedig a küldetések nagy részét megcsináltam.
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok. Tegnap fejeztem be az első részt és pár döntéshozatal úgy történt(pl kik mellett állok ki), hogy tulajdonképpen egyszer csak kiálltam valakik mellett, úgy hogy én nem is terveztem.
Ha jól emlékszem olvastam valahol, hogy a mentéseket át lehet vinni a következő részbe és azt szeretném kérdezni(ha ez lehetséges), hogy az első részek döntései mekkora befolyással lesznek erre a részre? Vagy majd az itt kialakult helyzetek a 3. részhez?
0
0
0
0
💬 4
susguy avatar
@Bukta: Át lehet vinni a mentést, de itt még nem számított annyira. Harmadik részben már valamivel többet számítanak a második rész döntései, viszont ott (a mentés importálás mellett), van külön opció a játék elején egy beszélgetés során hogy eldöntsd, mik is történtek az előző részben, ha nem akarnál mentést importálni.
Esetleg ha érdekel, spoilerbe beraktam az első rész alapértelmezett döntéseit, ha ezt a részt új játékként kezdenéd, nem pedig az első rész mentését viszed tovább.
Spoiler!
Remained neutral. The neutral path has been chosen.
Romance with Triss. Alvin was given to Triss.
Spared Thaler.
Spared Vincent Meis.
Killed Adda.
Killed Siegfried.
Killed Yaevinn.
Killed the King of the Wild Hunt.
0
0
0
0
Bukta avatar
@susguy: Spoiler!
Akkor tulajdonképpen, ha én az említett karakterek közül Addá-t, Thalert, Vincentet és Siegfried-et életben hagytam az első részben, a 3. rész alapértelmezettjeként ők is meghalnak. Sőt minden olyan karakter halott akinek az életéről én gondoskodom. És hiába hagytam őket életben annyira nem számítanak sokat(?) vagy semmit(?) ezek a tényezők.

Most a másodikat azért importált mentéssel szeretném majd elkezdeni, annak ellenére, hogy pár dolgot nem úgy akartam ahogy történt, aztán akkor majd meglátom a 2. részből mit hozok ki, és úgy kezdem majd meg a harmadikat.
Amúgy a harmadikat már végigvittem egyszer, és teljesen kiesett hogy az elején van olyan lehetőség.
0
0
0
0
susguy avatar
@Bukta: A spoilerben lévők csak a második részre vonatkoznak, az első rész döntései alapján. A "spared" az életbenhagyott. Ugye ezek csak akkor érvényesek, ha nem importálsz mentést, ha importálsz akkor azok a döntések érvényesek amiket te hoztál.
Egyébként az említett nevek közül van aki nem is jelenik meg a második részben, csak említés alapján, a harmadik részre pedig egyáltalán nincsenek hatással az első rész döntései. Például (nem túl vészes spoiler):
Spoiler!
Thaler mindenképpen élni fog a harmadik részben, akkor is ha megölted az elsőben.


Lényegében igen, a második részben van pár dolog ahol számít az első részben tett döntésed, de nem olyan vészesek, a harmadik részt pedig egyáltalán nem befolyásolják. A második rész döntései számítanak, de ha esetleg ott is olyan döntést hozol amit később megbánsz, a harmadik rész elején van lehetőség hogy "megváltoztasd a történelmet".
0
0
0
0
Bukta avatar
@susguy: Értem és köszönöm szépen a válaszokat.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
sziasztok ez menyire open world mint a 3?
0
0
0
0
💬 5
Kroneda avatar
@gyuri191: Inkább annyira open world mint az 1.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Kroneda: az a baj hogy az 1-et se nagyon ismerem de akkor ez inkább ilyen fél open world csak?
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@gyuri191:
Hirtelen ez tudom neked linkelni.
0
0
0
0
Kroneda avatar
@gyuri191: Igen, Kirak egy adott területre, ahol mászkálhatsz ahova akarsz és miután megcsináltad amit szerettél volna az adott területen utána másik területre rak.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Van egy eléggé nagy gondom. A játék szinte minimumon fut a kovetkezo konfigon
Proci i7-4720HQ
Memoria 16gb
GPU: Geforce 950M 4gb
Min siklik át a figyelmem???

Am a geforce experiment nem is ismeri fel a feltelepített játékot.

Még egy kérdés. Mi értelme az első játék menésénék a betöltése? Nem tapasztalok semmit...
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@fritzyke: Nekem is ugyan ez van csak 15GB rammal
0
0
0
0
Doge avatar
@fritzyke: Az előző részben lévő döntéseid a befolyásolják fő történetet + kapsz cuccokat.
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
3-mas után érdemes végig játszani? Tud hasonló élményt nyújtani legalább story szinten?
0
0
0
0
💬 3
Scorn Face avatar
@SonyBl4ck: Persze, nem szabad kihagyni a sorból. (Sőt az első rész is nagyon jó, ha esetleg nem játszottál vele)
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
@Scorn Face: Rendben, köszi!
0
0
0
0
DoggyDog avatar
@SonyBl4ck: Kicsit korlátozotabb a harmadik résznél, de szintén remekmű, amíg nem jött a harmadik része ez a rész is etalonnak számított. Sőt, míg nem volt a 2. addig meg az első 😃 Viszont az első lehet nem lesz annak ínyére, aki visszafelé játszotta a részeket. Az is remek játék, de egy teljesen más harc rendszer stb. kicsit nyersebb és a 3. és 2. rész után már lehet nem fogja annyira adni, mert esetleg lassabbank tűnik stb. de a 2. részt ne hagyd ki semmikép!
0
0
0
0
Gr33N avatar
Akinél jelentkezik egy olyan inventory bug, hogy a megvásárolt kardok/páncélok nem jelennek meg, nekem a következő oldotta meg: Win 10 Pro-n játszok és igazából két dolgot alkamaztam egyszerre, úgyhogy nem tudom melyik oldotta meg, de pár kattintás az egész -> jobb klikk az ikonra -> tulajdonságok -> majd a kompatibilis üzemmódot állítsátok Windows 7-re. Ezen kívűl mindig admin jogokkal indítom el, és azóta szerencsére műdödik.
0
0
0
0
mortou4 avatar
Hogy-hogy ultrán full hd-ban 48 fps? 😲 😆
0
0
0
0
💬 2
flashbang8909 avatar
@mortou4: Véletlenül nincs bekapcsolva az ubersampling?
0
0
0
0
mortou4 avatar
@flashbang8909: De, köszi. 😀
0
0
0
0
Thorin Oakenshield avatar
Majd ha télen le lesz árazva, megveszem. De tinektek hogy tetszett?
0
0
0
0
💬 1
DppZenron avatar
@Thorin Oakenshield: a HRK-n 200 forint. 😃
0
0
0
0
rened avatar
Az elejen annyira nem tetszett, csak a harom miatt kezdtem el. Igy 4ora jatek utan azt kell hogy mondjam nagyon beszippantott. Megerte anno megvenni, pedig csak most jatszom vele eloszor.

Felraktam mindent ultrara es koppantam amikor 27fps fogadott (a blackboxos 3 amikor kiprobaltam hogy futna:ultra, haj kikapcs, 30fps lock vigan futott). Uber samplinget eleg hamar kikapcsoltam es a shadow is ment highra, LOD distance pedig normalra (utobbirol szerintem fogalmam sincs hogy mi).
0
0
0
0
DREZYSTER avatar
GT 1030-al meg 4gb rammal és egy intel core 2 duo e8500-al elmenne maxon?
0
0
0
0
💬 1
CoDfan98 avatar
sziasztok. ha magas beállításokon viszi a lapim a 2-őt akkor elvinné a 3-at mediumon? előre is köszi 😀
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@CoDfan98: Hát elméletileg igen! 😀
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Nekem asus gtx 1050ti/ i5 3330 és 60 fps.
0
0
0
0
zsivko avatar
Nekem a core i7 2gen és hd6630m-en alig van meg a 25fps
0
0
0
0
pocsleves avatar
Egy ilyen gépen (laptopon) , hogy menne? CPU : Intel Core I3-370M
GPU : AMD Mobility Radeon HD 5470 1GB
Ram: 4GB
Windows 7 64 Bit
0
0
0
0
no avatar


Hol van az utolsó rés?
0
0
0
0
NamelessOne avatar
wasd69: nekem szépen futott a Core 2 procikat meg szerintem ne becsüld alá. Ha akarod olyanokat ki lehet belőle hozni hogy néha még én sem hiszem el az enyém mire képes egy megfelelő kártya mellett. (Watch Dogs-osom egy ideje és Mediumon elfut 😃 de gyalog a High is elfogsadható 😃😉
0
0
0
0
no avatar
Valaki tudna segiteni?Nekem azt írja minimum-hoz, hogy 100% az ajánlot pedig 71% és alacsony grafikai beálításokok 1080p-be elfutna de feltelepítetem a játékot (steames verzió) 1280x1024-be volt full lovon és mégis csak 10-12fps-em volt a játékba.Valaki megtudná mondani,hogy ez milrt volt?Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
MrParadoxon avatar
Miért van az hogy nekem a Steam-es verziónál alacsony grafikai beállítással 1280x1024-es felbontáson csak 25 fps t produkál maximum? o.O és ugyan ennyit produkált a régi gépemnél is wtf?
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
wasd69: Ha a videokártya megüti az adott szintet maxon is simán fog menni!
0
0
0
0
wasd69 avatar
100%-92% Szerintetek egy Core 2 Duo 2.4 ghz procival hogy mene?
0
0
0
0
no avatar
Hello , valaki el tudbá mondani részletesen , hogy mit kell tenni amikor Henselt királyról vesszük le az átkot? Egyszerűn hiába ölöm a lidérceket nem történik semmi.
0
0
0
0
Kodi06 avatar
100%-92% Mit gondoltok? processzorom 2,4ghz ket magos csak a tobbinek meg felelek
0
0
0
0
no avatar
Hogy tudom magyarítani a letöltött verziót?
0
0
0
0
GeorgieP avatar
Nincs roszabbul optimizalva 😃 a "legjobb mintavetel" = Super sample Anti-Aliasing ... nem egy kartyas konfigra lett kitalalva szerintem 😃 anno, na meg felesleges opcio , Nvidia control panelben ra raksz 4 x MSAA-t es ennyi 😀
0
0
0
0
solyom1999 avatar
Sziasztok ez a Witcher milyen érdemes kiprobálni?
És szabad világú? lehet meni bene mindenfele?
0
0
0
0
no avatar
Hali, ebbe lehet freeroamolni is?
0
0
0
0
no avatar
Azt a rohadt q gombot kellett nyomkodni és azzal már ki tudtam verni azt a rohadt dögöt.
0
0
0
0
Darth Revan avatar
Biztos hogy a megfelelő jelet használod? Rakd le a jelet Mielőtt lecsapna maradj ott elugrassz akkor biztos,hogy odacsap és bele kell ragadnia. Nem nehéz könnyebb mint a letho elleni harc
0
0
0
0
no avatar
Nem is rakja le tüzet rak le és nem ragad oda hiába csap oda.
0
0
0
0
Darth Revan avatar
Yrden a jeleknél van. Lerakod es Mielőtt lecsap a a karjával elugrasz. Akkor odaragad a karja a jel nem engedi akkor megcsapkodod. Kb 3-szor kell megcsinálni es vége. Nem annyira,nehéz előtte igyál egy fecskét is.
0
0
0
0
no avatar
Azt hogy tudom használni mert mondja a csaj igen de nem tudom mi az.
0
0
0
0
Darth Revan avatar
Ne szenvedj a csapdával. Használd a yrden jelet meg előtte meg kell inni egy főzetet hogy ne kapj mérgezést.
0
0
0
0
no avatar
Közben rájöttem igen.
Ezt a kayent-et hogy lehetne kinyírni?, 2 órája szenvedtem vele ma, és nem tudom jó helyre rakni a csabdát mert mindig megcsap az a tetű. Bandicammal mért van az hogy zúg a hang?
0
0
0
0
Darth Revan avatar
Sehol. Meditáláskor te készíted magadnak.
0
0
0
0
no avatar
Főzetet kinél lehet készíteni?
0
0
0
0
Darth Revan avatar
Rosszabbul van optimalizálva mint a 3. Rész. A legjobb Mintavétel az én gépemet is megeszi leesik 30 fps-re a játék.
0
0
0
0
armagedon32 avatar
Hát még a végén jobb gépigény kell neki mind a witcher 3 nak 😀 azt mondjátok
0
0
0
0
no avatar
witcher2.exe-Alkalmazádhiba
Az alkalmazás nem tudott megfelelően elindulni (0xc0000142). Felvan patchelve 3.4-re.
0
0
0
0
Darth Revan avatar
Legjobb mintavételt kapcsold ki durván lefelezi az fps-t és grafikában sem hoz sokat.Gépigényt ne nézd rosszabbul van optimalizálva mint a 3. Rész. Megfekteti a mostani vasakat is.
0
0
0
0
no avatar
100%-100% minden tökéletesen megvan, mégis ultra 10-15 fps... lel
0
0
0
0
no avatar
Nálam ment valahogy azért.
0
0
0
0
danee23 avatar
Menne lowon éppenhogy, nem túl élvezhetően...
Ez a játék maxon még a mai csúcshardvert is jól megizassza, de lowon sem piskóta.
Én nem ajánlom hogy azzal a géppel nyomasd.
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
100-92% Médium vagy low-on menne?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció