Steamről minden

Szerző: Athesz, 2009. December 17., téma
Fórum » Szoftver
Csak a Steam-mel kapcsolatos dolgok.
Pontgyűjtő és hasonló témák nem ide tartoznak.
Hozzászólások: 1 798
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Liptik avatar
$0.08, nem érnek semmit.
OK, hogy most karácsonyi vásár van értem, de akkor miért adják oda más profilját, ha mondjuk megkapok az összes játékot, ami a steamon van, az gond, de nekem szerencsém van, csak aztán nehogy eltűrtesse a Valve.
Nem csak azt kell csinálni, hogy az árát átírni?
Én azt mondtam, hogy ha ennyi idő van akciózgatni, akkor a Half Life 3-mat is fejleszthetnének.
Meg a kedves játékfejlesztők lusták most egy jó játékot csinálni.
Lesz pár jó játék 2016-ra (legalábbis remélem), de akkor is.
Amúgy, ha drága körre alakítom azzal mit kezdjek?
Az a jó, hogy tudok chatelni, amikkor a Steam áruházából nem vettem semmit, akkor miért nem tudom eladni?
0
0
0
0
susguy avatar
Dehogyis. Azért enyhe túlzás lenne, ha naponta tudnál szerezni 36€-t azért, mert kattintgatsz egy párat. Közel sem érnek olyan sokat, most éppen 7-11 cent között ugrál az értékük.
0
0
0
0
Liptik avatar
Ér a három egybe egy GTA V-öt?
0
0
0
0
susguy avatar
Jó, persze, saját játékaikra nyilván ők szabják meg, de van még legalább 10000 más játék is Steamen.

Liptik: Igen, el lehet őket adni, ha van market hozzáférésed.
0
0
0
0
Liptik avatar
Kaptam három Holiday Sale kártyát, mit kezdjek velük, nem tudom eladni?
0
0
0
0
susguy avatar
"Túl drága karácsonyi vásár", persze, mert te is azok közé tartozol, akiknek az 1€ is túl drága. Ha 50-90%-os akciókkal is túl drága neked minden, akkor nem a rendszerben van a hiba. Egyébként még mindig nem a Steam szabja ki az akció mértékét, de ne zavarjon, okoskodj csak tovább.
Te már csak ilyen vagy.
0
0
0
0
Liptik avatar
Protein: Igen, de más profilját lehetett látni, ami elég zavaró. És ez a Valve hibája. Inkább adná ki a Half Life 3-mat karácsonyra, mint hogy túl drága karácsonyi vásárt csinál balhékkal.
A Valve már csak ilyen.
0
0
0
0
susguy avatar
Beniboy: Válaszolok PM-ben, az oldal mindent kicenzúráz ami nem gépigény.
0
0
0
0
Beniboy avatar
Sziasztok, tudnátok segíteni? Debrecenben lehet valahol Steam Wallet Feltöltőkártyát venni?
A választ előre is köszönöm.
0
0
0
0
susguy avatar
Gigazte:
Számold bele, hogy a Paypal alapból kiszabb valamekkora díjat minden vásárlásnál amit rajta keresztül intézel. Szerintem marha felesleges a használata, ha az adott oldalon van kártyás alternatíva, mert vagy úgy is engedi a káryta, hogy vásárolj interneten, vagy, haverom tapasztalatai alapján legalábbis, lemész a bankba és 5 perc alatt elintézik, hogy támogassa.

Liptik:
Tényleg nem bírod ki, hogy ne okoskodj itt valamit? Nem törtek föl semmit, higgadj már le. Majd ha lejött a tojáshéj a valagadról, akkor próbálj meg magyarázni.

HyperxPlus:
Mi lenne ha te olvasnál utána? Láthatóan szart se tudsz arról, mi történt, de te is itt okoskodsz és vered a nyálad mint a másik rohadt okos gyerek, Lipstick, akinek csak ötvenszer kell elmagyarázni mindent.
0
0
0
0
gigazte avatar
Az miért van, hogy megszeretnék vásárolni egy 1,39 eurós dlc-t, és ezzel a hibaüzenettel folyamatosan kivág. Itt a hibaüzenet:
A vásárlás nem fejeződött be.
A fizetés feldolgozója engedélyezési hibát jelzett. Válassz más fizetési módot.


Paypalon 1,45 euróm van, és szimplán azzal se engedi megvásárolni. Ha pedig a steames 0,56 eurót akarom kipótolni a maradékkal, akkor se csinál semmit...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
De az ne zavarjon hogy egyáltalán semmit nem tudtál azzal a profillal kezdeni! Nem tudtál adatot módosítani, nem tudtál vásárolni, csak láttad, mivel a szerver rossz profilokat töltött be. Úgyhogy még mindig messze nem feltörésről beszélünk csak egy szerverhibáról.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
HyperxPlus még mindig nem tudni mire gondolsz, csak köntörfalazol. De ha a hétvégi galibára gondolsz az messze nem a hálózat feltörése volt, hanem cache hiba. De ne zavarjon hogy ezt Protein 2 reddites poszttal erősítette meg, plusz twitteren is közzé lett téve, hogy mi a probléma.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
HyperxPlus az a nemrég az hány éven belül is volt? Mert hogy már hónapok óta, ha nem évek óta egyetlen hír se volt hogy föltörték volna Steam hálózatát.
0
0
0
0
19ati93 avatar
ez nem feltörés volt még mindig..
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Liptik mikor is törték föl?
0
0
0
0
Liptik avatar
Feltörték a steamot. Na ennyit ér a Valve.
0
0
0
0
susguy avatar
Ajax:
Jó tudni. Kliensben egyedül a libraryt használom, minden mást sokkal egyszerűbb a böngészőből kezelni nekem.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Én úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy elférnek a játékok a fiókomon bőven.. még ha ugyan nem is játszom vele, azért jó hogy megvan 😀 De igen, ha rossz kezekbe kerülne az account akkor igencsak meg lehet ezzel szívatni valakit.. de ez ellen meg tenni kell (A mobilos védelmen tuti nem jutnak át)
0
0
0
0
Ajax avatar
stainless: Akik hülyék, azokkal sajnos nem lehet mit tenni. Ez van.

Protein: Böngészőből valóban kiléptet, de kliensből nem. Most próbáltam ki, már csak 1 kattintás kellett volna a játék törléséhez, és nem kellett belépnem külön a steam támogatásba, pedig elmondani nem tudom mikor léptem én be oda utoljára... nagyon rég, annyi biztos.
0
0
0
0
susguy avatar
NekemGaboC:
Egyből törlődnek a játékok.

stainless:
A funkció eléréshez külön be kell jelentkezni a supporthoz, ahonnan amúgy is mindig kijelentkeztet.

Én használtam a funkciót egy párszor, egy-két olyan címet töröltem amikről úgy gondoltam hogy tényleg semmi helyük nálam (toki tori, payday 2), és Civ V-öt, mert nincs hozzá DLC-m, viszont így tudok játszani DLC-vel is, mert haverom megosztja family sharinggel és neki megvan hozzá minden ^^
0
0
0
0
Ajax avatar
stainless: A funkciónak sok értelmét én se látom, de hát van, azt jól van. Pár olyan kommentet láttam, hogy valakit az zavar, hogy ha egy szar játék van a profilján, azzal ő nem akarja égetni magát, és inkább törli. Hát ha úgy jobb neki... részemről elfér minden.
Ha Pisti barátom erre képes lenne, akkor az nem a barátom. Ha ez neki poén, akkor max 8 éves. És ha ezt megteszi, akkor én nem törölni fogok, hanem törni, mégpedig a kezét, vagy jobb esetben csak az ujját.
Feltörni? Tegyél ellene, ott van a mobilos védelem, ha azt aktiválod, akkor garantálom, hogy senki nem töri fel az accod. Fél percenként változik az ellenőrzőkód a telón, sokszor én is mire észbe kapok és beírtam a telefonon lévő kódot, már meg is változott.

Hülye példák voltak ezek, nagyon is. Válasz helyett lehet csak facepalm-ot kellett volna nyomnom, na de már mindegy. (Ennyi erővel ne legyen steam profilod, mert feltörhetik, vagy egyszer csak megszűnik az egész.)
0
0
0
0
GaboC avatar
Gondolom van ennek azért egy átfutási ideje és nem egyből törlődik. Amúgy meg én se értem mi értelme van valamit törölni, amiért már kiadtam a pénzt😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Protein: Igen tudom hogy értetted. 😀
0
0
0
0
susguy avatar
BenjaminHun:
Tudom, nem is úgy értettem, hogy te hazudnál, csak szóltam, hogy azoknak nem szabad hinni ^^
0
0
0
0
Ajax avatar
baki21: Ha mind az 5 Batman-t érted, akkor 6.000ft esetleg. Többért biztos nem. Az Arkham Knight kivételével az összes rész bagóért kapható, és az AK is 4.000ft körül már beszerezhető. Illetve az se segít, hogy accountot akarsz eladni. Nem tudom van-e olyan hülye, aki accountot vesz, de ez már nem az én bajom.
0
0
0
0
baki21 avatar
Sziasztok! Mennyiért tudnám elpasszolni a Steam accomat az összes Batman-el ?
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Protein: Ott írtam hogy azt halottam. Tehát csak feltételeztem 😀 Meg akitől halottam az is úgy hallotta vagy mi.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Felhasználói adatok nem kerültek ki, tehát jelszó meg hsaonlók, csak úgymond láttad egy másik felhasználó profilját. De ha biztosra akarsz menni akkor nyugodtan változtasd meg, az úgyse árt 😀
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Akkor mi felhasználók nem kell csináljunk semmit? Kódot, emailt változtatni?
0
0
0
0
Krissz avatar
Cache hiba volt

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
susguy avatar
Nem valószínű, hogy hacker támadás volt. A comment alapján, ez közvetlen azután kezdődött el, hogy visszaálltak a szerverek, szóval valószínűleg akkoe csúszott be egy hiba, olyan dolgok mentődnek el, aminek nem kéne, ezért úvy tölt be másoknak, mintha más lenne bejelentkezve. A dolgaihoz azonban ugyanúgy nem lehet hozzáférni, a fiókba igazából nincs bejelnlenkltkezve az ember,.nincs hozzáférése semmilyen opció eléréséhez.

Benjamin: Senkinek sem tűnt el semmi az inventoryjából, vagy nem tölt be nekik rendesen, vagy hazudnak.

Szerk.:
Az előzőhöz képest egy talán érthetőbb magyarázat:

Edit: This isn't essentially Steam's fault. It's a natural way of how many webservers react in a case like this, and unless they completely change the way cache is handled - they can't do much about it. It happens all the time. Anyhow, this isn't so much a security issue but more of a privacy issue. The only details people can view are your steam name, balance and email.
There's a lot of people saying Steam's having major security issues or exploited, or their account has had games purchased.
That's not true. All this is, is cache. I'll try my best to explain it, using external references.
Browser cache - Most web browsers cache webpage data by default. For example, when you visit a webpage, the browser may cache the HTML, images, and any CSS or JavaScript files referenced by the page. When you browse through other pages on the site that use the same images, CSS, or JavaScript, your browser will not have to re-download the files. Instead, the browser can simply load them from the cache, which is stored on your local hard drive.
Basically, cache is a save of a copy of a webpage. If the webpage doesn't change and there's cache available, most servers (clients too) will show this cache. Think of it like this.
Jimmy visits http://steam.com/profile. Steam loads all his data, emails and stuff to show on the website. Steam then saves a copy of this on their server and outputs the page to Jimmy. Whenever Jimmy views that page, if his email hasn't been changed, then steam will show the saved file. If it has been changed, they will 'remake' the webpage and save it again, showing him the new one. Ronald comes to steam while their servers are drunk. The server that checks if Jimmy's email has been changed is offline. This confuses steam, so they just show Ronald Jimmy's saved file. It's not his profile, but essentials the Steam server is 'drunk' and got mixed up so they showed the file they thought was Ronalds.
That's the best I can explain it really. This is a concern because it's leaking users' names, emails and account balances, whether they have steam guard enable and other profile information, but none of it can be changed. People can't buy or edit anything because the webpage they're viewing is just a copy.
Ohh. An easier explanation.. If you copy a word document, and edit the copied file, the original file isn't changed, is it? That's what you're essentials doing, editing a copied profile page.
Hopefully this clears the confusion up.
0
0
0
0
susguy avatar
Akkor csak félreérthetően fogalmaztál, ilyen helyzeteknél előfordul a nagy hévben ^^
0
0
0
0
susguy avatar
Egy kis tájékoztató arról, mi is történt; tömören, senki nem volt bejelentekzve másnak a fiókjába, csak az oldalak töltöttek be olyan módon, mintha X be lenne jelentkezve Y profiljába. Hozzá tenném ismét: senki ne lépjen be a store szekcióban, és ne nyissa meg böngészőn sem a Steamet, ha be lenne jelentkezve.
Bővebben ez a reddit komment magyarázza el (telefonon vagyok, nehéz többet írni erről):
Spoiler!
It's a problem with their caching-server (varnish), caching pages that should not be cached (such as Account-Details, Cart, etc.). It invalidates after some time and is re-cached when the next user visits the page with their profile. You are not actually logged in (as in, you take over the session of the user), you just see pages rendered for others than yourself. This is why different parts of steam appear as different users.
Which page you see is probably dependent on the edge node (first server you connect to) closest to you, hence why different users see different profiles.
My guess to how this could've happened is that an untested configuration got activated when steam went down earlier, e.g. due to an auto-conf service (puppet, chef) pulling an untested config or some of their live servers being replaced by staging / development servers. It's also possible that they were under heavy load and the engineer on duty reconfigured all their edge nodes to cache more aggressively.
Let's hope they fix this fast, because this is a major data leak. I can see private E-Mail and account names. Let's hope their cache server is not delivering internal pages.
Edit: /u/LymiaAluysia made an important point about whether cookies are being cached.
As far as I can tell, no HTTP-Headers are being cached which includes cookies. Below is a screenshot where I see the profile of someone else though the steam id in the cookie is still my own: http://i.imgur.com/TK9FFv.png
0
0
0
0
susguy avatar
Előbb utóbb minden cégnél történik egy ilyen. Egyelőre senki ne nyisson meg semmit a store szekcióból, ne próbáljon meg kártya adatokat törölni vagy változtatni, se paypalt "lecsatlakoztatni".

stainless:
Csak gratulálni tudok, hogy ez volt az első reakciód, gyorsan költsük el egy ismeretlen pénzét.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Na időközben nekem el indult!
SaintMichael: Kitartást!
Halottam olyat hogy embereknek el tűnt a raktárából elég sok minden...
0
0
0
0
gabi86 avatar
A steam áruházba be tudtok lépni nekem csak fekete képernyőt dob be ?
0
0
0
0
GaboC avatar
Nekem volt orosz, meg szlovák is. Remélem nem húznak le senkit😞
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Kösz a válaszokat, amúgy ez tényleg eléggé durva egy ekkora cégnél. Remélem senki profilját nem fogja kár érni.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
stainless meghalt a szerver és rossz SQL lekérdezéseket csinál 😃

[LINK]
0
0
0
0
Ajax avatar
Igen és sokakat be is dobál véletlenszerű profilokba (egnem is)... sok mindent nem lehet csinálni rajta, mert ahányszor valami más menüpontra kattintok, akkor vagy kijelentkezik, vagy megint átdob valaki más steam profiljába. Azért ez elég komoly, nem kis hiba van a rendszerben, ilyet nem nagyon engedhetne meg magának egy ekkora cég, lesz ebből még botrány.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Másnak is szarozik a weblap? Értem ez alatt, hogy átvált más nyelvre, ahányszor frissítem az oldalt, be se vagyok jelentkezve.
0
0
0
0
GaboC avatar
Köszönöm szépen az információt!
Már 7-es lett és megkapta a kártyákat😃
0
0
0
0
susguy avatar
Így már más, nem tudtam, hogy két külön accountról van szó. Minimum 5-ösnek kell lenned, hogy megkapd a kártyákat, addig félre vannak téve.
0
0
0
0
GaboC avatar
Nincs szűrés bekapcsolva, értesítés se jön a jobb felső sarokba. A nagy account-ra megkaptam, de a kicsire nem, hiába írja. Ezért gondoltam, hogy szinthez, játékhoz vagy valamihez van kötve.
0
0
0
0
susguy avatar
A "Steam" fül alatt keresd az inventoryban. Esetleg nézd meg, hogy azon belül se szűrje a tárgyakat.

Dono:
Bezony, és minél magasabb szinten van (a sale-hez tartozó kitűzőek a végtelenségig lehet nyomni), annál több karácsonyi effektet tud kapni a Steames profilod. Már ha érdekel az ilyen ^^
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció