Rekordokat dönt az Assassin's Creed Valhalla

Szerző: xoki | 2020. November 12. | hír | 61 hozzászólás

Megjelent a Ubisoft egyik legnépszerűbb szériájának következő része, az Assassin's Creed Valhalla, amely egy remek rajton van túl. A cég elárulta, hogy a játék már két rekordjukat is megdöntötte.

Először is megjelenéskor a Valhalla játékosainak száma nagyobb volt, mint az Assassin's Creed Odyssey esetében. A játék november 10-én vált elérhetővé, és ekkor a cég szerint megduplázódott az aktív játékosok száma az előző résznél megfigyelt adatokhoz képest. Másodszor pedig a Twitchen és a YouTube-on sokkal nagyobb nézettséget ért el, mint bármely másik Ubisoft-játék.

Az Assassin's Creed Valhalla folytatja a megújult széria által kitaposott utat, amelyet szintén nagyon sokan kedvelnek. Az új részekben már kevésbé fontos a lopakodás, és inkább egy akció-RPG stílust képvisel. Az Assassin's Creed Valhalla az alábbi platformokra szerezhető be: PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Google Stadia, Amazon Luna.

Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed Valhalla
Megjelenés: 2020. November 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Hozzászólások: 60
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
X9K338DA avatar
Egyébként a Black Flag óta nem nyúltam AC-hoz, azon kívül hogy bezsebeltem, amit alkalom adtán ingyen osztogattak (igazából már a Black Flaget is így kaptam meg konzolra és PC-re is). Van ebben még Assassin és Creed vagy már csak egy sima tizenkettő egy tucat RPG-light timesink?

A 2000-es években még kedveltem az Ubit, de kb. 2012-13 óta a Valiant Heartson kívül valahogy semmi nem tudott fellelkesíteni, amit piacra küldtek.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@X9K338DA: Syndicate óta nincs sok köze az AC-knak az igazi AC 2 hangulathoz.
0
0
0
0
enslaved avatar
@X9K338DA: Az utolsó három a széria legjobbjai szerintem, bár a Valhalla egyelőre nem fogott úgy meg mint az Origins meg az Odyssey. Egyébként az első rész kivételével mind végig játszottam, és mindben volt valami ami tetszett, összességében a Black Flag meg a Rouge vitték a pálmát, na meg a II. rész. Szóval a szerepjáték része nem igazán jön be nekem (mint általában egy játéknál sem), de ez orvosolható könnyen ha az ember gyorsabban akar fejlődni, a harcrendszer meg a hangulat viszont véleményem szerint zseniális.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Jo lesz ez, de en fullosan akarom jatszani, viszont a platinum/diamond-UberDeluxe Edition egy kicsit sokallom, majd 50% learazasnal megveszem fel, v.1 ev mulva.. Addig ott lesz nekem ugy is hamarosan a C2077.😀
0
0
0
0
💬 1
toopa avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Némi agyalás után erre a döntésre jutottam én is, pedig volt egy pillanat amikor majdnem legyőzte a türelmesebb/sóherebb énemet a "most azonnal kell" érzés. Odyssey-t is úgy vettem meg ps -re, és még most is nyúzom, rengeteg melléküldetés van benne. 40k-t azért sokallok érte, de lesz ez még akciós jövőre.
0
0
0
0
CuRi avatar
Nehéz a döntés, hogy az elkövetkezendő hónapokra mit vegyek single játéknak. Még az Odyssey-t is csak mostanában fogom végigjátszani, úgy, hogy már március óta megvan. De most, hogy a palettán van egy Legions, egy Valhalla, meg remélhetőleg 1 hónap múlva Cyberpunk 2077, tényleg nem tudom mi legyen az utód. Legions elvileg egy idő után beszürkül és unalmas lesz, ahogy a tesztekből kivettem. Valhalla meg szinte ugyanaz mint az Odyssey csak minden nagyobb, több, és persze más a téma. Cyberpunk meg Cyberpunk. Vagy jó lesz, vagy nem.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@CuRi: Ha még nem játszottad:

Subnautica + Below Zero

Első rész lightos 20 órás single kaland és a második sem sokkal több. Bőven hangulatos mindkettő, de érdemes a Subnauticával kezdeni.
0
0
0
0
CuRi avatar
@Palanova: Köszi az ajánlást.

Régebben már összefutottam a Subnauticával pár gameplay videó erejéig, de igazándiból nem tudott meggyőzni, nem az én világom.

Lehet megvárom a Cyberpunkot, meg az első véleményeket róla, aztán ha jó lesz akkor azzal el leszek egy darabig, ha meg nem, akkor meg Valhalla. Kesőbb meg Legions, ha majd le megy valami ár-érték arányosabb árra az ára.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Az egyetlen baj vele hogy az Odyssey is majdnem 150 óra volt mindennel együtt ezt meg ha 100℅-ra akarnám kivinni akkor 2021 Februárjáig itt maradnék 😜 (persze majd csak a DLC-k miatt), illetve a harcrendszer nem rossz csak fura főleg a kétkezes harc.
0
0
0
0
💬 4
gigazte avatar
@Szabcsiadi: Ahogy eddig észrevettem itt is lesz bőven teendő a küldetések mellett, és azért a map mérete az Odyssey és az Origins között van félúton, így szerintem a 100+ óra ennél a játéknál is fennáll majd. Ajánlom figyelmedbe majd ezt az oldalt, ahogy az userek majd töltik fel az adatokat itt majd megtudod nézni, hogy mennyi az annyi!
[LINK]

Egyébként a gondolatmenetet folytatva, nekem az Odyssey 154 óra volt 100%-ra megcsináltam mindent benne, és nekem az röpke 7 hónapig tartott! 😆 Hozzá adódik az a másfél hónap szünet, amikor a dlck előtt pihentettem a játékot, és hogy őszinte legyek a dlcket lassabban is játszottam, mint a fősztorit/mellékküldetéseket!
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@gigazte: Ismerem az oldalt. Hát igazából jó hogy a pénzünkért tele tömik a gamet, de azért egy Odysseyt ne szárnyaljon már túl akkor se ha újdonságok vannak. Több mint 100 óráig ugyanazt csinálni az Odysseyben pl kevésbé volt izgalmas mint az Originsben 80ig, nem számít mennyi tartalom volt benne. Tetszeni tetszett, de a 100℅ akkor főleg a sok grinedolós side quest miatt kezdte elvenni a kedvem és nem értettem miért csinálom ezt. Nekem elég lenne egy ilyen max 80 órás 100℅ mód, nem kell ide 150 😜 😆. Ezen szerintem a Viking szeretetem sem tud segíteni, de most úgy vagyok vele, hogy amíg nincs belőle elegem addig csinálok mindent amit tudok aztán akkor feladom amikor már nincs kedvem ehhez. Elég volt az Odysseyt és Originst kivinnem 100℅ra + Mr. Cyberpunk is bármikor abbahagyhatja a halasztgatást és akkor meg már tényleg nem lesz kedvem ehhez 😊
0
0
0
0
gigazte avatar
@Szabcsiadi: Megértem, én is sokszor untam. Viszont az Originsnél én végig se játszottam a mellékküldetéseket, mert ott még annál is monotonabbak voltak szerintem, és a szintlimitet is hamar elérte az ember. Pár achievement maradt nekem az Originsben, de a platináért valószínűleg vissza se megyek. Én is jelenleg a Cyberpunkra várok, addig elővettem pár régi játékot újra végigjátszani! 😆 Hosszabbat nem akarok elkezdeni, mert hátha megjelenik december 10.-én. 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@Szabcsiadi: Én összesen több mint 400 órát tettem az Odysseybe, igaz ebben minden benne volt.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Mint játék, biztos jó, ha ennyien dícsérik, de nekem mindenképp kimarad, egyrészt mert ubisoft (nem szeretjük ubisoftot, nekem uncsi amiket csinálnak, nem a divatutálat miatt) másrészt meg én szeretem a skandináv kúltúrát, de ez a játék panelvikingeknek szól és annyi köze van a skandinávokhoz mint egy hollywoodi filmnek vagy annak a bizonyos sorozatnak, szóval nem tetszik. Egy jó kis keményvonalas skandináv rpgre várok továbbra is, ami minimum egy kingdom come szintet hoz majd. Remélem lesz majd aki egyszer elkészíti.
0
0
0
0
💬 6
csuz-li avatar
@Warlordcommander: Egy kingdom come szintű vikinges sztori nekem is bejönne, bár nekem ez is tetszik. Inkább arról van szó, hogy kingdom come-ból bármire vevő vagyok, azt nagyon eltalálták.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@csuz-li: Egyik legautentikusabb középkori játék amivel játszottam, fölösleges béna fantasy elemek nélkül. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Warlordcommander: Nekem a kedvenc részem, amikor a magyar fogoly át akar verni és ezért magyarul beszél a tolmáccsal. Van egy előnyünk abban a küldetésben a világ többi részével szemben... 😀
0
0
0
0
Apor avatar
@csuz-li: Nem kicsi előny!
A kis huncut kumán nem tudja hogy mi is tudunk ám kumánul! 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Apor: Jah. 😀
Bár a kunok eredetileg egy inkább a törökre hasonlító nyelvet beszéltek, több királyunk többször próbálta őket be- és letelepíteni, de nem nagyon ment, így sokáig megtartották a nyelvet. A játék idejében sem nagyon beszéltek még magyarul. Mondjuk az is igaz, hogy már senki nem beszéli a kunt, szóval érthető a játékfejlesztők döntése, hogy magyarul szólnak, mert az is elég ritka és egzotikus nyelv mindenki más számára.
0
0
0
0
Apor avatar
@csuz-li: És 21.századi magyar nyelvvel káromkodnak. 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Amennyit elköltöttek marketingre, fejek hullottak volna, ha nem így lesz.
0
0
0
0
💬 13
Apor avatar
@csuz-li: Van 1-2 apró hibája de összességében tényleg jó lett. Jött le hozzá teljesítményoptimalizálás , érezhetően nem főzi már annyira a gépet. Megérdemlik a sikert.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Akkor ne dumálj itt, fogd a pajzsodat, a baltádat és nyomás vissza a hajóra! 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: De dolgozom! 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Ocóóó kifogás! Ha most nem rohanod le a települést aminek a partjánál vagy kicsiny ladikodban, a végén még kőfalat építenek köré + a szerzetesek megisszák az összes szeszes italt és csak az ostya marad neked... 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: ...az ostya, és az aranyozott fa gyertyatartók. Az a kutyának sem kell.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Akkor más munka után kell nézned...
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: 😆 😆
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Apor: Ezt jó tudni, akkor lehet korábbi vétel lesz, mint az előző részek 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@botmunpls: Próbáld ki, legfeljebb refundolod 😃

Szerintem high/very high-on szépen vinné a géped.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Apor: Néztem tesztet és tényleg, a 60 fps-t kihozná ultrán a monitoromon (amd-s procival, bár nem tudom amd-s lett e, mint az odyssey).
Minden esetre várok karácsony/újévig, még a witcher 3-ban van pár hétvégém
0
0
0
0
Apor avatar
@botmunpls: AMD-optimalizált, de vinné a géped nagyon szépen.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@csuz-li: Meg a társadalom is nagyon várta a vikinges témát, úgyhogy a vásárlók álltak volna alá annak amit felköptek, ha most mégse tetszene a téma 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@botmunpls: A svédek most kiélhetik magukat lol 😆
0
0
0
0
no avatar
Talán UBI észhez tért, habár az optimalizáció illetve a játék designe nem fekszik nekem , lehet belepróbálok! Habár Originst és Odysseyt is dicsérték nekem még is unalmas volt, erősen story orientált vagyok és valahogy egyik AC se “elégitett ki” ilyen téren! Aki nem akar zsákbamacskát behúzza Uplay+-on keresztül! Illetve remélhetőleg nem ez lesz az év utolsó “meglepetése”! 😎
0
0
0
0
💬 1
csuz-li avatar
@ahaaa: Ha a két elődöt unalmasnak találtad, akkor ezt is annak fogod. Itt még egy fokkal több a gyűjtögetés, mint az elődökben, bár a monostorok kifosztása szórakoztató az első 4-5-ig, azután azért már csak annak jó, aki amúgy is szeret ilyeneket csinálni. Bár azt hiszem, meg lehet enélkül is az ember, de én szeretem, szóval nem teszteltem, hogy mennyire kényszer a főküldetésekhez a falu fejlesztése. Ráadásul azért a viking életérzéshez igazán passzol a part menti települések fosztogatása.
0
0
0
0
Torrettos avatar
Amúgy érthető, rohadt jó lett, annak aki meg szereti a Viking témát nagyon király mivel nem igazán van másik játék ami komolyan foglalkozna vele.
0
0
0
0
💬 1
odinx avatar
@Torrettos: Pontosan, én utoljára a Saga: Rage of the Vikings játékkal játszottam utoljára, ami vikinges téma volt. Szóval ez a játék kellemes kikapcsolódás lesz nekem, de persze előtte végigviszem az Odyssey-t.😃
0
0
0
0
FoLey avatar
Rókabőr game rekordja 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
Facebook-on beszéltem pár ismerössel, mindegyik ezzel játszik! 😀 Akkor biztosan jól sikerült darab.
Egy haverom szerint a főbossok nagyon nehezek, Dark Souls szinten.
0
0
0
0
Mizushio avatar
Nekem ez az AC teljesen kifog maradni. 😶
0
0
0
0
💬 10
enslaved avatar
@Mizushio: Miért? Az előző kettő sem tetszett?
0
0
0
0
Mizushio avatar
@enslaved: Nem tetszik a viking téma. Az odyssey-t kivittem minden dlc-vel.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mizushio: Értem, a viking téma. Nos igen, ez kissé megosztó valóban, a fórumokat olvasgatva is. Eddig az utóbbi 3 közül szerintem messze az Origins volt a legjobb, persze az Odyssey is ott van a dobogón, de szerintem ezzel sem lesz baj. Próbáld ki az Uplay+ - on, és akkor nem kell 20 ezerért mindjárt megvenned a basic kiadást.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@enslaved: Nekem is az Origins tetszett a jobban, de harcolni sokkal jobb volt az Odysseyben. Valhallát még nem próbáltam.
0
0
0
0
enslaved avatar
@NE0NFACE: Ebben egyetértünk.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Mizushio: Én meg pont fordítva vagyok 😃 Szeretem a Viking témát csak az UBI-s tálalást nem.
0
0
0
0
Mizushio avatar
@santakigyo: Az meg a másik.. Több ubisoft játékot nem veszek. Egy játék se ér többet mint az uplay+. Ugyan az a szinten van már, mint az EA. Azoknak se ér többet a játékuk, mint az origin access...
0
0
0
0
gigazte avatar
@Mizushio: Jó 10 éve már egy szinten van a Ubisoft, és az EA... 😂
0
0
0
0
Mizushio avatar
@gigazte: Azért még a Far Cry 3 jó volt.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Mizushio: Az is lehet véletlenül sikerült úgy ahogy. 😆
0
0
0
0
Apor avatar
Rohadtul szokatlan a harcrendszere meg intelen és nvidián röcögősebb, viszont kibaottul jó játék.
Az eladások bizonyítanak.
Ez nem egy Avengers játék...
0
0
0
0
💬 5
enslaved avatar
@Apor: Az előző kettővel játszottál? Már csak a harcrendszere miatt kérdezem, mert azoktól nem igazán tér el. A lényeg, megvertük az izlandi "vikingeket"😆
0
0
0
0
Apor avatar
@enslaved: Az Origins és az Odyssey kimaradt.
A Rouge-al viszont nagyon sokat, az a kedvenc AC-ém. 😀 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Így már értem, a régebbi részekhez nem hasonlítható abszolút, ez inkább olyan mint egy lightosabb Dark Souls 3 (na jó, sokkal lightosabb)😀
0
0
0
0
gigazte avatar
@enslaved: Ezért jöhet az 56-os Assassin's Creed! 😆
0
0
0
0
mamahotel36 avatar
@enslaved: Neked hogy viszi a géped a Valhallát? Raksz ki benchmarkot?
(szépen kérdeztem, nem kötekedtem)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció