header
No Man's Sky
No Man's Sky cover
Megjelenés: 2016. August 12.
Műfaj: Kaland, Túlélő
Fejlesztő: Hello Games
Kiadó: Hello Games

No Man's Sky gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel Core i3
RAM:
8 GB RAM
GPU:
nVidia GTX 480, AMD Radeon 7870
OS:
Windows 7/8.1/10 (64-bit versions)
STO:
10 GB available space
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Die YoungICARUS.1The Solus ProjectThe Other 99HuskThe Red Lantern
Hozzászólások: 484
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RoBeSzBoY avatar
Melyik halmozottan fogyatéknak jutottak eszébe ezek a sentinelek?
Haverommal játszanánk multiban, de nemtudom, hogy bug miatt-e, de nem sentinel alertes bolygón is FOLYAMATOSAN jönnek és támadnak is, levegőben is. Természetesen lerázhatatlanok, mert az fun. :'D Alt+f4, újraindít, megint max 10 percünk van, utána megint jönnek. Mindegyik planétán.
Meg ez a Need for Speed rendőreit megszégyenítő hirtelen fordulás, körözés..meg ugrani sem lehet közben...szánalmas.
Biztos valaki úgy gondolta, hogy így fun meg móka lesz a játék.
Hiába a sok új kontent, ez teljesen elveszi a kedvem, és így semmi értelme.
Vagy lehet a jelenlegi mentést átrakni vhogy sentinel mentes felfedező módba? Annak lenne értelme.
Vagy valami mód ellenük?
0
0
0
0
💬 1
Jaqen avatar
@RoBeSzBoY: Max bug lehet, hogy sentinel mentes bolygón támadnak, de sztem benéztétek és nem ott vagytok. Ilyen nincs.
0
0
0
0
no avatar
i5-9600k, 16gb ddr4 3200mhz, rtx 2060 super 8gb gddr6 vga-val 80 fps amíg nem mozgatom az egerte :D menet közben gyakran esik le 25-40 fps re. (Mit kéne cseréljek hogy ne legyen 50-60% fps droppom?) 🙄😥😣
0
0
0
0
no avatar
@medvepapus:
medvepapus
1
12 perce | 2021. 11. 21. 12:45:37
920 MX elbírná?


Lehet elindulna, de nem lenne élvezhető. A gépigénye grafikai patchenként (2-3 patchenként tesznek be új látványelemeket) folyamatosan növekszik a 2016-os megjelenése óta.
Élvezetes játékhoz lehet kisebb gépigényű játékkal kellene próbálkozni azon a vason.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Letöltöttük a fiammal a játékot az xbox game pass-ban. Azonban nekem semmilyen lehetőségem nincs online játszani, csak neki. Meg tudna hívni, de egy olyan menüpontban kell megnézni a "barát-kódot", ami nekem nem létezik. Ötlet?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@csuz-li: Mind kettőtöknek meg van gondolom a game pass....ha nem akkor az de amúgy nálunk is ez van, elő fordulhat hogy a beàllitàsok szerint a fiatal (-12) profilon le van tiltva az online elérés mert nálunk is ez volt a probléma. De ez csak akkor van ha be van állítva Xbox család funkció....
0
0
0
0
csuz-li avatar
@SZABLORI: Kösz!
Megnézem, bár más játékkal megy az online.
0
0
0
0
Liptik avatar
Ehhez a játékhoz, miben hasonlít a Resident Evil-re? 😆
0
0
0
0
💬 3
Warlordcommander avatar
@Liptik: Ehhez a mondathoz, miben hasonlít a magyar nyelvre?
0
0
0
0
five-0 avatar
@Liptik: Abban hasonlít hogy ez is, és a Resident Evil is nehéz játék számodra. 😆
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Palanova: Hát ez nekem olyan meh kategória, semmi késztetést nem érzek rá hogy megszerezzem, nem illik bele a világba.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Az hogy nem illik a világba azzal részben egyetértek, de ha ott egy NMS szintű világ, akkor érdemes lenne jobban kihasználni, akár több ismert scifi film-könyv-játék hajóit felhasználva, még ha a mechanika megmaradna az eredeti NMS is. Más kérdés hogy ez kb egy dekorációs hajó, nem lehet szabadon repkedni csak a flottádban van és onnan lehetne kiküldeni.

De.

Engem elkapott az ékszíj addig amíg ki nem derült, hogy meglévő mentéssel nem lehet expedíciót csinálni, teljesen újra kell kezdeni az egészet. És erre ingame semmi nem utalt. Kösz, de nem fogok még egyszer 120 órát beleölni hogy meglegyen minden ami kell és hogy megint bemákoljak ritka hajókat...

Ment az uninstall.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Palanova: Na ezt nem is tudtam hogy újra kell kezdeni, én se szívesen ölnék bele még egyszer 180 órát, mint a jelenlegi mentésembe, hogy meg legyen minden. Bár mondjuk nem hiszem hogy uninstallálom mert még manapság is néha néha előveszem.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Igen, újrázni kell, így már érthető a "tömeg" a bolygókon és a környezetben. Azért vannak meg egyszerre kezdték újra és nem azért mert összefutottak a végtelen galaxis egy random bolygóján. Valahol zseniális hogy a Hello Games ezt így megint csak összehozza: félinfókból elhallgatott apró részletekből készült egy újabb kieg.
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: a expedicio csak egy event en megcsinaltam es a mentes megmarad de csak a jutalmakert lehet megcsinalni.
0
0
0
0
no avatar
@kENNYHUN global: Igen, de újat kellett kezdeni hozzá, meglévővel nem lehet végigcsinálni. Meglévő mentésben fel sem bukkan semmi hogy mi is az az expedíció.

Annyira pedig nem volt emlékezetes a haladás, hogy újrázzam.

Nekem ez lusta megoldás. Hozzáadtak egy kötöttebb vezetést (érj el a hajódhoz, használd a roamert) egy újrakezdéshez és nem a meglévőt bővítették ki.
Ahelyett hogy meglévő mentés és/vagy "történet" menne tovább, újráznom kellene az új jutalmak miatt. Mint a Diablo 3 szezonok, amikhez hasonlították maguk a készítők is, csak a D3-ban picit élvezetesebb a fejlődés, haladás, addig NMS-ben szerintem nem igazán.

Ezt úgy kellett volna megoldani, hogy vagy a közös térben megjelent volna egy új vendor vagy bejöhetett volna egy új, eddig ismeretlen érdekes faj egy bazi nagy hajóval és ők adják az expedíciós feladatokat, picivel tartalmasabban mint ahogy a főszálat megoldották...lehetőségek száma végtelen, de a leglustábbat /legkevesebb munkával járót választották.

Vagy ha már rá vannak kattanva a ME-re akkor kellett volna a közös térből egy teleport:
A Citadellára, ME látványvilágra felépített galaxisba, úgy is van 20+ galaxis, ME külsejű hajókkal és idegenekkel, fegyver és hajóműködés maradhatott volna NMS féle, de kb reskinnezve ME-re, és és lehetne szabadon bóklászni, a három fő NMS fajt lecserélni 3 fő ME fajra és hajrá...bioware meg mehet a sarokba gondolkozni hogy 1ol b*szta el. Egy ilyen DLC-ért még fizetnék is 30-60 €-t attól függően mennyi érdemleges tartalom került bele.
0
0
0
0
no avatar
Ezzel megy szerintetek?

Core I5-10400F
GeForce GTX 1650 SUPER
16GB ram
0
0
0
0
💬 3
Warlordcommander avatar
@legiwal: Persze hogy megy. 😀
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: kösz
0
0
0
0
Liptik avatar
@legiwal: Fog meni játszhatóaan.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Már csak a magyar nyelv hiányzik. 😀
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@zsiroslangos: Hát, azért akkora bonyolult sztorija nincsen mint egy Baldurs Gate-nek hogy ne lehessen érteni minimális angol tudással, de tény hogy kellemesebb lenne vele, ám vannak égetőbb hiányosságai, mint egy n+1 nyelvi támogatás.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Ez az Origins Update tette azzá a No Man's Sky-t ami. Végre nem monoton.
1
0
0
0
💬 12
no avatar
@Szabcsiadi: És mit tett hozzá? Mert a videók alapján pár nagy lény és felszíni állomás az ami bekerült.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Palanova: Ne felejtsd el a vulkán bolygókat se 😀
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Nem ugrik be a videóból, de biztos azért sem figyeltem rá, mert eddig is volt forró bolygó...Mondjuk a videóik eddig is hazudtak így ez sem jelent semmit 😃
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@Palanova: Vulkánokkal teli bolygók, új biomeok amik miatt hegyek lettek, vagy vannak olyan bolygók amik félig havasak, félig nem. Új bányarendszerek, új ércek, látványosabb állatvilág és növényzet, két csillagos naprendszerek, teljesen új UI, időjárás változás, felhők, homokféreg, vannak nagyon nagy épületek pl tornyok, kastélyok, elhagyatott űrhajók, földalatti bunkerek, tűzviharok, meteorzáporok, tornádók, az NPC-ék nem csak lootolós feladatokat adnak, fejlődött a bázis építés, bolygóknak lehetnek holdjaik, az űrbázisok is változtak, jobban személyre tudod szabni a kinézeted, a teleportálás átláthatóbb lett, és a bolygóknak lett atmoszférája mármint egy ugrás lehet sokkal nagyobb egy xy bolygón illetve nem csak 1 időjárás lehet egy bolygón. Stb.
0
0
0
0
no avatar
@Szabcsiadi: Hát ezek a hivatalos trailerben nem nagyon voltak benne (homokféreg és nagyobb épület volt), de így lehet rálesek.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@Palanova: https://www.nomanssky.com/origins-update/ itt van az összes újítás patch noteba foglalva 😉
0
0
0
0
no avatar
@Szabcsiadi: Ezt ígérték 2016-ban is...az oldal fele kb értéktelen és/vagy pr duma. Főmenü ui változott, azta, mekkora átdét, kb mint a blizznek a shámán balansz volt wotlk alatt: stormstike új ikont kapott.

Craft és multitool változás ami ér valamit így első ránézésre. A többivel vagy találkozol, vagy nem. Mint a Desolation patchben a roncsok: 10 itemet kifarmoltam, egy sem vitt űrbeli roncshoz...
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Szabcsiadi: Ebből jó pár dolog már a next frissítés óta vagy még előtte bekerült.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@Warlordcommander: A patch note magába foglalja a jelenlegi játékot, szóval elképzelhető
0
0
0
0
no avatar
@Szabcsiadi: Normál esetben nem, hanem egy átlagos patchnotesban jelezve van melyik patchet fejtik ki benne. Ami kijött 3 éve patch annak a leírása része lehet, de azt az akkori dátummal szokás jelölni...nem egy mostani patchnotesba beleírni a megjelenés óta minden javítást, mintha az előző a Desolation patch óta ennyi mindent beleraktak volna. De hát Hello Games, tudjuk mit ígértek és mit szállítottak.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Nem tudom tudom hogy félreérthetően írta akart vagy csak félre értett valamit mikor utána nézett, de a patch notes-ban csak az adott patch dolgai vannak leírva, nem az egész játék. A patch notes igazság tartalmáról fingom sincs, de nincs benne egy korábbi patch sem (vagy ha igen akkor nagyon jól eldugták).
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Nem ellene szólt, hanem a Hello Games ellen, hogy a videó ismét "érdekesre" sikerült. Kb mint a 2014-es bemutató...

Ezt a bolygót később megtalálták a játékosok, de semelyik másik nem hasonlított ehhez és most sem hasonlít. Vagyis kézzel készült, a promóvideó kedvéért.

Origins patch gameplay:


Érdekesség:
A World of Warcraft sokáig görgette a patchnotesot. Még a WotlK (2. kiegészítő, kb 4 évvel az alapjáték a megjelenése után jött ki) alatt is benne volt az első patch leírása 4 évvel korábbról, amikor pl Maraudont és Zul Farakot belerakták, stb...
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
susguy avatar
Remélem megetetted azt az elkorhadt falécet.

Egyébként Win+Shift+S
0
0
0
0
no avatar
Földön kívül bármilyen formában lehet élet...pláne egy Spore klónban.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
no avatar
Összes bolygót? Egy generált világban ahol kezdésnek is milliárdnyi bolygó van? Sokáig, nagyon sokáig.

És igen, megeshet hogy nincs állat, ezt bolygója válogatja, van ahol növény sincs. De ilyen volt/sincs állat dologgal nem találkoztam. Igaz, nem is nagyon szkennelgettem őket agyba főbe a 3-9. bolygó után, mert az állatok és növények ugyanolyanok, csak a nevük más. Külalakra nézve van kb 20 fajta növény/szikla és azok vannak minden bolygón.

Ha nagyon felderíteni akarsz, akkor előtte szerezz be jó pár (2-4db) olyan modult ami a szkenelésekkor több zsetont ad, így egy fa vagy állat szkenneléséért 100.000+ zseton lesz a jutalom és nem 200, mint a sziklékért.
0
0
0
0
Maros avatar
Biztos hibás a játék!
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
no avatar
Üdv a No Man' Sky-ban. Na vajon miért ez a címe? 😃

És ez a szívatás lesz még 2-3 órán át mire túljutsz rajta.

minduntalan elakadtam a kezdő 3-4 órában, az értelmetlen és erős szívatásban. Akár Normal, akár Survivalban estem neki, minden egyes kezdéskor meglehetősen élhetetlen bolygóra spawnolt és megkezdődött a küzdelem a túlélésért. Még Normal módban is. Hol túl forró bolygó, hol túl radioaktív, hol savas volt a világ és minden esetben többszöri elhalálozásomba került és 3-4 órába mire meguntam a kilátástalan küzdelmet.

Idén végül szintén egy kiadós 4 órás Survival szívatás után újabb Normal kezdéssel 2 óra alatt sikerült túljutni a nehezén és ki lehetett lépni a csillagok közé.
0
0
0
0
KisBala91 avatar
A grafika szép meg minden de nekem nagyon elvette a kedvem 😃 a gyüjtögetés
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@KisBala91: Egy scifi bázisépítős túlélős játékban mire számítottál? De idővel ha megvan a saját bázis akkor már nem kell nagyon elmenni más világokba pl növényeket gyártani, tudod helyben termelni. Persze gázokat és fémeket továbbra is be kell szerezni máshol...

Vagy mit keresel, hátha van megfelelő cím.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Na, ez érdekes lett legalább.
Kérdés hogy hány fajta randomgenerált hajóroncs lesz: 4-8 vagy esetleg több...plusz mekkora lesz a bejárható rész, mert ha csak annyi mint a Freightereken akkor kicsi lesz...hangár volt, meg folyosók és pár szoba, de se reaktorterem, se biodome, se híd...nagyon félek hogy olyan lesz mint az Abyss volt: parasztvakítás, bekerült mert kérték de nulla haszna.
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Remélem tanultak belőle és nem lesz olyan monoton, na meg lényegében olyan "semmilyen" 😃 Felőlem lehet kevesebb hajóroncs típus, de akkor az legyen terjedelmes és sok típusú szobából építkezzen.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
no avatar
Steamről megjelenéskor bezsákolva, majd hatalmas csalódások közepette többször elkezdve és abbahagyva. Idén tavasszal ismét nekiesve immár végigjátszva.

A kezdeti hiányosságok és nehézségek nagyon erős negatív hatást értékelést okoztak nálam, így hatalmas hátránnyal indult az idei próbálkozás. Konkrét elvárások nem voltak, de több játékos említette, hogy a kezdeti hiányosságok szépen lassan pótolva lettek így adtam neki újabb esélyt, immár a sokadikat.

Sokadikat mert rendszeresen évente egyszer megpróbáltam végignyomni, de minduntalan elakadtam a kezdő 3-4 órában, az értelmetlen és erős szívatásban. Akár Normal, akár Survivalban estem neki, minden egyes kezdéskor meglehetősen élhetetlen bolygóra spawnolt és megkezdődött a küzdelem a túlélésért. Még Normal módban is. Hol túl forró bolygó, hol túl radioaktív, hol savas volt a világ és minden esetben többszöri elhalálozásomba került és 3-4 órába mire meguntam a kilátástalan küzdelmet.

Idén végül szintén egy kiadós 4 órás Survival szívatás után újabb Normal kezdéssel 2 óra alatt sikerült túljutni a nehezén és ki lehetett lépni a csillagok közé. Persze sokadjára már könnyebben ment, de még mindig eléggé erős kezdés ahhoz képest, hogy utána ilyen szintű nehézségbe nem futottam többet.
Kilépve a csillagok közé a megjelenéskori történetszál és történetvezetés fogadott, semmi újítás nem volt, egészen addig amíg meg nem jelent az Anomália és a többi játékos. Így már érdekesebb volt és megadta azt a lendületet ami a további játékhoz kellett. A bázisépítésnek lett értelme hála az oda építhető ugrókapunak, a pénzszerzésnek is lettek újabb módjai, és lényegében a játékban megjelent egy addig hiányolt elem. A tartalom.
A felfedezés önmagában érdekes egy darabig, de miután a sokadik bolygón is ugyanazt a növényt találod, csak más néven, már nincs újabb felfedezni való. Ez időtájt jött be a pénzszerzés különféle formái, feladatok, növénytermesztés, bolygókra bányatelepek építése, Strom Crystal, Albumen Pearl és Gravitino Ball farmolás és ez utóbbi kettő termesztése, így újabb lökést adott ami több bázis kiépítését és a meglévő főbázis sokadik átépítését eredményezte. Ezek mellett egy küldetéssor végén megkaptam az első Freighterem és a játék egy újabb területe / szintje nyílt meg: a flottamenedzsment. Szintén órákat öltem bele mire összeszedtem egy használható flottát a felbérelhető fregattokból és kiépítettem az üzemeltetésükhöz szükséges infrastruktúrát, de megérte. Minél többször tértek vissza sikeresen, annál jobban fejlődtek a fregattok és annál értékesebb rakományt hoztak. Még több pénz és értékes árú ömlött be az amúgy sem üres raktáraimba, így kellett keresni valami módot a feldolgozásukra. És itt lépett a képbe a craftolás, ami szintén egy újabb mellékága a játéknak. Masszív Factory raidelés kezdődött a szükséges (összes) craft recept beszerzéséért, ez megint kitolta a játékidőt. Mire meglett az összes recept, a bázis küldetések is teljesültek és kezdődhetett a pénz csinálás a craftolással. Kezdetben csak pártízezer zseton jött be a kristály és gyöngy farmolásból, majd a bányatelepek és "kertek" használatából már el lett érve a többszázezres bevétel minden "szüretkor", de az első milliókat mégis csak a craftolás hozta. Végül 920 milliónál állt meg a lendület. Nincs semmi, amit ennyiből ne lehetne megvenni... plusz a bekerült víz alatti résztől is nagyon sokat vártam, de végül egy unalmas 8 perc monoton utazás A pontból B pontba a víz alatt, majd egy konzolhasználat és újabb 6 perces víz alatti utazás...és ez 7 alkalommal, egymás után...nem egy Subnauticát vártam, de nem is azt hogy csak azért került bele pár nyersanyag és a tengeralattjáró, hogy benne legyen, hanem valami hasznot is, ami eddig nem jelent meg.
És ezzel el is érkezett a játék vége. Kb 10 órát hozzá tett még a Living Ship kiegészítés által behozott hajó "összeszerelése" ami kellően el lett húzva kb egy heti elfoglaltsággá, de ingame kb csak 10 órába került, aminek nagy része fájóan unalmas koordináta keresés az adott bolygón ahol a legnagyobb kihívást a többi bunkó játékos jelentette, akikkel a készítők nem kezdenek semmit...és a végeredmény: 121 órás első végigjátszás.

És akkor picit részletesebben:
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@requiered_poster: Bázisépítés: a kezdeti fabódé után ahogy haladsz előre feloldható lesz erős grind után a legtöbb, használhatóbb építőelem / szoba, melyekre később az újabb bázisok épülni fognak. Legfontosabb a bázisépítésnél: keress elektormágneses mezőt és valami kibányászható hasznos nyersanyagot és a bázist oda építsd. Nagyon megkönnyíti későbbi bővítéseket ha nem napelemekkel+akkumulátorokkal kell megoldanod az energiaellátást amikor egy hatalmas 20db+ biodome-os bázist építesz...
Ugyanakkor érdemes minden világfajtába egy bázist építeni és lehetőleg a craftoláshoz felhasználandó összes nyersanyagtermelést automatizálni. Nekem a játék kb felét ez tette ki, hogy bolygókról bolygókra haladva kerestem használható nyersanyagot, majd a felszínen egy használható területet ahol egy bázis kiépíthető.

Flottamenedzsment: igyekeztem nem negatív hatással rendelkező fregattokat felbérelni, mert azokat a negatív hatásokat nem lehet lecserélni, kijavítani, de nem mindig érte meg a 7 milliós S osztályú support fregatt...lényegében az egész a World of Warcarft Garrison rendszere és a Star Trek Online Duty officer és Admirality rendszerének a keveréke: kellemes időtöltés a NMS világában, de nem elég hosszú távú tartalom.

Craftolás: automatizálás hiányában gyakran fájóan sok időt vett igénybe a nyersanyaggyűjtés az elején. Később a bányák és szállítócső megjelenésével sokat javult a helyzet, de nem eleget. Nem éppen egy Staisfactory, közel sem. Az craftolás végeredménye már inkább, amikor 5db Fusion Igniter eladható 75 millióért...sok idő mire az ember kiépíti az összes bázist a szükséges nyersanyagoknak, de megéri ám csak addig amíg annyi pénze nem lesz hogy már nem tud vele mit kezdeni. Akkor elveszíti a varázsát az egész.

Hajók: Érdemes S osztályút beszerezni amint csak lehet, mert nagyon sokat segít a haladásban, de a nagy raktér mégis többet ért hosszabb távon. Érdemes a hajtőművet fejleszteni mihamarabb, hogy nagyobb távot tudj ugorni, illetve el tudj jutni a zöld, vörös és kék napos rendszerekbe is. Fegyverek terén nekem a sörétes vált be és az bányászsugár. Hasznos tudni, hogy lehet a pajzsot is fejleszteni, összeadódnak a plusz 30% erősítések.
Living ship szerintem nem éri meg, hiába szép és érdekes ha közel használhatatlan az alapfelszerelésével. Upgrade szerzése hozzá meg nagyon macerás...

Exocraftok: Roamer és fullra upgradelve minden környezeti védelemmel + fegyver rá. Kb ez az egy ami használható de ez elég is. Mindenre.

Érdemes végigjátszani, mert amekkora buktának indult, nagyon szép talpra állás lett belőle, a patchek többé kevésbé hasznos dolgokat tesznek hozzá, pl Exocraftok közül a Roamer, de néha bekerül parasztvakítás is: Living Ship és Minotaur exobot.

121 óra alapján a 60€-t megérte, igaz 4 év kellett hozzá.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Palanova: Nekem már a megjelenés után 2hónappal 120 óra volt benne, aztán folyamatosan játszogattam csak feldühített hogy 3 év alatt 3 szor kelett újra kezdenem mert a patchek megölték a mentéseket. Most már egy ideje nem játszottam, de főként azért mert úszok a végtelen pénzben és már nincs nagyon mi motiváljon, azt várom hogy haverok is megvegyék de még nem sikerült rávennem őket😃 Amúgy jó kis leírás, jól összeszedtél mindent.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Megjelenés után nekem 2 hónappal 3 óra volt benne. Annyi ideig bírtam a kezdő savas bolygón a szenvedést és az értelmetlen küzdelmet a savas viharokkal.
1 évvel később már 6 óra volt, egy újrakezdésnek köszönhetően ami meg egy fagyos bolygóra pakolt és ugyanaz a 3 óra értelmetlen pajzstöltögetés és menekülés volt a vihar elől.
2 évvel később már 9-10 óra lehetett, de ugyancsak elhasalt, mert a korábbiakhoz képest nulla használható tartalom került bele: ugyanaz a sz*patás csak most tüzes bolygón...

A bázisépítésre visszamentem, felépítettem a tüzes kezdő bolygón a fabódét és annyi, nulla késztetés a folytatásra, mert értelmetlennek tűnt hogy minek bázis ha közben meg űrhajóval kellene a galaxis közepe felé haladni...

És a kezdés még mindig masszívan szívatós. 4 évvel megjelenés után. Megértem ha valaki 1 óra 55 perc után visszakéri a 60€-ját.

Az a baj, hogy a multi nem sokat segít rajta még így sem:
- más játékos bázisát ki lehet fosztani (wtf...konkrétan a növényeket le lehet szüretelni)
- össze-vissza visszanő vagy sem a bázisok körül a talaj
- nincsenek benne többszemélyes űrhajók és exocraftok
- multi küldetések ad-hoc jelleggel vagy működnek vagy sem
- hatalmas lag és bugtenger a járművek kezelése a bázis körül

így kb singleplayer csak látsz más játékost aki jól kib*szhat veled ha kedve tartja. Lásd Living Ship küldetés bolygó - küldetés kritikus Factory : egy klán körbeépítette olyan szinten hogy külső játékos nem tud bejutni az épületbe. Vagyis elkezdesz egy DLC-t és nem tudod befejezni, mert más játékos nem hagyja. A készítők meg nem foglalkoznak ilyen aprósággal, hogy reportolva lett az adott bázis...többi játékos javaslata meg erre: kapcsold ki a multit. Ezek után nem csoda hogy amikor a megjelenés előtt megkérdezték a készítőket hogy ez most multi vagy single game lesz, nem tudtak egyértelmű választ adni. Pedig egyszerű: Single, de opcionálisan másik játékos kib*szhat veled.

és igen, a pénz. Amíg nincs addig fájó, pláne ha egy S osztályú Freighter van előtted de kell még 2 millió, hogy meg tudd venni és nincs annyid, így is 175 millió lenne. Viszont az is gáz hogy ha 900 millió pluszban vagy és nincs mire költeni. Hajót nem vehetsz, nem költheted hajómodolásra, akár csak optikai tuningra, craftolás annyira jövedelmező egy szint után hogy ha fregattok által hozott cuccokból is csak még több pénzed lesz még úgy is hogy amit tudsz vásárolsz a konzolokból, kereskedőktől és nem gyártod, felszerelést nem vehetsz pénzért, játékosok között nincs kereskedelem. Pedig ez utóbbi nagyon keményen megdobná az ingame gazdaságot de persze a bálnák itt is aratnának mint minden másik ilyen mmo-ban. Pláne aki régebb óta mást sem csinál csak Activated Indium farmokat épít...

A víz alatti rész meg ténylegesen csak annyi: nesztek parasztot, ti kértétek. Semmit nem ad hozzá, semmi ami miatt ténylegesen víz alá kellene menni. Ami bejött nyersanyag vele az csak a víz alatti építkezéshez kell. Konkrétan csak azért építettem egy víz alatti bázist hogy azt a részt is kipróbáljam és nem mert rá voltam szorulva mert csak ott volt az adott nyersanyag. Picit olyan mint az Act of Treasonben a haditengerészet: belekerült, mert a C&C Generals Zero Hourban is benne volt. Ennyi. Semmi több. Parasztvakítás.

Szép volt, jó volt, 60€-t megért, de nem több egy single bázisépítős űrhajós játéknál, akármennyire is világmegváltó akart lenni, nem lett.
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek ezzel a konfiggal menne?
A10-7700k
GT 1030 2GB
HYPERX Fury DDR3 8GB
0
0
0
0
💬 2
Warlordcommander avatar
@DARKY123: lowon kb 30 fps 1280x720-as felbontáson
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
wiza avatar
Bebugolt nagy örömömre már harmadszorra kapok 2831 Salvaged Data amit a refiner 1:15 =42 465 nanit 😆😆😆

[LINK]
0
0
0
0
💬 1
Warlordcommander avatar
@wiza: Én még anno chromatic metálból szedtem össze 50k-t úgy hogy bebugolt a refinery😀
0
0
0
0
wiza avatar
Nem tudja valaki pontosan hány órától lesz elérhető az új frissítés???
0
0
0
0
💬 6
wiza avatar
@susguy: Köszi már nagyon kíváncsi vagyok ...
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@wiza: Valószínűleg 19:00-tól, mert amcsi idő szerint kell nézni a steamet mindig.
0
0
0
0
wiza avatar
@Warlordcommander: Jól kezdődik a steam lefrissítette a vírusirtó meg letiltotta valamit vírusnak definiált .....

[LINK]
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@wiza: Ezért nem kell vírusírtó 😀 Nekem még csak most szedi, kíváncsi leszek.
0
0
0
0
wiza avatar
@Warlordcommander: Újra kezdtem nem vágom most multizni hogy lehet mert szervert nem látok Nézem twitch-en ez a multi egy nagy kamu lett....:/ invitálos rendszert steam barátokat tudsz meghívni az mitől multiplayer ....
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Hali! Mennyit változott a játék megjelenés óta!? Hallottam hogy került bele kicsi ez, s kicsi az. Mikor kijött tettem vele egy próbát, de nagyon üres volt a játék. Jelenleg megéri belekezdeni ebben a "NEXT" státuszában?
0
0
0
0
💬 1
Warlordcommander avatar
@Graffiti2: Mikor kijött is egy nagyon jó játék volt most pedig még annál is jobb, rengeteg minden került bele megéri elkezdeni de arra számítani kell hogy minden nagyobb patch után újra kell tanulni mert átneveznek ezt azt és változtatnak is.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Miért van csak 35-45FPS em lowon? Meg közepesen is, meg maxon is hasonló a helyzet. Hiába van az FPS korlát maxon, azaz nincs korlát, mégis úgy érzem hogy korlátolt.
0
0
0
0
💬 3
Warlordcommander avatar
@DDarkness: Én is korlátlan fps-el toltam, de ha beállítod 30-ra vagy 60-ra akkor szépen tartja azt amire beállítod. 😀 Csak a korlátlannál rosszalkodott nálam.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@Warlordcommander: 90-re állítottam és továbbra sincs 45-50 nél több fps-em lowon 1600x900 ban.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@DDarkness: Én mediumba nyomom néhány low-al(árnyék stb) és 30 fps limittel. Van néha amikor belaggol de az csak a bázisom hibája mert kicsit túlméreteztem. 😀 Szeritem inkább állits feljebb a lownál és szedd lejebb az fps-t.
0
0
0
0
no avatar
Egy kis személyes beszámolót szeretnék kérni azoktól akik nyomták a megjelenéskor is és most is elkezdték/folytatták hogy kijött a Next.

Különösen érdekel hogy került-e be most már valami fő szál ami cél ad az egésznek, illetve hogy az időközben bejött új mechanikák, lehetőségek ténylegesen bővítik a játékmenetet, szerves részei-e vagy csak bekerültek hogy "nesztek parasztok ti kértétek".
0
0
0
0
💬 2
Warlordcommander avatar
@Palanova: A régi fő küldi ugyanúgy bent van és lett egy másik is ami elég hosszú és érdekes még én sem értem teljesen a végére, plusz bekerült még egy olyan funkció ahol "kisküldiket" tudsz felvenni és megcsinálni jutalmakért. (bázisokon lehet elfogadni őket, de ez még az atlas risesbe került be, most csak lett mégtöbb a next-el)
Nekem személy szerint ami most tetszik a next-be az a flotta menedzselés. Eddig is lehetett egy szállítóhajót venni és bázist építeni rá stb de most kerültek be kisebb hajók amiket fel lehet bérelni és azok is jönnek ha a szállító hajódat hívod.
Bázisépítésnél lettek új asset-ek és kiszedték azt a funkciót hogy csak bizonyos helyre tudsz építeni mostmár akárhova lehet. Olcsóbbak lettek a bázisba lévő assetek is plusz az atlas riseshez képest ami nagyon drágává tette az új űrhajókat most viszont megint olcsóbbak lettek és lehet hajót is cserélni, de lehet már több űrhajó is. Na az exocraftokat viszont lenerfelték. Már semmit nem lehet vele csinálni max gyorsan utazni és pl. viharba jó menni vele. Régen mindent kibányászott hamar most már a kézi mining laser erősebb ezt szerintem nem kellet volna kicsit elrontotta.
Mi van még.
Abandoned buildingeknél lettek szuper farmoló helyek szörnyikékkel egyedül is jó de gondolom csapatba az igazi ölni őket mert marha sokan vannak, most azt gyűjtöm mert sok pénzt ad a tojásaik amiket be lehet szedni 😃
Multi is lett de kapásból nincs cset csak azt hiszem voice cset.
Ja és Bázisok elég bugosak lettek amit bolygóra építesz nekem kreatív módba csinálgattam megnézni miket lehet és fele eltűnik ha elmentem bolygóról és vissza, remélem javítva lesz.
Kb ennyi, nem volt valami nagy update a next atlasba több cucc jött itt csak azokat bővítették de jött is is egy két új dolog. Megéri kipróbálni nekem már megjelenéskor is tetszett. Bár egy két dolog tényleg úgy fest mintha azért került csak volna bele mert a parasztok kérték 😃 (pl Multi, mert az még nagyon kidolgozatlan)
Ja és lett még tps nézet ami eléggé korlátozott, (lassan fordul, nem lehet teljesen fel nézni, épületekbe semmit se látsz) és még lett kosztumizáció is, végre lehet Gek-el menni 😃
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Köszönöm.

Nos, 2 óra játék után egyelőre nagyjából ugyanaz mint megjelenéskor volt. Annyival több, hogy egy kis fabódé építését követelte meg, illetve hogy kb ugyanazon a tüzes bolygón kezdtem, mint pár youtuber, (közöttük Xboxos).
0
0
0
0
Aredarn avatar
2018.07.29 A játék kegyetlen jó. 3 nap alatt 20h. Szerintem rengeteg mindennel egészült ki a játék megjelenés után (ez egyértelmű) és csak is jó irányba. Subnautika a világűrben és víz alatt meg minden amit akarsz.
0
0
0
0
💬 1
Warlordcommander avatar
@Aredarn: Nekem már a megjelenési verzióval is 3 nap alatt 20 óra volt 😜, Amúgy nem változott sokat csak szinte mindent átneveztek már a játékban, anyagok neve stb, és engem már rohadtul idegesít hogy minden patchnél újra rá kell jönnöm hogy ez most mi a fene volt előtte 😃. Jó azért persze hogy van benne új cucc de a legtöbb újat én szerintem az atlas rises hozta be.
0
0
0
0
xXMrSanXx avatar
Én látok benne fantáziát.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Hamarosan új patch érkezik, már alig várom😆
0
0
0
0
💬 1
Patrikkk avatar
@Warlordcommander: Van aki mai napig nyomja ezzel a sz*rral? 😂 😆
0
0
0
0
Wihay avatar
El is felejtetem hogy, létezik ilyen játék. 😢
0
0
0
0
💬 2
vladtepes2 avatar
@Wihay: Nem csodálom! Nagy botrányok közepette tűnt el a porondról. És még az a pár "innovatív" kiegészítő és dlc sem volt képes segíteni rajta.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@vladtepes2: Egyik legjobb scifi sandbox 😃 mai napig játszok vele.
0
0
0
0
Another77 avatar
Na az hogy lehet hogy az én gépemen 1080p-ben megy magas felbontáson szaggatás nélkül?
0
0
0
0
no avatar
Attól függ mit keresel, mire számítasz a játékkal kapcsolatban. Sokan azért csalódtak, mert mást harangoztak be, mint ami lett a végén. De a tavaly nyári balhénak bőven utána lehet olvasni, ha érdekel.
A szememben az új patchek sem sokat javítottak az összképen sajnos.
0
0
0
0
19ati93 avatar
40-50fps low-meden türhető,annyira nem is rossz játék
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
TRACERHD: Ne bánkódj, nem vesztesz semmit. Ez a játék első helyen szerepel a 2016-os "nagy" csalódások tabelláján. Az én konfigomon jól ment (amíg toltam), de csak mert ssd-re raktam. Vinyóról 4 gb vram ide, 16 gb rendszermemó oda, állandóan csak töltögette a terepet minden egyes bolygón. (ssd-n is, de ugye ott a sebesség miatt alig volt érzékelhető). Egy nagy rakás trehányság ez a játék. Sajnálom, mert sok lehetőség volt benne, de nem használták ki a motor/formula adottságait. Így egysíkú, monoton és ezáltal unalmas, gyakorlatilag (szerintük valószínűleg nem) félkész játékot Spoiler!
szart
adtak ki. El is tűnt a süllyesztőben. Csoda, hogy ebbe a topikba írt még valaki 😀
0
0
0
0
TRACERHD avatar
minden pipa, ezerrel felül múlom a követelményeket de attól még full alacsony grafon rakás szar az fps-em
0
0
0
0
no avatar
Az év legnagyobb csalódása volt.
0
0
0
0
no avatar
Na nekem kéne egy kis segítség!! 😜 A jelenlegi 4 magos konfigomon egyszerűen nem megy. 😆 Néztem videót meg mindent hogy opengl.dll-t kell másolni meg ilyenek ezekből az összeset kipróbáltam és ugyan úgy Hello Games-nél ki fagy. :S 😞 Valami ötlet ? Pedig YouTube-on van fent pár vidi hogy Q6600-al játszanak vele. És én ezt nem akarom elhinni hogy ez a gép kevés lenne neki.
0
0
0
0
hashimoto avatar
HuszarDani95: De pl. egy Project CARS, még 1440p-ben se nagyon fekszik meg neki.. 😃
0
0
0
0
Wihay avatar
Kicsit több lehet a Minimális gépigénye...
0
0
0
0
HuszarDani95 avatar
bszilvagyi
Akkor ezek szerint már maga a FULL HD is sok volt a VGA-nak. 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Tökig lowon van. 1080p-n is próbáltam, 1440p-n is, AA meg ki van kapcsolva.
Mondjuk már letöröltem, nem is volt érdekfeszítő játék, a hypevonat kapott csak el, de szállok is le róla.. 😃
0
0
0
0
HuszarDani95 avatar
bszilvagyi
2.4.0.6. ?
Egyébként mivel nekem maxon elviszi 4GHz körül a hatmagos, ezért csakis VGA limited lehet. 😃 Csökkents felbontást v. élsimítást. 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
HuszarDani95: Nekem is legújabb GOG-os, de lowon 35-55FPS, szaggat állandóan.. 😃
Még mindig szarul van optimalizálva, 2k-ban is csak 40FPS..
0
0
0
0
HuszarDani95 avatar
Emberek! A játék az utóbbi időben nagyon nagy teljesítménybeli javuláson mehetett keresztül, ugyanis eddig megevett alap grafon egy FX-6300-at, most pedig HIGH grafon 80FPS szárazföldön. 😃 (legújabb GOG verzió)
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GTX 660-ból sem 1GB-os, sem DDR3-mas modell nincs. HD 5450 pedig GF 210 szintet üti meg, ami messze elmarad a GTX 660-tól.
0
0
0
0
Misike1999 avatar
Szerintem Intel Core 2 Duo 2.40ghz proci
AMD Radeon HD 5450 vagy egy Nvidia Geforce GTX 660 ddr3 1gb videokártyával megy 4gb-ram-al
0
0
0
0
BOMB avatar
igaz 😆 a nagy hype
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Ez a játék is megy a feledés homályába. Amilyen hírverése volt, akkora bukása. És most tessék...
0
0
0
0
no avatar
Nekem 4K - ban full béállítások mellet stabil 45FPS -em van.....(3gb 1060 , 8gb ram ,i3 6100)😀
0
0
0
0
soulknight avatar
Persze lagg menten, csak olyan gyatra módon tölti be az objecteket mikor belépek egy adott bolygó légterében, vagy pár száz méter magasan gyorsan repülök hogy behánytam néhol. Amúgy jó játék, 10 óra game után még nem találtam meg az értelmét. Lemegyek egy bolygóra, telerakom a táskám meg a hajóm rakterét, felkutatok pár űrállomást, és ennyi 😆
0
0
0
0
samsam88 avatar
nagyon jól megy az én konfigomon 900p-ben maximumon /i3 + HD7870/, mondhatni lagmentesen szalad, szóval sztem az optimalizáció jó... deugye ez szubjektív...
0
0
0
0
no avatar
Az én kaki amd procimmal maxon 900p-ben kb fix 60fps (néha-néha van egy kis drop). Nemrég cseréltem a videokarimat egy radeon hd 5830 Xtreme 1gb-ről de azon is elment minimumon egész jó fps-sel csak elég gyakran leesett vagy inkább megakadt a játék de azért játszható volt (kinda)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció