Már VR nélkül is játszható a Half-Life: Alyx

Szerző: xoki | 2020. March 29. | hír | 23 hozzászólás

A Valve nemrég kijelentette, hogy a Half-Life: Alyx biztosan kapni fog egy modot, amely lehetővé teszi majd a VR eszköz nélküli játékot. Valószínűleg kevesen gondolták, hogy erre ilyen gyorsan sor kerül, de mindössze öt napba tellett, hogy elérhetővé váljon az első ilyen mod.

Mivel ilyen gyors munkáról van szó, egyáltalán nem meglepő, hogy a mod több sebből is vérzik, de mindenképpen jó lehetőség azok számára, akik már régóta vártak a széria visszatérésére, de nem engedhetik meg maguknak a VR-t. A mod a Half-Life 2 fegyvermodelljeit használja, illetve az ugrás nem működik megfelelően. Az egérrel és billentyűzettel történő irányításhoz ezeket a fájlokat kell letöltenetek, a lent látható, Icedwhisper által közzétett videóban pedig megtaláljátok a telepítéséhez szükséges információkat.

Mivel a Valve is számított erre a modra, és nem akadályozza a moddereket az elkészítésben, valószínűleg csak idő kérdése, hogy egy sokkal kidolgozottabb verzió is napvilágot lásson, de természetesen ezzel is minden gond nélkül végigjátszható a játék. Persze továbbra is a VR nyújtja a legjobb élményt, hiszen azonnal látszani fog, hogy minden játékmechanika arra lett kitalálva.

Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx
Megjelenés: 2020. March 23. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, FPS
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 22
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kushwavez avatar
én szeretném is kipróbálni meg nem is. kipróbálnám mert nincs VR-om viszont nagyon adom a Half-Life gameket, de nem akarom "meggyalázni" vele. Meg még VR-ban is elég könnyű a játék, így meg aztán kapunk egy walking szimulátort. Talán ha fel is rakom akkor csak azért, hogy "felfedezzem" a pályákat ha annyira unatkozom.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@kushwavez: Kipróbálni én is kifogom, amint stabil lesz a cucc.
0
0
0
0
FoLey avatar
Valaki kipróbálta már és feltört változatban is? 😆
0
0
0
0
no avatar
Nem tartom magam igazi gamer-nek, de...
1000 éve, valójában kb. 25-30 volt egy fellángolása a VR-nek. Talán a legöbbetek nem is emlékszik, emlékezhet rá - de volt. Akkor is azt mondták, hogy ez aztán a qrva jó vizuális élmény. Az akkori kornak megfeleően, tök ugynailyen "szemüvegek" voltak. Akkor is csalódtam benne, most sem történt másképp.
Nem a játékról beszélek, a technikáról.
0
0
0
0
💬 4
santakigyo avatar
@pooty: Akkoriban "kicsit" még gyerekcipőben járt.Manapság azért a teknikai fejlettség mást szintet képvisel mint régen.
A visszajelzések nagyon pozitívak azoktól akik próbálták,használják és itt nem az ilyen pár ezer forintos dolgokra gondolok.
Ez már nem mende monda,hanem valóság.Van mit fejlődnie,de ez a fejlődés sose fog megállni,folyamatosan egyre letisztultabb lesz,profibb.De ehhez ilyen szintű játékok kellenek,hogy egyre szélesebb körben terjedhessen el és legyen annyi bevétel,hogy eljussanak oda,hogy megtérül a befektetés és akkor eljuthat szélesebb körökbe is.
Ugye csak is VR-re írni egy játékot a mai pénzéhes világban öngyilkosság.Kell egy ilyen cég mint Valve akiknek van annyi tőkéje,hogy magasról tojik rá,hogy kezdetben veszteséges lesz.
Minél több ilyen kaliberű játékot írnának VR-re annál jobban elterjedhetne és végül eljutna árban oda is,hogy egy átlag felhasználó is megengedhesse magának.
Viszont ennek ára van,mert bár jól meglépte a valve ezzel a játékkal,azért egyúttal lehet is rá haragudni mert a játékosbázis 99%-ra tojt egy nagyot. Valamit valamiért.
Az a baj témával,hogy drága,kevesen ismerik,ezért elítélik elvből.Ha eljutna arra szintre,hogy olcsóbb akkor talán többen próbálhatnák ki.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Igazából már annyira nem extrém drága. Kb egy árban van az új, erős videokártyákkal. Igazából elég sokan évente cserélnek videokártyát, úgyhogy a célközönségnek nagyrészt (ugyan lemondások árán), de telne rá. Igazából ahogy terjedni fog, úgy lesz olcsóbb a használt szett, amivel meg könnyebben is tud terjedni ez a fajta játékmód. (Legalábbis én így gondolom)
0
0
0
0
santakigyo avatar
@SuperPuma: Igen, minél jobban terjed annál olcsóbban lesz elérhető.
Ha van egy jó géped és csak VR-re kell összeszedni lényegesen jobb. Viszont ha kell alá egy komplett gép is, akkor úgy már húzós lehet.
Ez is a baj sokaknak, hogy kell komplett gép is ami mellé egy VR plusz kiadása nem fér bele.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Szerintem a fizetőképes réteg/célközönség már rendelkezik nagyrészt megfelelő géppel. Nem tudom jelenleg mi számít alap videokártyának VR tekintetében, régebben az 1060at emlegették, az igazából elérhető árban van. Bár úgy gondolom, az lenne a legjobb, ha a játékok (legalábbis a nagy horderejűek) elkészülnének sima változatban is, mert biztos van olyan, akit érdekel ez a szoftver, de nem kedveli a VR játékmenetet
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Szerintem ezt a játékot VR headset nélkül felesleges játszani.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Ha vegeztek az emberek a jatekkal, lehet talalok majd olcson VR-t. 😃
0
0
0
0
zoligaby avatar
Nem tudom Skacok. Én probaltam a VR-t, oké, igaz virágbolti volt, de a SteamVR minden egyszer ledobott. Lehet teszek ezzel is egy próbát
0
0
0
0
💬 4
Rocky12 avatar
@zoligaby: Ez érdekes, nekem minden flottul ment.
0
0
0
0
zoligaby avatar
@Rocky12: nem mondom, hogy nem a rendszeremmel van baj, de sajna ez van 😃
0
0
0
0
no avatar
@zoligaby: Engem nem dobott le egyszer sem VR közben.
0
0
0
0
zoligaby avatar
@LordSzalko: Azert mondtam, lehet a rendszerem is oda van már
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
....."Valve véletlenül a játék korábbi verzióit publikusan hagyta, így bármelyik vásárló hozzáférhetett az Alyx fejlesztői változatához. Vagyis a fejlesztők, hogy ne kelljen a játék készítése közben fel-le venni a szemüveget, természetesen egy másik, a játékosok számára nem elérhető verzióval dolgoznak. "

Egy másik oldalról idéztem.Gondolom ennek köze volt a gyorsasághoz.
0
0
0
0
ElMariachi avatar
Erre kíváncsi leszek 😀
0
0
0
0
cabus26 avatar
"Már VR nélkül is játszható a Half-Life: Alyx"
De minek!
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Valahogy én is több időre számítottam. De minden esetre, szép munka!
0
0
0
0
19ati93 avatar
ez gyors volt 😃
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
@19ati93: A fejlesztői mód benne lett hagyva.Sima 3d-be teszteltek,stb és ezt benne is hagyták.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció