Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szerintetek én milyen hűtőt vegyek a 2012-es gépemre ?
tasiadam : nekem volt E8200 öm 😃 az sok mindenben keményebb volt mint a X4 965 öm 😃 lehet teljesitményben AMD verte... de Intel gyorsaságban másvolt 😃 most barátomnál van a régi gép 😀 mai napig is faxán megy neki! én Q8400 nem vennék, akkor már E8400 😃
Amugy meg nem véletlen olyan olcso az i5 Q8400 képest 😃
i5 höz új lap kell... új ramok.... meg miegymás 😃 rögtön nem lessz olyan olcso 😃 i5 konfig se jön ki 200 latt 😃 egy normális...
azt tudom hogy az E7*** és az E8**** tudnak valamit, de a 4 magosok terén drágák. Az E8400 azt tudja mint egy Q6600. Nekem úgysem kell másik gép egyelőre.
tasiadam : nekem volt E8200 öm 😃 az sok mindenben keményebb volt mint a X4 965 öm 😃 lehet teljesitményben AMD verte... de Intel gyorsaságban másvolt 😃 most barátomnál van a régi gép 😀 mai napig is faxán megy neki! én Q8400 nem vennék, akkor már E8400 😃
i5 höz új lap kell... új ramok.... meg miegymás 😃 rögtön nem lessz olyan olcso 😃 i5 konfig se jön ki 200 latt 😃 egy normális...
Ha van ismerősöd a nagykerben, lazán áfa nélkül tudod meg venni a dolgokat, szóval jóval olcsóbban mint a boltba,
De mondjuk nem minden embernek van ismeretsége szóval 200k alatt is összelehet rakni, csak nem mindenkinek megy.
HEllo
Van egy ATI Radeon 5670-em amit egy gyengus E2160nal hajtok meg ami ugyebár kevés neki😕. Az lenne a kérdésem milyen procit vegyek hogy 100%-on ki legyen hajtva a karim?
Szia
2 magos.
INTEL Pentium E6800 3.33GHz 775 BOX 20k
4 magos.
Core2 Quad Q8400 2.66GHz 775 BOX 33k
Viszont az alaplapod,csak DDR 2-es ramot kezel.
mert a 4 mag ugyan azt tudja mint egy 4 magos? Vagy mi alapján van olcsóbb 2 magos és drágább 4 magos?
Ha az E8400 32-33 ezer, a Q8400 33 akkor csak van külömbség.....
E 6800-at azért írtam,mert nem tudom mennyiért akar.😀
Q9400 45k😲 50ért vettem tavaly januárba,jól tartja az árát.
Értem én de a Q6600 os meg a Q8000 széria egy rakat szar lett...
a Q9000 viszont faxa lett!
HEllo
Van egy ATI Radeon 5670-em amit egy gyengus E2160nal hajtok meg ami ugyebár kevés neki😕. Az lenne a kérdésem milyen procit vegyek hogy 100%-on ki legyen hajtva a karim?
Szia
2 magos.
INTEL Pentium E6800 3.33GHz 775 BOX 20k
4 magos.
Core2 Quad Q8400 2.66GHz 775 BOX 33k
Viszont az alaplapod,csak DDR 2-es ramot kezel.
Inkább Q9400 sat vegyen 😃 vagy E8300
tasiadam : vagy Hütögép 😃
A rézlenne a legjobb... de Rézből hütö ilyen 50 ezer lenne 😃
Nem,full réz hűtő több lenne,2 hónapja vettem,200k volt,és nem réz😜
Ember legyen a talpán, aki becipel a helyére egy full réz hűtőszekrényt. 😆
Lg 2 ajtós 😂
mint a vaporizáló sapphire, vagyis párologtató 😆
A rézlenne a legjobb... de Rézből hütö ilyen 50 ezer lenne 😃
LOL, én pedig azt hittem hogy nagyon jó CPU hűtő.
olyan anyagot kell nézni aminek kisebb az elektronpotenciálja, a víznek h2 vagyis 2*1+32 (talán, fejböl ne mtudom) ha ennél alacsonyabb akkor hatékonyabban adja le az energiát, vagyis az tökmind1 hogy mi van benne, mert egy vasat nem fogsz lehűteni 10 fokosra 5 perc alatt, a réznek pedig 1 perc is elég. a nitrogén és a hidrogén a jó
a Corsair H70 minek is lenne egy rakat sz*r? ezt indokold meg jobban, mert én nem nagyon értem hogy egy kiváló CPU Cooler minek lenne sz*r.
Ezen nincs mit magyarázni, az egy kalap szar azért az árért... [LINK]
Pont ahogy mondod 😃 Abba nem is víz van, boltban mesélték, felnyitottak 1 et...
és Zselé van benn, köze nincs a vízhez 😃 igaz 50-51fokon tart mindent... de még ha 3000 megy akkor is 😃
a Corsair H70 minek is lenne egy rakat sz*r? ezt indokold meg jobban, mert én nem nagyon értem hogy egy kiváló CPU Cooler minek lenne sz*r.
Ezen nincs mit magyarázni, az egy kalap szar azért az árért... [LINK]
tasiadam : kössz de neméri meg felrobanni 😜
akkor pedig van mobil vízhűtés, az megteszi 😃
ha nem elég jó a syctek vagy micsoda akkor ajánlom a kompreszort, csak ha elcseszed akkor felrobasz szó szeint, mert PB gázzal kell csinálni
Szerintem Sandy-k elég kényesek ha gyenge a hütö 😃 enyémen se a legjobb...
Pedig nem sok jobb léghűtés van annál a Mugen 2-nél😃
MaximumGame: Ezzel énis kiegyeznék, de az enyémet egy 2 perces stressz teszt után az everest 92 fokosnak mutatta, a BIOS-ban beállítottam, hogy 80 felett állítsa le a gépet (nem tette) Inkább veszek Coolert, és utána meghajtom minimum 4,2 GHz-ig😀
Ja, hogyha everest nezte annak ne hidd el. Nekem barmit csinalok a procon 25 fokos. ASUS hofok kijelzo pedig 45-ot mutat. (jatek utan) szoval az everest hofokokban hazudik. Multkor nekem 1 1100 fordulatos ventire kiirt 8400 rpm-et. Es nem beakadt, mert tobb ujrainditas utan is az volt. Szoval valami alaplaphoz adott progival nezd
MaximumGame, azért az más, hogy neked húzva tud ennyit, drága kütyü volt, nem örülnék, ha elfüstölne, így viszont nem merek vele játszani...
Még megpróbálom újra pasztázni, de asszem ha már ennyit költöttem új gépre egy rendes hűtő még belefér
Erre gondoltam: http://www.cgroup.hu/#termek/arctic-freezer-13-pro-939754am2am377511561366
A full HD-hoz egy HD-s proci is kell?
Milyen HD proci??
Egy 3.0Ghz ra felhúzott proci vagy 4magos gép kell a full HD hoz ajánlotnak! Az utobbi inkább 😃
De ha nincs leterhelve a gép akkor egy sima 2 magoson is elmegy...
szokták mondani játékokat tolnak 2magal HD ba... igen de az nincs megterhelve, külömben akadna neki 😃
100 nál meg lekapcsol a gép 😲
Hali!
Megvettem az új gépem, az egyetlen gondom, hogy az i5 2500k nem mint processzor, hanem mint fűtőtest működik, ha elkezdem hajtani valamivel azonnal 80-90 fokig melegszik.
A cpu alap órajelen, alap feszültségen van használva, Ennyire nem ér semmit a gyári hűtés, vagy rosszul raktam fel vagy mi lehet a gond???
Szerintetek?
van rajta hovezeto paszta? Ventillator forog?
Megvettem az új gépem, az egyetlen gondom, hogy az i5 2500k nem mint processzor, hanem mint fűtőtest működik, ha elkezdem hajtani valamivel azonnal 80-90 fokig melegszik.
A cpu alap órajelen, alap feszültségen van használva, Ennyire nem ér semmit a gyári hűtés, vagy rosszul raktam fel vagy mi lehet a gond???
Szerintetek?
De hát faxkivan 😃 mingyárt kidobom a kukába.... 😃
Régi bios 100% könyebb volt 😃
Nem tudom, hogy segít-e, de azért nézd meg: [LINK]
Régi bios 100% könyebb volt 😃
jó az asus, de most itt az összes alaplapjukat nézve összeszedted a pozitív tulajdonságokat, és ráhúztad az egész választékra, mintha minden lapra igaz lenne az összes
Ez most bandymnc-nek szól? 😃
de nézdd már én 10 ért vettem egy asus lapot és az sösze proccot támogatja a p4 től a quadig ebben volt már q9550 is és olcsó és jó nem tom mi a probléma 😃
Csak egy biosfrissítés kérdése, és ha a chipszett támogatja az adott procit, akkor akármelyik 775-ös deszkába jó lesz a P4-C2Q, úgyhogy ez nem az ASUS érdeme. 😃
jó az asus, de most itt az összes alaplapjukat nézve összeszedted a pozitív tulajdonságokat, és ráhúztad az egész választékra, mintha minden lapra igaz lenne az összes
de nézdd már én 10 ért vettem egy asus lapot és az sösze proccot támogatja a p4 től a quadig ebben volt már q9550 is és olcsó és jó nem tom mi a probléma 😃
Csak egy biosfrissítés kérdése, és ha a chipszett támogatja az adott procit, akkor akármelyik 775-ös deszkába jó lesz a P4-C2Q, úgyhogy ez nem az ASUS érdeme. 😃
Proci eredménye ilyen 2-3ezer pontokat változik...