XP vs. Vista
Hello!
Gondoltam megnyitom ezt a témát, leginkább kíváncsiságból. Mindenki leírhatja hogy milyen oprendszert használ, és hogy miért. Szívesen várok érveket és ellenérveket az XP vagy Vista mellett/ellen.
Én még nem használtam Vistát csak XP-t, ezért kíváncsi vagyok hogy megéri-e az új oprendszer. Tudom hogy sokat "eszik" a Vista a gépből, kérdés hogy marad e elég kakaó a játékoknak, programoknak?!
(Tudom hogy egyik 32 bites oprendszer sem használ 4Gb memóriát, szóval ezekre nem kell kitérni....amúgy elég gáz hogy az ember hiába vesz 4 gigát....)
Gondoltam megnyitom ezt a témát, leginkább kíváncsiságból. Mindenki leírhatja hogy milyen oprendszert használ, és hogy miért. Szívesen várok érveket és ellenérveket az XP vagy Vista mellett/ellen.
Én még nem használtam Vistát csak XP-t, ezért kíváncsi vagyok hogy megéri-e az új oprendszer. Tudom hogy sokat "eszik" a Vista a gépből, kérdés hogy marad e elég kakaó a játékoknak, programoknak?!
(Tudom hogy egyik 32 bites oprendszer sem használ 4Gb memóriát, szóval ezekre nem kell kitérni....amúgy elég gáz hogy az ember hiába vesz 4 gigát....)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tomblack: A Win 8.1 a fos, a Win7 jobb mindenben.
[LINK]
Windows XP a legjobb, azzal semmi gond nincs.
Alaplapra intergrált videókártyával érdemes Win7-et feltelepíteni?
az hülyeség hogy duplája kell a ramnak vistán...
Egyetértek !
Egy adott konfiguráción egyértelműen mutatkozik , hogy a Windows op.rendszerei közül a Vistának van a legnagyobb igénye a rendszerre : alapjáraton illetve terhelve egyaránt ! Ez az én saját tapasztalatom !
De a vista sem használhatatlan !
Hát ez teljesen igaz !
Egyetértek !
Egy adott konfiguráción egyértelműen mutatkozik , hogy a Windows op.rendszerei közül a Vistának van a legnagyobb igénye a rendszerre : alapjáraton illetve terhelve egyaránt ! Ez az én saját tapasztalatom !
Egyetértek !
Egyetértek !
Egyetértek !
Nekem mondjuk xp-n jobban mennek a játékok mint win7-n,Vista meg felejtős.Tesóm nootebokjan az van és hát elé lassú pedig a noti nem olyan rossz:2gb ram,2magos 2,1Ghz-s proci,Ati hd 3200 256mb,250-s hdd.
a vista eszi a a ramot de ez van
Én Vista párti vagyok! Én amióta megvan a gépem én azóta Vistat használok és nekem tökéletes!
Gondolom SP2-es, mert azzal bizony egy fikarcnyi gond nincs, kbannyit hibáz mint a 7es SP nélkül.
Olvasgattam a hozzászólásokat és nem tudok dönteni. Jelenleg Vista van fent a gépen, de nagyon nem szeretem, sokat tölt, stb. Mit tegyek fel a következő gépre?
Egyik ötletem az xp lenne, mert azon futnak a régebbi játékok (pl Diablo II), a másik pedig a Windows7. Melyiket érdemesebb felrakni? Játékok futtatására melyik az alkalmasabb?
vista csak akkor jó ha nem kell játszani ..
hogy miért ?
sok ramot zabál 1 csomó midnent nem tud megnyitni alig kompatibilis xp vel....
irodába nem csodálkoznék vistán nah de 1 gamer gépen....
azért az SP2-es Vistára már tényleg nem nagyon lehet panaszkodni, szinte kijavították az összes gyermek betegségét
Igen 4 GB RAM-ra nem fogsz DX8-9 es karikat venni, hanem 10-11-est. XP alatt viszont akkor nem tudod kihasználni.
Ha van egy DX10 es karid, Win7 támogatja, de az XP már nem, tehát, mivel a Vista nagy kalap... az XP meg nem használja ki, így a Win7et fogod feltenni.
Nekem ez a taktikám
Igy van, eros konfighoz Win7, gyengebbhez pedig meg 1db-ig OK az XP. Vista-t viszont semmi esetben sem, mert az nagyon xar.
Ha van egy DX10 es karid, Win7 támogatja, de az XP már nem, tehát, mivel a Vista nagy kalap... az XP meg nem használja ki, így a Win7et fogod feltenni.
Nekem ez a taktikám
én maradok a jól bevált,megbízható,minimális követelményű Windows XP Professional SP3-as verziójánál
A Vista valahogy nem lett jó,a Win7 meg több ramot eszik az XP-nél
ha meg 4 giga ram van 64 bites XP-t kelll szerezni
Ha már van 4 Giga RAM-od akkor szinter biztos hogy van DX10/11es karid vagyis akkor 64bites Win7, Nekem volt fenn 64bites XP na azzal kínszenvedés együttműködni, mindenben ellenkezik, rossz felidézni 😶
A Vista valahogy nem lett jó,a Win7 meg több ramot eszik az XP-nél
ha meg 4 giga ram van 64 bites XP-t kelll szerezni