A Windows 10 lett a legnépszerűbb operációs rendszer

Szerző: xoki | 2018. February 03. | hír | 46 hozzászólás

Végre elérkezett az idő, amikor is a Windows 10 lett a világ legnépszerűbb operációs rendszere, felülkerekedve az eddigi királyon, a Windows 7-en.

A StatCounter által közzétett adatok alapján a Windows 10 2017 decemberében egy szinten volt a Windows 7-tel, most januárban pedig lehagyta azt.
Maga a Windows 10 remek eredményeket ért el megjelenésekor. Az első négy héten több mint 75 millió felhasználóra tett szert, és alig hat hónap alatt elérte a 200 milliót. Huszonegy hét elteltével pedig ez a szám 500 millióra növekedett. Sajnos a Microsoft elődeivel ellentétben kicsit másképpen reklámozta az új operációs rendszerét, amely nem mindenkinek tetszett. A problémákat félretéve úgy látszik, lassan de biztosan eléri a várt eredményeket.

A Windows 10-et folyamatosan frissítik, a régi operációs rendszerek támogatása pedig folyamatosan megszűnik, így előbb-utóbb szükséges lesz a váltás.

Hozzászólások: 46
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nekem nincs vele problémám... 😀 Egyből a szolgáltatásokban letiltottam rengeted mindent,mint például a Windows Updatet, Előtöltést,Térképet,meg egyéb hülyeségeket. Teljesen használható rendszer ha az ember jó pár dolgot letilt.
0
0
0
0
no avatar
Nekem semmi bajom vele.1régi pc-m 2 használt laptopom van sorba vannak rajtuk a rendszerek. 7,8.1,10 nekem xp től a 10ig jó az összes
😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Érdekes a sok rákényszerés rinya ha updaten volt olyan lehetőség,hogy Windows 10 update pipa ki és akkor tálcán mutatta a kis ikont. Nálam nem volt rákényszerítés magamtól raktam rá és elejétől fogva használom és a rendszer egyre stabilabb.
Windows 7-nél jó volt az aero csak zabálta a memóriát és az erőforrást.
A Windows 10-nél meg a letisztult felület bevallom jobban tetszik mint maga az aero.
A kémkedéssel kapcsolatban microsoftosok mire kíváncsiak hogy mivan a gépeden? Szerintem senki nem kíváncsi a csigapornóra vagy a judit+xx nevű huncutkodós képre vagy a csücsörítős szájú leányra amit lementettél. 😆 Nekik a Windows-al kapcsolatban levő adatokra kíváncsiak,hogy hozzásegítsél a fejlesztésre.
0
0
0
0
sean avatar
Az elején frissítettem, de akkor még 1000 sebből vérzett így gyorsan visszaálltam a 8.1-re. A 7 nálam lassú volt ssd-vel is, a régi gépek is sokkal gyorsabbak 8-10-el. Egyébként a 7 tetszett a legjobban.
0
0
0
0
💬 2
reszler112233 avatar
@sean: Nem vagy vele egyedül. Én a mostani gépemre először 7-et akartam tenni. Fel is tettem és hozzá a szükséges drivereket is. Mindet az alaplap gyártói oldaláról. Ennek ellenére nem úgy ment a gép mint kellet volna.(Lassú volt minden program, játék és még a Windows betöltése is, és FPS gond is volt.) Pedig nálam is SSD-n volt a rendszer. Amint feltetettem a 10-et ezek megszűntek.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@reszler112233: Sajnos nálam is ugyanez volt 7-tel, pedig elég régi cuccaim vannak, 8.1 gyorsabb volt mint a 10, de kellenek azok a pluszok amik a 10-ben vannak.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Szerintem a legjobb Op. rendszer idáig.
A Win 7 is jó volt a maga idejében, de mára már elavult.
0
0
0
0
💬 1
csuz-li avatar
Nekem azóta meg van, amióta lehetett frissíteni. Az első Windows-om a 3.1 volt. Kipróbáltam már egy csomó Linuxot is, csak azok sosem maradtak meg sokáig, mert nekem játékra kell és elég korlátos azon játékok száma, ami az általam szeretett és a Linuxon is futó játékok közös halmazában vannak. Ezek mellett is azt mondom, hogy ez eddig a legjobb oprendszere a Microsoftnak. Nekem kifejezetten jót tett a gép teljesítményének az új rendszer. Könnyen kezelhető és stabilabb, mint bármelyik elődje volt.
Azt azért erősnek érzem, hogy a mai napig sokan ezzel a "ráerőltették az emberekre" dologgal jönnek. Egyrészt senki nem erőltetett semmit, aki nem akart, az nem frissített. Másrészt az azért nem tudom, miért fáj embereknek, ha többször felajánlanak neki valamit ingyen, amiért egyébként fizetni kellene. A másik vicce3s dolog, hogy "kémkedik". Ez persze futott egy-egy kört az XP , a 7-es és a 8-as megjelenésekor is. Tényszerűen pedig kevesebb adatot küld, mind a 7 és sokkal kevesebbet, mint egy Linux, vagy egy Mac, avgy épp egy Android. Mondjuk a Linuxon ez némi bűvészkedéssel 0-ra állítható, míg a Win10-nél csak korlátozható, de ugye amiket elküld, azok pont érdektelenek számunkra. Érdekes módon a telefonokra meg senki sem panaszkodik, pedig azok már kényes adatok, amiket egy Android, vagy agy Iphone küldözget.
0
0
0
0
501_DPSZ avatar
legjobb rendszer <3 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Mert kényszeritik az embereket.. mocskos férgek... undorító !!!!
0
0
0
0
💬 9
Rockos avatar
@MaximumGame: Annyi embertől hallottam, hogy így kényszerítették, úgy kényszerítették, pfuj. De valaki magyarázza már el nekem, hogy ez hogy zajlott? Jött a Microsoft ügynöke, fegyvert tartott a fejedhez és addig nem vette el amíg nem volt kész a frissítés vagy mi a rák?
Nem rosszindulatúan kérdezem, csak mivel ez az egész nekem kimaradt, így nem értem, hogy mi módon lett erőltetve a váltás.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Rockos: [LINK]

Szerintem ez volt a legnevezetesebb mind közül. Leginkább ezért volt a népharag is.
0
0
0
0
Rockos avatar
@SuperPuma: Ez alapján már jogosnak érzem a haragot. De ha előre bejelentették, hogy ez lesz, akkor akit érdekelt az kikapcsolja az automatikus frissítést, és le van tudva, nem erőltetődik. Vagy de?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Rockos: Jogos amit írsz. Bár azt sokan vagy nem tudják, vagy nem akarják tudni, hogy ha csak frissítetted a gépet 10-re akkor 1 hónapig simán visszatérhettél a régi rendszerre, ha a 10 nem tetszik. Ez minden frissített rendszerre érvényes, csak ennek em volt akkora hangja, mint annak, hogy erőltetik. Ha ezt többször is említették volna, akár abban a cikkben is amit HakuDragon linkelt, akkor nem lett volna ekkora vita belőle. Simán feltette volna több ember is aztán vissza ha mégsem kel neki a 10.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@reszler112233: Néhány esetben viszont olyan gépekre is elkezdett frissíteni, ami egyébként nem volt kompatibilis, ezzel több órás sz*pást a felhasználónak. Gyökér egy banda, aki nem akar váltani, arra nem kell ráerőltetni, aki meg akar, az vált, szerintem ilyen egyszerű.

Spoiler!
Ha már ennél a témánál vagyunk ezt is leírom, bár ez már kicsit off: Sokan azért panaszkodnak, hogy "kémkedik" utánuk a Win10, engem pl az hidegen hagy, a gépen nem tárolok fa**os fotót magamról, ha így lenne, nyugodtan nézhetnék, ha arra gerjednek, ilyeneket hogy bankszámlaszám, vagy ilyesmit meg nem tárolok a gépen, meg egyébként is miért akarna a Microsoft vele bármit is?! 😃 Van elég olyan oldal, ami sokkal többet kémkedik mint a Win (khm facebook), azokra még sem panaszkodik senki. Tehát sok mindent felfújnak a felhasználók nagyon, de ezzel a ráerőltetős dologgal egyetértek, főleg azoknál is gond, akik csak szeretnék normálisan használni a gépet, nem kockák, azt sem tudják kb mi az az oprendszer, nem olvasgatnak a témában, nem tudják, hogy ilyet tervez a Microsoft, és letiltani sem fogják emiatt a frissítéseket. Sajnos hiába jelent meg 2 éve a Windows 10, tényleg több olyan hibája is van, ami sem az XP-ben! sem a 7-ben nem volt benne, és nem is hajlandóak kijavítani, vagy nem is tudnak róla, de még így is jobb szerintem az elődeinél általában.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Rockos: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@Zoli869: Zoli: Ezt most kinek írtad? 😆
0
0
0
0
Rockos avatar
@InfernoDante: Nem tudom, de ezzel csak magát írja le. Remélem, hogy nem nekem címezte, ugyanis egy szavamból nem következhetett, hogy "mikrofos nyalista" volnék. Továbbá az ilyen tömör és agresszív "vélemény"kifejtés és a gyermeteg szójáték a Microsoft és Windows tulajdonnevekkel szintén nem utal magas szellemi szintre.
A videóban szereplő illető meg nem bizonyíték semmire, csak szentségel és összeszedetlenül elmagyarázza, hogy miért nem szívleli sem a céget, sem az oprendszert.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@InfernoDante: InfernoDante

neki címeztem
worosp nem bizonyíték mi az hogy pl online játék közben egyszer csak nekiállt frissíteni winfos 10-re úgy hogy senki sem kérte a szellemi szintre visszatérve több van mint neked zsenikém. Inkább fényezd tovább a bohócodat mert (p) betűsről azt sem tudod milyen az íze és nem a piára gondolok.
0
0
0
0
Rockos avatar
@Zoli869: Nem akartalak megsérteni. Nem kívántam vitába keveredni se. De ha annyira okos lennél, mint állítod, akkor nem neveznél egy vadidegent burkoltan "idióta szűznek", arra alapozva, hogy egy internetes profil szerint csak 18 éves. Spoiler!
Azt még hozzátenném, hogy az életkor nem egyenesen arányos a szellemi adottságokkal és a nemi élettel.

Az eredeti témára visszatérve:
Igen, a win10 frissítése tényleg elég balul sült el az automatikus település miatt. Továbbá sok embernél sokat rontott a dolgon, hogy ez szerencsétlen időpontokban történt. Megértem a népharagot. De kultúrált emberek vagyunk, az franc essen már bele. A nemtetszést is ki lehet fejezni intelligensebben, nem úgy, hogy "undoritó mocsokos dolog pfujj mi a halál véreres f*szát gondolnak magukról hurr-durr". Ésszel is lehet utálni.
Esetleg írhatsz még valami cifrát vagy szellemeset, ha gondolod, de én részemről végeztem.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
A legelejétől használom. Nem volt vele bajom egyszer sem. Igazából egyre jobb. És a játékok is stabilabban futnak. A beépített játék mód is jól működik, mivel tényleg nem foglalkozik semmi mással csak az adott játékkal, ha ez be van kapcsolva. Így nincsenek röccenések, stb. Sosem féltem kipróbálni az új dolgokat, nem is bántam meg. Nekem tetszik.
0
0
0
0
gaborw avatar
Megjelenés óta hasznàlom a Win10-et. Mérföldekkel jobb bàrmelyik régi rendszerénél az Ms-nek. Pedig a win98-tól végiglépdestem az összesen.
0
0
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@gaborw: Nekem a Windows 2000 a kedvencem valamiért. Xp-t meg azért szerettem, mert minden kézre állt és hát akkor rengeteg jó játék jelent meg.
0
0
0
0
gaborw avatar
@SuperPuma: Win7 utàn a 8-as volt a legnehezebb megszoknom. Nehezen is vàltottam.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@gaborw: Azt nem erőltettem. Nekem kimondottan lassabb is volt, illetve nem állt sehogy sem kézre. (Ha a gui eleve olyan lett volna mint a W10nél, akkor lehet maradt volna.)
Win10nél meg már simán nem is érdekelt az egész.
0
0
0
0
kyis333 avatar
én inkább maradok a win7-nél, amig csak lehet! 😉
0
0
0
0
Racing_FAN_24 avatar
Most már egész használható rendszer lett, elsődlegesnek használom már egy jó ideje és semmi gond nincs vele.
A Win 7-el sem lett volna gond ha normális driver-ket írnának újabb hardverekhez is, érezhetően lomhább volt a Win 7 mint a 10.
Viszont mos már nem váltanék vissza, teljesen megfelel nekem, előbb-utóbb meg úgy is váltani kellett volna.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Racing_FAN_24: Nem hiába dobta ki a MS az aero-t 20%-al lassította a rendszert. 😀 De majd jön valami fan megmondja a tuti-t.
0
0
0
0
no avatar
Úgy, ahogy előttem is mondták. Egyrészt, ingyen frissítés lehetősége évekig. Másrészt, agresszívan tolták az emberek képébe lépten-nyomon, hogy frissítsenek win10-re. Mondjuk akik nem használták az Update-t win7-en (mint jómagam), azoknak nem volt gond, mivel a tolakodó win10 MS-es hirdetés csak egy frissítéssel jött le. Egyébként, ettől az undorító húzástól eltekintve, már 1 éve, hogy win10-et használok és soha semmi bajom nem volt vele. Csakis platformváltás miatt raktam fel win10-et eleinte (socket775-ről 1151-re). Amég HDD-n használtam addig 15-20 sec kellett a rendszer felállásig, de április óta, amióta SSD-m van egy álom a rendszer. 5, max 10 sec és használatra kész a rendszer, gyorsan betölt bármit, nem hezitál, nincs hiba mind felhasználói élmény, mind kompatibilitás terén sem. Kompatibilitásra példa, nincs az az új dolog amit ne lehetne felrakni, de ugyanúgy visszafelé is. Nyáron, meg most télen Unreal Tournament lan partikat toltam, és hibamentesen futtatta a játékot. Soha, 1x sem fagyott ki. Igen, az első részére gondolok, de azért csak az, mert a társaságban volt olyan, akiknél az újabb játékok nem biztos, hogy mentek volna mert gyengusz volt a vga.
0
0
0
0
zsivko avatar
Kb. 1 éve veszem észre, hogy win10 kezd jobb és helytakarékosabb lenni a win 7-él. Múltkor kipróbáltam 1gb rammal és jobban ment mint a win 7 hom basic 32bit.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Majd ha már nem támogatják a 7et váltok 10re addig nem, úgyse érdekelnek a mai játékok. 😂Ja és megvárom amíg nem kell külön programot leszednem azért hogy letiltsam a frissítéseket.
0
0
0
0
💬 6
SuperPuma avatar
@Warlordcommander: Nem kell program. Kihúzod a kábelt és máris nem jön a frissítés (ugyanígy vírus és adatlopás veszélye sem áll fent...kvázi sérthetetlen leszel)
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@SuperPuma: Win7-en is ki van kapcsolva a frissítés.
Majd én eldöntöm mikor akarom felrakni.
0
0
0
0
noPublicFG avatar
@Warlordcommander: Helyes! Bányásszanak csak bitcoint a gepeddel. 😆
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@noPublicFG: Eddig soha semmilyen gond nem volt vele és már lassan 2 éve használom.😎Nem kell olyan oldalakat látogatni azt cső.
Ha nem nyomkodsz minden sz.rt össze vissza simán elkerülhetsz mindent.😜
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Warlordcommander: Látod,nem is értessz hozzá de szidni azt tudod.És az ilyen meg ehhez hasonló alaptalan baromságokkal van tele a net.
Nem akarom védeni mert nekem aztán mindeggy ki mit használ,stb de ahhoz,hogy a frissitést kikapcsold külső program nélkül kb 10 másodperces guglis keresés kell.Csak ugye tudni kellene azt is használni......
0
0
0
0
morrol avatar
@Warlordcommander: Ki lehet kapcsolni Win10 alatt is 😀
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Miután évekig dübörgött a "Válts win10-re tesó jó lesz az neked" kampány, plusz a korábbi rendszerek(win7 8 8.1) folyamatosan tolták az emberek arcába hogy "FRISSÍTS INGYEN BÁSTYA" "INGYEN OPRENDSZER A KALÓZ WIN7ED HELYETT!!44!!!" nem meglepő, hogy "népszerű" lett 😆 Emellett ahogy előttem is írták valóban sok program (néha szükségtelenül) win10 függő lett. Ettől függetlenül nekem nincs bajom a win10-el, a vacak 8-asok után sikerült egy a 7hez már majdnem felérő op rendszert összedobni. De azért xp forever 😎
0
0
0
0
💬 1
Memento Mori avatar
@Unstoppable: +1
Egy csöppet be lett erőltetve.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Szerintem meg akkor is az XP volt az igazi! Ha még kapna frissítéseket eszembe sem jutott volna váltani 10-re.
Azért nem teljesen szabadultam meg az XP-től sem. 😆
0
0
0
0
💬 3
Memento Mori avatar
@Gyrger72: Mi a franc volt jó abban? Két hetente kellett újratelepíteni, főleg a virágbolti verziókat. és most nem a carloska féle szétmókolt xp-kről beszélek. Mert annál reggelente különbet látok az alföldi porcelánban is. 😃 Annyi kékhalált mint xp alatt, nem láttam összesen az azóta használt kissmillió oprendszerben. A vista is megváltás hozzá képest, pedig arra is tudnék cifrákat mondani...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Memento Mori: Nekem ilyen gondom nem volt XP-vel pedig több mint 3 évig használtam egy régebbi 775-ös platformon. Igaz nem virágbolti verzió hanem eredeti home. (Mai napig meg van a telepítő.)
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Memento Mori: Érdekes, nekem nem kellet újratelepíteni az egészet. Főleg nem kéthetente! 😃 Max ha valamilyen vírust szedet össze az ember (de akkor meg vessen magára)! 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mondjuk az sem utolsó dolog, hogy sokminden nem is megy régebbi rendszeren.
A FiveM pofátlanul félre is vezet. Először csak jelzi, hogy Windows 7 Sp1-en erre meg arra a bővítményre van szükség. Letöltöm, újraindítom. Akkor meg kiírja, hogy csak Windows 10-el kompatibilis a program.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Azért nekem A win7 marad az örök kedvenc. Ha támogatná a mostani procimat akkor nem váltottam volna Win 10-re 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció