Felemás fogadtatásban részesült a Biomutant

Szerző: Pafry | 2021. May 25. | hír | 64 hozzászólás

A Biomutant már a 2017-es E3 alkalmával rengeteg embert magával ragadott. Színes világával, egzotikusnak ható karaktereivel és pörgős játékmenetével azonnal sokak kívánságlistájára felkerült.

Aztán teltek-múltak az évek, a játékról nem sokat hallottunk, ám idén januártól kezdve megtört a jég, és a folyamatosan érkező infók mellett immáron tudtuk, hogy május 25-én végül a kezünkbe foghatjuk a végterméket. Ez a pillanat ma el is érkezett, ám úgy tűnik, a játék nem mindenkinél váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A kritikus hangok elsősorban azt kifogásolták, hogy a játék egyszerre rengeteg minden szeretne lenni, ám ez az egyveleg sok ponton egyáltalán nem működik, és ez sajnos a játék rovására megy. Ahogyan szintén nem tartják előnyösnek az egy idő után repetitívvé váló küldetéseket, valamint a kissé túlgondolt történetet sem. Kiemelték azonban az előnyöket is, amelyek a szép és kreatív látványvilágra, valamint a pörgős harcokra összpontosítanak, ahogyan az a trailerek tanúsága szerint borítékolható is volt. A karakter fejlesztése, valamint a craftolási rendszer is addiktívra, élvezetesre sikeredett, úgyhogy azért pozitívum is akadt az első tesztek utáni kritikákban. Teljes képet pedig természetesen mindenki csak akkor kaphat, ha maga is kipróbálja a kétségkívül érdekes koncepcióval rendelkező játékot.

A Biomutant Metacritic pontszáma jelenleg PC-n 67-nél megállt, és többnyire „mixed” véleményeket kapott, ezért úgy tűnik, nem gazdagodtunk egy újabb klasszikussal. Ám ez senkit se akadályozzon meg abban, hogy bizalmat szavazzon a játék számára.

Nektek hogy tetszik első ránézésre a Biomutant?

BIOMUTANT
BIOMUTANT
BIOMUTANT
Megjelenés: 2021. May 25. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: Experiment 101
Hozzászólások: 64
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TheMenkuPocok avatar
Nekem rohadtul bejön, teljesen megérte. Egy kis idő után indul be a játék és utána tetszetős 😃
0
0
0
0
💬 5
Scorn Face avatar
@TheMenkuPocok: Így van, az eleje nagyon lapos, sokan ott dobják el a sarokba a játékot.
De amint kikerülsz, elkezdesz küldetéseket falni, felszereléseden pepecselni, utána már nagyon jó.
Viszont tény, hogy néhány helyen kicsit üres ez a mesés világ 😞
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Scorn Face: Igen ez tény, még lehetett volna csiszolni. De egyáltalán nem olyan rossz mint azt ahogyan be akarják állítani.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@TheMenkuPocok: Igen ez így van. Túl kell jutni azon a bizonyos ponton az elején, és utána már nincs megállás. 😃
Patch formában még feltölthetik az "üres zónákat"...
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face:
Patch formában még feltölthetik az "üres zónákat"...

Remélem későbbiekben DLC formájában még táplálják a játékot mert a világa még rengeteg content-et elbírna és akkor kevésbé tűnne üresnek pár terület, legalábbis számomra.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Igen, a vak is látja hogy menyi lehetőség van még benne.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Itt az uborkaszezon közepén gondoltam adok neki egy próbát annak ellenére is, hogy semmilyen képi/videóanyag alapján a legkevésbé sem jött be, úgy sem vagyunk eleresztve címekkel amire lehetne szórni halomra a pénzt... Nos, másfél óra után refund, ki*seszett idegesítő az összes szinkron, a sztori lapos már ha az ami a játékban van sztorinak nevezhető egyáltalán 60 eurós mércével nézve. A grafika szerintem nem 2021 Q2-be való ezzel az arcédulával, egyszerűen olyan kis gagyicska az egész, talán ha harmadáron lenne azt mondanám oké, de attól még ugyanúgy unalmas és számomra értelmezhetetlen lenne, bár lehet csak én vagyok már túl öreg ehez, hogy mókusokkal vagy patkányokkal vagy a fene se tudja mikkel csapkodjak még nagyobb rágcsálókat és hüllőket, olyan mint a koreai mmo-k világa csak nyugati stílusban, muffok meg milfek helyett egerek meg teknősök, értelmezhetetlen mindkettő 😂
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@MrPAYER: Május azért nem volt gyenge megjelenések tekintetében, de persze ki mit várt:
Resident Evil Village (PC, PS4, Xbox, PS5) – 7th May
Hood: Outlaws & Legends (PC, PS4, PS5, Xbox) – 10th May
Mass Effect Legendary Edition (PC, PS4, Xbox) – 14th May
Subnautica: Below Zero (PC, PS4, Xbox, PS5, Switch) – 14th May
Biomutant (PC, PS4, Xbox One) – 25th May
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Palanova: Hát igen, kinek a pap ugyebár... ezek közül számomra egyik sem üti meg azt a szintet, hogy egy 2 perces gameplay nézésénél több időt szánjak rá. Csak "komolyabb" hírnevű stúdiók AAA címei tudnak már csak megmozgatni esetleg az indieből pár jobban sikerült survival looter koncepció, de már a tripla a se igazán mióta elsőnek végigtoltam az RDR 2-t, olyan kínosan hatalmas a szakadék aközött és bármi más között minőségben, hogy az ingerküszöbömet irreális magaslatokra tolta ki, amit majd feltehetően csak egy újabb R* alkotás fog tudni megugrani 😂. Az időm sajnos eléggé limitált ami a gaminget illeti, így nem áll módomban mindenféle újracsomagolt meg felújított scifi vicceskedésre elpazarolni azt, főleg, hogy kb. gimis koromban már rojtosra untam az egész témát. A horror meg sose érdekelt. Remélem ezzel nem bántottam meg senkit, ez csak az én álláspontom a saját jelenlegi élethelyzetemre levetítve 😃 ha több időm lenne biztosan szívesen kipróbálnám én is az ilyen albán vendégmunkások által összerakottnak tűnő For Honor koppintásokat is mint az a 10.-ei Hood, báár nem, még akkor sem 😊
0
0
0
0
no avatar
Szerintem nem lett egy komoly eresztés, sok dologból próbál meríteni a játék de valahogy nincs kellően összegyúrva. Karakterek idegesítőek, narrátortól meg falra másztam. A világa szép bár lehetne szebb, csak szerintem üresnek hat. Szerethető játék igazából, a combat sem volt kifejezetten rossznak mondható (habár ezt csak a saját class-om alapján mondom) de süthették volna még egy kicsit. Még egy darabig biztos elbóklászok benne, de számomra hamar felejthetőnek tűnik az alkotás.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Nagyon jó lett, sanszos, hogy falni fogja a szabadidőmet.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@Scorn Face: Pláne ha beindul a game! Steamen ilvastam véleményeket és írják hogy egy bizonyos falutól (amit kb 2-3 óra után ér el a player) indul be igazán a craftolás meg igazábol maga a játék jobban! Kívancsi leszek! Nekem is nagyon tetszett az első másfél óra kb!
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ez várható volt hogy nem fog mindenkinek tetszeni. Nincs ezzel baj, nem is szórítanak senki nyakához kést hogy játszon vele 😃
Gamestar úgy beszélt róla a kritikájában mintha náluk kést szorítottak volna a nyakukhoz hogy végig játszák 😆
0
0
0
0
💬 5
Scorn Face avatar
@bukta2: Kíváncsi vagyok, hogy itt az oldalon mikor fog a cyberpunk szintjére zuhanni. (Remélem érted hogy értem)
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Scorn Face: Hát,mar elkezdődött 😂😆 dehát én inkább játszok vele, azt szidja aki akarja 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@bukta2: Igen, egyet kell veled értenem.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Nekem aztán tök mindegy, a Cyberpunknál is kiderült voltak olyan arcok akik csak videó alapján húzták le, meg divatból. Aztán meg ki sem próbálták...
Szóval ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit jónak látsz. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Én holnap kipróbálom és ha tetszik megveszem 😀
0
0
0
0
💬 43
prediator993 avatar
@MaximumGame: Ugyan így voltam vele. Letöltöttem a virágbolti verziót és mondom, ha jó akkor megveszem. Hát játszottam vele KB 3 órát, nekem a gameplay-el nincs is gondom nekem bejött. De nekem nagyon optimalizálatlannak tűnik. ROG 2080 Super kártyán hoz átlag 80 fps-t 2560x1080-as felbontás mellet max grafika mellet. (Ha leveszem low-ra túlsokat nem változik az fps) Nem tudom nekem kevésnek tűnik. Várok vele néhány hónapot és majd akciósan behúzom Steam-ről. Remélem javítanak rajta.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@prediator993: 80 fps nem elég maxon? Ezt nem teljesen értem, ha multiplayerről beszélnénk akkor még nagyjából aláírom (de azért multiban is el lehet játszogatni már bőven 80 fps el) de egy single nél nenértem ezt a problémát 😃 de aztán nem kötekedés, kinek mi. Csak ez nagyon furcsa érv.
0
0
0
0
enslaved avatar
@bukta2: Van ez a placebo elmélet, miszerint 60 és 144 fps között óriási különbségek vannak, és ezt még sokan látni is vélik, plusz arra fogja a mezei játékos a vereségét, hogy neki csak 60, a másiknak meg 240. Az a baj ezzel, hogy egy profi online player barátom egyszer bebizonyította nekem, hogy amikor 60HZ - re tette a monitorát akkor is szétalázta a mezőnyt. Emlékszem, amikor még Amiga 1200 - ason játszottam, na meg N64 - en (a mai napig előveszem), hol voltak még fps értékek? Ráadásul ahogy írod, single játéknál meg pláne mindegy. 60 alá ne menjen, ha meg mégis előfordul, legyen g-sync vagy freesync. Nálam is van játék ami magas beállítások mellett aláesik olykor, de ugye a 4k az más világ, a g-sync pedig kiküszöböli ezt, kivéve amikor ilyen 15 - ös droppok vannak, de szerencsére ez azért nagyon ritka. Szerintem megérjük még azt is, hogy egy monitor tudja az 1000 fps - t (persze ehhez kártya is fog kelleni), és sokan azt is látni fogják majd, és online vereség esetén arra fogják majd, hogy nekik csak 500 volt😀
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Miért 60 és 144 fps között szerinted nincs nagy különbség? És igen is számít hogy hány fps-ed van mivel nem mindegy mikor kapja a server az inputot, persze ha béna vagy akkor a több fps se fog segíteni!
0
0
0
0
FoLey avatar
@ahaaa: Szemmel érezhetően is van különbség 60 és 144 között. Azért próbáljon már meg egy 8ms válaszidő és 1ms válaszidő között monitorral is játszani. Annál is van különbség.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Persze, elég a kurzort áthúzni egyik moniról a másikra és lerí a különbség. Vannak akik képtelenek érzékelni, de ez csekély százalékot jelent, meg ők eleve a térlátásban is gyengélkednek. 60 és 75Hz között is lazán lehet különbséget tenni, ha egymás mellett van a két példány.
0
0
0
0
FoLey avatar
@LordSzalko: Az én példám monitor váltásnál 60 és 75hz között is éreztem,sőt régebben válaszidőben is éreztem 5 és 8 ms között is. Szóval én már csak tudom,mert sokat multiztam. 60 és 144 között meg jobban látszódik is a különbség.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Ennyi, nem is kell velük különösebben foglalkozni, úgy se értik meg.
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Milyen jó, hogy te tudod milyen a térlátásom, ez az igazi profizmus. A kurzor terén igazad van, csak én nem azt nézem netezés közben hogy az éppen hogyan mozog, hanem olvasok, a kurzorra még görgetésnél sem nézek rá a legtöbbször. Hatalmas túlzásokba vagytok képesek esni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Anno hány fps lehetett szerinted vagy mondjuk ms válaszidő egy Amiga, PS1, stb. esetében egy képcsöves tv - nél, amin olyan jókat voltunk képesek játszani? Senkit nem zavart érdekes módon, főleg amikor a 100HZ - es tévék megjelentek, mert az addig valóban zavaró vibrálás is eltűnt, ami az 50HZ - es tévéket jellemezte.
0
0
0
0
FoLey avatar
@enslaved: 2021-et írunk már. A retro hangulat meg már másik dimenzió.
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Kétségtelen, de ha valaki nem tudja felhőtlenül élvezni az AC Valhallát 60 fps mellett 4k - n ott azért már lehet valami hiba.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Semennyi FPS nem lehetett. Egészen pontosan 23,9-en kívül, illetve 12,6-on kívül, mivel timing alapú játékok voltak, ami egészen a 2000-es évek elejéig, a Diablo II-ig jelen volt a játékoknál. A vibrálás így nem a játékból, hanem a TV-k természetéből eredt.

A másik, hogy ez pont fölösleges idehozni, mivel valóban 2021-et írunk, a 90Hz+ korát, mindenhol. A folyékony, szakadásmentes kép idejét.

Ha játszottál azokon amikről írsz, nagyon is jól tudod, hogy mennyivel másabb, jobb egy mostani képkocka, esetleg magas képkocka sebességű kép, egy timing alapúnál...
0
0
0
0
enslaved avatar
@AMDMonsteR: Persze hogy tudom, csak én megálltam a 60 fps - nél meg a magas felbontásnál, nem tehetek arról, hogy nekem single játékoknál ez több mint elég. Én úgy gondolom, ennél sokkal komolyabb bajok vannak most a világban, minthogy valaki élvezi e ugyanúgy a 60 fps - t mint a 100 - at. A 60 alatti ellenben már eléggé zavaró, bár ha tévén játszom egy régebbi konzollal akkor nem annyira, mintha PC - n menne monitoron.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Ha persze, hogy tudod, miért írsz hülyeséget?
0
0
0
0
enslaved avatar
@AMDMonsteR: Miért hülyeség az, hogy az ember a mai napig képes elővenni azokat a retro cuccokat, és képes velük egy jót játszani, vagy az hogy a 4k 60 fps több mint tökéletes? Szerinted hányan vannak még, akiknek nem telik eleve komolyabb gépre, és elégedetten játszanak 60 fps alatt is, sokan akár FHD alatt ? Neked mi bajod van ezekkel az emberekkel? Ugyanúgy elszórakoznak ők is, nagy eséllyel nem ez számukra életük értelme.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Nem ez a hülyeség.

Az, hogy itt hasonlítgatod a régi korok retro cuccait, aztán amikor meg van mondva, hogy miért nem érdemes, egyből tudsz amúgy róla.

Nem érdemes ebbe már erőt nyomni, amúgy is egy játék alatt bontakozott ez ki megint és nem a neki való helyen.
0
0
0
0
enslaved avatar
@AMDMonsteR: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Ezzel el van intézve, látom...
0
0
0
0
FoLey avatar
@AMDMonsteR: Képtelenség felfogni hogy többségnek van igaza,de csak ugyan azt a rizsát nyomja.
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Miért lenne a többségnek igaza? Ez sosem így működött. Amikor 10 - ből kilenc azt mondja, jobb a rap mint a rock, akkor annak az egynek van igaza, aki szerint a rock a jobb. Ez így működik. Fps tekintetében meg lényegében mindenkinek igaza van, annak is, aki szerint jó a 40-50 fps is, de annak is, aki szerint a 240 a jó. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Őszintén mit vártál tőle? Nem is kell rá közvetlen reagálni, mert csak gerjesztitek a hülyeségét.
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Miért hülyeség a másik véleménye ha nem egyezik a tiéddel vagy másokéval? Nem sok tiszteletet tanultál még 24 éves korodra, alád raktak egy pöpec gépet, minden más kuka. Egyébként meg amikor a 60 fps - t alázzátok, azokat is sértegetitek akiknek eleve nincs is lehetősége még ennyire sem, mert mondjuk nem tud új kártyát vásárolni a jelenlegi árakon, és teszem fel van egy 460 - a vagy 1050 - e, stb. Gondolom egy 900p - s monitorra is menne a fújolás.
0
0
0
0
FoLey avatar
@LordSzalko: Ezért nem reagálok már neki. Nehéz neki beismerni,hogy most nagyot tévedett.
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Teszem fel beismerem, hogy jobb a 144 fps mint a 60, de ez ugye 4k esetében nem igazán kivitelezhető. Melyik single játék nem játszható tükörsimán 60 fps + g-sync mellett, ahol az input lag sem számít, hiszen nem valódi emberekkel kell felvenni a harcot, hanem a gép által irányítottakkal? Ott van pl. az új Resi, jön felém két farkasember, miben gátol a 60 fps vagy bármi más? Én csak ezekre lennék kíváncsi lehurrogás helyett, mert én ezekről alkottam véleményt elsősorban, nem pedig az él e-sportolókról, akik abból élnek.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Jól is teszed, eleve olyan témát lovagolt meg ami a többségnek egyértelmű különbséget jelent, az már megint más hogy össze mossa a skill-el aminek megint nincs értelme, mert lehetsz akármilyen profi vagy éppen noob akkor is szembetűnő a különbség és egyértelműen segíti a játékost, profi szinten meg sokat kamatoztatnak belőle.

Az, hogy miket feltételez más életéről az már megint az a szint amit már megszokhattunk tőle, el kell engedni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Azt hiszem nem én kezdtem el mások életében vájkálni, kötözködni, stb. Ez már egy folyamat része, és valóban elegem lett az aljaskodó hozzászólásokból. Amennyiben ez kell, akkor hát legyen.
0
0
0
0
enslaved avatar
@ahaaa: Ki a fenét érdekel a sok hülye multi? A magam részéről már nem vagyok tizenéves gyerek, hogy ilyenekkel játsszak, na meg nem ebből a marhaságból élek. Single játékok esetében meg esténként, amikor van időm játszani inkább a 4k 60 fps mint a FHD 144.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@ahaaa: Mondhatod annak, akinek kamu gépe van... és a 144hz et is csak boltba látta 😃 vagy videókba...
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Addig szemtelenkedsz itt vele amíg vissza nem refund-ol téged is, vagy csak szimplán visszaküld mert egyetlen darabként az országba pont hibás vagy! Amúgy is láthatnád hogy ő már komoly érett ember mert nem multizik, te meg tuti orba-szájba tolod a CoD-ot meg a Battlefield-et, chhh gyerekek! Szóval szerintem ne kötekedj vele mert nem 144 FPS-re megy a játék! 😜😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@ahaaa: Csak azért mertem mert 64-es ke vagyok különben a sarokba duzzognék 😃 Nem Codozok és nem BF-zek mostanába 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Esel te még nem kicsit pofára, csak még nem tudod.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@enslaved: Köszönöm hogy ezt megosztottad velem ! 😎 Te már biztos nagy mester vagy ebben...
Ezentúl nem csak a hazudozás és a lódítás mestere leszel.. hanem a Pofára esés Mestere is !
Lassan nagy Mester Címet is megkapod itt az oldalon! 😂 😆 kapsz egy Dr. Vas titulust is 😃
Amúgy majd akkor esek pofára.. amikor neked lesz fent valós eredeti kép a gépedről. 😆
Dr. Megmondó Vas Biomutáns Lódítás és Hazudozás Pofára esés Mestere ! 😶
0
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Kifejezetten bírom a hozzád hasonló tanácstalan embereket, akik ugyan előszeretettel aljaskodnak, de közben semmit nem tudnak a valóságról. Azt egyedül én tudom. A 2080 Ti már nem egy nagy szám, de a következő kártyáról (összesűrítve a többivel jól olvasható kis cetlikkel) már azonnal fenn lesznek, és ott lesz majd sokak számára az igazi pofára esés. Csak némi idő kérdése, kicsit nehézkes a külföldről rendelés folyamata amikor nincs vagy alig van kártya.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Emlékszem amikor erről is ezt mondtad. Sőt amikor összeollóztál képeket egyéb oldalakról. Sőt, amikor megírtad, hogy majd a nagy házadról meg autóidról teszel fel képet.
Te írtad az egyik thread-ben.
Aztán valamiért itt vagy még mindig. Se nem vagy segítőkész, se nem vagy hozzáértő, aztán ha megsértődsz, vagy valaki megbántja a lelki világod beközlöd, hogy suhanc meg aláraknak mindent, ja meg doktor vagy...
Amúgy aki doktor, az tanult érte és nem rendel... az az orvos doktor...
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved:
Az a baj ezzel, hogy egy profi online player barátom egyszer bebizonyította nekem, hogy amikor 60HZ - re tette a monitorát akkor is szétalázta a mezőnyt.
Mennyire egyszerűsítette túl a dolgot? Fél kézzel én is agyon tudok verni egy csecsemőt, de egy bunyóban csak számít ha mindkét kezemet használhatom.

Nem arról van szó, hogy kevesebb FPS-sel kízárólag csak veszteni tudsz, hanem hogy az is számít, több más tényező mellett. Nyílván vannak extrém esetek, akik erre fogják, de erre alapozni a témát baromság.

Tessék, kicsit konkrétabb példa, nem pedig "a barátom akiről senki semmit nem tud":
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Engem abszolút hidegen hagy minden online játék, oltári nagy baromságnak tartom őket, azoknak igazán lényeges ez akik ebből keresik a millióikat, de szerintem őket nem az ilyen fórumokon kell keresni. Ott már számíthatnak egyéb tényezők is, de egy mezei user 60 és 144HZ - en is akkora pofont kap egy profitól hogy a fal adja a másikat.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Én kizárólag csak arra reagáltam ezzel, amit tőled idéztem, mást nem kérdőjeleztem meg.

Nem kell hogy az adott játék TOP 10 legjobb csapatában benne legyen valaki ahhoz, hogy kompetitíven játszon. A causal réteget nyílván nem fogja az esetek többségében befolyásolni, de akkor is van helyzet ahol számíthat, játéktól függően főleg kompetitív szinten. Pont egy ilyet hoztál fel példának, ezzel nem értettem egyet, mert pont hogy itt számít.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Oké, semmi probléma, én meg írtam hogy bizonyos szempontból igazad is van, kulturáltan szóltál, azt hiszem én is.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@enslaved: Nemrégiben vásároltam egy 165Hz 1080p monitort a Warzone miatt és láss csodát, 3 hét alatt 0.3-et javult a K/D arányom, érezhetően és látványosan jobban játszom. Nem azt kell vizsgálni, hogy egy profi hogyan aláz szét olyanokat akik csak meló után leülnek a haverokkal szórakozni egyet, hanem azt, hogy amikor van egy átlag játékos akinek nagyjából a statjai alapján dobja be a meccsbe az ellenfeleket is, magyarán mikor a saját szintjéből semmi más miatt csak egy hardveres update miatt tud feljebb jutni. Ez azért elgondolkodtató szerintem, tehát itt nem ilyen tudományos szinten szerettelek volna megcáfolni mert ezt már megtették hanem csak a tapasztalatok alapján. De abban osztom a véleményed, hogy Singlehöz 60 fps és a lehető legjobb grafika, de egy WZ-hez én pl. 165Hz és low settinget használok, hogy a hz mellé legyen meg az FPS is, a grafika ott úgysem lényeg, és hidd el, hogy sokkal de sokkal jobb egy ilyen erősen reflexjáték magasabb képfrissítésen.
0
0
0
0
enslaved avatar
@MrPAYER: Mivel én nem játszom multis játékokkal, ezért ezt nem is akarom vitatni, egy átlag játékos biztosan profitál valamennyit egy 144HZ - es monitorból, és nagyon örülök annak, hogy leírtad azt is, hogy egy profi játékos bizony 60HZ - en is szét aláz egy jóval magasabb képfrissítésen játszó hétvégi játékost, sajnos ezt nem akarják belátni sokan, ahogy azt sem, hogy single játékokhoz a gyönyörű grafika és a 60 fps fontosabb mint a low+144 fps. Én falra tudnék mászni így 2021 - ben a csupasz talaj, sima kék égbolt, sima felületű tenger, stb. látványától mondjuk egy AC esetében. Szeretem a retro játékokat mint azt írtam is, elő is veszem sokszor, és olyankor elvonatkoztatok a mai kortól nyilván, hiszen tisztában vagyok azzal mivel játszom. Az az érdekes, hogy a sok új játék közepette nagyon jólesik elővenni a régi Zeldákat, Banjo - kat, Golden Axe - et, stb., és a játékélmény képes annyira magával ragadni, mint anno valamikor. Ugyanez már nem igaz viszont, amikor egy mai játékot kell lecsupaszítani, mivel tudom hogy az sokkal szebb is tud lenni, míg azok a régi játékok úgy voltak szépek amennyiben akkoriban lehettek. Nyilván nem kell high - nál a jelenlegi gépemmel lejjebb mennem soha, és mivel ultra és high között alig van eltérés, így a látvány is nagyon szép marad mindig 4k - n. Majd váltok a későbbiekben feljebb kártya fronton, de az lehet már csak a 4 ezres szériánál lesz.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Kissé meglep, hogy a te korodban nem csak csendben kuncogva, esetleg harsányan nevetve olvasgatod az ilyen szuperemberek képességeitől zengő sorokat, akik képesek látni akár a levegő molekuláit is, és ha túl gyorsan mozog feléjük néha egy, azt egyszerűen kikerülik.
Rengeteg olyan ember van, aki ilyen hozzászólásokkal szeretne mások fölé kerekedni a neten, valamilyen számomra ismeretlen (igazából nem ismeretlen, csak nem részletezném) okból. Itt nem kell pironkodni, ha az ember valami bődületeset csúsztat (biztosan neked is vannak emlékeid az óvodából, amikor még talán te is próbáltad túllicitálni mások "hőstetteit" ). A mai fiatalok túl sok marvel filmet néznek, és előbb utóbb azt gondolják, hogy esetleg ezek mind igaz történetek megfilmesített változatai lehetnek. Ennek a következménye, hogy felruházzák magukat mindenféle szuperképességekkel, melyekről egy idő múlva már maguk is elhiszik, hogy igazak.
Nem tudsz velük érdemben megvitatni semmit, mert velük ellentétben te beszorítod önmagad az őszinteség szűk korlátai közé. Az első mondatban leírt passzív viselkedési forma sokkal célravezetőbb megoldás, mint az aktív megnyilvánulás (és még a kedved is jobb lesz).
0
0
0
0
gigazte avatar
@drevin:
Nem tudsz velük érdemben megvitatni semmit, mert velük ellentétben te beszorítod önmagad az őszinteség szűk korlátai közé.


Enslavedre ezt mondani? 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@gigazte: Valószínűleg elfogadja csak a másik ember véleményét, de ez sokaknak fáj itt ha nem egyezik meg az övével.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció