Rosszul látók témája
Ezt a topikot azért nyitottam, hogy meg tudjuk osztani véleményeinket, tanácsainkat, kérdéseinket egymással mi rosszul látók. :D
Első kérdésnek a tanácsotokat szeretném kérni:
Most szemüveges vagyok, de ma mondta a suliorvos hogy menjek el szemészetre mert lehet romlott a szemem. Szóval mindenképpen el akarok menni csak azon gondolkodok, hogy ha már újat írna fel akkor nem lehetne-e inkább kontaklencsét? Mert őszintén megmondom, hogy unom hogy mindig retkes lesz a szemüveg, meg cserélgetni kell a rendes szemüveget és a napszemüveget nyáron. Szerintetek? Várok itt tanácsokat, hogy melyik a jobb, előnyöket-hátrányokat és ilyesmiket. :)
Első kérdésnek a tanácsotokat szeretném kérni:
Most szemüveges vagyok, de ma mondta a suliorvos hogy menjek el szemészetre mert lehet romlott a szemem. Szóval mindenképpen el akarok menni csak azon gondolkodok, hogy ha már újat írna fel akkor nem lehetne-e inkább kontaklencsét? Mert őszintén megmondom, hogy unom hogy mindig retkes lesz a szemüveg, meg cserélgetni kell a rendes szemüveget és a napszemüveget nyáron. Szerintetek? Várok itt tanácsokat, hogy melyik a jobb, előnyöket-hátrányokat és ilyesmiket. :)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nekem asszem -2es mindkettő szemem de én hordok szemüveget de csak suliba mert nem merem ki vinni ha mondjuk elmegyünk szórakozni és tök rossz érzés mikor nem látom valamelyik ismerősömet aki int nekem én pedig magamba mondom hogy ki ez a hülye aki nekem köszönget 😞
Ezért hordanak sokan kontaktlencsét. 18 éves kor felett pedig ott a lézeres szemműtét ami nem tudom mennyibe kerül, annyi biztos, hogy drága, de az a kommentek alapján használ. Szóval van még 3 évad, addig gyűjtögess pénzt és 18 éves korodba semmit nem kell hordanod a tökéletes látás érdekében 😀
Szilvexter: Erősen kétlem, hogy meg lenne neked a Diablo CD-n.
am asztigmiám van, szóval se közelre, se távolra nem látok jól kontaktlencse nélkül.
Én akkor jöttem rá hogy szar a szemem mikor suliba volt szemvizsgálat 7.ben még mindet láttam 8.ban már a legnagyobbat sem,de azóta sincs szemüvegem mert utálom 😃
Majd pár év múlva, olyan gyenge lesz a szemed hogy bánni fogod hogy nem kezdted el időben hordani a szemüveget.
Nem rég volt egy tanulmány, hogy nem rontja a monitor a szemet. Még a régi, alacsony frekis CRT monitorok sem, max a fejed fájdulhat meg tőle.
Forrást nem tudok mutatni, de annak idején fel volt kapva a téma és nem csak pletyka volt.
Nekem csak egy nyugtató válasz kell.
Nekem is rosszabb egy kicsit az átlagnál a szemem, az egyik -1-es, a másik pedig -0,5-es. Rövidlátó vagyok, de sz orvos azt mondta, hogy 2 szemmel jól látok mindent, ezért nem kell még szemüveg.
Van arra esély hogy a rövidlátóság "megálljon", és ne romoljon tovább a szemem?
Természetesen van. Én távolra látok rosszul, ezért is viselek szemüveget. De az orvos mondta, javulni sem fog de rosszabbodni sem.
Jobb lenne a szemüveg, azért is mert a szemed így nem romlana tovább. Úgy sokkal jobban romlik, ha szemüveg nélkül vagy. (ez csak egy tanács.)
Nekem is rosszabb egy kicsit az átlagnál a szemem, az egyik -1-es, a másik pedig -0,5-es. Rövidlátó vagyok, de sz orvos azt mondta, hogy 2 szemmel jól látok mindent, ezért nem kell még szemüveg.
Van arra esély hogy a rövidlátóság "megálljon", és ne romoljon tovább a szemem?
Én nem vagyok szemüveges tökéletes a látásom és a reflexeim is motoron akkér 290nél is észlelem a balfax autósokat😆 Köszönöm istenem 😀
ez jo 😆
amúgy tasiadam: én quad-ozok és engem nem zavart a cross sisak szemüvege... úgy is kényelmes volt... csak néha meg kellett igazítanom 😃
Én nem vagyok szemüveges tökéletes a látásom és a reflexeim is motoron akkér 290nél is észlelem a balfax autósokat😆 Köszönöm istenem 😀
hidd el ha szemüveges lennél akkor lenne egy látásod, a többi pedig reklám, mert ugyan úgy homályos marad, csak előre látsz. Én csak azt várom hogy cross szemüvegbe hogy fogok menni.... mert szemüveg meg az a szemüveg nem illik ösze
Még a suliorvos ilyet mondott, hogy túllátó vagyok. 😕 Az mi a fákken? 😃
Egyébként minden monitor rontja a látást mert a szemnek nem kell fókuszálnia, a monitor minden pontját élesen látjuk, emiatt "el lustul" a szemünk és nem fókuszál valami jól.
Az LCD monitor nem rontja a szemet. Attól romlik, hogy állandóan egy helyre fókuszál a szemed vagyis bámulsz.... és nem pislogsz.
azért kell mesze tenni hogy ne egy helyre fókuszálj....
De csak -0.5ös lencsém volt vagy 5 éve de nemszerettem hordani a szemüveget mindig törölgetni,lefekvés előtt levenni,reggel felvennni....RÉMÁLOM!!!!!
Azóta annyit romlott a szemem h -20as is lehet 😆
tasiadam,HiddenBlade : Nah Miaz ? 😆
majd űrtávcsövet vesznek neked 😃 nekem -1röl most kelett -1,5re váltani de csak azért mert ezzel látok 100%osan a -1essel pedig 80%. a 80%ra nem adják meg a jogosítványt
6 évesen műtötték, azóta sokat javult, de azért még mindig nem az igazi.
Remélem engedik majd a kontaklencsét mert a szemüveg már nagyon idegesít. 😃
Az első lencsém -1,5 volt aztán -2,5 most -3,25 😃
úristen....
vagy ha netán nagyon rosz lesz majd a szemlencse cserén is gondolkodhatok majd!