Az AMD reagált a Ryzen értékelésekre

Szerző: xoki | 2017. March 03. | hír | 152 hozzászólás

Az AMD elmagyarázta, hogy miért nem hozza a Ryzen a várt teljesítményt 1080p esetében.
Rengeteg teszt jelent már meg a high-end CPU-król. A Ryzen remekül teljesít munkák elvégzése esetében, de alulmarad a legtöbb játéknál, ha az Intel legjobb termékeihez hasonlítjuk azt.

A legtöbb teszt ugyanazt mutatja, hogy nem éri el a várt teljesítményt. Valahol elenyésző, de sok helyen elég kimagasló különbség is megfigyelhető. Most az AMD reagált erre és kifejtette ennek a lehetséges okát.
Elmondásuk szerint a fő ok, amiért 1080p esetében nem hozza a várt eredményeket az, hogy a fejlesztők nem optimalizáltak rá, hanem csak az Intel termékeire. Most lesz majd erre lehetőség a CPU-k megjelenése után. Kiemelték, hogy optimalizálás nélkül is magas FPS-t, és sima, gördülékeny élményt nyújtanak.

Tehát ezek alapján az AMD szerint a teljesítmény csak növekedni fog, ahogy múlik az idő az új játékok megjelenésével és a régiek további optimalizálásával.

Hozzászólások: 151
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thomaz avatar
Hamarosan szerzek még egy popcornt úgyérzem...
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
tanulságok, tudnivalók azoknak, akik csak most csatlakoznak:
1. 1080p hez 1080Ti kell, és 7700K, az alatt nincs élet!
2. A Ryzen szar mert rosszul fut a GTAV (ultimate meghatározó tényező!!!!)
3. A Ryzen szar, mert a kiadása első napján nem futnak optimális teljesítménnyel olyan játékok, amik készültükkor még nem is tudtak a Ryzenről.
4. Minden AMD termék szar mert az FX ek nem voltrak felső kategóriásak.
5. Az AMD szar, mert AMD

Meg vannak a hozzá nem értő idióták, mint például én, akik egy középkategóriás i5 el, esetleg bevezető szintű i7 el, meg egy 70-100k közötti kártyával (AMD --> kövezzetek meg) bőven eljátszanak 1080p ben akár 5 éven át is minimális kompromisszumokkal high beállítások mellett. Mi, buta buta emberek sosem fogjuk felfogni a nagy igazságot, miszerint az, hogy fps droppol a játék, meg szaggat össze- vissza nem azért van, mert szoftveresen szarul írták meg a fejlesztők és egy hulladék az egész ami a 1080Ti on se fut rendesen, hanem mert nincs 120k forintos Intel processzorunk! Persze, ha lenne egy kis intelligenciánk már rég levontuk volna az 1. pontban leírt következtetést.
0
0
0
0
FoLey avatar
Louis Cyphre
Hogy szántad rá magad,hogy vegyél 16k-ért kibe*** hűtőt,holott 10k környékén is kapsz egy jó hűtőt? 😆 Ezt csak magadnak köszönheted. 😃 Amúgy is gyári hűtő csak is ideiglenesre van kitalálva,amíg be nem szerzel egy jobb hűtést. 😃
Te most csak úgy állítottad mint ha csak neked lett volna AMD-d hát tévedsz!
Nekem is voltak AMD-m és még most is az van(Athlon,XP,64 és most 740x amit később 750k-760k-ra fogom lecserélni) és ATi videokártyám is volt maga a X1950GT-m amit igaz,hogy nyáron 70 fokon is ment,mert se szellőzés nem volt a házban meg a hűtő is csak gyári volt,de bírta. A procikkal meg nem volt problémáim. 😉
Az AMD melegedési probléma témát engedjük el,mert se bizonyíték nincsen,se azt,hogy többieknél is előfordulna. 😉
0
0
0
0
gaborw avatar
cCube? Lemásolta? Teljesen más felépítés a procinak, és teljesen más architektúra, mint az intel. Köze nincs egymáshoz, egyiknek sem!
0
0
0
0
xCube avatar
@ rambustibi78: Elvakult AMD fannak tudom felesleges ilyet mondani, de azért te is megpróbálhatnál objektíven belenézni a helyzetbe. A Ryzen nagyon ott van a szeren, végre van egy termék, ami borsot tör az intel orra alá és árversenyre kényszeríti, de azért még nem nevezném az intel termékeit zsákutcának. A Ryzen gyakorlatilag lemásolta és optimalizálta azt, amit az intel már évek óta alkalmaz. Én örülük neki, hogy így alakult, de arra te is számíthatsz, hogy az intel erre rövid úton lépni fog valamit. Kíváncsian várom hogy javulnak a Ryzen eredményei az optimalizációval és a BIOS frissítésekkel.

Ha meg belemegyünk abba mi mit hajt ki és nem objektíven, mérhetően (FPS -ben mérhetően) kezeljük a helyzete pl. a régi FX procik esetében, akkor oly mindegy hogy egy 7600k vagy egy FX9590 et nézünk, szubjektíven mindenkinek az a jó, amije van, főleg ha alig van köztük különbség.
0
0
0
0
gaborw avatar
Nekem is volt 970-em, R9 390X-em, semmi probléma nem volt az FX 8350-el 4.6-4.7-en. Ott valami nálad nem volt kerek! Ja és ezeket a kártyákat leteszteltem húzott I5-ben is! Haver csak nézett ki a fejéből "városi legendák"! 😂 Saját szemének már elhitte, hadd ne mondjam ízzig vérig intel fan!
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
kornel244:
Nekem is volt fx9590 és a Titan X-t is kihajtotta. Nálad nagy gond lehetett valamelyik hardverrel.
0
0
0
0
kornel244 avatar
rambustibi78 Most jó nagy baromságot írtál mert addig proci téren az amd sehol sem volt.... Nekem volt a legnagyobb fx is és volt ahol egy 970 nem hajtott ki.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
zolika9993:
Nekem is volt részem mindkettőben. Az intel túlárazott zsákutca, nokedli plusz teljesítménnyel az amd-hez viszonyítva.
0
0
0
0
kornel244 avatar
H-ECTOR De hogy veszek én új monitort most vettem egy normális Full HD tv-t (nem a 90e kategória és nincsen bazi nagy input lag) Én fotelból játszos típus vagyok nem bírnék már gép előtt görnyedni. 780ti meg 3-éves vga kb , az is kiszolgálta már az árát. Szóval várók még kicsit és útánna eldöntőm hogy amd vagy intel , mondjuk amd felé most még nagyon nincsen bizalom. (Csak ugye occó 😆😉
0
0
0
0
no avatar
Nagyon sokáig AMD párti voltam 😀 még át nem álltam a sötét oldalra 😉 😃 i7 6700k egy Gigabyte Gtx 1070 32gb ddr4 ram kíséretében 😀 az AMD soha nem fogja tudni azt nyújtani mint az Intel ,ha meg mégis akkor lesz rá válasz abban biztos vagyok az Intel részéről 😃 😃 Nvidia és az Intel uralja a terepet gyerekek. Jöhetnek az AMD pártiak de ez így van.mind a kettőben volt részem,és nem kérdés meik viszi a pálmát.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Louis Cyphre2
2017. 03. 03. 21:56:06
#

Az a baj, hogy az AMD (ATI)-nél mindig csak a kifogások vannak: köcsög Intel, köcsög Nvidia, lefizetett játékfejlesztők, mindenki hülye csak ők a helikopter. 😃 Ismerős a téma az FX bevezetése óta, ok, hogy alsóbb árfekvésű budget cuccok😃, de amikor az FX8350-t egy i-5, de sokszormég az i-3 is szénné alázza, hmm. Esetleg olcsóság ide-oda, de meg kéne tanulni olyan procit gyártani, aminél nem kell rögtön a gyárit hűtést kukázni, és 15+ -ért normális hűtőt venni, és azért ne legyen 80 fokos, nyáron igen kellemes kemence mellett ülni, bár télen legalább helyettesíti a fűtést.


Mi ez a szellemi kútmérgezés? A csodálatos intel minőséget kifelejtetted!!! Kupak alatti majonéz, mint hővezető paszta, nem képesek egy 300 ezer forintos processzorra sík kupakot gyártani.. delidelned kell a hulladék intelt, amivel a garancia bukta. Az így is horror árhoz számolva + venned kell még kupak alatti pasztát (majonézt lecserélni). Nézd meg az intel villanyóratekerő procikat mennyit fogyasztanak 14nm-n 😆 Az AMD 14nm-n is forrasztja a kupakot, nem trágyát használ hővezetésre, és tudnak sík kupakokat gyártani, ráadásul a villanyórát is kevésbé tekeri!!!
Ennyi 😎
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
FoLey:
a hülyeségbe most pont te szállsz bele, az Athlon 64-től (ami még jó is volt) kezdve az FX-ig AMD/ATI-s voltam, a hűtő nem hülyeség, mivel 1 hónap után vennem kelet Alpenföhn hűtöt, 16 rugóért, a szervizes azt mondta, csoda hogy eddig bírta a gyári szar, ami egy vadiúj FX 6350 volt, (ok az Inteles proccomon is van külön hűtő). A melegedésről csak annyit, hogy 2 évvel ezelőtti kánikulában, csak egy BD-t kódoltam Handbrakeval, és 1 óra múlva lekapcsolt a gép túlmelegedés miatt, és nem Kodegeny tápeot szoktam használni. Amiket leírok az saját tapasztalat.
Az Intel meg teljesen normálisan végzi a dolgát, 4-5 óránként benyomom a légkondit fél órára, és utána tolhatom a legbikább játékkal is.
Athlon 64, Phenom, FX, mind volt 2-4-6 magos, és miután Intelre váltottam a különbség ég és föld, tehát nem fanboyként írtam. KB 1-2 évente váltottam mindig az AMD-t, 3x is, és a röhej, az, egy i5-el a mai napig kihúztam volna, igen azzal az egy procival. (mostanra kezd megérni a váltás, de még így is kitolható lenne az idő, ha az FPS nálam nem 60-nál kezdődne.)
Részemről AMD procc, ATI kártya örökre felejtős.
0
0
0
0
no avatar
Nem volt soha amd-m, az intelnél meg csak árakban van a gond, de ott nagyon... Mivel nyáron tervezem a fejlesztést ezért én már sokkal többet fogok tudni mivel még a 6/12-es amd procik is kijönnek addigra. Én remélem, hogy ez tényleg valamiféle szoftveres probléma. Mondjuk ez ellen könnyen lehetett volna olyat, hogy időt hagy a nagy piros a gyártóknak, hogy optimalizálhassák szoftvereiket a Ryzen-re így valószínűleg stabil bios rendszerrel felszerelt am4 foglalatú alaplapok jöhettek volna ki, mindenben maximális támogatottsága lett volna a procinak... Nekem ez a gyorsan pénzt, győzzük le a konkurenciát dolog nem feltétlen tetszik. Szerintem tény, hogy ütnek ezek a procik (amennyiben tényleg igaz, hogy ezért hibádzik a teljesítmény). Na de, remélem tanulnak ebből és az r5 szériát (6 magosak) már körültekintőbben adják ki.
0
0
0
0
no avatar
Pzolika:A Hardverkernél már van R7 1700X és az kerül 144 ezerbe.Valahol láttam 1800x-et 185 ezerért.Szóval így,hogy rápakolják a 27% áfát már nem olyan olcsó egyik Ryzen sem,pláne ha még az alaplapot is így fogják árulni.
0
0
0
0
maniaccc12 avatar
amig itt azon veszekednek az emberek hogy most ryezen 1800at, vagy i7 9999999999k vegyenek, addig én meg itt gyüjtögettek egy x4 880k-ra hogy kicseréljem vele a mostani 840enemet... micsoda világban élünk..... és nem, nincs 1000 fok a gépemben, egy q.va gyári hütő van az egészen, és ez az olcsó f.s stabilan mediumon viszi a witcher 3at, egy olcsó f.s amd vidi karival 😃 bár lehet hogy kidobom az egész gépet a kukába, mert lehet hogy az egyik fán a falevél nem csillog :/ 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
kornel244: játékra szerintem 6/12-es procinál nagyobb felesleges. fullhd-ra 1080ti szintén. a pár éves 780ti csúcskártya hol van most? a 3 gigás 1060 szintjén kb. akkor már inkább egy 1440p 120hz-es monitor kellene, és mindjárt van értelme.
0
0
0
0
Puffin avatar
kornel244: én lassan 3 éve vettem a procimat, és nem is szándékozom lecserélni egy darabig még. Mivel teljesen felesleges... Ennyi erővel vehettem volna 2700K-t is használtan, kis tuniggal ugyanott lennék.
Hozzák ezeket a teszteket... A Tomb Raiderben meg a Witcher 3-ban biztos kell a sok fps... 😆 Ahogy néztem viszont BF1 alatt hozza azt amit kell.
0
0
0
0
kornel244 avatar
Pzolika95 Azért nekem nagyon nem mindegy egy 1080ti mellé hogy mit tudd a proci még ha drágább is. De közben nekem is az lenne jó ha javulna a teljesítmény jelentősen mert akkor kezdehtém összerakni a gépet. Csak félek hogy kevés lenne ez a proci.
0
0
0
0
no avatar
Kecske24, ha az alaplapod befogadja és jó áron el tudod adni a G4400-at! Én tuti cserélném helyedbe, az a best buy proci a piacon! 😀
0
0
0
0
no avatar
Amíg azon morfondíroznak az emberek, hogy megéri-e most már AMD-t venni, addig én azon töprengek, hogy az én Pentium G4400-asomat (Skylake) megéri-e Pentium G4560-ra (Kaby Lake), mert már van benne Hyperthread és még mindig csak 20ezer Ft.
0
0
0
0
pzolika95 avatar
amúgy nem értem az embereket.... az árkülönbséget is nézi valaki ? melegedésről beszélnek.. abból az árkülönbségből olyan vízhűtőt veszel hogy reggelre még a kávédat is megfőzi! sőt, még pénzed is marad *** videokártyára!

1800x 500 dollár (140eft), 6900k 1109 dollár (310eft), árkülönbség 170eft!! 170eft=gtx1070(165eft) vagy gtx1060(90eft)+Thermaltake Water 3.0 Riing(55eft)

akinek az a 170 ezer forint nem számít, annak írok egy bankszámlaszámot, oda is lehet utalni ha csak fölösen akarod kib*szni.
nekem ennyi elég, köszönöm 😀
0
0
0
0
kornel244 avatar
FoLey Mindenképpen kell várnom mert kell +lové procira és az még kb 2 fizu. Addig meg csak lesz valami de szerintem max ilyen 5-6% javulás lesz csak. Játékon kívül meg nagyon másra nem használóm a gépet. Az zavar hogy végre tudtam venni egy normális Full HD tv-t és nincsen mit rákötni mivel gyerek gépét csak nem veszem el 😆
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Az tuti, hogy a 200000 ft feletti procikból az Intel nem sokat fog eladni mostanában...😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Louis Cyphre Engedd már el ezt a AMD melegedési témát szégyen gyalázat már,hogy az egyik hülye követi a másik hülyét. És ne állítsd már azt amit még nem is tapasztaltál meg. Még hogy 15k hűtés kell ide ezen jót röhögtem... 😆

kornel244 Ha nyugtalan vagy akkor vedd az intelt,ha már 1 hónap esélyt sem adsz a ryzen-re,pedig most sem lett egy rossz cpu.
0
0
0
0
kornel244 avatar
Én azért b@sztam fel magam mert most megint van egy kis pénzem és terveztem a legnagyobb Ryzen procival gépet építeni hogy ne keljen már +300e procit vennem és akkor beférne egy 1080ti de most borult minden... 😠
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Na jó, szerintem feladom, és élvezem a káoszt egy popcorn mellett.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Most olvastam amúgy, hogy a HPET javításával minimum 5-8%-ot fog gyorsulni a proci.Játékok közben.Egy hónapon belül kiadják a javítást!
Amúgy az új játékokba frissítésként jön a Ryzen optimalizációja.További gyorsulást hozva.
Így már beérik az Intelt végre.Ráadásul az idén megjelenő játékok már a több mag felé pislognak.
Mindenképpen jobb választás lesz az R7 1700 az i7 7700K-nál.
Hosszú távra legalábbis!
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
Az a baj, hogy az AMD (ATI)-nél mindig csak a kifogások vannak: köcsög Intel, köcsög Nvidia, lefizetett játékfejlesztők, mindenki hülye csak ők a helikopter. 😃 Ismerős a téma az FX bevezetése óta, ok, hogy alsóbb árfekvésű budget cuccok😃, de amikor az FX8350-t egy i-5, de sokszormég az i-3 is szénné alázza, hmm. Esetleg olcsóság ide-oda, de meg kéne tanulni olyan procit gyártani, aminél nem kell rögtön a gyárit hűtést kukázni, és 15+ -ért normális hűtőt venni, és azért ne legyen 80 fokos, nyáron igen kellemes kemence mellett ülni, bár télen legalább helyettesíti a fűtést. 😀 És a VGA részleg meg megtanulhatna végre normális drivert csinálni.
https://www.youtube.com/watch?v=vkyZtEPkOOg
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Néha végigolvasom a kommenteket és nem kéne. Nem az a baj, hogy az elmúlt időben a hírek majdnem fele a Ryzenről szólt, hanem az, hogy megint előkerül az AMD vs. Intel téma, ráadásul nem éppen kulturált stílusban. Nem azt mondom, van lejjebb, Oroszországban már öltek is emiatt, de nem értem miért kell ezt a vitát ennyire erőltetni. Meggyőzni úgysem lehet a másik felet. Lehet, hogy hülyén veszi ki magát, hogy 15 évesen osztom az észt, de szerintem ilyen szinten tényleg értelmetlen a vita.
0
0
0
0
FoLey avatar
Ahhoz képest,hogy itt nyomatod magad az AMD lehordós mondatoddal neked is egy AMD-s processzoral felszerelt laptopod van ez hogyan is van? Te sosem vagy 100-as... 😆
0
0
0
0
TheXperia avatar
Szegény AMD most egy jó mondatok hadával sok fanboyba felkeltette a reményt. Mintha Star Wars lenne remények stb. De most éppen baljós árnyak vannak.
0
0
0
0
zsivko avatar
Én az év végén biztos ilyen procit veszek és az ár érdekel engem. És egy ilyen nagyon sokáig kihuzza. Bárhogy is nézzük az Intel egy akkora pofont kapott, hogy a VIA adhatta volna a másikat.
Most komolyan, mikor volt JÁTÉKBAN jó befektetés az ÁTLAG embernek az Intel????????Soha!!!
0
0
0
0
no avatar
Reménykedjünk benne,hogy tényleg csak ennyiről van szó,mert a tesztek alapján valóban erősnek tűnik. 😀
0
0
0
0
shadowgn avatar
ez a szöveg ismerős ...khmFXkhm... csak mégegyszer nem dőlök be neki 😉
(pedig én nem vagyok "intel fanboy"😉
0
0
0
0
Simon21 avatar
Ennyi hülye inteles fanboy-t régen láttam már!
0
0
0
0
no avatar
Jól megszokott AMD. Meg az újra és újra feltörő hype a gödörben.
0
0
0
0
no avatar
Az 1800X 16 szálas, tudtommal nincs olyan játék még ami kezel 16 szálas processzort. (A BF1 is csak 12-t ha jól tudom.) De kérlek javítsatok ha tévedek.
0
0
0
0
no avatar


Érdekes, itt meg a 7700k meg az R7 1700 között nincs nagy különbség. Valószínü, hogy tényleg valami hiba lehet a háttérben, mert néhol az 1800x még az i7 6950x-nek is nekivágott nem játékprogramokban.
0
0
0
0
FoLey avatar
Levwi Ezeknek magyarázhatsz a felfogásuk csak annyi,hogy játék=több fps. Ahogyan olvastam csak ezeket tudták felhozni,micsoda probléma... 😆
Nem AMD fanboy vagyok csak nevetséges,hogy ezt tudják csak felhozni. 😆
0
0
0
0
Levwi avatar
aki kék szemüveget hord az levehetné egy pillanatra és észrevehetné, hogy a zen 90%-ban veri az egész inteles felhozatalt. Beleértve néhány esetben még a 10 mag 20 szálas 6950x-et is. Játékok alatt meg gyenge. Vajon miért? Elárulom nem azért, mert sz*r a proci hanem azért, mert még nincsenek felkészítve a játékok a zen-re. Ez van. Ráadásúl még a win 10-se kezeli úgy a procit ahogy kellene. Egy hónap és kijavítják a bug-okat, na majd akkor kell játékteljesítményt mérni, nem most. Annak aki pedig képtelen levenni a kék szemügeget azt üzenem, hogy vegye csak a túlárazott intel procikat és legyen vele boldog, de az amd útálatát tartsa meg magának.

Most örülök, hogy fél éve nem ruháztam be i7 6700-ba hanem inkább vártam egy kicsit. Legalább így nagyobb teljesítményt kapok a pénzemért.
0
0
0
0
FoLey avatar
Csak a kifogások az AMD részéről
Inteleseknél meg a nyafogás... 😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Egyfelől: Alig béta állapotú alaplapok/BIOS ok, teljesen új architektúra amiről a szoftvergyártók eddig nem tudtak, nem is tudhattak. A legacy kód nem fut annyira jól? hát ez van, az új szoftverek majd futnak. A nyers erőt mérő tesztek megmutatják, hogy van benne potenciál, a szoftveresek meg majd szépen kihozzák belőle. Úgyhogy bármennyire is izzadtságszagú ez a magyarázkodás, meg mentegetőző hatása van, én elismerem hogy van benne igazság.

Másfelől: Amikor a nagy gaming bemutatókat csinálták AMDék, akkor nem épp azt mutatták, hogy amúgy a régebbi játékokkal nem igazán teljesít jól a procink, hanem hogy Úr Isten, mekkora nagy géming ikszpériensz.... akkor ez biztos nem túnt fel ugye?(miközben gondosan kiválogatták a jól futó gammákat) Na szóval azért ez a vásárlóközönség egy jelentős részének elég rendes átb@szása.
0
0
0
0
konzajit avatar
Elő a hype vonattal, aztán megjelenés után megy a magyarázkodás meg a kifogások keresése 😃
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
HunSanyiX:
Sokan ebbe nem gondoltak bele, hogy Cinebench (renderelő bench) single és multicoreban is elverte a "nagy kéket". Ráadásul világcsúcs eredménnyel single és multicoreban is.
multicore: [LINK]
singlecore:
[LINK]
0
0
0
0
kornel244 avatar
Én meg már nem hiszek az AMD-nek mindig csak a magyarázkodás megy meg a másra mutogatás...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Na ezért mondtam én, hogy nem hiszek az első napi teszteknek. Pár óra alatt nem lehet rendes értékelést összehozni, főleg nem játékoknál. Ha jól tudom eddig a séma a 4 mag 8 szál volt, most jött a 8 mag 16 szál, azért nem hiszem hogy csak úgy pikk-pakk kezelni fogja minden játék/program ezt.
0
0
0
0
atemi105 avatar
Engem nem lepne meg, ha az athlon64 idejében mért csapás okozná ezt ma is.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
hat nem adok sok remenyt erre...DE ha 1-2 bios/game frissites utan se fog javulni akkor intelre valtok.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció