Nvidia Ampere GPU-k: 50%-os teljesítménynövekedést hozhatnak

Szerző: xoki | 2020. January 05. | hír | 77 hozzászólás

Az Nvidia sajnos nem tudott előrukkolni 2019 folyamán egy teljesen új gyártási technológián alapuló szériával, de az Nvidia RTX 20 SUPER szériás kártyákkal sikeresen fenntartották a játékosok figyelmét. 2020-ban viszont a rajongóknak már jóval nagyobb elvárásaik lesznek a feltörekvő konkurenciának köszönhetően.

A következő generációs Ampere architektúrán alapuló grafikus kártyákról az utóbbi napok során felbukkant néhány érdekesség, amelynek köszönhetően az elemzők is megosztották velünk, hogy előreláthatóan mekkora fejlődést figyelhetünk majd meg a Turing kártyákhoz képest.

Az Nvidia Ampere széria várhatóan az év második felében érkezik, és valószínűleg a konkurencia nyomása miatt az Nvidia a vártnál jóval erősebb termékeket készül piacra dobni. A Taipei Times közzétett ezzel kapcsolatban néhány érdekes adatot. Ezek alapján úgy tűnik, az Ampere architektúra már 7 nm-es chipeket fog használni, amelynek köszönhetően a teljesítmény 50%-kal fog növekedni, ráadásul ugyanekkora mértékben pedig csökkenti majd a fogyasztást.

Sajnos más nem derült ki ezekről a kártyákról, de mivel az év második felében várhatók, így ha minden a tervek szerint alakul, akkor az idei Computexen már valószínűleg láthatók lesznek az első, fogyasztók számára készült modellek is.

Hozzászólások: 77
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
planktone avatar
Nagyon király lenne, ha tényleg ennyit ugrana, a mostani kártyák is simán kiszolgálnak már 1080 1440p-re, simán lesöpörné a mostaniak árát. Aki meg 4k-ra ugrana, már lehet lenne értelmes opció.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Oké, de fog olyan memóriákat kapni, amik kihúzzák legalább a garancia lejártáig?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Ez teljesen hülyeség. Aki ért is hozzá, tudja, hogy max. bizonyos helyzetekben teljesíthet így. Jelenleg a 2080 Ti 250W TDP-je van. 125 W-os fogyasztás mellett +50% teljesítmény? Ez szinte képtelenség.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@Quadgame94: Én ezért is írtam, hogy 50% fogyasztáscsökkenést maximum tranzisztorszinten (egy tranziszorra levetítve) tudom elképzelni.

Kiindulva abból, hogy itt ismér egy nagy monolitikus chipről van szó simán lehet számolni 25 - 30% tranzisztorszám növekedéssel. A többi komponenssel együtt 10 - 15 - 20% fogyasztáscsökkenés még leképzelhető.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@xCube: Na igen. Hiába 7 nm, az nV most is nagy 600-700 mm2 die-t fog alkotni. Szerintem amúgy 10% IPC-t hozhat simán az Ampere, plusz több mag = 2080 Ti + 30%. Nekik ugye tensor magokra is figyelni kell ugye. Amúgy 3080 Ti 250W TDP-Vel és mondjuk 4352 helyett 4608 cuda-val egy bő 30%-ot előre léphetne (magasabb órajel, 10% IPC).
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
Viccelsz? 😃 Akkor tarts számon engem 😉
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Rengeteg hsz-re írhattam volna ezt válaszként, de nehéz volt dönteni melyikre reagáljak, mert úgy látom nagyon sokan elég furcsán látják a dolgokat és ahogy azok működnek. Így legalább senki nem veszi személyes sértésnek. (Vagy minhdenki annak veheti 😂 )

Kicsit belementem a dolgok miértjébe és a nagy olvasgatásban arra jutottam, hogy általánosságban elmondható, hogy a vga (és cpu) gyártók 3-5 évvel előrébb járnak a piacra dobott termékeiknél. Értsd úgy, hogy mikor a 9xx kártyákat elkezdték promótálni, ők már régen tesztelték/finomítgatták az 1XXX szériás kártyákat.
Egyébként egy gyártónak sem érdeke visszatartani a profit érdekében a célközönségtől a lehető legnagyobb teljesítményt. Nem az hozza a legtöbbet a konyhára hosszú távon! Ha te legyártod a jelenleg piacon levő termékekre az akár százszor erősebb választ, akkor azzal a tiéd az abszolút domináns termék konkuranciával szemben. Ami után úgy árazol ahogy szeretnél. Te diktálsz. Pontosan emiatt volt az fx korszakban (is) hogy az intel elszállt az áraival. Szép lassan mindenki elhitte, hogy azért ilyen rohadt drága mert annyival jobb a termék, annyival többe kerül az előállítás, annyival drágább a technológia, stb. Ebbe kevert be az amd a ryzennel az intelnek. Dobálják is a kékek az új prcesszorokat féláron az előző generációjuk mérve... Ezzel akaratlannul is nyilvánvalóvá téve, hogy dupla haszonnal dolgoztak egészen a ryzenig. Ami a fentebb leírtak miatt volt lehetséges.
A termékek jönnek sorban minden gyártótól, akkora teljesítménytöbblettel amennyit csak ki tudnak sajtolni belőle. Az árakat egydül a piac határozza meg. A teljesítmény meg mindig a lehető legnagyobb. Mindneki próbálja dominálni a piacot. Főleg hogy ez egy olyan piac, amit egy-két gyártó fed le. Ha ezer konkurens gyártó van, nehéz piacvezetőnek lenni, és a haszon sem akkora. Viszont ha ketten-hárman vagytok és te vagy a legügyesebb, akkor szó szerint minden a tiéd.
Ha pék vagy nem csak annyival csinálsz jobb kenyeret, amivel lehet egy-egy ember átszokik hozzád, akit megyőztél, hogy a tiéd a jobb, hanem igyekszel a legjobb kenyeret csinálni. Mivel akkor mindenki számára egyértelmű a fölényed, nem csak a potenciális vásárlók egy részének. És akkor mindenki hozzád jár. Így annyiért adhatod a terméked, amennyiért nem szégyenled, hiszen tiéd a messze legjobb kenyér és efelől senki nem kételkedik. Ergo senki nem fog sípolni, ha a te kenyered ezer forint. Nem zár be a konkurencia sem, mert nem mindeki engedheti meg magának az ezer forintos kenyeret, de aki megteheti az a tiéd veszi amennyiért adod, zokszó nélkül. Időnként minden nagyobb kockázat nélkül még emelgetheted az áraidat is. Láttuk ezt mind működés közben...
0
0
0
0
galaxi avatar
Na hát erre én is kíváncsi leszek. Mennyit fog majd egy ilyen kóstálni? Hát nálam 2020at elvitte az egyik konzol! 😃
0
0
0
0
no avatar
Ez mind szép és jó, de ha a 2080ti még mindig 450k-ért kapható, akkor a 3080ti mennyibe fog kerülni, 600k-ba? 😀
0
0
0
0
💬 6
Zero-One avatar
@marcivok: Kb. LOL 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@marcivok: Ez a konkurenciától függ. Ha lesz mérvadó konkurenciája, akkor az új széria kitolja a régit a piacról és beáll az ára, ha nem, akkor kitolhatják a régi széria futásidejét és megfejelhetik az újjal komolyabb prémium árban. Ha belegondolunk mire megjelenik az első RTX generáció már majdnem két éves lesz, így akár még komolyabb konkurencia nélkül is megléphetnek egy teljes szériafrissítést.

Az 20 széria például csak három GPU -t hozott (négyet a kiherélt verzióval együtt), mivel az alsó házban nem volt értelme frissíteni. A Pascal szériában 5 GPU volt, a Maxwell széria dettó hárommal futott, a Kepler viszont hattal, stb... . És ezt már mindkét nagy gyártó eljátszotta többször is.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Jó de a csúcskategóriában mikor lesz konkurenciája az nvidianak?
Ha mondjuk 300k lenne az induló ára a 3080ti-nak, arra volna kereslet, de erre szinte 0% esély van, olyan kevés ember teheti meg, hogy 500K-ért vegyen egy videókártyát, hogy csodálkozom, hogy egyáltalán van pofájuk piacra dobni ilyen árcédulával...
0
0
0
0
Player1911 avatar
@marcivok: Rengetegen megtehetik, hogy ilyen kártyát vegyenek és meg is teszik mivel , ha nem fogyna jól akkor nem ennyiért adnák. Ennek a kártyának a teljesítménye már jóval meghaladja azt amit egy játék megkövetel. Azok akik ilyen kártyát vesznek nagy eséllyel dolgoznak is vele és így hamar megtérül az ára.
0
0
0
0
xCube avatar
@marcivok: Ahogy Player1911 is írja tévedsz ha azt hiszed, hogy ilyen áron nem adnak el sokat belőle. Az utóbbi években nagyon megerősödött a PC piac, fellendült a YouTube és a streamelés. Egy közepes nézettségű YouTuber vagy streamer már megengedheti magának, és kell is neki, hogy minél jobb minőségben közvetítsen. Emellett ott vannak azok is, akik szimplán rászánják a pénzt a legjobb teljesítmény érdekében, esetleg munkára is be tudják fogni.
0
0
0
0
asdfas avatar
@xCube: Reméljük az amd alkot valamit a csúcskategóriában, ha nem jön össze nekik, akkor simán eltudom képzelni hogy a 3080TI már nem is 500k lesz hanem havi előfizus, amíg tejelsz használhatod 😆
0
0
0
0
odinx avatar
Meglepődnék, ha ezek a kártyák lejjebb nyomnák az RTX Super árait, bár ki tudja.😃
0
0
0
0
xCube avatar
50% plusz teljesítményt simán hihetőnek tartok, többször is volt már példa hasonló ugrásra. 50% fogyasztáscsökkenést maximum tranzisztorszinten tudok elképzelni.
0
0
0
0
Korryenz avatar
na akkor lehet majd Amperkedni
0
0
0
0
tamas98765 avatar
Jaj szegények már nem tudnak annyi pénzt kisajtolni az emberekből és a konkurencia nyomása miatt, ezért kénytelenek a piacra dobni egy erősebb kártyát hogy rohadnának meg....
0
0
0
0
💬 13
xCube avatar
@tamas98765: Igényes komment rovatunkat olvashatták...
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@xCube: röviden leirtam a cikket..
Nincs jobb dolgod?
0
0
0
0
xCube avatar
@tamas98765: Szerintem hírezőnek kéne állnod.
0
0
0
0
Cannahun avatar
@xCube: Csak nem bántotta az érzékeny lelked tündér virág? Vagy csak az zavar, hogy igaza van? De, lehet igazad van, versben kellett volna megfogalmaznia, attól kicsöppent volna a nyál a szádból, gondolom!
0
0
0
0
xCube avatar
@Cannahun: Nem, csak tudod elképzelem, ahogy az nvidia rákényszeríti az embereket egy új VGA vásárlására, hogy "kisajtolja" az emberekből a pénzt. Kiküldi a titkos kommandóját fekete öltönyös napszemüveges ügynökökkel, akik szükség esetén erőszakot is alkalmaznak a szent cél érdekében. Ő is biztosan azért vette a GTX 1080 Ti -t, mert egy ilyen ügynök tartott fegyvert a homlokához, hogy tegye be a kosárba és válasszon fizetési módot.

Ez hobbi és játék srácok. Minél inkább belemész annál drágább. De nem kötelező 😉 .
0
0
0
0
Cannahun avatar
@xCube: Szerintem te egy kicsit túl gondoltad! Én szarkazmusként értelmeztem Tamás kommentjét, te meg szó szerint! Aztán lehet, hogy én tévedek! De mintha arra a baromságra reflektált volna, hogy azért adnak ki egy jóval erősebb kártyát mert a konkurencia (AMD) már szorongatja a töküket! Ami lehet hogy igaz, de akkor a jó édes a***ukat! Mert ha tudnak sokkal jobbat, de csak azért csinálják meg mert a konkurencia... az több kérdést vet fel mint választ ad! Ezek szerint ha lehúzhatnak rólad nyolc réteg bőrt, akkor mért érnék be csak hárommal?! Tamás, az én értelmezésemben, ezt fogalmazta meg tömören, szarkasztikusan! De majd ő kifejti ha másképp gondolta!
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@Cannahun: Ezer hála értetted. 😃
Van akinek majd csak jövő nyáron esik le....
0
0
0
0
xCube avatar
@Cannahun: Teljes mértékben értettem miről van szó. Mindegy hogyan fordítod a dolgot, a lényege ugyanaz. Gonosz nvidia lehúzza az embereket. Csak itt nagyon nem ez történik.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@xCube: Deeee... igen 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@tamas98765: Ja, akkor jó 😃
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@xCube: Ki emlegetett kényszeritést meg fegyvert 😆? valami nincs rendben a buksidban 😞
0
0
0
0
xCube avatar
@tamas98765: Ha Kati nem akar táncolni, akkor nem megy táncolni. Vagy ha mégis, akkor viszik.

Senki sem írja elő senkinek, hogy vegyen új nvidia kártyát. Ezért nem tudom beleélni magam a költői szarkazmusodba, mert a lényege pont az, amit leírtam. Nem értettem félre egy szót sem, csak sarkosítottam.
0
0
0
0
no avatar
Várós a 3080, ha csak RT-ben lesz mérhető a +50% nekem az is bőven elég a cseréhez.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Igen, lehet csak bizonyos számításoknál (pl. RTX) lesz meg az az 50. Viszont azt is hallani, hogy a jelenlegi 12nm, gyakorlatilag egy módosított 16nm, és ha erről váltanak 7(+)-ra... akkor még akár reális is lehet. Na, de szerintem nagyon nagy ugrás nem lesz (legalábbis eddig erre számítottam 😀😉, elvégre az Ampere után jön a Hopper. Én ott számítok nagy ugrásra, az MCM-el az lesz az ütős.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@yugiohyugiohzebuyug:
az Ampere után jön a Hopper. Én ott számítok nagy ugrásra, az MCM-el az lesz az ütős.


Én első körben nem számítok nagy ugrásra. A chiplet / MCM design nagyon jó skálázhatóság és sziliciumfelhasználás szempontjából, viszont a fogyasztás is nagyon el tud szálllni ha sok chipet használnak. Emellett lényeges kérdés, hogy hogyan oldják meg a különböző komponensek szétválasztását (gondolok itt I/O, ütemező, vezérlő, és számoló egységekre).
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@xCube: Persze még sok a kérdőjel, de valahogy azt érzem lesz ott ugrás. Meglátjuk.
0
0
0
0
huncut98 avatar
ugyan ezt mondtak az rtx-nel. amelett hogy nehezen ugorja meg a 1080ti es a 2080ti 20%-os kulombseget. lesz ami lesz en meg jol vagyok 😃
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@huncut98: A GTX 1000 és RTX 2000 széria váltásnál nagyon sok trenzisztor ment el a Tensor és RT magokra, amik hagyományos felhasználásban semennyi teljesíménytöbbletet nem jelentettek. Emellett a gyártástechnológia 16 nm -ről "csak" 12 nm -re csökkent (egy node generáción belüli váltás). Ha az Ampere -nél lineárisan tudják növelni az SM / Tensor / RT magok számát az arány megtartásával, akkor a 7 nm -es tenchológiával akár még meg is léphetik az 50% -ot. A 900 - 1000 széria váltásnál is hatalmas volt az előrelépés.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@xCube: Ha nagyon király az Ampere és megerőltetik magukat akkor ki tudnák hozni az 50% ot ez biztos, de csak ugyanakkora vagy inkább nagyobb fogyasztás mellett. Minden adujukat nem fogják csak úgy kijátszani.
0
0
0
0
no avatar
,, a teljesítmény 50%-kal fog növekedni, ráadásul ugyanekkora mértékben pedig csökkenti majd a fogyasztást. ''
Hát et jó is lenne. 😀
0
0
0
0
botmunpls avatar
Lehet hogy a kategória aljára szánt kártya tényleg 50%-kal jobb teljesítményt nyújt majd, mint az előző gen. leggyengébbik modellje, a csúcsmodell meg 2-3%-kal kullog az előd után..😃
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@botmunpls: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Az elején tényleg botrányos volt a driver supportja az XT nek (saját tapasztalatomat írom most le), azóta azért sokat fejlődtek. Most az van, hogy a legutolsó 19es adrenalin driver egy stabil valami volt, nekem jól működött, aztán kijött az első 20as adrenalin ami a performanciális javítások mellett egy bughalmaz volt: day1 rollbackeltem is róla. Aztán most kiadtak egy javított verziót az megint jó. Szóval tudnak ők drivert csinálni meg működik is, vannak jó verziók, csak az a gáz ,hogy az új cuccokat mindig csak kihányják bugosan, nem tesztelik le rendesen.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
botmunpls avatar
Én nvidiával is beszptam...😃 Igaz az főleg a bányász hype miatt volt, mire odajutottam hogy megveszem feltolták kb 60k-val az árát, így 1080-ból lett 1070ti (ami csak 30k-val drágult), ráadásul ref hűtéses, amitől azért volt kis para (bár 2 éve nyúzom és semmi gond nincs vele) 😃
Aztán szétnéztem hogy mi a helyzet a piacon, eladom és veszek valami jobbat, de látom hogy a 1660ti (vagy super?) kb 100ért hozza ugyan azt a teljesítményt...bukó lenne a váltás😞
Szóval reménykedem azért hogy valami megérős cuccal rukkolnak elő.
0
0
0
0
enslaved avatar
Akkor remélem ez igaz lesz a 2080 Ti esetében is, annál egy 50% - kal erősebb kártya már lazán hozná a 4K 60 fps - t, vagy többet is, az AMD meg ismét csak loholhatna az alsó szegmensben utánuk.
Nagyon várós a dolog.
0
0
0
0
💬 2
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Ezt te se hiheted el. Ez csak egy hype. Ha jön egy "so called" Nvidiakiller nagynavi, ami tegyük fel 10%-ot ráver a 2080 Ti-ra, akkor kiadják a 3080 Ti-t ami 10%ot ráver arra és kész. 1500+ dollárért. A 3070 meg a 2080 lesz jobb RTX el, a 3060 meg a 2070 jobb RTX el. Ha meg nem lesz nagy navi akkor ki se adják szerintem a 3080 Ti-t csak 3080 at, ami 2080 Ti szint lesz jobb RTX képességekkel és alacsonyabb fogyasztással. aztán megint lenyomják a torkunkon hogy az RTX ért megéri megvenni. Egyszóval amíg az AMD mindig késik a partiból és csak felesleges inkompetitív (van ilyen szó? 😀😉 kártyákat dobál ki (ezt az Intel gamer GPU dolgot meg hagyjuk mert viccnek is rossz), addig az Nvidia baromira csak a saját kapuja előtt fog passzolgatni és hiába várjuk, hogy nagy gólokat vágjanak, nem fognak. Minek? Ki ellen? 50% Jensentől? Aki egy 5% os különbségre is kiad már egy új kártyát és egekig veri az árát?
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: A remény hal meg utoljára, persze én sem hiszem hogy ekkora csoda lenne készülőben.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
tipikus megint megveszem mondjuk az RTX 3070 499dolláért és fél év mulva megint jön egy RTX 3070super erösebb ugyan anyiért nem nem dölök be megint
0
0
0
0
💬 5
19ati93 avatar
@redbull6969: mindig így volt, hiába vár az ember úgyis jön az újabb..
majd mikor viszonylag elavult lesz a jelenlegi eszközöd vagy már nem tetszik a teljesítménye akkor ideje upgradelni, ennyi.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@19ati93: igen van benne valami amit mondasz csak rtx 2070 vásárlás után csalodtam egy kicsit fél év és ugyan ennyiért kicsit erősebb kártya jön Régeben 2016 jún megvettem a 1070 et rá bőven 1 ével jött a 1070ti nem fél év kb
0
0
0
0
19ati93 avatar
@redbull6969: egy az egybe így jártam én is szóval átérzem, tavasszal jó ár/értekű vételnek tűnt a 2060 erre nyáron jött a 2060 és 2070 super is, épphogy drágábban ~20k +2gb vram is a 2060-hoz, ami alapból 8-nak kellett volna lennie, de hát mindegy

a kártya egyébként nem rossz szóval addig használom ameddig megfelel 😃 egyenlőre nincs panasz
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@19ati93: én is így vagyok vele 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Ha ez igaz lenne az azt jelentené, hogy a 2080Ti 3. genes ekvivalense egy 125W-os kártya lenne egy 6 pines csatival.
Jó, nyilván kamu az egész, csak hype-ot akarnak, 15%al erősebb kártya 15%al kevesebb teljesítményleadással reálisabban hangzik 7nm en. Kérdés az ár lesz. Ha az AMD nem durrant a nagy Navival, akkor 1500$ ért lesz egy 3080Ti, 15%al erősebb, mint a 2080Ti, az összes többi kártya meg ugyanaz lesz mint a régi csak egy szinttel alacsonyabbat kapsz ugyanazért a pénzért. Magyarán a 2080 ból csinálnak egy 3070et, a 2070 ből 3060 at ugyanazon az áron.
0
0
0
0
💬 4
19ati93 avatar
@Mesterlovesz: ha egy single 8-as csatival megoldják az is nagy szó lenne 😆

3080TI előtt csak kijön a 2080 TI Super nem? ha létezik
az szerintem rátesz egy 10%-ot az alap TI-re a 3080 TI meg még arra is kb 10-20%-ot
0
0
0
0
xCube avatar
@19ati93:
3080TI előtt csak kijön a 2080 TI Super nem?


Ez gondolom csak vicc volt 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@xCube: állandóan emlegetík

bánat se tudja hogy lesz e vagy sem😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@19ati93: A játékosok emlegetik, mert akarnak valami jobbat, Nvidia sose egy szóval se említett ilyet, hogy jönne. Nem is fog. Az Ampere fog jönni (30as széria).
0
0
0
0
wiza avatar
Szerintem nem a teljesítményfog 50%-al nőni hanem az ára ,azt nézzük majd a 10-15 FPS különbséget
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
Egy RTX 3060s re várnék 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
Raytracingre emlegetík az 50-et és nem az általános teljesítményre.
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@19ati93: Na ezt valahogy én is gondoltam. Túl szép lenne 😕
0
0
0
0
AttiS avatar
Reméljük a 3080Ti vagy akárhogy is hívják legalább egy stabil 4K kártya lehet.
0
0
0
0
gaborw avatar
Ez az "akàr" 50% erős túlzàs.
0
0
0
0
💬 1
DarkPlanet avatar
@gaborw: Lehet hogy RTX 3080Ti fog verni annyit az elődre 😀
0
0
0
0
DDarkness avatar
Jelenleg a processzoromhoz nem fér jobb kártya szóval majd ha már nagyon kellesz összepattintanom egy új vasat akkor Isten adja, hogy izmos kártyák legyenek jó áron 😃 Bár elégedettebb vagyok a jelenlegi videokártya felhozatallal mint a CPU felhozatallal.. Ha egy kicsit csökkennének az alaplap és processzor árak az nagyon jó lenne mert jelenleg egy i9 alig drágább mint hozzá egy jó alaplap. Na ez viszonylag Offos hozzászólás lett. Sorry.
0
0
0
0
💬 5
Wihay avatar
@DDarkness: Hát akkor i9 helyett már Ryzen hetet vagy kilencet vennék..
Azért én eléldegélnék az i7-el, sőt elég sokan használnák ilyen CPU-t úgyhogy szerintem nincs okod panaszra..
0
0
0
0
DDarkness avatar
@Wihay: Nem panaszkodom, csak már ha Videokártyáról van szó akkor megemlítettem, hogy jobb kártyát már bottleneckelne a procim 😃 Szóval ha erősebb gépet akarok akkor ide már kevés a GPU csere. De jelenleg elégedett vagyok vele.
0
0
0
0
DarkPlanet avatar
@DDarkness: 1080 at még kihajtana ha menne 4.5Ghz et a procid pl, csak kérdés mennyire előrelépés neked 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@DDarkness: rtx 2070supert még kihajt
2560x1440-be tuti
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@DDarkness: Az i9 csak arra jó, hogy ha van egy 2080Ti kártyád, akkor mellérakd, hogy elmondhasd, hogy maximális teljesítményű játékos géped van. Spoiler!
meg az adobe szoftverek ki tudják használni az IGPU-ját rendereléshez, ami ott rengeteget jelent
Egyébként fogsz egy Ryzen 5 öst, meg egy hozzávaló deszkát 30-40 ezerért és kb 100k ból meg van a proci-alaplap része a dolognak. RTX 2080 ig észrevehetetlen a különbség. A probléma pont, hogy inkább a videókártyák árával van!
0
0
0
0
Wihay avatar
A szuper kártyák sem rosszak, de reméljük ezek azért jó árérték arányban lesznek..
0
0
0
0
💬 5
MC MaRcI avatar
@Wihay: nvidia jó ár érték arány?
ilyen még soha nem volt
0
0
0
0
Wihay avatar
@MC MaRcI: A szuper kártyák megérnék az áraikat, ha nem lenne piacon 5700 XT kari..
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Wihay: ahogy mondod, meg van aki inkább az nvidiat preferálja, szerintem sokszor joggal
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Wihay: Amikor 6 évvel ezelőtt megvettem az első középkategóriás grafikus kártyámat kb. 30ezer forint volt. Rá két évre kijöttek a 10 es szériás GTX kártyák, és a középkategóriás (1070) termék kezdőára 379$ volt: akkoriban kb 100 ezer forint. Rá 3 évre kijöttek a 20 as szériás kártyák és egy 2070 ára 599$, nagyjából 180ezer forint. A szuper kártyák egy icipici értéket adtak vissza nekünk ebből a brutális árfelverésből, amit a knkurencia hiánya okozott, illetve tett lehetővé. Ráadásul ezt is csak az 5700XT mergjelenése miatt csinálták Jensenék (Nvida). Ha majd a havi fizetésedbe fog kerülni egy kártya, akkor te is átértékeled, hogy mi a jó ár-érték arány és mi nem. Persze, ha tényleg 12 éves vagy, akkor ezt nem kell megértened, de azért jó ha mások is tisztán látják a dolgokat itt.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Van egy jó példám alaplap terén. Msi b450 tomahawk max. Október végén megjelenik 21 ezer forintért. Kettő napig ebben az árban van, kettő nap után felugrik 37 ezerre és a mai napig annyi. Árukeresőn egy pár napig még lehetett látni az árdiagramban a 21 ezres minimum árat, ám de eltávolították azt a két napot és ma már csak egy pár napig tartó 33 ezres minimum van. Az előző verzió is dettó ugyanígy zajlott, A b450 tomahawkot 70 dolláros lapnak adták ki, ám de nagyon vitték, mert igaz jó is, ezért csak úgy rárakunk 15 ezret. Aljas világ van.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció