A New World még mindig leamortizálja a gaming GPU-kat

Szerző: xoki | 2021. October 01. | hír | 14 hozzászólás

Megjelent az Amazon MMO-ja, amely elég nagy népszerűségre tett szert már az első napon. Sajnos emiatt sokan nem tudnak azonnal bejutni a szerverekre, hiszen a felhasználók nagy része hosszú várakozási idővel szembesült a játék elindítása után. A szerver problémák ellenére a játék sok pozitív visszajelzést kapott, viszont sajnos néhány felhasználó ismételten a korábbi negatív jelenségre hívta fel a figyelmet.

A New World zárt bétája alatt elég sok RTX 3090-es kártya adta meg magát a játékosok gépében, amelyről aztán kiderült, hogy hardveres probléma volt, és csak az EVGA kártyái voltak érintettek. Most a teljes játék megjelenését követően viszont - annak ellenére, hogy az Amazon szerint biztonságossá vált a játék - más kártya birtokában is hasonló jelenségre figyeltek fel a felhasználók.

Korábban tehát csak az RTX 3090-et nyírta ki a játék, de most már állítólag az RTX 3080 Ti, az RTX 3080, az RTX 3060 Ti és még az RTX 3000-es laptop GPU-k is érintettek. Elsősorban az EVGA és a Gigabyte komponenseiről van szó. Bár legnagyobb százalékban az Nvidia GPU-ira érkezett panasz, néhányan AMD GPU birtokában is túlmelegedésre és összeomlásokra panaszkodnak.

Az Amazon Games korábbi intézkedései sajnos nem oldották meg teljesen a problémát. Az érintett felhasználóknak a gyártó valószínűleg minden gond nélkül küld majd egy cseredarabot. A Redditen pedig néhányan az fps külön programmal történő limitálását javasolják, így a játék nem fogja túlhajszolni a kártyát.

New World
New World
New World
Megjelenés: 2021. September 28. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték, MMO
Fejlesztő: Amazon Games
Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Egesz nap ment a jatek a vasamon, semmilyen tulmelegedes nem volt. :)

(RTX 3060-ast hasznalok jelenleg, a jatek korai verziojat meg GTX 1060-assal toltam gond nelkul szinten)
1
0
0
0
💬 1
no avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Én is egész nap toltam a hétvége mindkét napján és a 1660 jól bírta. Bár az esti csúcsoknál és firstlight-ból átmenve windswardba annyira esett az fps, hogy vissza vettem mediumra nehogy kidobjon. :D
Mondjuk ahogy néztem streamen a war-t, félek mi lesz ott. :D
0
0
0
0
Booker avatar
Hát ezzel se játszok! Még a végén a szegény 1050 TI-t hazavágná😂
0
1
0
0
csaki01 avatar
A probléma a GPU -kal van, és nem a játékkal, az ilyen címek és alaptalanul gyanúsító cikkek elhajtják az embereket egy potenciálisan jó új MMO modell -től, mert nem tudom mi a ti véleményetek de én nagyon unom a WoW klónokat!

Addendum: Az elromlott kártyák száma 30 körűl van és a gyártó azért cseréli ki őket mert az ő hibájuk, ha nem lenne akkor vonogatnák a vállukat, hogy mért kellett neked avval játszani.
1
2
0
0
Vigilante avatar
Erről jut eszembe: Assassin's Creed Unity menüje.
Nah az még az, ami szépen főzi a GPU-t. 😅😅😅
1
0
0
0
💬 4
enslaved avatar
@Vigilante: Az egyik COD menüje volt még ilyen, csak az a CPU - kat főzte. Amire viszont jól emlékszem hogy fűtötte a VGA - kat nagyon, az a Blair Witch volt, pedig semmi nem indokolta, plusz még szaggatott is low mellett, ill. egy horror játékot hagytam egyszer abba (a címe hirtelen nem ugrik be), mert akárhogy állítottam be a grafikát, ment a 90 fok felé a VGA. Ezek mind optimalizálatlanság (trehányság) problémák.
0
0
0
0
Vigilante avatar
@enslaved: Lehet bányászott közbe a gépeddel. 😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@Vigilante: Azon sem csodálkoznék mondjuk😈
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Vigilante: Emlékszem az egyik beállítás NVIDIA volt és mindig kék halált kaptam tőle XD
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
tivike avatar
Ha nem free to play lesz ezek után... :D
0
1
0
0
YoRHa 2B avatar
Vagy ha lesz még player egyáltalán :D
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Erre már szavak nincsenek....
0
0
0
0
bukta2 avatar
ez tényleg új világ! XD
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció