Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
molfer98 avatar
AMD Athlon64 X2 7850 Black Edition Boxed

ez jó lenne gta 4 nek??
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
MaximumGame írta:
Tesla GoD írta:
hardX írta:
De az i3 igaz h 2 magos de 4 szálon fut. Azért ez is számit
persze hogy számít, és sokat is dob rajta, de 4 fizikai maggal nem ér fel

de viszont 😃 i7 920 as 8 szálon felér a 6magos AMD hez lazan 😃
ott azért már elég kakaót ad naki, hogy átlendüljön az alapból nem túl izmos phenom II-es magokon, talán olyan játékokban lenne esélye, amiknek valóban szükségük van 6 magra...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Tesla GoD írta:
hardX írta:

de viszont 😃 i7 920 as 8 szálon felér a 6magos AMD hez lazan 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hardX írta:
0
0
0
0
repfect avatar
http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=289

sztem magáért beszél!😃 +2mag+100mhz és így is gyengébb!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Tesla GoD írta:
niteforce írta:
repfect írta:
niteforce írta:
a Phenom jobb mint az i3. A legkisebb phenom van egyszinten veluk, nem a 4 magos.

rosszul tudod! ajánlom figyelmedbe a tesztet😃

CHIP magazin tesztje szerint a Phenom X4 jobb mint az I3 uj 1155-ose. (asszem i3 2100 vagy mennyi)
jók a 1155-ös Intelek, az i3 is eléggé erős, magonként nézve leveri a Phenom II-t, de ugyebár csak 2 magja van a X4 4 magjához gépest

pont ezert tud jobb lenni😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
niteforce írta:
repfect írta:
niteforce írta:
a Phenom jobb mint az i3. A legkisebb phenom van egyszinten veluk, nem a 4 magos.

CHIP magazin tesztje szerint a Phenom X4 jobb mint az I3 uj 1155-ose. (asszem i3 2100 vagy mennyi)
jók a 1155-ös Intelek, az i3 is eléggé erős, magonként nézve leveri a Phenom II-t, de ugyebár csak 2 magja van a X4 4 magjához gépest
0
0
0
0
niteforce avatar
repfect írta:
niteforce írta:

0
0
0
0
repfect avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
MaximumGame avatar
Valaki segithetne 😃 Sandy beálitom egy órajelre 😃 de gépbe nem jelzi...
Turbot kinyomtam 😃 de nem vágom , aki esetleg érti mivan, vagy volt hasonló helyzetbe help 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
repfect avatar
i3 olcsobb és erősebb, én azt venném de te tudod

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Blackwell írta:
Még mindig nem vettem meg a gépemet, és nem tudom pontosan megválogatni a hardvereket. Core i5 túl drága lenne. Egy Core 2 Quad q8300-on gondolkodtam, de megláttam, hogy az AMD Phenom II X4 955 sokkal jobb, meg 3000forinttal olcsóbb is. A q8300-nak 2,50 ghz-es magja van, 4mb l2 cache-je, a Phenomnak pedig ezzel szemben 3,20 ghz-es magja van, és 8mb l2/3 cache-je van. Szerintetek melyiket vegyem meg, vagy melyik a jobb ez a kettő közül?
ha tudsz venni egy jobb 1155ös lapot, és majd valamikor lesz pénzed egy i5re bele, akkor vedd azt, ha nem, akkor egy Phenom II-t, 775-ös rendszerre már nagyon nem építenék....
0
0
0
0
Core2 avatar
Kíváncsi vagyok, hogy mit tud az a bulldozer...sokan dícséritek. Utána néztem és AMD Ioterlagos és AMD Valencia néven fog futni.
0
0
0
0
repfect avatar
hory írta:
phenom II 955 vagy i3 2100?😲

én azt mondom h i3, és majd később raksz bele i7 2600-at, phenom-ban már ne gondolkodj, akkor már bulldozer
0
0
0
0
herbyke avatar
AVP benchmark dx 11:
*DX11 Hardware Detected*

Using Default Video Settings:

Resolution: 1440 x 900
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1

Benchmark Summary:

Number of frames: 5839
Average Frame Time: 18.0ms
Average FPS: 55.7

corei 5 760 alapórajel gtx460

lefelezve az órajelet, turbo boost off. hány fpst présel ki a gtx 460 ugyanilyen felbontáson?????

várom a tippeket .
0
0
0
0
almos avatar
BENCE25 írta:
Helló!Szerintetek melyik érné meg jobban?

AMD Athlon II X4
AMD Phenom II X2

Phenom II X2, és lehet négymagositani
hory írta:

Phenom II 955 + egy jó hűtő és mehet neki a 4GHz
0
0
0
0
niteforce avatar
hory írta:

phenom
0
0
0
0
no avatar
pedig közepesen simán fut semmi akadás...
0
0
0
0
hory avatar
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Crysis ez else fogja inditani, főleg a vga miatt. Ez játékra nagyon kevés
0
0
0
0
no avatar
játékra akarom és viszi közepesen a Crysis-t minimumon a 2-t
NFS Prostreet is FEAR 1-2....😀
0
0
0
0
niteforce avatar
felipefan írta:
Sziasztok!

Alaplap: ASRock N68-S
Proci: DualCore AMD Athlon II X2 245 (2,9 GHZ)
RAM: Kingmax KLDE88F-B8KU5 DDR2-800 (2 GB)
Videókari: Gigabyte Radeon HD 4550 (512 MB)
Op. Rendszer: Windows 7

Erről mondjatok véleményt😃

ha nem jatekra akarod, akkor OK, igaz, igy is elvisz 1-2 regebbi jatekot. Pl NFS undercover, ilyeneket vinne
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Erről mondjatok véleményt😃
0
0
0
0
no avatar
Helló!Szerintetek melyik érné meg jobban?

AMD Athlon II X4
AMD Phenom II X2
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Legalább egy core 2 duo.De inkább core 2 quad kellene neki.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Erről mondjatok véleményt😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Sziasztok...
A7V8X alaplapba nem megy dual core CPU ugye? :/
0
0
0
0
laci22 avatar
helló érdekelne a véleményetek hogy van a gépemben egy 2 éves core 2 duo e7200 2530mhz l2 cache 3 mb proci és van talonban egy új dualcore e6700 3200 mhz l2 cache 2 mb ez a két érték különbség a procok között,érdemes lenne 7200 est 6700 ra cserélnem.Amúgy tökéletesen működik minden játék max beállításokon.
0
0
0
0
Cooley avatar
herbyke írta:
Cooley írta:
herbyke írta:
G_Isti írta:
heló a vid kari miatt eszt AMD Phenom II X6 1090T 3.2GHz AM3 Processzor 44.370 ft

a 6a magos rosszabbul teljesítenek játékokban mint a 4 magos phenomok.
játékra nem kell 6 magos proci.

Aki full hd ban játszik annak egy 4 magos athlon is ugyanannyi fpst présel ki egy radeon 5870 ből mint egy core i7 930 miközben a harmadába kerül.Múltkor belinkeltem, ezt is....

Könyörgöm küld már el PM-ben, vagy linkeld ide azt a tesztet, ahonnan ezeket a f*szságaidat veszed! 😃 [LINK] Nem mondom, hogy játékokban jobban teljesít, de rosszabbul sem! Aztán majd jönnek később olyan játékok, amik kihasználják a 6magost is rendesen... Na az meg, hogy a 4magos athlon ugyan annyit visz, mint az i7, hát azon lef*stam a bokám. [LINK](ez a teszt pont egy 5870-nel készült) Az athlon magasabb órajelen a közelébe sem ér... Légyszíves a jövőben az ilyen hülyeségeidet tartsd magadban, mert a hozzád hasonlók miatt beszélnek mások is f*szságokat. Köszönöm!

És a hozzád hasonlóak miatt veszik meg az el*** L3 caheval rendelkező processzorokat, amit egy 2,6 as core i5 is elver a játékokban.Én is csak azt mondom amit olvasok nem dilettáns magyar oldalokon.

http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-ii-x6-1100t-thuban-amd,2810-6.html

herbyke írta:
http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3-440-gaming-performance,2619-7.html

tessék itt a cikk kelle több egy gémernek mint egy athlon x3

itt van az x3 versus core i7

crysis 2500x1600 5870 cfrossfire athlon x3 40,8 fps
corei 7 920 41,7 fps.

But to those suggesting that there is never a need for a better gaming CPU than the Athlon II X3 440, the facts show that this is simply not true. It is very clear that the Core i7-920 sports notable gaming advantages in a number of scenarios.

Ez valami ritka nagy szar teszt. 😆 És épp Anandtech teszteket linkeltem, ami kicsit távol állnak azoktól a bizonyos "dilettáns magyar oldalaktól"(bár még azok is jobbak, mint az a rakás szar, amit te linkeltél). 😉 Én egyébként mostanság egyetlen AMD processzort sem ajánlottam senkinek 30eFt+ kategóriában, úgyhogy ha valaki Phenomot vesz, azt biztosan nem az én ajánlásomra teszi. 😀

Egyedül annyiban van igazad, hogy minél magasabb felbontás mellett játszol, annál kevésbé számít a processzor teljesítménye. Az X4 meg legfeljebb azoknál az X6-oknál erősebb játékokban, amiknél magasabb órajelen üzemel, de mint azt már fentebb említettem ez nem az X6-ok, hanem a játékok hibája, de ez a közeljövőben már másképp lesz.

Tesla GoD írta:
herbyke írta:
http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3-440-gaming-performance,2619-7.html

corei 7 920 41,7 fps.

But to those suggesting that there is never a need for a better gaming CPU than the Athlon II X3 440, the facts show that this is simply not true. It is very clear that the Core i7-920 sports notable gaming advantages in a number of scenarios.
ez állatság, egy Athlon II ki se tudja rendesen hajtani a HD5870 CF-et😂

Ráadásul egy X3... 😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
herbyke írta:

corei 7 920 41,7 fps.

ez állatság, egy Athlon II ki se tudja rendesen hajtani a HD5870 CF-et😂
0
0
0
0
herbyke avatar

corei 7 920 41,7 fps.

0
0
0
0
herbyke avatar
Cooley írta:
herbyke írta:
G_Isti írta:
heló a vid kari miatt eszt AMD Phenom II X6 1090T 3.2GHz AM3 Processzor 44.370 ft

Aki full hd ban játszik annak egy 4 magos athlon is ugyanannyi fpst présel ki egy radeon 5870 ből mint egy core i7 930 miközben a harmadába kerül.Múltkor belinkeltem, ezt is....

Könyörgöm küld már el PM-ben, vagy linkeld ide azt a tesztet, ahonnan ezeket a f*szságaidat veszed! 😃 [LINK] Nem mondom, hogy játékokban jobban teljesít, de rosszabbul sem! Aztán majd jönnek később olyan játékok, amik kihasználják a 6magost is rendesen... Na az meg, hogy a 4magos athlon ugyan annyit visz, mint az i7, hát azon lef*stam a bokám. [LINK](ez a teszt pont egy 5870-nel készült) Az athlon magasabb órajelen a közelébe sem ér... Légyszíves a jövőben az ilyen hülyeségeidet tartsd magadban, mert a hozzád hasonlók miatt beszélnek mások is f*szságokat. Köszönöm!

És a hozzád hasonlóak miatt veszik meg az el*** L3 caheval rendelkező processzorokat, amit egy 2,6 as core i5 is elver a játékokban.Én is csak azt mondom amit olvasok nem dilettáns magyar oldalokon.

http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-ii-x6-1100t-thuban-amd,2810-6.html
0
0
0
0
herbyke avatar
http://www.tomshardware.com/reviews/Components,1/CPU,1/

jó böngészést mindenkinek...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
zsoltie06 írta:
de azért akkor is veri az i sorozat a phenomokat mivel tesztben is még az i3 néhány játékban jobban teljesített mint a 4 magos phen. a 4 magos i5-nek meg közelébe se ért
Ennyit erröl

És még itt valaki i7 hez hasonlit amikor u5 nyomába se ér 😃 😂 😂

nekem már csak proci kell 😃

kis OFF :

Régi Alaplap + Ram + Proci + hütés valaki szerint sok használtan 70be... szerintem nem... 😃 kérnék kommentet az elsö géphez!
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
de azért akkor is veri az i sorozat a phenomokat mivel tesztben is még az i3 néhány játékban jobban teljesített mint a 4 magos phen. a 4 magos i5-nek meg közelébe se ért
Ennyit erröl
0
0
0
0
Cooley avatar
zsoltie06 írta:
4 magos Athlon mióta veri a 6 magos i7 -et ?
Valaki nagyon el van tévedve

Szó nem volt itt 6 magos i7-ről, de eleve a 4magosnak sincs még csak a közelében sem.

Egyébként nem kell ennyire szidni a 6 magos Phenomokat, nem a procik hibája, hogy gyengén teljesítenek a játékokban: [LINK] 4 és 6 magos i7 azonos órajelen, ráadásul a 6 magosban másfélszer annyi a cache is, és a játékokban ugyan úgy, mint a Phenomoknál jelentéktelen a különbség. 😀 Később még jó lesz az a +2 mag. ^^
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
4 magos Athlon mióta veri a 6 magos i7 -et ?
Valaki nagyon el van tévedve
0
0
0
0
Cooley avatar
De még ha ez az első alkalom lett volna, szólok neki, hogy hoppá ezt rosszul tudod, de ez már közel sem az első, és a múltkor még erősködött is. Most ez az athlon ugyan annyit visz játékokban, mint az i7... hát leverte a biztosítékot. 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Egyetértek veled, jó nagy hülyeségeket ír 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
herbyke írta:
G_Isti írta:

0
0
0
0
herbyke avatar
hydra alaplapban mind2
😃DDD

egy core 2600 k társaságában 8 giga rammal
és ezzel játszanék az 1440x900 as monitoromon.....csak hogy nagyzoljak...

miközben ehhez elég egy phenom x2 vgy corei3 meg egy radeon 5750....
de azzal nem lehet menőzni.....
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GeForce 9500 GT írta:
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új procit a gépembe de nem tudom milyen érné meg. A proci játszási célra lenne. Maximum 45.000 forintból.
Konfigom:
Alaplap: ASUS M2N68-AM alaplap (kompatibilis az AM3-as procikkal)
4 GB memória
Sapphire ATI Radeon 5770 1GB
160 gigás vinyó

Mit ajánlotok??😕

29K-ért kapsz Phenom 2 955-öt a maradék 16k-ból pedig le tudnád cserélni a VGA-d egy GTX460-ra vagy egy HD6850-re amelyik szimpatikusabb.
0
0
0
0
herbyke avatar
G_Isti írta:

0
0
0
0
herbyke avatar
GeForce 9500 GT írta:
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új procit a gépembe de nem tudom milyen érné meg. A proci játszási célra lenne. Maximum 45.000 forintból.
Konfigom:
4 GB memória
160 gigás vinyó

Mit ajánlotok??😕

Nem kell 45 k ért gémer proci.

Elég lesz 30 ért a maradék 15 öt inkább egy új videokártyába fektesd.Nem a procival játszol.egy 5770 elé egy 3ghz es phenom , 3,2 es athlon bőven megfelel.
0
0
0
0
G_Isti avatar
0
0
0
0
Creelien avatar
Sziasztok!
Konfigom:
4 GB memória
160 gigás vinyó

Mit ajánlotok??😕
0
0
0
0
hnemaria avatar
nem.. de ha ahhoz a procihoz akarod ami neked most van,+ ahhot a memoriához, és jopár évig nem akarod bőviteni, akkor jó. itt egy jó..:[LINK]

És ennek a kérdésnek nem itt van a helye...!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció