Teljesítménybeli problémákat okoz a Windows 10 legújabb frissítése

Szerző: xoki | 2019. March 09. | hír | 45 hozzászólás

A Windows 10 legújabb verziójának feltelepítése után a felhasználók felfigyeltek rá, hogy a játékok teljesítménye romlott, illetve az egér sem úgy működik, ahogy kellene.

A Windows 10 1809-es (KB4482887) verzió feltelepítését követően az egyik Reddit felhasználó két régebbi játékot (CoD 4 és CoD MW2) próbált elindítani. Mindkét játék másodpercenkénti fagyásokat produkált az egér mozdítására, viszont egér nélkül a játék tökéletesen futott. Egy másik játékos egy újabb játék, a Destiny 2 esetében is hasonló jelenségre lett figyelmes. Egy Ryzen 2700X és RTX 2080 mellett szintén hasonló eredménye volt az egér megmozdításának, és állítása szerint a frissítés letörlése után minden teljesítménybeli probléma eltűnt.

A Microsoft szintén felfigyelt a hibára, és már dolgoznak a megoldáson. Ha a hiba nálatok is felbukkant, akkor a cég szerint csak a KB4482887 frissítés törlésével orvosolhatjátok azt a hivatalos javítás megérkezéséig.

Hozzászólások: 45
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ichigo23619 avatar
nekem most frissült a windows.
nem tudom mi van a májkrémsoft al hogy még kikapcsolt windows update szolgáltatás mellett is rátukmálják az emberre a frissítéseiket.
rendesen agyf@szt kap tőlük az ember.

szerencsére a KB4482887 frissítés nem volt közte csak a legújabb.
0
0
0
0
💬 1
Memento Mori avatar
@ichigo23619: Már javították a 4482887-et azért nincs benne. A szolgáltatásoknál le lehet tiltani a windows update-et de 30 naponta meg kell csinálni újra. Különben visszakapcsolja magát. Hagyni kell hagy dolgozzon, ha jön is valami bugos update azt általában hamar javítják. Ha úgy hagyod ahogy van észre sem veszed, hogy dolgozik. Mire feltűnt hogy ez is bugos addigra a többségnek már leszedte az update a javított frissítést. Kár ezen idegeskedni csak egy kicsit nagy feneket kerítettek neki. Ebből van az oldalnak látogatottsága. 😀
0
0
0
0
gaborw avatar
Meg is jött a javítás hozzá. Update-en frissíthető.
0
0
0
0
dnb010 avatar
Nekem nincsen semmi ilyen gondom windows 10 alatt!😀
0
0
0
0
💬 2
szilver avatar
@dnb010: Nálam sincs semmi,sőt eddig még egyszer sem volt gubanc az évek alatt,pedig többször is olvastam ilyesmi híreket.Hát érdekes.
0
0
0
0
gaborw avatar
@szilver: Hozzàteszem, nàlam se volt eddig soha gondom a win 20-el. Pedig megjelenés óta hasznàlom.
0
0
0
0
Pchuszar avatar
Az érdekes, nekem az 1803-as build-ben is kifagy az egér frissítés óta.. és nem csak játékban hanem az asztalon is, szabályos időközönként.
0
0
0
0
no avatar
Nekem 10 perce indított újra , mert valami gubanc támadt azt írta.Még nem volt ilyenem.
0
0
0
0
sean avatar
Érdekes hogy minden frissítés okoz valamilyen gondot. Lehet hogy a régi bevált rendszereket kéne fejleszteni csak hát abból biztos nincs annyi mani. Ha már rákényszerítik az embereket a winfos 10-re legalább legyen stabil, mert már a f@sz kivan vele.
0
0
0
0
💬 7
santakigyo avatar
@sean: Tudod van egy olyan,hogy egyeduralkodás a piacon.Azt csinálnak amit akarnak.Ha nem tetszik lehet menni linuxozni.Kétlem,hogy az tetszeni fog.Ez van,de ennyi legyen a legnagyobb hiba.
És még mennyire nem derült fény...vagy mennyi fog még jönni....
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Én megelégednék azzal is, ha nem hátráltatna a szoftver. Frankón kell lassan építenem egy régi budget gépet, mert a szoftveres tákolás lassan lehetetlen lesz az ezer éves gagyi programokkal Windows 10-en
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@SuperPuma: Nah oké, de ez pont nem az oprendszer sara. Sőt! Egyszerűbb dolguk van a drivereket készítőknek, nem kell fosni, hogy 2-3 év és jön egy teljesen új rendszer pluszba amire fejleszthetnek, támogathatnak. A mikrofos kinyilvánította a szándékát, ez a windows lesz, frissítgetik, hegesztgetik és kész. A hardvergyártás meg nem mehet a szoftveres oldala nélkül. Érted? Ha a logitech webkamerát akar árulni, akkor szépen támogassa azt szoftveresen is. Arra a két három oprendszerre legalább amit a világ 99,9 százaléka használ. Ha nem megy, nem kell webkamerát gyártani.
a szoftveres tákolás lassan lehetetlen lesz az ezer éves gagyi programokkal

Miért kell ezer éves gagyi programokat használni? Milyen ezer éves programnak, nincs mai modern jobb vagy legalább ugyanarra képes megfelelője? Nem lehet elvárni a visszafelé kompatibilitást. Semmilyen szinten soha nem is volt divat... Veszel egy alaplapot, nem tudsz bele előző generációs processzort rakni. Esetleg egy konzolt, amiknél szintén nem nagyon tudtál az előző genes játékokkal játszani, stb. Ezer példát tudnék.
Fejlődünk ez van. A hardvert gyártók meg legyen szoftveresen is felkészülve, ha már sokkal egyszerűbb dolguk lesz így, hogy ez a winfos marad verzióváltásokkal.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Memento Mori: Van pár olyan program, aminek a korábbi verzióival könnyebben lehet dolgozni. A Zmodeller ilyen például (Mondjuk annak minden verziója fut)
Viszont mikor egy pár éves szoftvert nem enged futtatni inkompatibilitás miatt, az kicsit erős. (Azt hiszem ezt a Paragon 8.0-val csinálta, de nem esküdnék meg rá.)
Viszont még mindig azt mondom, hogy nem kernel szinten van vele bajom, hanem az zavar, hogy erőlteti az új dizájnát (a könnyű kezelhetőség rovására) és feleslegesen szivat.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@SuperPuma: Van a gépemben egy xp korabeli hangkártya. Már a win 7 -re is érdekes volt felrakni a driverét,de még win 10 -re is sikerült és működik.Magma se értem de jó.
Milliószor cserélni akartam már de egyszerűen mindig betudom röffenteni fél óra guglizás után valamilyen driverrel 😂
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@santakigyo: Jó hangkártya lehet, ha így ragaszkodsz hozzá 😃 Nálunk a párom gépe üzemel egy olyan ezer éves pci tp link wifiről, amit több, az idegösszeroppanás szélére sodró, hosszú éjszakákat felemésztő internetes driverbányászás után sikerült csak működésre bírni. Semelyik más driverrel soha a büdös életben nem működött vista óta. Egyébként ez egy vista driver, de kiválóan működik win7-en, win 10-en, de lehet hogy még egy zsebszámológépen is. Ezt a drivert nagy becsben, egy külön pendriveon tartom, egy becsomózott szemüvegtokban, szó szerint mondom, hogy egy széfben. Nem vicc! 😃 Gondolom olyan 5 darab ezresből megoldhatnám a problémát, de már a szívemhez nőtt. Nameg akkora szívás volt működésre bírni, hogy már csakazértsem cserélem le. 😆 Ellenben az utolsó szarság volt amivel ezt műveltem. Azóta ha valami nem támogatott driveresen dobom is a kukába. Még egyszer nem csinálnám végig. 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Memento Mori: Ugyanez van nálam is.A lustaság venni egy újat nagyobb mint rendszertelepítéskor keresgélni drivert.
Pedig csak jól járnék ,de ez a hangkártya már már családtag. (nagypapa státusz a kora alapján) 😀
0
0
0
0
zsivko avatar
Úristen most mi lesz......?
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Na nálam azért van kézire álltba és nem automatán.
0
0
0
0
no avatar
Nyomtam a Fortnite-ot és rám írt Facebook-on haverom. Kb egy 10 perc volt mire betudtam gépelni egy 2 mondatos szöveget neki, annyira akadt az egész Edge pedig ilyen nem szokott történi. Akadt a Fortnite kidobott az Unreal, mondjuk az lehet hogy a játék hibája :\
Viszont az MW2-nek nálam semi baja. Pedig gyengébb a hardver. Ryzen 5 1400 + GTX 1050 Ti
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Bírom ezt az új hóbortot. Újabban akármivel valami probléma adódik, egyből egy szar az egész. Visszamenőleg az ősrobbanásig az összes felmenőjével együtt. 😀
Driver baki? El kell adni a vga-t, mindegy hogy a konkurencia driverei is időnként ugyanúgy egy kettéfingott román lejt nem érnek.
Sebezhetőség az architektúrából adódóan? A következő processzorom a konkurenciától veszem, mondjuk még nem tudom milyen lesz, mert még ki sem jött, de biztos hogy az kell és nem ez a piacvezető sebezhető szar ami most van.
Teljesítményproblémák egy os frissítés miatt? Jól átállok linuxra, mert játszani piszok szar rajta és egy tetves dvd-t nem tudok megírni alatta, de legalább nem az a minden téren bevált fos amit húsz éve ingyen használok.
😂
0
0
0
0
💬 11
santakigyo avatar
@Memento Mori: Kb igy igaz. Bírom én is. Megazt amikor ezen összevesznek és mindenki úgy védi a saját kedvenc márkáját mintha ő szülte volna 😂
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@santakigyo: Pontosan! Pedig minden márkának vannak gusztustalan húzásai, mindnek vannak szar pillanatai, mind csinál pofátlan pénzlehúzást, az összes nézett már hülyének customert és az összes pont úgy túl van árazva. Ugyanaz a szar más ízű öntettel. De valahogy mindig az a finomabbik amelyiket én eszem. 😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Memento Mori: Ezek profitorientált cégek, akiket a pénzed érdekel, nem szeretetből adják a termékeiket. Ezt nem fogja fel sok fanboy. A cégek a saját érdekeiket nézik és annyiért adják a termékeiket, amennyiért a profitjukat maximalizálni tudják. Ez tök normális, máshogy nem is működhetnének.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Ez is igaz, de vannak más utak is, mint szándékosan szétcseszni a saját terméket. Rövid távon haszon lehet, de hosszú távon megrendülhet a bizalom. Más kérdés hogy az aktuális ceo akkor már másik céget fog szétcseszni...
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Palanova: Sokan még mindig Windows 7-et használnak, mert "Jobb" (már aki, Win10 user vagyok), de arról elfeledkezik az a társaság, hogy 2020 Január = Nincs több Win7 Update. Vagyis van, fizetős (Tudjuk milyenek a magyar emberek és a pénztárcáik, tisztelet a kivételnek) frissítések, de az is csak 2023-ig. Win 8.1 meg szintén 2023 januárjáig frissít, utána bezár a bazár. Most egy hibás update miatt miért kell azonnal behisztizni, ezt nem értem 😜 . nVidia, AMD, Intel is el tud updateket cseszni, ahogy a többi szoftver/hardvergyártó is, mégse rohan az ember venni másikat. Ugyanígy nem kell azonnal visszaállni a Win7-re sem. Jóideje Win10-et használok, eddig akkor kaptam kék halált, amikor én basztam el valamit.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: Én is áttértem windows 10-re. Egyelőre nincs komolyabb bajom vele magánban, csak amikor egy 8 éves notebookon 4 óra volt a főverzióváltás, na az verte ki biztosítékot picit.

HP driverhibákból azért volt pár érdekes: mikrofon driverben bekapcsolva hagyott keylogger ami plan textben tárolt mindent, instant merülő akkuk, tapipad driver hibák évente

Munkahelyen már más a helyzet. Ott azért megy a fújás rá az évente kétszeri főverzió váltással...pláne hogy komoly "hasznot" nem hoz magában, de a munkaórákat viszi és ezt nehéz megmagyarázni egy (IT kérdésekhez) hozzá nem értő managernek, hogy ugyan már miért jó ha a notebookja vezetékes hálózaton van legalább félévente 3-3 órát...főverzióváltásonként driver frissítések sem viccesek hacsak nincs homogén IT környezeted, ami majd hogy nem kizárt, hála a top managerek alma, körte, banán és egyéb mániájának és még lehetne bőven mesélni.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Palanova: Egy ismerősöm mesélte, hogy az egyik cég azért nem váltott Win10-re, mert az egyik fontos programjuk nem tud Win10-el normálisan futni és konkrétan akkora glitchbombát csinált a program használata, hogy az egész rendszert újra kellet kalibrálni. Attól függetlenül sajnos rengeteg helyen lehet látni a WinXP-t (régebbi ATMek, Auchanba is az fut még, bár 3-4 hónapja nem voltam ott), pedig szoftveresen régi, és sebezhető. Win7-tel is ez lesz, ahogy a későbbiekbe a Win8.1-el is. Nyilván a Win10 is sebezhető, de előbb fognak patchet adni Win10-ez, mint a Win7-hez. Almabá meg direkt lassítja a kütyüit, hogy az újakat vedd meg. Verzióváltásnál meg sajnos ez van, nem tudsz mit tenni, hiszen a hardver se új benne. És ebbe a világba már mindenkinek van mindene 😃
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: Számos cég nem készült a 64 bitre, és a régi 16 bites alkalmazásokat nem váltották ki időben, nem fejlesztették. 10 éve halasztották az alkalmazás fejlesztést és most megszívták. Pláne hogy Intel 7.generáció felett Windows 10-et javasolt az MS, vagyis az elmúlt egy évben vásárolt vasakra a windows 7 már nem javasolt. De ez már egy másik tészta.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Palanova: Én egy elégedett win 10 user vagyok a kezdetek óta. Már az elején sem volt annyi gebasz vele mint akár a win7-el, vagy a szélsőségesen szarul induló (és aztán meg is maradt ebben a státuszban egész karrierje során) vistaval. Stabilitási, driver problémám sosem volt vele. Kék halált egyedül akkor láttam amikor feladta a harcot egy ramom. 20 perc feltelepíteni, magától felpakolja a driverek többségét, elég felhasználóbarát a 10-es windows. Rajztáblák, mikrofonok, stúdiókellékek mind patentul működtek nálam. Driverekkel, ilyesmivel sosem volt problémám. Tényleg soha, semmilyen szoftveres gondom nem volt. Ráadásul nem kell 3 havonta újrarakni a gépet, mint windows xp korszakban. Windows 7 óta akkor telepítek újra oprendszert, ha valamilyen hardverelem cseréje ezt megköveteli. Otthonra nincs jobb a windows 10nél. Hogy munkahelyi környezetben is ilyen fényes-e a helyzet nem tudom megmondani, ellenben nem hallani annyi károgást a win 10 felöl it oldalról sem, mint mondjuk xp/vista korszakban. 😜
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Hasonló a tapasztalatom, de azt hozzá kell tennem, hogy a Windows 7 is megállta a helyét SP1-től kezdve, évekig fent lehetett anélkül hogy komolyabb lassulása lett volna.

Windows 10-nek is volt nem kevés driver malőrje, 1511 körül, hajlamos volt a saját driverét leszedni a feltelepített gyári helyett, brand gépen aminek az eredménye vga problémák lettek. Ezt csak a 1607-es verzió oldotta meg nálam.
És még most is van hogy főverzió váltás során a saját driverét erőlteti a gyártói helyett.

Ami nagy előnye most hogy kb tényleg 20 perc alatt újrarakható, ha nem kell adatokat menteni és ott a gép ismét üzemképesen. A főverzió váltások is ha nincs baj közben, relatív gyorsan lezajlanak. Pl 1607-ről 1809-re kb másfél óra míg átteker (HDD-n). SSD-n lényegesen gyorsabb, de azon kb minden rendszer az.

Ezektől függetlenül az MS azon politikája hogy újabb és újabb verzióra terel, nem tetszik nekem, a sok felesleges munka miatt, de ez van. Persze lehetne LTSB (LTSC) verziót is használni, csak arról meg nem igazán van üzemeltetési tapasztalat eddig, hiszen az első 5 év még nem járt le...de ez is egy másik téma.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Mesterlovesz: Maximálisan egyetértünk. Azért mert egyik vagy másik gyártó termékét preferálja valaki, még objektívnek kell(ene) maradni. Nem értem miért nehéz ez. Pár hívő, akkor is nvidiát venne, ha kétszer olyan drága lenne és fele olyan jó mint az amd (Vagy fordítva, tök mindegy.).
Az emberi butaság és a marketing együttes ereje soha nem látott mélységekbe képes rántani egyeseket. 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
Hatalmas probléma. Lehet megint szidni a rendszert és valtani vissza másra. 😂
0
0
0
0
SassyDragon avatar
Ezért is raktam fel a Win7-est az ASUS X550JX-emre (2015-ös laptop, de 2017-ben lett megvéve), de amint a Win7-esen is fedeztek fel biztonsági rést (https://www.bbc.com/news/technology-47494760), már nem tudtam eldönteni, hogy mit használjak, mivel a Win 8.1-et alapból kicsinálták. A Windows rendszerek már teljesen használhatatlanokká váltak, nemcsoda, hogy a felhasználók jelentős része pártolnak át Linuxra vagy noname op.rendszerekre... 😠
0
0
0
0
💬 3
Mesterlovesz avatar
@SassyDragon: Ott is el lehet rontani dolgokat, tele vannak a linux alapú oprendszerek is buggal, meg nem is a gamereknek vagy átlagfelhasználóknak vannak. Anyukám mondjuk jól el van egy ubuntus laptoppal, de ha van vele valami gond, nem is ő oldja meg hanem én.
0
0
0
0
SassyDragon avatar
@Mesterlovesz: Lassan 2020-at írunk, és az op.rendszerek már instabilabbak lesznek használhatatlanság, teljesítmény, és kiberbiztonsági szempontból... Ha ezeken nem javítanak, a PC-s Gaming már lassan bukásra lesz ítélve a Windows 10 használhatatlansága miatt, aztán átpártolnak a konzolosokhoz vagy a mobilosokhoz... Kíváncsian várom a fejleményeket ezekkel kapcsolatban, már agyilag kikészültem... 😢
0
0
0
0
xCube avatar
@SassyDragon: 2016 -ban telepítettem a Win 10 -et a fő gépemre. Volt egy - két kékhalálom, de azt leszámítva semmi különös. Minden teljesen normálisan fut, nem lopták el a bankadaimat, a különböző sebezhetőségeket javító foltok nem degradálták egy 386 -os szintjére és az egérmozgás is jó. Vannak persze más hibák, amik másoknál nem jönnek elő.

Nem akarom azt állítani, hogy a Windows a legjobb oprendszer, ráadásul linuxra is meglepően sok játék elérhető, de annyira nem rossz, mint ahogy itt hisztérikusan írsz róla. Épp az imént írtam egy gépigényhez:

Egyébként nem vitatom, a Windowsnak vannak olyan tulajdonságai, amik alapvetően érzékennyé teszik (regitry management, install / uninstall, stb...). De alapvetően nem egy szemét. Nekem van például egy 2010 környékén telepített Windows 7 -em, ami már megélt egy Windows 10 upgrade -ből való visszaállítást és teljesen jól működik. Kellett vele kicsit bűvészkedni de működik. Igazából csak egy okból nem telepítettem még újra, mégpedig azért, mert teljesen a Win 95 / 98 / XP játékokra van hangolva.
0
0
0
0
DavidHUN avatar
6700K+1070 CS GO, Fortnite közben 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
Mivel kizárólag kontrollerrel játszik nálunk mindenki, így a hibát nem vettem észre eddig.
0
0
0
0
azaLeeRicks avatar
Ma már minden teljesítménybeli problémát okoz. Az új Nvidia driverek, a Windows frissítések, a játékfrissítések. Aztán csodálkoznak, hogy megy a kalózkodás ezerrel. Teljesen elveszik az ember kedvét a játékoktól.
0
0
0
0
💬 1
Csicso avatar
@azaLeeRicks: Naprakészen tartok mindent és bizakodom, ennél többet nem tehetek. Túl komplex lett minden, a Windows, a játékok, a rendszerek elleni támadások stb. Az nem lehetséges, hogy mondjuk egy update OFF-ra rakott Windows 7-en toljam, nekem drámai panaszaim amúgy sincsenek.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Ez a barkácsolt hulladék soha nem lesz jó. Az előző frissítés kiűzi a gonosz a gépedből a következő meg pont, hogy asztalhoz ülteti az ördögöt, sőt pezsgőt tölt neki.
0
0
0
0
💬 1
Doge avatar
@Scorn Face: Még így is sajnos a legjobb OP rendszer a piacon.
0
0
0
0
no avatar
I5 8700k +RTX2070 Far Cry New Dawn közben nálam is előjött a probléma. 😠
0
0
0
0
gamerINSANEdad avatar
Nekem volt 1 critical error VR póker közben. Aztán rájöttem, hogy lemerült az elem a bal touch-ban. 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció