Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
5770 de processzorból is bizony már nagyon kéne egy 4 magos dep ersze a GMA 4500 után ha esetleg játszottál vele ez is már óriási előrelépés lesz. Most használt kártyákról van szó, ugye? Még HD 6670 1GB GDDR5nél is, nemde?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok mit javasoltok ehez a géphez?
Intel® Core™2 Duo E8400
2x3,0GHz 6mb cache 1333FSB
Intel s775 DDR3 alaplap
6GB DDR3 memória
Ehez néztem 6670 1gb ddr5 4870 5770-est néztem sajna szűkös a tárca de olyat akarok amivel mennek az új gamek is majd pl bf4 stb...
0
0
0
0
bukta2 avatar
Értem, kösz a választ!
0
0
0
0
sisko avatar
bukta2 : október vége felé már várható belőle 1-2 tipus,elsősorban a felső (pl Radeon R9 290X),és a közép (Radeon R7 260X) kategóriás megoldásokkal.,és új,egyenlőre szokatlan megnevezésekkel.
0
0
0
0
bluedog avatar
Nitram1: Arctic Cooling MX-2-t használok már elég régóta, nekem ez bevált 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
valaki tudja mikor jön az új seria a radeonokból?
0
0
0
0
Nitram1 avatar
én személy szerint, ugy csinálnám hogy a 2 darab 8 as fujja ki a hából, a 12 elöl meg fujja be a házba a levegőt😀 mien pasztát használsz?😀
0
0
0
0
bluedog avatar
Köszönöm a válaszokat! Akkor végül is a HD 6970 lesz a befutó 😀 Egyébként a gépházam elég jól szellőzik, elől egy 12 cm-es, hátul pedig két 8 cm-es venti van benne, szóval csak nem lesz gond a melegedéssel... A pasztázás pedig nálam alap, a mostani GTS250-et is pasztáztam már 😀
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Szerintem a GTX 480 elég komoly , 384 bit 1,5 giga ram, jó hütés+tehát tudod huzni is akár!
mondjuk a textúrázója elég alacsony :/ sajnos kevés benn a Stream processzor ... az adatátvitel meg nagyon jó... elég rosszul lett arányaiba elosztva a kari tudása.
DE eggyet értek taylorral, a hd 6970 a legjobb a 3 közül! hütésel meg csakn eml esz gond Pasztázd ujra nekem sokat segitett nagyon a gyári höfokhoz kéest, majdnem 10 fokot, de ez még a gtx 650 emnél volt, az xfx-et inkább nem piszkálom 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
HD6970 tud melegedni, de ref. órajelen nincs lesz vele gond, némi zaj árán húzva is kontrollálható a melegedése.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mert a GTX 480 az milyen hűtésű? GTX 560 biztos ne legyen. 35kért nagyobb teljesítményűt én nem tudok még használtan sem.
0
0
0
0
bluedog avatar
ximo, TaylorXIII: Köszönöm a válaszotokat!

Az áraik a következőek volnának: GTX560 30e, GTX480 35e, HD 6970 33e és persze mind használt. A HD 6970-ről egyébként azt olvastam, hogy nagyon tud melegedni, mivel az referencia hűtős és nem DirectCU-s.

Egyébként 35e lenne a maximum limitem jelenleg, szóval ha ezen belül tudtok ajánlani nekem, a felsoroltaknál jobbat, azt igazán megköszönném! 😀
0
0
0
0
ximo avatar
bluedog: nem írtál árat, hogy mennyit szánnál a kártyára, azt sem, hogy használtan vennéd-e (mondjuk a kiszemelt kártyák alapján ez valószínű) egyik sem mai gyerek, ha írsz egy keretet lehet hogy tudok (tudunk) jobbat korszarűbbet hasonló árban
Ha csak ezek jönnek szóba akkor a gtx 560 (gondolom 560 Ti-re gondoltál de ezt nem írtad) kiesik, mert sokkal gyengébb a másik kettőnél, a gtx 480 erős, de sokat eszik és melegszik, ha egy árban vannak egyértelműen a hd 6970 a legjobb választás.
0
0
0
0
bluedog avatar
Sziasztok!
Jelenleg egy 1GB-s XFX GTS250-es vga van a gépemben, szeretném lecserélni valami komolyabbra. Három kiszemelt kártya van, egy 1GB-s Asus GTX560, egy 1,5GB-s MSI GTX480 és egy 2GB-s Asus HD6970. Számomra az a GTX480 tűnik a legjobb választásnak a 384 bitje miatt, viszont a memória sebessége elmarad a GTX560-hoz képest (ami 256 bites). A HD6970 pedig a 2GB memória miatt lenne kecsegtető, szintén 256 bites, viszont referencia hűtés van rajta...

Ti melyiket választanátok?
0
0
0
0
Tekki avatar
Ha nem szeretnék másra is költeni akkor beszerezném de most másra is kell a pénz 😆
0
0
0
0
Tekki avatar
Hát még gondolkozok rajta szerintem 😃 és köszi a segítséget!
0
0
0
0
Cooley avatar
FHD-n átlag ~10%-kal erősebb, mint a 7950, és kevesebbet fogyaszt, ezáltal kevésbé melegszik. Az általam ajánlott modell lényegesen halkabb, és még olcsóbb is. FHD felett már csökken a különbség, a nagyobb memóriasávszél és vram miatt, és a komolyabb compute shadereket használó játékokban (pl.: DiRT: Showdown, Tomb Raider- bár ezek pont Gaming Evolvedes, azaz AMD partnerprogramos játékok, így ez is rátesz egy lapáttal az AMD előnyére) valamivel jobban teljesít, de még kevés az ilyen. Illetve ha 2GB fölé megy a vram használat, akkor a 7950 előnyben van a 3GB miatt, de talán 1-2 játék, ha van ilyen. Lényegében ennyi.
Ja, és szoftveres oldalon messze jobb az nV, de ez személyes vélemény.
0
0
0
0
Tekki avatar
Meg mondom őszintén én gondoltam rá de az egyik ismerősöm azt mondta hogy a 7950ek között keressek mert erősek de nem nagyon vagyok otthon ezekben a témákban esetleg tudsz valami jót mondani a gtx760ról? 😃 a modellezéshez tényleg tökéletes csak szeretnék néha néha játszani a gépen a mai játékokkal jó minőségben
0
0
0
0
Cooley avatar
Tekki: Abban a kategóriában a GTX760 az alternatíva. Én személy szerint inkább azt választanám. Egész pontosan egy MSI N760 TF 2GD5/OC-t, ami még olcsóbb is. És ott az AutoDesk/CAD rá modellezéshez.
0
0
0
0
Tekki avatar
elhiszem én 😆 de max 90 ezer forintot szánok rá mert játékra kéne meg kis modellezéshez 😃 szóval kicsit erősebb gép 😃
0
0
0
0
kung avatar
Értelek, de nem mondtál árat, csak, hogy ajánljunk jobbat az Asrock extreme4 alaplap + Intel Core i7-3770K páros mellé. Az extreme4 és 3770K páros mellé, GeForce GTX Titan vagy GeForce GTX 690 dukálna.
0
0
0
0
Tekki avatar
nem vagyok én milliomos 😃 amúgy meg ezeken már gondolkoztam de ahoz nagyon meg kell dolgoznom 😆
0
0
0
0
kung avatar
Esetleg egy ASUS GeForce GTX Titan vagy GeForce GTX 690, talán jobb lenne az Asrock extreme4 alaplap + Intel Core i7-3770K mellé. Ha már megkérdezted, hogy mit ajánlanánk.
0
0
0
0
Tekki avatar
Sziasztok szerintetek milyen lenne 1 Asrock extreme4 alaplap + Intel Core i7-3770K processzor + Sapphire 7950 3GB DDR5 Vapor-X 11196-09-40G vidikari?? vagy ha tudtok jobbat ajánlani akkor figyelek ^^
0
0
0
0
kung avatar
adam360: szerintem HD 7770 a PH-ról Fifa 14,Grid 2,colin mcrae show , nfs mostwanted 2012 stb bőven jó a HD 7770. A fogyasztás sem elhanyagolandó szempont, mert lehet, hogy erősebb tápot kell majd venned (pl: hd 4870 x 2)

Radeon HD 7770 80 Watts
GeForce GTX 460 1GB 160 Watts
Radeon HD 4870 X2 350 Watts
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
WhiTP: írd be az I P O N keresőjébe hogy Gigabyte GTX660
0
0
0
0
FoLey avatar
Gtx 460/70/80-as atiból leginkább 7750/70
0
0
0
0
adam360 avatar
Mi lehet a hiba forrása? Ha a videokártya milyet vegyek?

Olyan gondom lenne hogy időnként mikor úgy gondolja bekockázz(becsíkozz) játékok közben a gép és lefagy valószínűsítem hogy ez videokártya probléma.ha igazam van és tényleg az milyenre cserélhetném? 18ezer forintot adnék ki rá max. (használtban gondolkodom)
gépem:
cpu😜entium Dual-Core E6300 @ 2,8GHz (3,2re húztam jó hűtése miatt)
ram: 2gbram (+2t akarok bele venni mert kevés)
táp: Chieftec 450W-os
alaplap: Gigabyte GA-EP31-DS3L v2 (ez gondolom nem lényeg)
videokarim: ATI Radeon HD 4870 512MB (ami valószínűleg szét ment)

amilyen videokarik tetszettek: ati radeon hd 4870 x 2 / gtx 460

tudom hogy a cpum nem fogja kihajtani őket de ha már veszek akkor ebben az árban tudom nehéz de jobb fajtát szeretnék ha esetleg később vennék új cput akkor ne keljen újra venni a videókártyát. (játszanék: Fifa 14,Grid 2,colin mcrae show , nfs mostwanted 2012 stb.stb.)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
WhiTP: Inaktív termékek bevonásával mindig meg kell elvileg találnod.
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Gaboo, amikor írtam nem találta a kereső! 😀
0
0
0
0
stevi avatar
Köszi megnyugtattál!
0
0
0
0
Cooley avatar
Hogy stabil legyen? Miért lenne instabil egy videokártyától? Olyan PCIe foglalatos videokártyát teszel bele, amilyen csak szeretnél. Nem lassú.
0
0
0
0
stevi avatar
Hali srácok két hatalmas kérdésem lenne.végre összejött egy kis pénz újításra,meg tudnám venni az új alaplapot meg a procit:ASUS Gryphon Z87 és i5 4670K.

Minimum milyen vidikari kell hozzá hogy stabil legyen ?

Az 1333 as RAMok nem lassűak hozzá ?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
WhiTP: Van még, de már 50k az ára.

http://ip on.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n660oc_2gd_gtx660_2gb_gddr5_pcie______/264557
0
0
0
0
Cooley avatar
Talán kifogyott a készlet.
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Sziasztok! Nem tudjátok i.pon kínálatáról miért tűnt el a Gigabyte gtx 660? Lement 48k-ra az ára tegnap előtt, ma már nem lehet kapni.
0
0
0
0
Cooley avatar
Ha MXM csatis, akkor lehet, viszont nem találtam rá utalást a neten, úgyhogy a gyártót kellene erről megkérdezni. Amúgy hardveraprón biztosan találsz.
0
0
0
0
R3mZy avatar
Hát dehogy nem azért nem Integrált.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Attól még szerintem nem lehet.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sehol mert valószínű, hogy nem lehet benne cserélni. Az laptopoknál igen nagy luxus.
0
0
0
0
R3mZy avatar
Hol tudok venni a laptopomba videkóártyát? ( nem szeretnék jellenleg, de kitudja) 😀
0
0
0
0
no avatar
ha pc portot nem bassz*k el amire nincs garancia😆 akkor nem lehet eget verően magas a gépigény tekintve hogy a 7 éves konzol genre jelenik meg
0
0
0
0
no avatar
GTA 5 😆 Addigra elavul a gép.
0
0
0
0
bendeguz avatar
Jaja csak BF4 meg GTA5-re lesz előkészítve csak azokat kell szépen vinnie 😃
0
0
0
0
no avatar
Max terhelésen Kb 350-400W a fogyasztás, persze ha mindent "szétfeszeltél, de maxra úgysem tudod leterhelni.😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció