Megjelent az RTX 2060 12GB, megint a bányászok járhattak jól

Szerző: xoki | 2021. December 07. | hír | 31 hozzászólás

Az Nvidia partnerei leleplezték az első GeForce RTX 2060 12 GB grafikus kártyáikat, és ahogy az várható volt, azonnal elkapkodták az összeset.

Az RTX 2060 12 GB-os változatával próbálták kitölteni a középkategóriánál, elsősorban a magas kereslet miatt jelentkező űrt, de a megjelenés teljes zűrzavarba torkollott. A kártya néhány órája jelent meg, de már szinte sehol sem lehet találni, vagy ha mégis, akkor minimum 600 eurót kell kicsengetni érte.

Az RTX 2060 12 GB alapja egy TU106-300 grafikus processzor 2176 CUDA maggal és 16 GB GDDR6 (14 Gbps) memóriával. Az új változat pontosan az, amire sokan számítottak, vagyis lényegében egy RTX 2060 Super alacsonyabb sávszélességgel.

Érdekes módon az Nvidia nem biztatta partnereit, hogy tesztpéldányokat küldjenek szét a sajtó részére, de a PCMarket úgy tűnik, sikeresen hozzájutott egy ZOTAC RTX 2060 12GB Twin Edge modellhez. Tesztjükből több érdekesség is kiderült, de a gaminget mellőzve fontos kiemelni, hogy az új modell bányászteljesítménye jobb, mint az RTX 3060-é. Utóbbinál ugyebár az LHR széria feljesztései korlátozzák a hash-arányt, miközben az RTX 2060 12 GB-nál nincs jelen semmi ilyesmi.

Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Ki gondolta volna, hogy megint ez lesz...!!! Ugyan mar!

Mondjuk azert ennyi ido utan rajohetett volna az NVidia (is) hogy ha valoban elszeretne adni a kartyait a jatekosoknak is, akkor a sajat oldalukon keresztul kellene CSAK ertekesiteni 1 bizonyos szazalekat a legyartott kartyaknak es 1 felhasznalo csak egyet vehetne belole, pl. csak par honap utan lenne lehetosege masikat venni, stb. Ugyanarrol a lakcimrol, + I.P.-cimrol nem lehetne rendelni egynel tobbet egyszerre, stb.

Ki lehetne ezt is vedeni de lassuk be, az NVidianak is a nap vegen csak az az erdeke, hogy vigyek, vegyek az osszes kartyat, mindegy nekik hogy ki... 😄😅

En nekem nagy makom volt, hogy nyaron kiszurtam egy RTX 3060-ast jo aron az angol Amazonon es lecsaptam ra idejeben de sajnalom akiknek meg most sem sikerult es mar tavaly ota szeretnenek ujitani...!
0
0
0
0
💬 6
enslaved avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Én közel jártam ahhoz, hogy vegyek most egy 3080 Ti - t, de jelenleg nincs rá szükségem, pedig még árban sem lett volna rossz, 500k - ból meglett volna, a 3060 Ti meg elment volna 350k - ért is. Igazából addig nem hiszem hogy váltok, amíg nem lesz itt a négyezres széria, mivel a 3060 Ti és a 3080 Ti között tudásban nincs 150k különbség, főleg hogy jelenleg nem érzem szükségét a 4k - nak, elég kevés az időm mostanság. Majd a 4090 talán már érdemes lesz a 4K - hoz, ha lehet hinni az ígéreteknek, addigra talán a 12. genes Intelek is kiforrják magukat, na meg kapni is lehet majd a DDR5 - ös ramokat, alaplapokat. Amúgy nem ide tartozik, de borzasztó lett a szemnek ez az új design, az ember szeme káprázik ettől a lila háttérszíntől amikor olvas.
0
1
0
0
downuser avatar
@enslaved: Sétál az őrült a tengerparton, a nyakában lóg két villa.
Odamegy hozzá egy csinos szőke nő, kérdezi tőle miért van két villa a nyakába akasztva. Erre az őrült: - Ez nem villa, hanem távcső.
Kérdi a szőke nő: - Távcső? Belenézhetek?
- Persze!, - és hirtelen beleszúrja mind két villát a szőke nő szemébe.
A szőke nő felüvölt fájdalmában: - Nem látok! Nem látok semmit!
Erre az őrült: - Várj egy kicsit, élesítek a képen. ; majd elkezdi csavarni a villákat.
0
1
0
0
kaland21 avatar
@downuser: ezen szétröhögtem a belemet respect tesó!! de amúgy jól jelmezi a jövőképet a pc iparnak ez a vicc!! :D
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Fura mód nálunk az alza ezt már megoldotta,egy felhasználó havonta egy kártyát vehet csak. Bár gondolom ezt is kijátszák a bányászok,de azért ott mindíg van kapható kártya,igaz általában csak a nagyágyúk (3080,3080ti,3090,6900xt).
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Viktorinho: Ennyi, meg lehetne ezt oldani mindenhol, helyette inkabb csak megy a mellebeszeles, + megy az osszes kari nyil egyenesen az egyik haszonlesotol (pl. NVidia) a masik haszonlesokhoz...
0
0
0
0
dzsanko avatar
Kezdem azt hinni, hogy soha a büdös picsába nem tudok majd fejleszteni videokártyát...
0
0
0
0
💬 21
Quadgame94 avatar
@dzsanko: Gáz a piac, de csak akiknek nincs pénze és/vagy gyenge kártyája van. Akibek egy 166 Ti, 2060 vagy 5600 XT van már az eladja rápótol és ugyan ott van mint 2 éve. De akinek nincs pénze és a kártyája is értéktelenebb az megszívta. Az a baj hogy sokan elfwlejtik hogy a foeint egy fos és a magyarok vásárlóereje is kuka. 100 ezwr ft.az 300 dollár... semmi. Csak nekünk sok. Mindig is hatranyban voltunk de most ez hatvanyozottan igaz is. És ez csak szarabb lesz ha a forint marad és a vásárlóéeő is alacsony marad.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Quadgame94: Akinek van penze, azok szamara is gaz, ne viccelj mar! 😂

Azert van valakiknek sok esetben penze, mert nem kolti el hulyesegekre, pl. 3x aron adott GPU-ra...:)

Meg itt nem az van a hirekben hogy milyen draga, hanem pl. konkretan a megjelenese pillantaban elkapkodjak az osszeset. Akkor aztan cseszheted mennyi penzed van ra. Kulfoldieknek sem olcsobb ebben az esetben, mert ok is csak tripla aron, v. meg draggban latjak viszont a kartyakat pl. eBay-en, Amazonon, amikor talalnak belole veletlenul 1-2 darabot...
2
0
0
0
santakigyo avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Annyi, hogy a külföldinek a fizetése is tripla vagy több.Bár őszinte leszek én is dolgozok kinnt elég sokat de itt most olyan árakról beszélünk amiért nem éri meg akkor se ha van rá.
Nálam erről szólt a történet és szerintem sokaknak még.
Szerencsére olyan játékok jönnek ki ami miatt késztetést se érezek egy gamer gép iránt.
3
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@santakigyo: A kinti alap arakhoz fuggoen irtam hogy harosmszoros az ara kint is, nem a hazai arakhoz, azt hittem ez nem kell kulon leirni, jajj... 🤣

Engem pl. ezek a jatekok erdekelnek majd a kozeljovoben meg:
ELEX II

Crimson Desert

Black Myth: WuKong

Starfield

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
0
0
0
0
santakigyo avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Én meg a fizetéshez mérten írtam jaj mi lesz most...
Amiket írtál azok közül a Csernobil ami érdekes lehet, bár már nem bízom abba se. Ne legyen igazam.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Az teljesne szubjektív hogy mi a hülyeség. Nekem egy 50 ezres buds pro megérte. A haverom többet keres de neki ez akkora nagy pénzkidobás hogy csak na. Nekem egy 250 ezres 2060 lenne pénzkidobás más meg megvette tőlem a 200 ezres 5600 XT kártyámat... neki megérte. Ha te játszani akarsz és a kártyád gyenge nem tehetsz mást csak vagy megveszed ha megéri neked (és van pénzed) vagy nem mert nem éri meg és/vagy nincs is pénzed. A 200 ezres fizuból nehezkesen akarna akarki 3060-at venni úgy hogy rezsi + megélhetésre is kell a pénz. De ha már 600-800 ezret keres az ember és van egy viszonylag értékelhető kártyája amit eladhat már simán megtehetné. De ez azon (is) múlik mennyit akar gamelni és mivel.

UI: akinek a 2020 elött is csak egy 50-70 ezres kártyára tellett az sem volt véletlen. Az 580 most 140 ezret ér.. aki 70ért vette mennyire járt jól vele? Eléggé nem? Rápótolt +50 vagy 60 ezret és vett egy 1660 Ti-t esetleg az elején egy 5600 XT-t.
0
1
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Quadgame94: Persze, van akinek a kutba ugrani is biztosan jo buli. 😆

Az nem "teljesen szubjektiv", hogy valaki a realitas talalyan marad, csak mert van penze.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Maradhatsz a "realitas" talaján, attól még jázszani nem fogsz ha nincs kártád vagy nem vagy hajlandó fizetni érte. Én kaptam az alkalmon és vettem is egy PS5-t az eladott 5600 XT árából (+30 ezer). Alapvetően felhavoritóak az árak. Mégis elfogynak nem? Mégis viszik őket mint a cukrot nem? Az egyén szintjén hidd el - akinek kell megveszi - aki meg régen se vett/tellett 200 ezres kártyát annak nem változott semmi. Azert neked is ott a 3060, szóval csak megvetted, mert játszani akartál.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Quadgame94: Úgy van ahogy leírtad. Minden pénz kérdése csak.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Szóval ezért tellett most telefonra, hogy csinálj képeket 😄
0
0
0
0
enslaved avatar
@AMDMonsteR: Marha viccesek vagyunk ám☠️ Amúgy kinek az ötlete volt ez a rikító lila háttér? Valami borzalom a szemnek.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@enslaved: Inkább józan ész kérdése
Ha annyi pénzed van hogy semmi másra nem kell költened oké

De Pl én is tudnék venni pár 3090et de nem teszem mert a pénz másra kell és nem fogok semmit 3xos áron megvasarolni

De annyiban igazatok van hogy akinek tobb10/100 millió csücsül a bankban
Annak édes m1
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Mielőtt kommentelsz, nézd át, valamint információ függés nem annyira jött át ezen kommented alapján.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Igen igazad van az elgépelésekre oda figyelek. A tartalmi részében nem látok kivetni valót. De cáfolj meg nyugodtan.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Szerintem relatív, hogy kinek van/nincs pénze rá.
Itt inkább arról van szó, hogy valaki ki akar-e adni 2X, 3X annyit egy kártyáért, vagy sem. Megéri-e neki, vagy nem.

Nekem 150e. volt a gép + 50e. a videókártya. A kártya bedöglött (RX 580), gari miatt visszafizették az árát. Most kártya nélkül van. 1/4-e volt a videókártya ára a gépnek.
Most egy valamire való kártyát 200e. alatt nem lehet kapni.
150 a gép, 200 a kártya? Vicc.

A használt piac sem jobb. Ráadásul a kártya előélete sem ismert (bármit mondhat az eladó).
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Ati8821: Márpedig ha van pénzed ha nincs és akarsz kátszani nincs választasod. Persze a helyzet rossz, de mit tudsz tenni ellene? Semmit.
0
0
0
0
gaborw avatar
@Quadgame94: Van akinek jòl jött a bànyàsz làz. Mint nekem is. Lejàrt garis Radeon VII-et eladtam, vettem helyette Rx 6700XT-t 3 év garanciàval. Meg még maradt pénzem is. Amivel kihúzom, míg lecseng az egész. Magam részéről örülök neki. Azt sajnàlom aki nullàròl akar fejleszteni. Mert vicc kategòria ami van.
0
0
0
0
planktone avatar
@gaborw: Szintúgy, eladtam még az éppen garis radeon vii-et, és vettem belőle egy bontatlan 3 év garis 3080-at :D
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@gaborw: Igen és nekem is. 5700 XT tulakoknak pláne. AnnIért vehettek egy 3060 Ti vagy utána 6700 XT-t ami 1.3x gyorsabb.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@dzsanko: Biztosan lesz megint majd olyan idoszak jovore is, mikor picit normalizalodik a helyzet de nem irigyellek! Viszont drukkolok, biztosan neked is osszejon majd, remelhetoleg nem 1 ev mulva azert persze!
0
0
0
0
dzsanko avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Köszi! Hát remélem, hogy valamikor a közeljövőben lejjebb esnek az árak. Nagyon para ami a piacon van, de komolyan 😅. Jövő év tavaszára terveztem egy 12 gb-os 2060-at venni, de ilyen árak mellett sajnos felejtős.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció