Gépigény.hu: Az év játéka díj 2017 szavazás eredménye

2017. December 20. | hír | 86 hozzászólás

A szavazataitok alapján 2017 év játéka a PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS lett.

Második helyezett: Assassin's Creed​ Origins

Harmadik helyezett: Call of Duty: WWII

Köszönjük a szavazatokat!

PUBG: BATTLEGROUNDS
PUBG: BATTLEGROUNDS
PUBG: BATTLEGROUNDS
Megjelenés: 2017. December 21. (PC)
Műfaj: Akció, Battle Royale
Fejlesztő: Krafton
Hozzászólások: 86
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
EgyKer17 avatar
Nem szeretnék ítélkezni sem, ahogy a kedves szerkesztők dolgát sem akarom megnehezíteni, csupán három apró javaslat, indoklással.
1. NE lehessen early acces játékra szavazni. Ha ezt indokolni kell, akkor baj van, egyébként a PUBG több nagy "cégnél" pontosan azért esett ki, mert úgy szárnyalt, hogy még ki sem adták... Élvezzen már valamiféle előnyt az indulásban az a sok-sok játék, amit legalább már elkészítettek...
2. Mindenki, aki szavaz, az általa megjelölt játékből kötelezően küldjön legalább öt perc SAJÁT gameplay videót. Nagyon erősen azt érzem, hogy a youtube-effektus azért rendesen befigyel, és mielőtt egy felpaprikázott vérpistike a torkomnak ugrana, nem csak a PUBG-ra gondolok 😀 .
3. TÉNYLEG vezessék be a műfaj szerinti értékelést! Nem tartom értelmezhetőnek, hogy egy netes lövölde és egy gondolatébresztő kalandjáték ugyanabban a ligában próbáljon serleget szerezni. Addig, amíg csak arra kíváncsiak, hogy a nagy egészből melyik a legnépszerűbb, és nincs valamiféle értelmes bontás, csak egy nagyon gyengén felépített közvéleménykutatásról beszélünk.
Boldog Újévet mindenkinek! 😀
0
0
0
0
💬 2
hashimoto avatar
@EgyKer17: 2. Egész estés mozifilmet ne csináljak a véleményemhez? 😃
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@EgyKer17: És a kedves szerkeztőség akkor hónapokat töltsön azzal hogy kiválasszák a nyertest?
Jó így ez a szavazás de a ki nem jött játékokat tényleg ki lehetne hagyni.
0
0
0
0
thug85 avatar
Érdekes reakciókat szült az eredmény.
Én nem a PUBG-re szavaztam, de megértem azt aki igen. Nem is nagyon emlékszem olyan játékra, ami akkora adrenalinfröccsöt adott volna mint a PUBG. Nem egyszer remeg a kezem-lábam mikor a meccs végén felállok a székből.😆 Lehet, hogy nem tökéletes és félkész, de pont ezért gáz ez a többi játékra nézve. Többen mondjátok rá, hogy divatjáték, de lefogadom sokan ki sem próbáltátok. Amikor bug miatt halok meg akkor rohadt idegesítő, de amikor nyomsz egy jó meccset akkor minden hibája felett szemet tudsz hunyni.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Várható volt az eredmény, lévén divatjátékról van szó.
Az első háromból csak az AC jó, de azt is csak 4-5. helyre tenném idén.
0
0
0
0
matany001 avatar
Én jómagam a Hellbladet szavaztam meg, azon indoklás alapján is, mivel egy gyönyörű, nagyon kidolgozott színvonalas pár estére lekötött játékot kaptam, melyet élvezet volt játszani és figyelni a monitort, nem csak bambán kinézni a fejemből. A színvilág amit a játék ábrázolását adta elképesztő volt, a szinkron és maga a környezet hangjai 5.1-en kegyetlenül szólt, mintha ott állnék az erdőbe, és engem vennének körül a zöldellő fák sokasága. Lebilincselő, magával ragadó, tökéletes. Természetesen rengeteg más játék is méltó a dobogós helyezésre akár pl egy Shadow of War, Evil Within 2 is, de végül is ahány ember annyi fajta ízlés. Senkit nem kell elítélni amiért valami mást szeret, elvégre az a jó, ha különbözők vagyunk, ez tesz minket egyedivé. 😀
0
0
0
0
💬 2
CsehMedve avatar
@matany001: Én is azt szavaztam meg többek között azok miatt amit te is leírtál.
De nem csak emiatt. Azért is a Hellbladet szavaztam meg mert az a game nem csak egy game. Nagyon fontos üzenete van mind a játékosok, mind a játékkészítők felé, amiről mindnek példát kellene vennie. Ne a profit hajszolása legyen az elsődleges egy játék készítésekor. Nem kell több 100 főből álló gárda egy profi játék elkészítéséhez stb stb....
Ez a játék képvisel valamit, nem csak egy szimpla játék. szerintem ezek sokkal fontosabb értékek ami manapság annyira ritka hogy meg kell becsülni. Persze ezeken a dolgokon ki gondolkozik már el? Senki...
0
0
0
0
terrorista93 avatar
@CsehMedve: Reméljük hogy ez a nagy sw bf2 mikro botrány miatt megváltozik ez a profit dolog...
például a project cars 2 kellemes csalódás felüdülés volt a fizetős forzához képest ami 3éve volt a csúcson most meg 1 rakás szar szerintem..
0
0
0
0
Shadow9 avatar
Évről évre zuhan a színvonal... fájdalom, hogy nem csak ebben a témakörben.
0
0
0
0
enslaved avatar
Számomra akkor is az Assassins lett az év játéka.
0
0
0
0
💬 2
santakigyo avatar
Nem kell meglepődni.Ez az eredmény is tükrözi,hogy mennyire silány már a felhozatal.Pár éve egy félkész játék még csak a listán se jelent volna meg.Ma meg örül valaki ha kap egy értelmes,játszható játékot még ha csak félkészen is.
0
0
0
0
gigazte avatar
Azért érdekesek az arányok. Van 3 ember aki elismeri a játékot, és van a többi ember aki a játék ellen van. Kérdem én hol az a sok ember, aki rá szavazott? 😂 Gondolom fele a napi monoton PUBG streamet nézi...
0
0
0
0
💬 2
SkitooHUN avatar
@gigazte: Tudod többnyire csak az kommentel aki elégedetlen az eredménnyel. Felesleges megvédeni a játékot, a számok magukért beszélnek és ha valakinek nem tetszik mert nem az ő stílusa vagy bármi más indokból az a saját baja.
Jelzem nekem sem a kedvencem de legalább valami új és minőségi.A Cod-nak és az Ac-nak ez mer a sokadik játék, ennyire nem divat már új címeket hozni csak folytatásokat írni, vagy félnek hogy nem tudják máshogy eladni? Én megbocsájtottam volna a ubi-nak ha egy másik koncepcióba rakják ezt az egyiptomos témát, mert szerintem nem illik az ac-hoz. (ennek ellenére nem rossz a játék)
0
0
0
0
susguy avatar
@SkitooHUN: "új és minőségi"
PUBG közel sem az első (sem az utolsó) Battle Royal játék, és a minőséghez sincs semmi köze.
Nem félnek új címek kiadásától, csak feleslegesnek tartják, ha még mindig el tudják adni ezeket, lehetőleg minél kevesebb erőforrásból.
0
0
0
0
FoLey avatar
Hát ez a szavazás egyenlő a nokedlivel.
Mi okból lett ez a winner? Végül is nem rossz a game csak nem tökéletes még.
Tavaly is igazságtalan lett az eredmény és ebben az évben is!
Következő évben műfaj alapján legyen szavazás vagy megint a sok elvakult fanatikus fog olyanra szavazni amit meg sem érdemel a game.
0
0
0
0
Twist avatar
Szólj hozzá... EZ. MEG. MI?
0
0
0
0
sunny474 avatar
Jó game a pubg, squadba sokat funolunk. De év játékának minősíteni komolyan. Ma jött ki a várva várt "1.0" és az összes krumpli szerver össze van esve és játszani se lehet. Ha így megérdemel egy ilyen címet mélyebbre süllyedt a játékipar mint hittem.
0
0
0
0
MoonW avatar
Engem ne hibáztassatok! 😀 Én a Hollow Knightra szavaztam! 😜
0
0
0
0
💬 2
Zoli869 avatar
@MoonW: Én meg semmire 😆
0
0
0
0
Rodney5832 avatar
Hysteria, adrenalin bust.... mert biztos a pubgi az erre leg alkalmas, legjobb dolog, hát inkább menyé hegyet mászni, a konformisták most ennek nagyon örülnek az 1 helyezetnek.......
Szánalmas hogy ennyire alacsonyak az értékek......
0
0
0
0
Infi avatar
V1VOnX eggyet ertek veled egy fel hypeolt 0 kuka jatek ugyan ugy lefog ezis csengeni mint anno a h1z1 meg a tarsai csak hat a 10 evesek koreben ez a jatek jonak minosul mert a streamerek toljak akkot ők is. Plane hogy early acceses jatek .... es ev jateka azigen jofele ... egy koron belul szaladgalnak a hulyek ami szukul nagy kitalacio.
0
0
0
0
💬 6
V1VOnX avatar
@Infi: A számból vetted ki a szót 😀 . Teljesen egyetértek.
0
0
0
0
no avatar
@Infi: Bocs de a játék már nem early acces!!!!! Vagyis csitt
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@toki13: Ma lett teljes,addig is meg az volt szóval neked csitt !
Nem érdemli meg az első helyet a játék.
0
0
0
0
susguy avatar
@toki13: Még egy napja sincs, és még így sem nevezhető kész terméknek, szóval pofa be.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@V1VOnX: Láthatóan nem neked, V1VOnX...
0
0
0
0
Thorin Oakenshield avatar
@toki13: de a szavazás nem ma zárult le!
0
0
0
0
V1VOnX avatar
Eléggé gáz,hogy a színvonal ennyire lealacsonyodott ,hogy egy ilyen szemétnek nevezhető játék került az első helyre,amit simán leköröz csomó másik cím ahol van rendes sztori,százszor szebb vizuális megjelenítés. M1. Nem csodálkozom. Divatjáték, amit felkaptak twitchen meg Youtubeon. A tizenévesek szavazatai meg főleg felhúzzák .
0
0
0
0
Amfi avatar
A PUBG az év játéka? Nem tudtam hogy egy félkész játékot is lehet nevezni erre a címre. A PUBG csak egy egyszerű játék amit csak elindítasz és 5 perc után benne vagy egy match-be a haverokkal (már ha a játék és a szeverek is engedik nameg Lord Gaben is rábólint ) és semmi más. Nem kell bemelegíteni elötte (CS:GO) vagy kicsit utána olvasni hogy hogyan is kéne játszani a játékot (ha komolyan szeretnél játszani természetesen).
0
0
0
0
💬 5
susguy avatar
@Amfi: Nem a PUBG-t akarom védeni, de biztos, hogy az egy jó játék jelzője, ha gyakorolni kell rá és utána olvasni? 😆
0
0
0
0
Amfi avatar
@susguy: Nem a jó játék jelzőjét akartam ezzel jellemezni csak a játékra akartam rámutatni hogy milyen egyszerű. Sajnálom ha félreérthetően íram. 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Amfi: overhypeolt bughalmaz win 😆
0
0
0
0
501_DPSZ avatar
@19ati93: 19ati93 Írj le 1 olyan címet idén, ami nem bug halmaz.. 😀
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@501_DPSZ: Melyik évből kéred?
0
0
0
0
no avatar
Nekem az a bajom az ilyen szavazatokkal, hogy a legtöbb játékos csak egy esetleg 2 játékot próbált ki a felsoroltak közül idén és így hoz döntést. Mi a helyzet a maradékkal? Miért az évjátéka mondjuk a PUBG(semmi bajom vele), ha a legújabb Assassin's Creed O.(soha nem játszottam vele), lehet, hogy jobb? Szerintem nem évjátéka címként kéne az ilyet osztogatni, hanem a legtöbbek kedvence mondjuk, vagy valami hasonló. !!!MY OPINION!!!
0
0
0
0
Sonymeans avatar
Az én szememben még így is a LIS: Before The Storm nyert megosztva a Hellblade-el... Ha előbbit nem is, de az utóbbit mindenkinek ki kéne próbálnia.
0
0
0
0
no avatar
Lmao. Hogy lehet egy Early Access játék az év legjobbja??
0
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Zsolt17: Hát úgy hogy idén a legjátszottab volt Steamen. Gondolom, a hazai játékosok közül is van pár, aki szereti a jelek szerint.
0
0
0
0
Kneki avatar
Nem rossz játék, de hogy az év játéka....
0
0
0
0
no avatar
Hát az első helyezett nem olyan nagy dúr szerintem, nem játszottam még rajta nem mondom hogy rossz. De videók alapján nem érzek rajta semmi extrát. Gondolom sok youtuber játszik ezzel, és aki náluk látta egyből erre szavazott mekkora játék ez. 😃
Meg a sok vérpistike youtube-ra is kamu profilok sokaságát gyártja le csak hogy trollkodhasson, ez itt gépigényen is megeshet.
A gépe gyenge hogy játékokra, akkor marad az internet 😃

"Ac Origin jobb szerintem mint ez a Pugb 😃
0
0
0
0
💬 3
bukta2 avatar
@carl18: Ne ítélkezz ha nem próbáltad, amíg nem lett meg a pubg nekem kb nem is követtem a játékot... ha valahol láttam róla egy posztot,egyből mondtam hogy jaj már megint ez a játék?!.... utána nézegettem róla egyre több gameplayt valahogy beadta a youtube csak azért utána néztem hogy nem egy nagy összeg az a 30€ mondom na nézzük meg és jött a nagy bumm hogy kurva jó game!
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@carl18: Adom,Origins bármikor lekörözi ezt a retek játékot.
0
0
0
0
tivike avatar
Hellblade? RE7? 😞 A szavazásnál mindenki csak 2 hónapra emlékezett vissza? (A PUBG most aktuális... arra nem érvénye, hogy most jelent meg.) Ez kicsit a "2017 Q4 best of" lista nem?
0
0
0
0
Nem01 avatar
A PUBG csak azért lett első mert hogy most youtube on nagyon felkapott 😜
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@Nem01: Nem, a PUBG azért nyert mert amíóta kijött azóta a csapból is ez folyik és brutálisan sokan játszanak vele,és jó játék nagyon is! De persze nem tetszik mindenkinek és ez így is van rendjén,elvégre nem vagyunk egyformák 😉
0
0
0
0
19ati93 avatar
@bukta2: játékosok min 60-70%-a kinai,koreai onnan az a brutal szám
0
0
0
0
hekli96 avatar
Teljesen egyértelmű volt, hogy ezek lesznek a top 3-ban. Már a szavazás kezdetekor eldőlt. De hát mit várjunk, elég ránézni a játékiparra. Sajnos ezek a barmok formálják akik a pubg-ra szavaztak. Minőségi vagy tartalmi igény negatív tartomány, a lényeg, hogy éppen ez legyen a menő game.
0
0
0
0
💬 5
Satya1985 avatar
@hekli96: mi barmok köszönjük, jól vagyunk és élvezzük a játékot, meg a fröcsögéseteket 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Satya1985: Így igaz! Satya1985 +1 meg a többi 2-3 millió barom is köszöni jól vannak akik napi szinten játszák a játékot, biztos azért mert szar...
0
0
0
0
501_DPSZ avatar
@bukta2: +20 millió akik megvették! 😃
0
0
0
0
hekli96 avatar
@Satya1985: Igen az, egy szar! A másik kettővel nincs gond igazából. De mit kell ezen isteníteni volt már ilyen játék előtte is. Semmi újat nem adott, grafikailag egy 2000-res játék megszégyeníti, a játék mechanikáját (hitbox, hitreg, szórás, visszarúgás) szintén. Ez egy youtuberek által túlhypolt divatszar. Ezen nincs mit szépíteni.
Ja és nem az a jó játék amivel sokan játszanak 😉 Ha egy jó játék nyert volna nem "fröcsögnének" ennyien, mert ha technikailag jó a játék azt már csak játékstílus oldalról lehet támadni. De ez minden lehetséges sebből vérzik.
0
0
0
0
Levente01 avatar
@hekli96: Igen, sajnos kevés az igény olyan játékra ami jó minőségű vagy ami nem eszetlen gyilkolászásról szól.
0
0
0
0
501_DPSZ avatar
Egyértelmű volt, a top 3.. 😃
0
0
0
0
MedDelfin avatar
Hát ez szomorú...Originst tartottam biztos győztesnek...PUBG-t még top5-be se tettem volna...
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@MedDelfin: Top 5 legrosszabb túlárazott játékba simán belefér.
0
0
0
0
MedDelfin avatar
@Akiaz: Ha az EA megvenné a PUBG jogokat..na akkor készülne el a "tökéletes, mintajáték" 😜
#kappa
0
0
0
0
Xsite avatar
@MedDelfin: Még csak nem is egy kész játékról van szó...
0
0
0
0
Satya1985 avatar
Most komolyan, mi ezen olyan meglepő? Nem a szakma, hanem ti/mi, játékosok szavaztatok a saját, szubjektív véleményetek alapján. Ha valamire, akkor erre nem lehet mondani, hogy el van ferdítve az eredmény. Erre van igény, nem annyira bonyolult ez.
0
0
0
0
💬 1
weber90 avatar
Hát, így értelmetlen volt szavazni a Hellblade-re.. Szerintem az egyik legepicebb dolog volt az évbe... :\
0
0
0
0
no avatar
Én Warframe-ezek, de azt nem találtam a listában - nem érdekel, hogy nem idei.
Ellenben az eredmény láttán azonnal értékeltem a PUBG-t, csupa egyesre. Tegyétek meg ti is! Az is egyfajta szavazat.
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@pooty: Én passziánszozok, de azt nem találtam a listában - nem érdekel, hogy nem idei.
0
0
0
0
Patrikkk avatar
PUBG Lett az első?!Jól mondják,tényleg igénytelen lett az oldal... 😃 😂
0
0
0
0
💬 3
BenjaminHun avatar
@Patrikkk: Nem az OLDAL készítői gondolják így hanem mi akik fent vagyunk az oldalon! Mert ügye mi szavaztunk..
0
0
0
0
gigazte avatar
@BenjaminHun: Egy oldalt a felhasználói alapján ítélnek meg az emberek, de erős túlzásnak érzem akkor is, hogy egy ilyen miatt az oldalt kell szapulni! Az az igazság, hogy ez a játék nem lenne sehol, ha minden második ember nem ezt streamelné... Sokan ez alapján szavazták meg, mert milyen menő már, ha egy Youtubernek/Streamernek tetszik!
0
0
0
0
Patrikkk avatar
@BenjaminHun: Igen tudom, 😃 az oldal felhasználóira gondoltam átlagosan....
0
0
0
0
AttiS avatar
Hát ez kész.. 😂😂😂😂😂😂😂
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Videó alapján nekem abszolút nem jön be! Inkább nyomom az új UT-et. Az sokkal értelmesebb! 😆
0
0
0
0
terrorista93 avatar
Érdekes hogy mennyien szeretik pubg-t pedig a rainbow six szerintem sokkal jobb ebben a műfajban...
Nálam az évet az origin vitte nem kérdés
0
0
0
0
imre18 avatar
hát emgem ez eléggé elszomorít mert játékélményben nem a legjobb SZERINTEM
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Én a Nioh-ra szavaztam.
0
0
0
0
susguy avatar
Őszintén, nincs min meglepődni. Volt 600 cím amik közül választani lehetett, hogy lehetőleg minél jobban szét legyenek szórva azok a szavazatok, akik nem a trend alapján szavaznak. Közben a jelöltek közé került rengeteg Early Access cím is (lásd PUBG), meg olyanok is amik közel sincsenek a minőség bármilyen formájához (lásd PUBG), miközben a két idén legjobban elismert cím föl sem került a listára.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Év játéka cím egy még nem is játéknak,csak Early Access...
Jó ötlet, meg oké cucc, de ennyire nem lett azért hű de nagy szám... Egy multi, sztori nélkül? Ez mostanában az év játéka. Annyi fantasztikus sztori és ötletesebbnél ötletesebb megvalósítás mellett... Ez azért elkeserítő, a mai játékos igényekre nézve szerintem.
0
0
0
0
💬 1
501_DPSZ avatar
@AMDMonsteR: Amúgy ma jelent meg! 😃 😆D
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Jövőre kelljen indoklást is írni a szavazathoz...
0
0
0
0
💬 1
AMDMonsteR avatar
@SuperPuma: Nem lenne hülyeség
0
0
0
0
xheynor avatar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂
0
0
0
0
mocika92 avatar
Ez mennyire volt igazságos szavazás ?
Nem olyan, mint a lottóhúzás ?
Nem hiszem, hogy a PUBG ekkora szám lenne.
Plusz, ki tudja, lehet valaki 10 karakterrel regizett be, s szavazott.
A Személyi mellett a 18 év feletti korhatárt is számba venném. 😃
Egyébként, aki erre szavazott, játszott is valaha vele ?
Vagy csak a név volt az, ami kecsegtető, s az alapján döntött ?
0
0
0
0
💬 1
gigazte avatar
Szólj hozzá... Ez most komoly? Eszem megáll! Hol egy kötél? Valaki mondja már meg nekem, hogy ebben mi olyan nagy szám? Úgy látom, hogy az ilyesféle éves szavazásokon rendre elvérzik mindenki! 😂 Jövőre tessék bevezetni az érvényes személyivel való szavazást... 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció