Menu

Nem készít többé okostelefonokat az LG

Szerző: xoki, 2021. április 06., hír

Az LG okostelefonokkal foglalkozó részlegével kapcsolatban már több hír is felbukkant az elmúlt hetek során. A vállalat tervei közt szerepelt a részleg leállítása, illetve annak eladása, viszont több sikertelen tárgyalást követően az előbbi mellett döntöttek.

Az LG április 5-én egy hivatalos közleményben felfedte, hogy teljesen kilépnek az okostelefonok piacáról, és erőforrásaikat inkább más, növekvő ágazatokra fordítják majd. Ilyenek például az AI, Smart Home, elektromos járművek, robotika és a Business-to-Business (B2B).

A vállalat megerősítette, hogy a jelenlegi okostelefonjaikat továbbra is meg lehet majd vásárolni, a támogatási részlegek a felhasználók rendelkezésére fognak állni, illetve a fontos frissítésekről sem kell lemondanunk. A támogatás ideje régiónként változik.

Az LG tervei szerint július 31-étől kezdve teljesen felhagynak az okostelefonokkal. Bár a cég többé nem készít ilyen készülékeket, továbbra is dolgozni fognak ehhez kapcsolódó technológiákon (5G és 6G), ezzel erősítve versenyképességüket más területeken is.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 33
Superlompos avatar
9 napja | 2021. 04. 09. 22:06:09
#
Nekem a kedvencem a huawei, főleg az akksi idejük miatt. Bár erősen megnehezítették a dolgukat azzal, hogy a google támogatást visszavonták Donald kacsa hatására. Bár tudom okossággal meg lehet oldani, hogy majdnem minden google hülyeség rákerüljön, csak az átlag felhasználó nem ért hozzá, no meg több százezer ft-ért elvárja az ember, hogy ne neki kelljen megokosítania a készülékét. Sok ember azt se tudja mi van a telefonján, hogy Android, vagy iOS.
santakigyo avatar
11 napja | 2021. 04. 07. 17:37:46
#
Egyáltalán nem kár érte. Talán TV-t vennék tőlük, de semmi mást.
botmunpls avatar
11 napja | 2021. 04. 07. 18:47:03
#
@santakigyo: Kollégám 4K smart led hdr fullos tv-t vett tőlük, kb 150 körül...ami egy magyar pénztárcához képest nem kevés pénz. (az átlag kereset, ami egyszerű átlag, tehát nem fedi a valóságot, annak a fele)
Éééés nem megy rajta a wifi. Garanciába nem vették vissza se a boltban, se a gyártónál, mert szerintük jó... igaz, okosítóval megy rajta a net. Szerintem simán kihagyták fizikálisan a hardvert belőle. Ő nem állt bele a fogyvéd-be, benyelte inkább a párezres okosítóval.

A felmagasztalt G4-es telójukat vette meg volt lakótársam, 2 hónap után beadta gariba mert nem indult el egyik kamera se. Miután visszaadták havonta rakta újra, mert lemerült pár óra alatt, szarul jelezte a töltöttséget. Visszavitte, szoftvert frissítettek, ugyan olyan szar maradt. Később töltés közben kigyulladt (pont összejövetel volt és észrevettük a füstöt, így nem lett baja).
Nekem volt egy leejtett, hibásan működő P9 lite-om, ami fényévekkel jobban működik azóta is, és ezt használta a srác, amíg nem volt pénze új telóra...
Előtte volt lg nexus, meg nemokos érintőképernyős, mindkettő egy selejt volt, töltöttség és egyéb hibákkal.
Annál is régebbre nyúlva, unokatesóimnak volt 1-1 csúsztatós lg-je. A fiú fogta és falhozbtta izomból, ripityára tört, a lány simán elrakta a szekrény legmélyére.

Ott volt a botrányuk is pár éve, mikor a redmi 5 és egyéb sony (meg levono?) szériához hibás ips paneleket gyártottak, ami a nyári napfényen könnyen elengedte a ragasztást és elszíneződött. A redmi 5 mint tömegtelefon emiatt lett megbélyegezve, és a xiaomi is...
Az LG nálam minden tekintetben tiltólistás.
no avatar
11 napja | 2021. 04. 07. 17:28:34
#
Volt 2011 körül egy LG GT400 Viewty Smile telefonom, mely minden miliamperével azon volt, hogy felbosszantson. Középiskolás lehettem, amikor az Orange üzletben a hölgy meggyőzött, hogy ez a telefon internetezésre volt kitalálva és természetesen ennél jobb választásom nem is lehetne. Miután kifizettük, amivel persze szerződésnövelés is elengedhetetlenül járt, a 25 megabájtos havi csomagom mellett a telefonról megpróbáltam csatlakozni a gépigény.hu-ra, vagy egyszerűen a Google-re, de azóta sem töltötte be egyiket sem. Az LG saját szoftvere nyilván az mellett, hogy korlátolt volt még akadt is. A kijelző TFT-volt, amin köröm vágás után nem tudtam a kisebb tartalmakat kiválasztani mert pontatlanul érzékelt. A hardver harmat gyenge volt, a kamerával együtt, holott elvileg Viewty Smile nevet kapta. Cserébe viszont hamar merült az akksi, és legalább egy kis hozzá piszkálással fel lehetett tenni egy Vista menüt a gyári helyébe, mely csak látványként működött, mert a start menüben semmit sem lehetett megnyittani, de legalább mutatósnak tűnt és ez 9-edikos fejjel teljesen vagány volt. 8-) :?
zsiroslangos avatar
11 napja | 2021. 04. 07. 11:28:34
#
Régi szép emlékek. Lg ku 990. Annyit neteztem rajta, hogy szétkopott a műanyag képernyő, de a telefonnak nem volt semmi baja. :D
hekli96 avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 09:44:43
#
Kár érte egyre kevesebb az értelmes gyártó. Az alulárazott kínai csodák majd mindet kinyírták.

A BlackBerry és az LG halott, a Nokia gyakorlatilag csak erölködik de nem versenyképes. A Sony versenyképes telefonokat gyárt de nem tudja, vagy akarja felvenni az árversenyt így túlárazottnak hat, veszteséges is a mobil részlegük.

Ami maradt az az Iphone és a Samsung.
botmunpls avatar
11 napja | 2021. 04. 07. 18:50:10
#
@hekli96: Elnézést, de: xiaomi/redmi, 1+, realme, oppo, vivo, tcl, nubia, vagy nemkínai gyártók google pixel, asus, lenovo.
Bármelyik márkából előbb vennék bármilyen modellt, mint LG-t.
Az miért zavar téged, hogy a xiaomi és társai elhozták az okostelefon élményt fillérekért, amit mindenki várt a samutól, de nem tette meg?
hekli96 avatar
10 napja | 2021. 04. 08. 12:11:39
#
@botmunpls: A Google jogos bár nem túl elterjedt pont mint a Sony, Asus meg gamer mobilokat gyárt ami elég szűk réteget érint alapból de amúgy okésak.

Most ne menjünk bele miért nem tudja a Samsung vagy más gyártó azon az áron árulni a telefonjait mint a Kínai cégek, ha érdekel utána nézel. Nem érdekel ki mit vesz, nem is zavar.

Csak megjegyeztem, hogy nemnagyon van már értelmes (nem kínai) gyártó a piacon ha valaki nem akar kínait annak egyre szűkebbek a lehetőségei. Amúgy volt a családba LG, haverom is 8 évig használta a sajátját hibátlanul, azért lettek lecserélve mert elavultak és nem mert szarok voltak / beszartak. Ha minőséget akarok az LG mindig is a TOP 5-ben van nekem mikor választok. Soha semmit nem kelett még kidobnom ami LG ezért sajnálom, hogy kivonul a piacról.

A 30-40k-s tartományban pedig minden mobil szar nem csak az LG, esetleg a kínaiak eladnak neked ennyiért egy 60-70k-s mobilt de az már nem a 30-40k tartomány tudásban, csak annyiért árulják.
X9K338DA avatar
8 napja | 2021. 04. 10. 16:43:39
#
@hekli96: Motorola? Szerintem elég korrekt telefonokat gyárt. A Nokia sem rossz, most is azt használok, teljesen elégedett vagyok vele. A Samsungot szerintem lazán veri mind a kettő. Minden ismerősömnek, akinek Samu van, csak a baja van vele.
BlackDog avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 07:18:30
#
Én személy szerint a G3-at utáltam. A kijelzője szép volt meg nagy is még akkoriban de ennyi. Melegedet , fagyogatott , kikapcsolt aztán alig akart bekapcsolni. Szóval hagyjuk is!
Viszont a G6 Thinq, És a G7 széria nagyon brutál lett semmi problémát nem tapasztaltam velük. Jó nem nyomom a játékot rajtuk de youtube , film , zene , meg netezés semmi problémát nem okoz nekik. Nekem nagyon bejöttek!
Sőt ha majd váltok G8-ra fogok. Ha még majd kapok valahol akkor :D
LordSzalko avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 00:14:18
#
Sosem tanultak a hibáikból, ez lett az ára. Annyira nem kár értük, ennyivel is kevesebb a szemét. Sony-ra is lehetne mondani, hogy követi fogja őket mert eladás ügyileg ők is a béka segge alatt vannak. De ők már korábban nyilatkozták, hogy életben tartják a mobilos iparágat, hogy tudják demózni a legújabb szenzoraikat.
hekli96 avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 09:54:30
#
@LordSzalko: A Sony-val nincs baj, a mostani és az előző telefonom is Sony volt. Messze a legstabilabb okostelefonok amiket valaha használtam, és a UI is ennél a legjobb bár ez személyes preferencia.
Az akumlátor kezelésük is kiválló, kicsinek tűnhet az aksi de simán hozza ugyanazt mint pl egy samsung 1000-1500 mAh töblettel.

Az egyetlen bajuk, hogy túl vannak árazva a konkurenciához képest és nincs annyira a köztudatban mint a Samsung, Huawei, Iphone.
LordSzalko avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 11:15:02
#
@hekli96: Attól, hogy te elégedett vagy a telefonnal még nem azt jelenti, hogy a Sony jobb helyzetben van eladások terén mint az LG XD Csak a fent leírtak miatt nem lövik le az iparágat, amúgy már hamarabb meghalt volna mint az LG.
hekli96 avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 11:17:42
#
@LordSzalko: Nem azt mondtam, hogy jobb az anyagi helyzete :D Csak abban van potenciál, egy jobb marketingel és árazással simán feltámadhatna, az LG-ben nem nagyon volt ahogy nézegettem a mobiljaikat.
LordSzalko avatar
11 napja | 2021. 04. 07. 11:28:21
#
@hekli96: Engem különösebben nem mozgat meg, ahogyan a droid sem, örülök hogy már jó pár éve elengedtem :D Ha akarna vele kezdeni valamit már megtette volna, neki az is elég, hogy az ő szenzorait használják szinte mindenhol, pláne mióta az e-mobilitás berobbant.
hekli96 avatar
11 napja | 2021. 04. 07. 11:23:10
#
@LordSzalko: Amúgy igen csúnyán veszteséges a mobil részlegük, csak a szőnyeg alá söpörték azzal, hogy összevonták a TV és Konzol részleggel (ha jól emlékszem) és csináltak egy nagy multimédia részleget így nem szúr szemet a "-" a negyedéves jelentésekben XD
Jammokus avatar
11 napja | 2021. 04. 07. 15:20:28
#
@hekli96: +1

Nekem sony xperia z1 compact van betonstabil gyors telefon és nagyon imádom. Simán bírja az 1080p60 videókat pedig nem mostani darab.
no avatar
12 napja | 2021. 04. 06. 23:52:57
#
Nekem egyszer volt kb. 4-5 éve egy G3-am , de sajna besült, olyan melegedésekre volt hajlamos, olvastam hogy általában mindegyik beadta a kulcsot ha valaki sokat játszott rajta.Pedig jó volt rajta az infra távirányító, sokat szívattam vele az Auchanban a műszakisokat, hogy ne nagyon unatkozzanak.
Mk9_Jade avatar
12 napja | 2021. 04. 06. 22:06:43
#
Szép emlékek! Egyik régi általános iskolai osztálytársamnak volt két LG telefonja is és szerette használni őket! Emlékszek hogy hasnolitottuk össze egymással a két telefonunkat mert az ővén eldutott egy jobb játék! Egyik ismerősőm is nemrég vett egy LG telefont de szerencsére ő még kapni fogja támogatást! LG meg amugyse a telefonjairól voltak hiresek. Sok modellnek voltak igen nagy hibái vagy csak nem müködtek rendesen sajnos! De erre nem számítottam, hogy abba is fogják hagyni!! :-/
no avatar
12 napja | 2021. 04. 06. 22:01:07
#
Anno az LG g2 a kedvencem volt. Az a g széria nagyon adta!
no avatar
12 napja | 2021. 04. 06. 21:57:03
#
Hurrá.
A 30-40.000 forintos kategóriában a legalja volt már a megjelenéskor is. Max levélnehezéknek voltak jók, mert használni nem lehetett őket rendeltetésszerűen. Mintha soha senki nem is tesztelte volna hogy az a hardver amit beleraktak az nem bír semmit...
Quadgame94 avatar
12 napja | 2021. 04. 06. 22:56:02
#
@Palanova: 30 ezerért mit vársz? :D
no avatar
12 napja | 2021. 04. 06. 23:21:30
#
@Quadgame94: Hogy legalább telefonként működjön...de ezt a lécet sem bírta az LG megugrani.
Quadgame94 avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 09:22:13
#
@Palanova: Uhh az igen. Anno valami BlackView volt nalam 3 napig. Nem is volt rossz edig 30 sem volt.
hekli96 avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 10:04:52
#
@Palanova: Azt a lécet semelyik gyártó nem tudja megugrani. Telefonként biztosan működött, gondolom a tárcsázó, a névjegyek, SMS funkciók kultúrált időn belül bejöttek.

30k-ért többet ne is akarj a programok nem ilyen erejű hardware-re vannak írva. Kb mintha vennél egy 1 magos celeront és miért 20 perc mire megnyitja a 2021-es Chromot win10-en. Lehet, hogy lasabb volt mint más gyártó ebben a kategóriában de a többi se szárnyal. Ezek arra vannak, hogy mégis "okostelefon". Ha teljesítményt akarsz az 60k-nál kezdődik ha nem kínait veszel.
no avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 10:22:18
#
@hekli96: Az a gond hogy a telefon része is hulla lassú volt (LG K9). Sorra dobták vissza a felhasználók, hogy használhatatlan és egyet is értek vele.

És igen képben vagyok hogy 60k egy normális telefon, de van egy bizonyos darabszám, ami felett nem a darabárat nézik hanem hogy van x összeg és ebből kell megoldani y ember készülékellátottságát...

De így hátha észhez tér a többi gyártó is és nem árulnak hulladékot 30k-ért. vagy készítenek alapfunkciós készüléket de az menjen és mehet a 30k ár rá, vagy nem készítenek ebbe a szegmensbe és akkor visszajönnek a butatelefonok 0-10k áron amik hetekig mennek egy feltöltéssel és a szoftver nem szar rajta.
hekli96 avatar
12 napja | 2021. 04. 07. 11:15:22
#
@Palanova: Most is vannak egyszerű nyomógombos telefonok 6-10k között. :)

Most a vállalati szegmens egy másik dolog akkor az IT-st kell picsán rugni, mert nem volt képes kinyyitni a száját és közölni a pénzügyessel / vezetéssel, hogy ennyi pénzből X embernek csak ezt lehet venni ami gyakorlatban használhatatlan, szóval vagy emeljék a keretet, vagy akkor inkább vegyünk nyomógombosat, vagy osszuk ki a lovét mint mobil támogatás annak aki igényli és vegyen magának mindenki amit akar. Ami mellesleg még olcsóbb is mert akinek van használható multisim telefonja az nem feltétlen fogja felvenni azt a 30k-t.
no avatar
11 napja | 2021. 04. 07. 12:53:25
#
@hekli96: Persze, mert a gazdasági és IT vezetés ért az IT-hez...hogyne, nem tudom ezt honnan veszed, biztos szép álom volt. Persze egy fórumon keresztül könnyű okoskodni meg majd jól megmondani a vezetésnek, hogyne. Persze jól megmondhatod.
Egyszer.
Ha ezt megteszed a való életben és nem képzelődsz meg fantáziázol, akkor másnap már nem kell bemenned, mert közös megegyezéssel távozol a cégtől.

Az "osszuk a lóvét"meg hasonlóan szép gondolatok remekül hangzanak, csak éppen az üzemeltetése nem éppen barátságos, de hát aki nem ezzel foglalkozik azt ez nem is érdekli.

Nagyon eltérő cégek vannak, és lehet hogy a fentiek egy 20 fős "Jézus szíve BT" esetében megvalósítható, de egy 1000+os környezetben már nem biztos hogy ilyen egyszerűen kivitelezhető, nagyon sok függ a vezetéstől és annak rugalmasságától is, ami egyértelműen túlmutat egy IT-sen.

Nem kell itt azt az illúziót kelteni hogy az IT-s amit megmond az úgy lesz egy nagyvállalati környezetben. Utoljára ilyen mentalitás a fősulin volt hogy az IT az isten és mindenki arra van hogy őt kiszolgálja...aztán elkezdtek dolgozni és jött a pofára esés.

Így is az újfelvételeseknek lövésük sincs a nagyvállalati környezetről, AD-ról már hallottak, Outlook-ból is csak exprest láttak még, imagelésről azt hiszik cd írás...és csak lesnek ha a "forradalmi" ötletüket (pl szerelt amd gépeket kellene használni) az IT vezetés lesepri....

Tisztában vagyok vele hogy most is van nyomógombos.
hekli96 avatar
11 napja | 2021. 04. 08. 10:22:34
#
@Palanova: Nem akartam felhúzni, nyilván minden a vezetés rugalmasságától függ de attól még lehet szólni. A hangsúlyon sokminden múlik ám, ha normális hangnemben megjegyzem, hogy valamit ki kéne találni mert ez így nem jó és ezért (közös megegyezéssel) kirúgnak, akkor nem is biztos, hogy ezzel jártam rosszul (tudom élethelyzet függő nem mindenki engedheti meg magának azt a luxust, hogy munkahelyet váltson, ez csak személyes vélemény)

Az "osszuk a lóvét" is nyilván normális vállalati keretek között törnténik nem pedig "Itt van Pistike 30k vegyél egy mobilt", vannak rá normális megoldások, ami ugyanúgy elszámolható és számonkérhető mint az, hogy a kezébe nyomsz egy mobilt csak a pl. mobilbtámogatást nem feltétlen tudod visszavenni ha felmond/kirúgják míg a készüléket igen.
De hagyjuk.

Már jó ideje nem arról szól a egyetem/fősuli meg úgy általában a szakoktatás, hogy naprakész azonnal az iparban használható tudást adjon a diáknak, (nem tudom régen hogy volt de ma már nem erről szól) hanem, hogy adjon valami alapot amire lehet építkezni, amivel már tud valamit csinálni amíg felszedi a szükséges tudást a munkahelyén/gyakorlati helyén. Ha nem hajlandó tanulni az más téma, de nem várható el tőle, hogy mindent tudjon ha senki nem tanította meg neki. Önszorgalomból pedig ha tanúlt is extrát valószínű azt ami érdekli és nem azt amit elvárnának tőle egy adott munkahelyen.

Az érme mindkét oldalán voltam. Szakma után dolgoztam 1,5 évet és osztottak mellém diákokat is segédmunkást is, és első kézből tapasztalom mi van az egyetemen jelenleg. A másik, ugyanaz a szakmám mint az öcsémnek, a saját munkahelyén felszedett tudása nagyon jó annál a cégnél, de az én munkahelyemen megintcsak az alapokra támaszkodhatna a többit ugyanúgy bekéne neki tanítani hiába ugyanaz a szakma és hasonló a terület más kivitelezési módokat használunk, más programokat, eszközöket. Bocs a kifakadásért de nem bírom mikor a "veterán polihisztorok" azért bántják a pályakezdőket amiről nem tehetnek.
no avatar
10 napja | 2021. 04. 08. 11:40:57
#
@hekli96: A pályakezdővel semmi baj, ha nem úgy jön oda hogy majd ő megváltja a világot, és osztja az észt rögtön, miközben életében nem dolgozott 10 db gépnél többel, összesen. Munka iránti alázat nulla, de az elvárásaik az egekben. És erről részben az oktatás is tehet. "Ti itt végeztek ti tudtok mindent és aki mást mond az hülye" mentalitás sem egészséges szerintem. Pláne ha az adott intézmény nem olyan tudást amit azonnal használni is tud. Márpedig nem ad. És ami a nagyobb baj, hogy alapot sem ad. Sem szakmait, sem vállalati kultúrát - már ahol van egyáltalán.

Én is fel lettem kérve, hogy a céghez került 3 duális képzésben résztvevő ifjút vezessem be a nagyvállalati környezetbe, csak hogy érezzék miről is szól.
Azt sem tudták mi az az AD, Group Policy, MDM-ről hallottak már, meg pár távoli menedzsment megoldásról, meg IP-t tudták mi az, de amúgy semmi. Pedig nem voltak hülyék, csak senki sem tanította meg nekik ezt.

És egyéni döntésük volt hogy mégis, úgy gondolták, hogy kezdésnek a nagyvállalati környezet az jó lesz.

Ügyfélnél volt olyan IT-s, aki látott már XP telepítő cd-t és otthon a notebookját újratelepítette már párszor és hogy akkor azzal a tudással jó lesz 800+ gép mellé...és akkor nekiállt osztani az észt hogy a norton ghosttal milyen ***án megcsinál mindent.

Én is voltam kezdő, és a mai napig nem felejtem, tanultam az öregektől, elvégeztem azt az alja munkát is amit a fősuli nem tanított meg, és csak akkor szólaltam meg ha az adott területen naprakészebb voltam.

A felső oktatás 10+ évekkel el van maradva a jelenleg alkalmazottól. De a nagyvállalati alapok nem 9 éves találmányok, hanem 20 éves már, és jelenleg is csak opcionális tantárgy. OKJ-s tanfolyamok eggyel jobbak, de a nagyvállalati dolgokat ott sem mutatják be, csak ilyen 5-10 gépes kishálózatokat és azok kezelését.

Hogy jót is mondjak a pályakezdőkről: még nincsenek "lerontva", nem úgy mint a máshonnan átjött aki hozná az ott nekik bevált dolgait, ami akár jó is lehet, de többnyire annyira helyspecifikus, hogy máshol nem igazán alkalmazható (pl imagelés acronissal - tök jó, ha van 3-5 féle géped, de nem 30+ típus/verzió esetén).
Igaz, az alapok is hézagosak, de azokat 1-2 év szakmai munkával be lehet tölteni és megtanulják hogyan is kell a gyakorlatban üzemeltetni, megtanulják azokat a buktatókat és nem kajálnak meg PR dumákat mondjuk az MS képviselőjétől amikor az kijön hogy eladja csillió pénzért azt amit powershellből és a jelenlegi rendszerekkel meg lehet oldani.

De hogy ontopic is legyen:

Továbbra is tartom hogy nem baj ha az LG kivonul, sőt, egy hulladékkal kevesebb lesz a 30k-s szegmensben.
TRACERHD avatar
12 napja | 2021. 04. 06. 21:50:00
#
Pedig milyen jó kézmelegítőket gyártottak :( Lehet az volt a baj hogy túl drágák voltak XD
AMDMonsteR avatar
12 napja | 2021. 04. 06. 21:46:09
#
Nem hiszem, hogy rendkívüli lyukat hagyna maga után...

Jó elképzeléseik voltak... Sokmindenben jó az LG, Hát telefonokban nem villantottak nagyot mostanában már.
Apor avatar
12 napja | 2021. 04. 06. 21:45:45
#
Tévéik, monitoraik nagyon jók. Eddig csak LG monitoraim voltak, most is az van, és imádom.


Lite versions:
Vírusírtó balVírusírtó jobb