Ray tracing támogatást kap a Minecraft

Szerző: xoki | 2019. August 20. | hír | 48 hozzászólás

Múlt héten a Mojang elárulta, hogy nem készül többé a Minecraft Super Duper Graphics Pack, amely jelentősen javított volna a játék grafikáján, és akár a jelenlegi legjobb modokon is felülkerekedhetett volna. Bár a Graphics Pack megjelenésére már nem fog sor kerülni, a játék hamarosan ray tracing támogatást kap.

Tegnap a Mojang bejelentette a Minecraft új motorjához érkező újdonságokat, amelyek egyike nem más lesz, mint a ray tracing. A csapat az Nvidia együttműködésével dolgozik a funkció bevezetésén, amely minden DirectX R támogatással rendelkező Windows 10-es gépen futni fog. Természetesen az RTX GPU-k adják majd a legjobb élményt, de elérhető lesz minden olyan GPU-n, amely támogatja a DXR-t (GTX 10, GTX 16 szériák).

Minecraft
Minecraft
Minecraft
Megjelenés: 2011. November 18. (PC)
Műfaj: Akció, Túlélő
Fejlesztő: Mojang
Hozzászólások: 45
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pcboy avatar
hogyan tudnám csekkolni hogy nividiánál melyik kártya rtx supportos? mert a jelenlegi biztos nem! melyik rtx kártya a legolcsóbb ami erősebb mint az 1050ti de nem piszokdrága?
0
0
0
0
💬 1
thomas32 avatar
Már megérte RTX kártyát venni 😆D
0
0
0
0
FoLey avatar
Minden szép és jó,de én hiányolom HDR-t is mint a legtöbb mostani játékoknál. Ha már valaki rendelkezik ilyen monitorral. 😊
Spoiler!
Tudom nem éri el a tv szint,de még is észlelhető.
0
0
0
0
💬 4
MaximumGame avatar
@FoLey: Nekem nem jönnek be pl a HDR mű színek... kimész az utcára nem látsz olyan színeket 😉
0
0
0
0
FoLey avatar
@MaximumGame: Hát nem az utcán kéne nézelődni. 😆 De ennyi erővel ray tracing sincs semmi értelme.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@FoLey: AOC elkezdte a viszonylag olcsó kategóriában is a HDR támogatást. Egész jó cuccok.
Viszont ennek a Ray Tracing - nek továbbra sem látom (egyenlőre) annyi értelmét.
0
0
0
0
FoLey avatar
@AMDMonsteR: HDR nálam pl. Resident Evil 2 Remake és Resident Evil 7-nél észlelhető,hogy kicsivel szebbek a színek. A HDR monitor megjelenésnek örülök,de nem egy tv szint az tény.
A Ray Tracing technológia favatkát sem ér.
0
0
0
0
enslaved avatar
Na tessék, akkor most cserélhetem a srácok 1060 - as kártyáit 2060 - asokra😆
0
0
0
0
💬 5
tivike avatar
@enslaved: "Nvidia are bringing DirectX ray tracing to GTX graphics cards, starting with the 6GB GTX 1060. Yes, you read that correctly. Nvidia have announced they're going to enable DirectX ray tracing (or DXR for short) on GeForce GTX 10-series graphics cards, starting with the 6GB GTX 1060 next month.2019. márc. 18." - rockpapershotgun.com

Szóval nem kell. Biztos a Minecraft miatt csinálták az egészet. De most már legalább van értelme az életnek.
0
0
0
0
enslaved avatar
@tivike: Én ezt csak k...va nagy poénból írtam amúgy😉
0
0
0
0
no avatar
@tivike: Ok, hogy onnantól támogatott. Ettől még nem lesz életképes RT alatt, bár akinek a dia film bejön. 😜
0
0
0
0
tivike avatar
@LordSzalko: Azért egy Minecraft-ot el kell, hogy bírjon.
0
0
0
0
no avatar
@tivike: Ha rettenetesen le lesz butítva, szerintem akkor sem fog futni élvezhetően, tekintve, hogy 1080Ti is megfekszik az összes RT cím alatt.

A hasonló mod-ok amik jelenleg is elérhetőek, azoknak sem elég tudtommal. De persze, ha sikerül nekik az örvendetes 😀 (De nekik sem túlzottan érdekük 😃 )
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Na, ezen legalabb sokat dob.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Optifine pls.. ezer éve megvan, és nem csak a legújabb, legdrágább RTX kártyákkal működik
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@NeTuddMeg: Ez azért egészen més, mint az optifine.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@xCube: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xCube avatar
Szívesen kicsi padawan.
0
0
0
0
enslaved avatar
Látszik, hogy nem sok közöd volt az Amiga, Playstation 1, Snes, Sega korszakhoz. A grafika nem minden, legalábbis nem az az első számú tényező egy játékban. Az, hogy ma már nem árt egy komoly gép csak annyit jelent, hogy fejlődött rengeteget a grafika, de ez még nem egyenlő azzal hogy a játékok is jobbak lennének. Ámulunk, bámulunk, 4K - ban csodáljuk sokszor az effekteket, majd azt vesszük észre hogy pár óra alatt kivégeztünk egy 20 ezer forintos játékot. Régen vért kellett izzadni a sikerért, grafika ide vagy oda. A Minecraft meg egy nagyszerű játék, persze nem kell szeretni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Tehát nem elég, hogy még mindig Java keretrendszerben fut, a létező összes módon alá akarják ásni a játékot, nehogy véletlenül is fusson olyan géppel, amivel többnyire a célközönség rendelkezik.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@SuperPuma: Bedrockra jön, direkt a Windows 10-es kiadáshoz (meg ha tényleg mindenféle kártyán el fog futni akkor valószínűleg a következő generációs konzolokra is), nem a Java Editionre.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ezt RTX nélkül is megtudták volna oldani.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Tudtam hogy el fog jönni az a nap amikor fejleszteni fogják a grafikát, csakúgy mint pl. a WoW esetében. De lehet tudni hogy ez pontosan mikorra várható? Vagy ez is befuccsol majd mint a ,,super duper graphics" amit Xbox One X-re ígértek?

Szerintem a Minecraft játékosok jó ha 10 %-ka rendelkezik RTX vagy akár egy újabb GTX videokártyával...
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Rocky12: Idén érkezik. Amúgy több rendelkezik felső kategóriás kártyával mint gondolnád 😀
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@LordSzalko: Hát akkor gondolom a kisebb-nagyobb videósok biztosan, meg azok akik szerint 300 fps max grafika alatt nincs élet 😂 De biztosan sok ember játszhatja egy durván erős gépen, igazad lehet
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Sokan játszanak komolyabb Shader modokkal, leginkább ezért 😃
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Te elolvastad egyáltalán a cikket? Csak támogatást kap a ray trachinghez ami nem azt jelenti hogy az alap grafikáját fogják tönkre***. Java edition tuti marad ugyanolyan.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Criffer: Igen, ez gyakorlatilag ugyanazt jelenti mintha ez lenne az ,,ultra" beállítás az én nézetem szerint.
0
0
0
0
Wihay avatar
Ami már megvolt régebben, csak Shaders mod - néven..
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@Wihay: Meg volt valóban, de ez most hivatalos lesz teljes támogatással. A Quake 2 -nél is így volt. Szerintem addig amíg ilyen fejlesztések nem új programverzióként fizetősen, hanem ingyenesen frissítéssel jönnek, nincs okunk a panaszra.
0
0
0
0
Liptik avatar
A kérdés csak az, hogy a 1050 is tudni foglya, mert azt olvastam, hogy csak az 1060-tól felfelé lesz támogatva elég lesz neki a 4 gb-os 1050
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@Liptik: Elárulom ,még a 1080Ti is kb csak 10 FPS-el fogja futtatni ,nyilván helytől függően,szóval RTX kártya nélkül megpróbálni reménytelen lehet.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Liptik: 😆 1050 úgy megfeküdne mint az állat..slideshow se lenne csak egy képkockát néznél fél óráig, GTX 10XX szériás kártyák nem jók rtxre, 1060 6gb alatt egyébként amúgy se támogatott

1080ti se tudja a 2060 szintjét hozni rtxel bekapcsolva,ami sokat mond
0
0
0
0
xCube avatar
@Liptik: Nem tudja.

És most komolyan: fogLYa? 😲
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Nem ismerem a Minecraft világát,de egy nagyszabású graphics pack helyett inkább a Ray Tracinget előbbre valóra tartották,azért az nem semmi,meg a paraszt vakítás.Azért vihetnének azokba a kockákba már valami élethűséget.Az is érdekes mondjuk,hogy ez a játék létezik és még sikeres,mert van egy-kettő másféle ,ami élethű grafikával bír és életközeli ,nem ilyen világtalan.Mondjuk gyerekeknek lehet jobban bejön ez,nekem például a valóság közeli,mintha valóságban csinálnám sokkal többet jelentene,de lehet ezzel csak én vagyok így.Nyilván ettől MC az MC.
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@Andor1997: Messze nem erről szól a játék, mi okuk lenne vele foglalkozni? Millió pack van fent neten, RT mod stb. akinek olyan kedve van fogja és keres magának egy neki tetszőt és azzal játszik.

Egy játék sikere továbbra sem a grafikán múlik. Felnőttek pedig legalább olyan számban ülnek le a játék elé mint a gyerekek. Mai napig az egyik legnagyobb téveszme, hogy ez a játék ovisoknak készült, nem is értem. Egyébként nincs párja, mint ahogyan állítod 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@LordSzalko: Nyilván nem arról szól,csupán az lepett meg,hogy ha készíteni akartak valamit akkor mért adták fel,főleg az RTX miatt.Nyilván mondjuk sokat dob a játékon ez tény ,na meg a sok mod.
Igen tény,hogy nem csak fiatalok játszanak vele ,de azért az ,hogy nincs párja így nem mondanám.Attól ,hogy az egyedi benne ,hogy kockás minták vannak attól feltétlenül nem egyedi,például ott a Rising World ,amiben jóformán még budipapírt is tudsz kraftolni,nyilván nem ez a lényeg benne,mármint a budipapír 😂 ,de az is van legalább olyan jó,mint ez az fix.Spoiler!
Én inkább beleképzelném magam a valósághűbb grafikából adódóan egy valóság közelibb játékba ,mint ebben,amiben semmi se olyan,mint amilyennek lennie kell.Nyilván ez egy játék és mesébe is bele tudja képzelni magát az ember ,de az egy kicsit messzebb van már tőlem.Lehet kis srác lennék hamarabb tetszene meg ,fene tudja,bár én mindig is úgy álltam minden játékhoz,hogy ha hasonlít a valósághoz akkor oda is képzelhetném magam,már ami olyan jellegű nyilván,de ha már lehet minden félét csinálni ,akkor inkább én úgy csinálom,mintha akár én lennék ott,nem egy kocka figura,sőt merem állítani ha valaki elsőre látná lehet inkább a másik játékot választaná és nem a Minecraftot feltétlen,nyilván ez is akkor működne ,ha életében nem hallott volna egyikről sem,mert akkor simán mondaná így viszont akár milyen is nagy a befolyás.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Szerintem semmi gond a játék látványával, mert ez is egy fajta stílus. A Rising World számomra pl. összemérhetetlen a Minecraft-al, de sokan mások is így gondolták mikor én utána olvastam mert ki akartam próbálni. Külsőre sem egy szépség szerintem, de kinézetről nem érdemes témázni, mert mindenkinek más az ízlése.

A 7 Days to Die játékban pedig össze lehet törni az üveget és meg lehet enni, hogy meghalj 😜
0
0
0
0
xCube avatar
@Andor1997: A Rising World és a Minecraft két külön kategória. De ha egy kalap alá is vesszük őket a Rising World mind megjelenés, mind mélység szempontjából alul marad a Minecraft -tel szemben. A Minecraft grafikája hiába szögletes, sokkal több benne a részlet és a változatosság. A RW -ben olyan érzésem van, mintha összesen 10 textúrát használnának, a terep generátor a felszínen még oké, de a barlangok mind ugyanúgy néznek ki... . A két játék célja is egészen más.

Ahogy írtam az előbb én a Minecraft esetén éppen abban látom a pozitívumot, hogy egyszerű a grafika, de maga a térképgenerálás a legtöbb esetben realisztikus, így teljesen jól beleélhető.

Annak idején amikor elkezdtem játszani az alfával még ezredennyi kontent nem volt benne, a térképgenerátor is butább volt, de még így is elvarázsolt a lehetőség, önerőből érvényesülni egy világban, aminek minden elemét manipulálni lehet. A felfedezés sosem okozott még akkora örömöt, legfeljebb RPG játékokban, de itt ugye nem küldetések miatt, hanem saját célok eléréséért küzdöttem. Játékos létem egyik legmeghatározóbb élménye volt. Hasonlót csak a Terraria tudott elérni, azóta nem találkoztam olyan sandbox survival játékkal, ami ennyire le tudna kötni.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@xCube: @LordSzalko Összességében elmondható tehát,hogy valahol a két játék kötött lenne az az aranyút ,amit mindenki szeretne,vagy valami hasonló.Egyébként nyilvánvaló,hogy több textúra fajta van ,könnyebb is megcsinálni,egy realisztikusnak kinéző játéknál,vagy annak kinézni próbáló játéknál azért elég súlyos GB-k összejönnének.Nyilván valóan nem fogott meg a játék,de ennek ellenére nem is mondom ,hogy rossz,sőt azt tudom,hogy rengeteg mindent lehet csinálni benne,az viszont tény,hogy a Minecraft se egy nap alatt lett világsiker és mellette megpróbálkozni hasonlóval elég nehéz.
0
0
0
0
xCube avatar
@Andor1997: Nem lehet összehasonlítani világ felépítésben egyetlen realisztikus játékkal sem. Itt a blokkok nem véletlenül léteznek, ezek alapkövek és az egész világ konzisztens falak nélkül. Ezt nem tudja egyetlen polygon alapú procedurálisan generált játék sem.

Én huszonör évesen kezdtem el játszani vele és a mai napig játszom, mert igényli a kreativitást és a gondolkodást, nem öncélú, hanem eszközöket ad a kezedbe, amivel megvalósíthatsz dolgokat, amiket szeretnél. Igazi sandbox, vagy Legó érzés.

Ha ez nem kap el vagy nem ilyen a beállítottságod az egy dolog, de attól még a játék nem rossz, csak nem a te világod.

A grafika pedig pont az, ami megadja a játék ilyetén ízét, nem rágja a szádba, hogy mit és hogyan láss, hagy helyet a képzeletednek.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Mióta kijött az 1.14.4 verzió még jobb lett a játék, sőt mióta microsoft kezében van rohamléptekben fejlődik.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció