100 millióan még mindig Windows 7-et használnak

Szerző: xoki | 2021. January 10. | hír | 111 hozzászólás

A Microsoft 2020 januárjában szüntette meg a Windows 7 támogatását, és bár népszerűsége csökkent, még mindig elég sokan használják a cég régebbi operációs rendszerét.

2020 utolsó néhány hónapjában valamennyivel megnövekedett a Windows 7-et telepítő felhasználók száma, és a jelenlegi információk alapján legalább 100 millióan használják azt. Úgy tűnik, a világ számítógépeinek 20%-án még mindig Windows 7 fut, tehát körülbelül százmillió PC-n a Microsoft régi operációs rendszere üzemel, miközben a cég eddig minden erejével a váltásra próbálta rávenni a felhasználókat, és valószínűleg a későbbiekben is a Windows 10 népszerűsítésére fognak fókuszálni.

A Windows 7 megjelenése óta már egy évtized is eltelt, amelyhez 2020 eleje óta nem érkeznek biztonsági frissítések. Ez sajnos azt jelenti, hogy a biztonsági rések miatt nehéz elkerülni a különböző támadásokat, és könnyebben hozzájuthatnak az adatokhoz a rosszakarók. A frissítések hiánya természetesen nem az egyszerű felhasználók számára jelenti a legnagyobb veszélyt, de ettől függetlenül senkinek sem ajánlott fontos adatokat tárolni az elavult operációs rendszereket futtató gépeken.

Hozzászólások: 111
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
nemcsak jó, de ez még INGYENESen használható is volt legálisan, a win 10 ről ez már nem mondható el
0
0
0
0
Pipi67 avatar
Nálam most kettyeg a harmadik év a w7-el.Amig frissitették mindég 1 éven belül összeomlott s újratelepiteni kelett.Most SSD+HDD van és megy 3 éve.21mp a teljes felállási idő a rendszernek mint 3 éve is az első napon.Nagyon sok program van telepitve a sony vegas-tól kezdve az OBS-en át képszerkesztők,videoszerkesztők a hadd ne soroljam.Reggel bekapcsoláskor és este kikapcs.nál étengedem az Advenced SystemCare-et és ennyi.Sok játék is van de bármelyiket ha intitom,megy gond nélkül.Pár programot szoktam frissiteni,mint az Nvidia,OBS meg amit gondolok hogy kell neki a frissités.Még virusirtót sem használok már vagy 6-7 éve.
Amig ez igy megy,ennyire biztosan és jól,le se cserélem.
0
0
0
0
hellaflush0818 avatar
gyanítom, hogy sokan azért használnak még 7-est, mert fos HDD van a gépükben, na meg azért mert valószínűleg őskövület benne a hardver. 😊
SSD nélkül win10-et használni meg vétek 😆
0
0
0
0
💬 5
sickboybzz avatar
@hellaflush0818: Sok olyan gép van, amit csak netezésre használnak, főleg olyan családokban, ahol több a gép. Erre tökéletes egy 5-6, vagy több éves gép, miért kell ezt lenézni? Ezzel a win7 kinyírással csak azt érték el, hogy ezekre ezután az ubuntu megy fel.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@sickboybzz: Már nem azért de én a Gépsas 2016 6. hó 14-ig neveztű gépemen ami az adatlapomon is van, azt 2009-ben vettem. Nem egészen minden részét, de az alaplap azóta volt meg a gép nevének idejéig. Azon a gépen kb 2 hónapig ugyan mert leváltottam a platformot, de gond nélkül futott a 10. No meg akinek eladtam kb 1 hónap után írt, hogy semmi gond nincs a géppel, és meglepte mire is képes, igaz a VGA az vissza lett rakva. A régi de működő N260GTX Twin Frozr OC-vel ment el. Ez is az adatlapomon van Eladott gépsas néven.
0
0
0
0
sickboybzz avatar
@reszler112233: Azért nem ez az általános, gondolom ésszel volt összerakva és nem a leggagyibb dolgokból. És szerintem ma már több laptop van használatban mint asztali. Én azokról beszélek, akik vettek egy irodai notit és csere után odakerült az asszonyhoz, kisgyerekhez, vagy fordítva. Amik sdd-ről még csak nem is hallottak. Mindegy is, nekem a 7 jobban tetszett ezzel a 10-el átestek a ló túloldalára, az ubuntu meg 15 éve használható, nem barmolják el feleslegesen csilivili, semmiresemjó újításokkal.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@sickboybzz: Nekem is van egy több éves laptopom egy Dell Inspiron 5537 személyében negyedik generációs Intel i7-el.
Igaz abban igazat adok hogy HDD-vel a rendszer felállása marha lassú, de utána azért ment gond nélkül, de mint én is megettem, bele egy 250-es SSD a benne lévő HDD meg ki egy külső USB3-as házba. Ez került összesen 22 ezerbe annyit meg bőven megér. És jó ideje már azon is a 10 ketyeg.(Több éve újrarakás nélkül.)
0
0
0
0
hellaflush0818 avatar
@sickboybzz: Semmi lenézés nincs ebben...ez olyan mintha egy Ferrariba Trabant motort szerelnél aztán meg csodálkoznál, hogy miért nem szaggatja szét az aszfaltot.😀
Rengeteg olyan irodai eszköz van amihez csak WIN10 driver van, és ez miatt senki se fog régebbi nyomtatót (stb-t) vásárolni, muszáj lesz WIN10-re frissíteni ha használni szeretné.(már csak a frissítések miatt is)
Az informatika már a kezdetek óta ilyen volt, előbb-utóbb minden hardver elavult lesz.

mi is lenne a világgal, ha vissza felé fejlődnénk.. 😊
0
0
0
0
DrAkhilleuszAtya avatar
Na,ja.Sok ember használ még normális OS-t.Akármennyire is fáj ez Bilgécéknek
0
0
0
0
pinkyke avatar
ez miért meglepő?
még a mai napig van olyan ember akit nem érdekel a win 10
0
0
0
0
no avatar
2020 Június eleje óta folyton hibás frissítéseket adott ki Win10-re a Microsoft. Nekik hála 1 240 GB SSD 1 hangkártya 1 külső 2 TB vinyó halt meg! SSD és hangkártya garanciás volt így van új csak a szerelőm a covid miatt nem jut el hozzám! - Már fél éve nem tudom a asaját Gamer gépemet használni így édesanyám laptopját használom! Amin Win7 van és legalább ezzel nincs semmi gond mivel nincs frissítve 3 éve! - Win10-nél meg sok jó régi 2000 körüli játékkal nem is lehet játszani vagy felvenni OBS-sel!
0
0
0
0
💬 7
reszler112233 avatar
@kildi64: Ez nem feltétlen a 10 hibája. Ez simán lehet alkatrész probléma is. Első tippem erre a tápegység. Na meg nálam lassan 10 éves Samsung SSD van ami csak 120GB-os, de több mint 4 éve már Windows 10-el fut gond nékkül.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Nekem az SSD vadi új volt! Ráadásul egyszerre 2db vettem, mert azt ajánlotta a játékhoz a szerelő, mert csinált már több gamer gépet! Most lenne februárban 2 éve, hogy a gépházat és az alkatrészeket egyszerre megvettem volna bele! A gépházban volt egy alap FSP Hyper K 500 tápegység és a bolt is és szerelőm is azt mondta a legjobbak közé tartozik! - Nem csak nekem romlott el az SSD nyári frissítéseknél. Követem a PCfórum és sok más fórumot is ahol több ezren ugyan azt jelezték! Most '20 novemberében és decemberében adtak ki az SSD-k miatt olyan javítást, hogy ne legyen ilyen többet! De a decemberi 3 különböző frissítés 3 új nagyobb hibát okozott! Most decemberben nem is mertem frissíteni! Ezért fogom azt gyűlölni ha idén bevezetik automatikusan fog frissíteni a gép nem én döntöm el mikor! --- https://pcforum.hu/hirek/22842/mar-megint-baja-van-a-windows-10-nek-az-ssd-meghajtokkal
0
0
0
0
santakigyo avatar
@kildi64: Igen érdekes történet.Fél évvel ezelőtt nyár volt,a covid papíron éppen nyaralt,üzemelt minden.Meg egy frissítés miatt ezek nem fognak tönkre menni,legalább is nem szabad.Sántít a történet,vagy téged nagyon de nagyon megvezettek.
0
0
0
0
xCube avatar
@kildi64: Én nem a Windows körül keresném a problémát a helyedben, elég ritka az olyan eset, hogy szoftver vágja tönkre a hardvert. Volt olyan, hogy egy frissítés után többen vesztettek el adatokat, de tömeges hardverpusztulásról szó sem volt. A te esetedben ráadásul három teljesen különböző hardverről van szó. Ahogy reszler is írta lehet tápegység, de akár alaplap is.

Játékokról szólva dettó nem értem a helyzetet. Én nagyon sok régi játékkal játszok és tartok is megfelelően gépeket hozzájuk megfelelő oprendszerrel, de sokszor nincs kedvem "átállni" így Windows 10 -en tolom őket. A legtöbbjükhöz vannak sourceportok, emulátorok, vagy olyan patchek, tweakek, amik segítségével futtathatók ezen a rendszeren is. Én legalábbis ritkán futottam teljesen áthidalhatatlan hibába. Van egy, ami nagyon bosszant, mégpedig a Bioshock első kiadása. Az eredeti verzió nem működik Windows 10 alatt rendesen, csak a Remaster, de ott meg nem lehet beállítani az eredeti mosott textúrákat.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Napokban indítottam el az eredeti bioshockot beindult rendesen.
0
0
0
0
xCube avatar
@Kings Bounty fan: Igen, sokaknak megy, én a másik táborba tartozom sajnos. De a Windows 7 -es gépemen megy, szóval nem sírok 😀 .
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Az lehetetlen,miket csinál?
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Amióta win 10-et használok rendszeresen crashel a vice city. 😠Első valós érv. LOL 😆
0
0
0
0
💬 8
Apor avatar
@zsiroslangos: A GTA5 sokkal jobban sikerült mint a win10.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Apor: Ezaz, az ai is meg a fizika is jobb benne 😉
0
0
0
0
Apor avatar
@Warlordcommander: Igen 😃
0
0
0
0
no avatar
@zsiroslangos: VC-t hiba nélkül vittem végig két napja.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@LordSzalko: Steames vagy lemezes verziót? Én a lemezest próbáltam. De egyszerűen veszett fejsze nyele. :/
0
0
0
0
no avatar
@zsiroslangos: Steam-es, 1.1-es verzió. Próbáld meg felrakni hozzá, nekem pöccre elindult, csak használok mellé widescreen mod-ot meg egy extra .ini fájlt amivel feloldom az fps lock-ot a játékról.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@LordSzalko: Köszi. Holnap reggel hazamegyek meglesem.
0
0
0
0
carl18x avatar
Azért kivácsi lennék a Windows Xp-t még mennyien használnak? Mert Indiában és szegényebb országokban szerintem még mindig Divatban van! 😀
0
0
0
0
💬 3
FoLey avatar
@carl18x: Ott linuxot használnak,mert ingyenes 😆
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@carl18x: Itt is van ahol még XP van, pl bankban a jegykiadó azzal megy 😂
0
0
0
0
Oscar22 avatar
@carl18x: Állítólag a NASA asztronautái is xp-t használnak az állomásokon. "Ami működik ne fixáld meg"
0
0
0
0
Twist avatar
Meg kellett volna állni a win98-nál.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@Twist: Mindenképpen. Bár szerintem inkább a Windows 95 -nél. Annál jobb OS -t még nem láttam.
0
0
0
0
Twist avatar
@xCube: Az csak az internet exploreres kiegészítőjével volt valamennyire használható. Bár akkor még olyan apró vinyóm volt, hogy választanom kellett, win95 plus, vagy diablo. Hát nem az internet explorert választottam sosem.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Azt azért jó volna tudni, hogy ebből mennyi fut sima otthoni felhasználás mellett. Nem kevés ipari felhasználású gépen fut régebbi oprendszer, és akkor sem fogják őket frissíteni, ha a Microsoft összehuggyantja magát. Mert felesleges.
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@kolbaszkarika: Saccolás szinten úgy 30 - 70 % az ipari és otthoni telepítések tekintetében. Ahogy többen is írták, sok olyan ipari helyzet van, ahol nem tudják meglépni a váltást.
0
0
0
0
Aaron Keener avatar
Valószínűleg azért nem érthetem a Windows 7 "legjobb op. rendszer" titulusát, mert nekem teljesen kimaradt. 😀 Amikor szárnyalt a hetes én még nagyba XP-ztem meg Linuxoztam. Megjelenés óta meg 10-est használok. Jóez... valamire. 😀 😃 Egyébként melóhelyen a tesztelő gépek még nálunk is 7-el futnak, de van amelyik XP-vel. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Pedig ha lenne friss kernel-el Windows XP, akkor inkább azt használnék.
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@SuperPuma: Az innentől kezdve csak GUI kérdés.
0
0
0
0
Zollee avatar
Én mindég is win7-et használtam és imádom az Aero Glass témát már a Vista óta, (sokáig Xp-használtam vista témával)
Jelenleg viszont kipróbáltam a windows 10-et, egy ideig párhuzamosan használtam a két rendszert, a win 7 és a win 10.

De annyira bevált a win10 hogy már nem kellet a win7, nálam a fő probléma ez az undorító híradástechnika volt hogy innen onnan olvasgattam hogy milyen a win10 és sok negatív dolgot híreszteltek, de így hogy saját szememmel láttam hogy milyen semmi rossz dolog nem ütötte fel a fejét amiért annyira kapadoztak.

Egy kis személyre szabással meglehet csinálni hogy szinte úgy nézzen ki mint a win7.
Valamint rengeteg kissebb régi játékkal próbáltam, rpg maker vagy Rtp-vx alapút is, de nem volt olyan alkalmazás amit ne indított volna el amit a win7 em igen.

[LINK]

A licensz kulcsal se kellet variálni egyszerűen beírtam a win7-emét és minden további nélkül aktiválódott, a microsoft honlapjáról töltöttem le a rendszert.
0
0
0
0
💬 8
Attisz5284 avatar
@Zollee: Nekem Win 7 ultimate-em volt és egyszerűen imádtam, de amint lehetett én is váltottam Win10-re, és imádom ezt is. És én is sokszor fogtam a fejem a "Windows 10 kémkedik utánad" híreken 😆
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Attisz5284: Jogtiszta ultimate? 😂
0
0
0
0
Zollee avatar
@Koala007: pontosan 😃

Egy használt irodai gépem van amin meg van a licensz matrica.
Így annak beírásával aktiváltam a win7emet, majd mikor win10re váltottam, ott is beírtam.
A hardver kulcs azonos alaplap volt így minden további nélkül sikerült aktiválni.
0
0
0
0
Attisz5284 avatar
@Koala007: Mert mi más? 😆
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Attisz5284: Segítek a torrentes nem az.
0
0
0
0
Attisz5284 avatar
@Koala007: Na nemár ezt nem tudtam omg 😲
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Koala007: Én ismerek személyesen nem egy olyan 10-et használó embert, hogy anno amint lehetett aktivált, de tört ultimate-ről frissített 10-re, és azóta is használja, és frissen tartja a rendszert. Ez már ugye több éve, és azóta sem volt vele probléma. Ugyanúgy azt írja ki mint aki eredetiről frissített az: a Windowst Digitális Licencel aktiválták.
0
0
0
0
xCube avatar
@Koala007: Egy önmagában álló otthoni gépen nincs sok értelme, de ha stabil és ellenőrzött gépek közötti kapcsolatot akarsz létrehozni, akkor szükséges. A céges laptopommal is csak így tudok kapcsolódni a céges adatbázisra és mail szerverre, de ha otthoni hálózatot akarsz kialakítani szerver szinten, akkor sem tudsz elmenni mellette.
0
0
0
0
Ozone avatar
A windows 10 lenne a legjobb op.rendszer, HA nem lenne ennyire energiaforrásigényes, ahetes azért volt jobb ebből a szempontból, mert nem szükséges jó gép, hogy jó fpst kapj, 10-nél annyi background process van, amit nem látunk, hogy megszi az fpst.
Ha optimalizálnák, és lecsökkentenék a background processeket, Best lenne.
0
0
0
0
💬 12
reszler112233 avatar
@Ozone: Ezzel nem értek teljesen egyet. Ezen a gépemen ami most van egy pár hétig használtam 7-et, de a 10-el sokkal jobban megy. Meg nem mondom miért, de 7-el nem úgy ment mint kellet volna, mert olyan volt mintha fogta volna valami a gépet.(Természetesen az alaplap gyártói oldalról leszedett driverekkel volt a 7.) Holott a CPU használat és a memória használat %-ban nézve nem változott mikor 7-ről 10-re váltottam.
0
0
0
0
Ozone avatar
@reszler112233: Hát nemtudom, amióta van saját gépem 7-est használtam, miután elment a támogatás váltottam 8.1 Enterprise-ra, később pedig 10-esre, performanceban best:7 Kinézet/lehetőségek:10 8.1 Enterprise fos, nincs mocrosoft store, nem működnek rendesen a dolgok. Windows 10 nekem eddig mindig az volt, hogy 2-3 hónapig ok, aztán űjra kell telepíteni a gépet, mert lassul, gyakran takarítom ccleanerrel, temp, %temp%, prefetcheket törlöm gyakran, Mindent kitörlök ami nem kell, minden optimalizációt elvégeztem, remélem ezzel a próbálkozással sikerülni fog, és nem kell lemondanom a windows 10 ről.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Ozone: Én nem használtam soha Enterprise verziót. Rövid ideig a laptopon 10 home volt, de az is 2018-ban sűrgősen 7-re lett váltva, mert akkor még nem tudtam hogy hogyan lehet a Windows Mobil eszközpontot életre kelteni 10 alattt, viszont Windows rendszerű PDA-t kellett géppel öszekötni, és az eszközpont hiánya miatt a PDA nem tudta a licenc kódot átadni a PC-n lévő programnak.(Területmérő PDA ami adja a licenc kódot a gépen lévő keretprogramnak.)

Viszont amint rájöttem, hogy 10 alatt is hogyan megy az eszközpont rendesen, már ment is vissza a laptopra is a 10, de immáron az Ultimate. Simán aktiválta is magát, persze ehhez be kellett jelentkeznem a hotmail-os fiókommal, amihez korábban hozzákötöttem az asztali PC-n lévő ultimate verziót. Így jelenleg nekem az asztali PC-n és a laptopon is, Így ha az egyik szivat valamivel, már nézem is a másikat hogy ott fent áll-e a hiba.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Ozone: Ccleaner az egy szutyok program azonnal törőld le semmi haszna nincs. Elég ha böngésződben előzményeket törlöd így használom gépem évek óta és semmi baja olyan mint újkorában. Ccleaner előbb utóbb leamortizálja a rendszeredet szóval egy ócska varázsprogi ami nem ér semmit
0
0
0
0
Ozone avatar
@Koala007: Na ez már egy hazugság, hogy lehet, hogy az előzményeid mondjuk egy hét alatt 1 gigát foglalnak, a CCleaner mégis 3 giga SZEMETET talál, ismerős 4-5 éve használja a gépét, előzményeket törli, majd ccleanerezés után 30 GIGA szemetet talált, az hogy kitörlöd az előzményeket nem mondom, segít, de 30 gigától megszabadulni nem kis dolog. Lehet neked nincs bajod, mikor 10 generációs intel procid van, nekem 2.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Ozone: Nem hazugság, évek óta használom így a CCleaner egy szutyok varázsprogi mint az advance kula care amit az iobit (azt már meg sem említem hogy a driverbooster is tőlük származik ami köztudottan trójait telepít a gépedre ennek ellenére mégis használják) nevezetű fos csinált... 30 giga szemetet? az a szutyok program direkt azért írja hogy használd közben szép lassan tönkrebassza a rendszeredet. Van gépem amiben 3 genes intel van de ott sem használom ezt a vírusos fost... 6 éve használom így a gépem és olyan gyors mmint újkorában ezeket a hulladék programokat jobb nem reklámozni.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Koala007: Már én is leszoktam a CCleaner és társai használatáról, tavaly november óta...
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Ozone: Megmondtam elég a böngésződben törölni az előzményeket és az kb letörli a szemetet meg a fölösleges letöltött fájlokat is érdemes szelektálni. Ilyen varázsprogikat nem szabad használni mert a windows-od bánja. Egyszer sem kellett azóta újrarakni a gépem pedig évek óta így használom...
0
0
0
0
Ozone avatar
@Koala007: Nem mindegy, hogy egy játékkal játszasz évek óta, semmit le nem töltesz és kész, vagy videót vágsz, képet vágsz, játszasz, tartalmat gyártasz. Az kicsit több"szemetet" gyárt. A 30 giga szemétre nem tudtál mit mondani.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Ozone: Rengeteg játék van a gépemen(mind eredeti) több száz giga helyet foglalnak. Tudtam mondani csak el sem olvastad az a program kamu adatokat ír ki épp ezért is kerülendő. Nálam fent van pár videóvágó progi de sose kellett ilyen szutykokat használnom mint a ccleaner varázsprogram
0
0
0
0
xCube avatar
@Ozone: Nem igazán értem, én négy éve ugyanazon a rendszeren vagyok és kiválóan működik. Nem eszi az erőforrásokat, sőt optimálisabban osztja ki őket, mint a Windows 7, mivel modernebb és plasztikusabb ilyen téren.

Ha úgy indítok el egy játékot, hogy 20 aktív weblap van a háttérben akkor is úgy fut, mintha nem lenne ott semmi.

Nem vitatom, hogy egy Linux disztribúció nem praktikusabb sok esetben, de ha játszol, akkor a Windows 10 az igazi.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@reszler112233: Nekem is sokkal gyorsabb a 10
0
0
0
0
ghjbku avatar
10 felesleges szarokkal van tele, csak azért egy külső programot telepíteni, hogy visszakapd a win7 funkcióit elég siralmas 😀
az egyetlen pozitívum benne az automatikus driver kaparás, amivel anno sokat kellett szívni a régebbi rendszerek telepítése után
0
0
0
0
💬 6
davejam avatar
@ghjbku: Igazad van 😀
0
0
0
0
botmunpls avatar
@ghjbku: Az autodriver sem mindig jó, nekem/aki épp csinálta nekem több gépen win10-zel mindig variálni kellett a driverekkel, mert valami félrement. De támpontnak jobb mint a semmi.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@botmunpls: Meg ezer éves verziót rak fel a driverből jobb a gyártó oldaláról leszedni
0
0
0
0
xCube avatar
@Koala007: Cserébe rak fel valamit. Legtöbbször nem is ezer éveset.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@xCube: Jobb ha gyártó oldaláról szeded le és hanyagolod az updates drivereket
0
0
0
0
xCube avatar
@ghjbku: Játékosként nincs oka az embernek a Windows 10 -et savalni, már a Windows 7 is szuper volt ilyen téren, de a Windows 10 verhetetlen.

Corporal környezetben kicsit veszedelmesebb, ezzel már többször is akadt gondom, de admin hozzáféréssel sikerült megoldani a legtöbb problémát.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
3 évig használtam XP-t, 5 évig 7-et és amióta kint van 10-et. Sosem.értettem miért szeretik ennyire a 7-et. Jó oprendszer volt de a 10 az első ket éve után már sokkal jobb és barátságosabb. Frissítéseket szidja sok mjndenki, de az azért ilyen mert az MS nem.dolgozik új oprendszeren. Hatod ennyi update jönne ha kiadóban lenne a Win 11, mint ahogy alig jött update a 7 korszakban is, mert 3 év múlva jött a 8.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Quadgame94: Igen pont ez a lényeg, hogy volt, igazából nincs értelmes érv a 7 mellett. Persze az emberek nem szívesen engedik el, hogy mi okból azt sokszor ők sem tudják, csak félnek a váltástól. Megjelenéstől kezdve átálltam a 10-re és sosem volt gondom a frissítésekkel még akkor sem mikor rémhírek keringtek róla a neten. Egyedül céges környezetben van még jelentősége a 7-nek, átlagfelhasználóknak semmi értelme ragaszkodniuk hozzá.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Érvek nem.nagyon vannak 😃 csak annyi hogy "jobb" 😃

UI: Monitor topicba segítenél? Monitort akarok venni éppen.
0
0
0
0
xCube avatar
@Quadgame94: így van. A Windows 10 a Windows és ennyi. Fejlesztési és update szempontból.
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
A legjobb Windows mint közül. 😀
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Bonnie and Clyde: Azért az xp is ott volt ám...
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@istvan69: Nagyon jó volt az xp csak olyan gondok voltak vele sokszor, hogy betöltötte és indult újra vagy valami windows betegség elfogta. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Bonnie and Clyde: annyi kék képernyőt azóta se láttam,mint xp alatt....szó mi szó elég hisztis volt😀.De minden hibájával egyben nagyon szerettem,kár hogy elavult
0
0
0
0
X9K338DA avatar
A probléma nem az, hogy még mindig ennyien használják, hanem hogy amikor váltanak, felülnek a zsarolásnak és 10-re váltanak.
0
0
0
0
xCube avatar
Nálunk a céges géppark fele még Windows 7 -tel fut 😕 .
0
0
0
0
💬 5
X9K338DA avatar
@xCube: Céges környezetbe nem is nagyon való a 10. Ha nem csak excelt és powerpointot kell tologatni, hanem valami speciálisabb szoftvert, sőt speciálisabb hardvert használni, oda a 10 egy isten verése. Nálunk technológiai PC-ken rengetegen van még XP is emiatt.
0
0
0
0
xCube avatar
@X9K338DA: Itt az operatív gépparkra gondoltam. Az egyik legfontosabb mérőeszközt vezérlő gépünk még nekünk is XP -s. Ezek viszont a hálózaton keresztül nincsenek kapcsolatban az internettel.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@xCube: Na igen, nálunk is van egy német szoftver ami ugyan régi de elengedhetetlen a munkákhoz, (nincs jobb a piacon) és bizony Win 10 alatt nem indul el csak a bűvös hetesen. Így nálunk is van pár Win 7-es gép az irodában.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@X9K338DA: Ez csak a speckó hardvert gyártó cégek sara, amiért nem képesek egy új rendszerre írni egy programot.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@ben_aloha: Van olyan speckó hardverünk, ami ISA slotos kártyára épül. Olyan gépre, amiben ISA slot van XP a plafon.
0
0
0
0
hekli96 avatar
Nekem kb kimaradt. A régi gépemen még nem ment normálisan, a vista hányás volt szóval maradt az XP, amikor meg vettem egy újat már egyből a 8.1 ment rá. Asszem addig használtam csak amíg win 8.0 volt. De mikor kijött a 8.1 akkor egyből átraktam ami max pár hónap volt.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
Elavult a kernele és nem kap frissítéseket. Annak idején még jó volt, most már másra van szükség.
0
0
0
0
ArtyomAlekseyevich avatar
Anno 9 éve amikor megvettem a gépem(akkor még nem ezek voltak benne), alig vártam hogy Win7-et használjak. Brutális módon tetszett a felület. Azóta sem tudtam elengedni. Egyszer kollegám feltette a 10-et, kb 1 hónapot volt fent, de rossz volt használni. Ment vissza a 7. Eddig nem kényszerültem kompromisszumra, a hardvereim sem követelik meg az újabbat. Majd 1x ha lesz egy sokkal komolyabb vasam, akkor kénytelen leszek használni.
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@ArtyomAlekseyevich: Két érvem is lenne a váltás mellett:

1. Nincsenek biztonsági frissítések Win 7 -re.
2. Még a te hardvereidet is jobban kihasználhatnád Windows 10 -zel.
0
0
0
0
ArtyomAlekseyevich avatar
@xCube: Amikor beszereztem a mostani hardvereket, nézegettem youtubon összehasonlító videókat, hogy min fut jobban a gamek. 2-3 fps-el ha többet tudott a 10-es(valahol a 7 volt előnyben) De ha mondasz konkrét példákat, lehet meg tudsz győzni! 😉 . Addig is maradok a 7-nél amig csak lehet. 😀
0
0
0
0
mavman 16 avatar
én is csak októberben váltottam win 10-re!
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Én szerintem ha nem nézzük a játékokat, akkor a legjobb op rendszer de sajnos váltani kell mert már ahogy jönnek az új cuccok annál jobban kell nekik a windows 10! Pedig szerettem a win 7-et!
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
joshsword avatar
Mintha magamat olvasnám.
0
0
0
0
xCube avatar
Az új kinézet mögött viszont ott van a megszokott tartalom, csak elő kell tudni hozni. Annak idején 8.1 -nél én is viszolyogtam, de némi keresgélés után rájöttem, hogy felesleges aggódni, mindent megtalálok ugyanabban a formában, csak nem direkt.

Az új deisgn és felépítés pedig a mobilos "leegyszerűsítésnek" köszönhető, a fiatalabb generáció ezt szokta és szokja meg, a régi motorosok pedig ágálnak ellene.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Én 7 után kis kitérővel Linuxra váltottam, mert vért hánytam a 10-től. Ugyanúgy játszom, mint előtte.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Évekig használtam a win7 rendszert,nagyon szerettem mert ha rendesen használta az ember,nem tákolta ,stb akkor nagyon hálás volt.Soha egy összeomlás,kék halál nem volt.Emlékszem mikor életem első SSD-jét megvettem és felraktam rá....az a betöltési sebesség meg úgy az egész valami hihetetlen előrelepésként hatott rám.
Néha ha telepítek régebbi gépet ,előszeretettel rakom fel rá még mindig.Megértem azokat akik ragaszkodnak hozzá,de magam már nem váltanék vissza.
0
0
0
0
wezz avatar
Én 1 hónapja váltottam "ideiglenesen" 7-ről 10-re. Mondván Kipróbálom az újabb játékokat. De azóta csak ezt használom. Eszméletlenül gyors, jó az erőforráskezelése, magától skálázza a processzorom. Amint lesz rá kedvem, lementem a win7 SSD-ről a fontos dolgokat, és átklónozom SSD-re a win10-et. Ja, mert kiderült hogy a win10 úgy gyorsabb, hogy sima 7200-as HDD-n fut jelenleg. Cyberpunk-ban, Red Dead Redemtion 2-ben, Jedi Fallen Order-ben simán kaptam +20% FPS-t úgy, hogy még a grafikát is feljebb tudtam tornázni. Viszont a halálba idegesít a DEFENDER! Wááááááááá!!! Egyszerűen nem tudom sehogy sem kikapcsolni. A frissítéseket megfogtam a TinyWall-al, mert az netről jön. De ez a dolog egy hulladék. Ám a lényeg a CPU skálázás, meg úgy unblock az erőforráskezelés. Egy álom ami ebben a rendszerben van (windows mércével. . . egy bármilyen linux még most is tönkreveri ezen a téren 😀 )
0
0
0
0
💬 7
reszler112233 avatar
@wezz: Ha felteszel egy külön vírusirtót akkor a defeneder kikapcsol. Legalábbis nekem minden védelmi feladatot az Eset Smart Security Premium végez.
0
0
0
0
wezz avatar
@reszler112233: Az rendben is volna, de én konkrétan nem akarok semmiféle vírus ellenőrzést. A nagy átlaggal ellentétben, 15 éves pc-s pályafutásom alatt SOHA nem futottam "vírusba". Feleslegesen fogyaszt az amúgyis szűkös keretből. 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@wezz: Nekem úgymond kell a kólön vírusírtó, mert elég sokszor itthonról utalunk, és az ESET a kétlépcsős azonosításra még egyet biztosít. De megírnám, hogy anno 775-ös platformon mikor még csak 2 magos E7400-am volt, teszteltem, hogy van-e különbség ha fent az Eset Smart Security vagy sem. És mivel akkor sem volt szebb garifikám a játélok alatt, de még fps különbség sem volt, így azóta nekem mindig védi a gépemet.(Persze mindig a friss verziója ment már akkor is.)
0
0
0
0
xCube avatar
@wezz: Ha nem teszel fel valamilyen védelmet, akkor nem tudod lelőni a defendert. Én egyébként is használnék vírusvédelmet a helyedben, a mai világban anélkül a neten szaladgálni olyan, mint gumi nélkül bordélyba járni. Annyira sok erőforrást nem zabál.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@xCube: Pont ez a lényege annak is amit én írtam. És mint írtam is nekem 2 magos E7400 esetén sem okozott problémát, ha fent volt és futott is.
0
0
0
0
xCube avatar
@wezz: Én is telepítettem a Q9450 -es gépemre, gyors is volt, azért repült, mert nem volt akkor még Win 10 -re alaplapi Ethernet driver... . Majd ránézek hátha azóta van.

Btw:

meg úgy unblock az erőforráskezelés


Az nem unblock, hanem en bloc 😀 .
0
0
0
0
wezz avatar
@xCube: Ken Block en bloc unblock. . . (köszi az építő kritikát 😉 ) Megpróbálom amit mondtatok.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Nagyon szerettem. És bár a vista a végére egészen tisztességes oprendszer lett, felüdülés volt utána a hetes.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem a 10-el sem volt soha a legapróbb problémám sem.
0
0
0
0
kellpenzgepre avatar
@LordSzalko: Zseniális profilkép! 😃
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Régi szép idők. Minidig vissza sírom. Legjobb OP rendszer.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció