Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
matyosowski írta:
ez a proci milyen mert nekem fogalmam sincs. Na ő lenne az!
-Intel Pentium G620 elméletben 1155 ös tokozással van és azért kérdezem hogy milyen 😃

Egy kétmagos, Intel Proci. Eléggé szar. Akkor már Phenom II X2, és Core-Unlock.
0
0
0
0
matyosowski avatar
ez a proci milyen mert nekem fogalmam sincs. Na ő lenne az!
-Intel Pentium G620 elméletben 1155 ös tokozással van és azért kérdezem hogy milyen 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
Egyik haverom Intel lga 1155-s foglalatú alaplapja van és szeretne hosszútávra procit. Azt kérdi hogy i7 vagy i5-őt vegyen.
Szerintem elég neki az I5.
Lehet hogy rosszul gondolom ezért kérdezlek titeket is hogy szerintetek melyik legyen?

Attól függ, hogy mire használná. Ha játékra, akkor az árát figyelembe véve jobban jár egy i5-2500K-val.

természetesen játékra de hosszútávra hogy hosszú ideig ne kell jen procit cserélnie.

Nem adna neki sokkal több FPS-t az i7. Max 5-7FPS-t, inkább VGA-ra költse azt a 20 000Ft-ot.
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
foxbet írta:
Egyik haverom Intel lga 1155-s foglalatú alaplapja van és szeretne hosszútávra procit. Azt kérdi hogy i7 vagy i5-őt vegyen.
Lehet hogy rosszul gondolom ezért kérdezlek titeket is hogy szerintetek melyik legyen?

Attól függ, hogy mire használná. Ha játékra, akkor az árát figyelembe véve jobban jár egy i5-2500K-val.

természetesen játékra de hosszútávra hogy hosszú ideig ne kell jen procit cserélnie.
0
0
0
0
foxbet avatar
snorbert194 írta:
i5 bőven elég szerintem meg mire oda jut h kéne i7 addig nagyon olcsó lesz i7 😃

addig ra már lesz I14 is.😆
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:

0
0
0
0
no avatar
i5 bőven elég szerintem meg mire oda jut h kéne i7 addig nagyon olcsó lesz i7 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
0
0
0
0
no avatar
Kösz a segítséget mindenkinek!
0
0
0
0
foxbet avatar
Cenation írta:
quadgame:bocs rosszul fogalmazta mert siettem...Na szóval azt akrtam írni hogy az a proci amit én írtam az még milyen erősebb vgat tud kihajtani.

igen tökéletes választás.
0
0
0
0
Cooley avatar
Cenation írta:
quadgame:bocs rosszul fogalmazta mert siettem...Na szóval azt akrtam írni hogy az a proci amit én írtam az még milyen erősebb vgat tud kihajtani.

Továbbra is alkalmazásfüggő... Egy kevésbé prociigényes játéknál némi OC-vel bármelyik 1 GPU-s mellé tökéletes.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
peti964 írta:
ez is jó, nem?

AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3400Mhz, 8704KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX
32 470 Ft

Meg kell egy alaplap is neked, amúgy LambdaComputer-en 27 ,00F-t ez a Proci, a 955 meg 25 000Ft azt vedd.
0
0
0
0
no avatar
csak ahol én szoktam venni ott nincs 955 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Jó, csak drágább a 955-nél, amiből 10 másodperc 965-öt lehet csinálni 😀
0
0
0
0
no avatar
ez is jó, nem?

AMD Phenom II X4 965 Black Edition (3400Mhz, 8704KB Cache, 45nm, 125W, AM3) BOX
32 470 Ft
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Cenation írta:
Szevasztok!
Már "rég"óta prociváltáson töröm az agyam...AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition Ezt gondoltam a Hd 5750-em mellé ez bőven kihajtja ugye?De ha tudtok jobbat(AMD)azt légyszíves írtátok meg!THX És ez a vga amit írtam az még milyen ATI- vgat hajtana ki?

A 955 teljesen jó választás! És igen elegendő teljes mértékben a VGA-dhoz.

És ez a vga amit írtam az még milyen ATI- vgat hajtana ki?

Na ezt a mondatot nem értem.

peti964
AM3 LAP+Phenom ii X4 955
0
0
0
0
no avatar
Az én gépemhez milyen processzor passzolna? 😃 max 35 ezer
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Soha nemértettem a valószínűség számítást...😆
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok!
Már "rég"óta prociváltáson töröm az agyam...AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition Ezt gondoltam a Hd 5750-em mellé ez bőven kihajtja ugye?De ha tudtok jobbat(AMD)azt légyszíves írtátok meg!THX És ez a vga amit írtam az még milyen ATI- vgat hajtana ki?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Tesla GoD írta:
maniacc írta:
Quadgame94 írta:
Patrik91
Ez nem tudom milyen egyenlet alapján jött ki, de több az esély mint 50%. És egy UCC-s lap kell hozzá. Min. ASUS MN68T-L V2 Ezzel szinte biztosan sikerül.

Az egyenlet szerintem elég egyszerű. Vagy sikerül, vagy nem! Ez ugyebár 50-50% eséllyel bír 😂
azért a 2 lehetőségnek nem azonos a valószínűsége, pl ha most kinézel az ablakon, lehet h fejbe lőnek, de az is lehet hogy nem, viszont asszem az utóbbinak nagyobb a valószínűsége😂

Ja vagy mennyi az esélye hogy szembe jön veled egy T-REX? 50-50, vagy jön vagy nem...😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
maniacc írta:
Quadgame94 írta:
Patrik91
Ez nem tudom milyen egyenlet alapján jött ki, de több az esély mint 50%. És egy UCC-s lap kell hozzá. Min. ASUS MN68T-L V2 Ezzel szinte biztosan sikerül.

Az egyenlet szerintem elég egyszerű. Vagy sikerül, vagy nem! Ez ugyebár 50-50% eséllyel bír 😂
azért a 2 lehetőségnek nem azonos a valószínűsége, pl ha most kinézel az ablakon, lehet h fejbe lőnek, de az is lehet hogy nem, viszont asszem az utóbbinak nagyobb a valószínűsége😂
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
maniacc írta:
Quadgame94 írta:
Patrik91

😆 végülis.

Patrik
Tedd azt, én azt teszem! Nemsoká!
0
0
0
0
maniacc avatar
Quadgame94 írta:
Patrik91

0
0
0
0
Patrik91 avatar
Akk megpróbálom 1 ph2-vel...
köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Patrik91
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Inkább biztosra megyek...
De miért csak 50%???
0
0
0
0
foxbet avatar
50% az esélye hogy működni fog a 4 magosítás.
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Vannak kockázatok?A mag feloldás még újj nekem, mi kell hozzá?
0
0
0
0
no avatar
😆 ha nem ***ta a procit 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
én azt mondom, vegyél inkább egy Ph 2 X2-t, és unlockold X4re, valószínűleg sikerülni fog.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Patrik91
Vagy az X3-at vagy Phenom II X2-t és 4magosítod mind2-t, az X3ba meg feloldod az L3-at.
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Akk x4 mellett maradok 😀
Köszönöm snorbert194😀
0
0
0
0
no avatar
4 magosat ajánlanék inkább de egy 3 magos se rosz ha nagyon kell a pénz akkor x3-asat vegyed ha azért elereszted akkor x4-eset egy x4-eset még nem kell cserélni 2-3 év min.
0
0
0
0
Patrik91 avatar
KB.annyi feljebb semmiképp nem mennék inkább lejebb mert kellene másra is a pénz....
Nem tom mennyi külömbség van a 4 meg a 3 mag között de ha olyan kva nagy akk inkább a 4 magos!
0
0
0
0
no avatar
Patrik91 írta:
3 közül melyiket????
amd athlon 2 x3 450 3.2ghz 15k
amd athlon 2 x3 450 3.3ghz 16k
amd athlon 2 x4 640 3.0ghz 21k
Nincs sok pénzem ezért kérlek h + 2k ért van már...de + 5k ért már...ot lehet kapni szóval ezt mellőzétek köszi!

MEnyi pénzed van rá???
0
0
0
0
no avatar
menyi pénzed van rá? 21K ??
0
0
0
0
Patrik91 avatar
3 közül melyiket????
amd athlon 2 x3 450 3.2ghz 15k
amd athlon 2 x3 450 3.3ghz 16k
amd athlon 2 x4 640 3.0ghz 21k
Nincs sok pénzem ezért kérlek h + 2k ért van már...de + 5k ért már...ot lehet kapni szóval ezt mellőzétek köszi!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
snorbert194 írta:
jah értem 😃 szerintem az x3330

te odavágod a gépemhez h kéne VGA
az kemény mert ez a D820 nem egy isten proci, esetleg 3,5GHZ-n lenne elég egy 8800GT-nek vagy hasonlónak de azzal is lenne egy pici limitem
0
0
0
0
no avatar
jah értem 😃 szerintem az x3330
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
snorbert194 írta:
enyire xeon procit akarsz?

nem csak hogy ugyan az az ára, xeon ez a fajta 775 ami egy ilyen alaplapba nagy szám lenne....meg a xeon elméletielg jobb mint egy sima Q vagy E..... de egy árba van a Q9505-el.
Evlileg tudok szerezni az EBAYröl cucccokat ezért is kérdezem
0
0
0
0
no avatar
enyire xeon procit akarsz?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
amúgy van az X3330 4 magos xeon proci meg van a 4 magis Q9505.
egy árba vannak ti melyiket vennétek?
0
0
0
0
no avatar
Phenom ez egyértelmű 😆 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
matyosowski
Phenom, én azt venném.
0
0
0
0
matyosowski avatar
szerintetek melyik procó a jobb az Intel Core i3 2100 vagy az AMD Phenom II X4 955 BE? Ha játékokat nézzük.
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
Cooley írta:
Kornel77 írta:
Az AM3+ os lapba belemegy és használható az AM3-as processzor? 😀

Igen.

foxbet írta:
Volt olyan teszt hogy core i3 vs Phenom II x4 és abban azt is megállapították a a hm 55 az ugyan olyan értékű mint a hd 4200
Nekem a laptopomban is core i3 van a hm 55-el a crysis 2 menüje 8 fps-el ment. nekik meg hm 55 el30-35 fps-el ment a crysis 2.
Na ez hogy lehetséges?

Ott már a processzorban van az integrált videovezérlő, szóval ilyen téren nem a chipszett számít, de nem lehetséges, hogy abban a laptopban volt egy diszkrét vga is?

A Laptopomban van egy Nvidia Geforce GT 330 M

Na hát a másik laptopban meg lehet, hogy egy GTX560M volt, azért ment nekik annyival jobban. Attól, hogy abban is hm55-ös chipszett volt, még sokkal erősebb lehet a gép. 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
Kornel77 írta:
Az AM3+ os lapba belemegy és használható az AM3-as processzor? 😀

Igen.

foxbet írta:
Volt olyan teszt hogy core i3 vs Phenom II x4 és abban azt is megállapították a a hm 55 az ugyan olyan értékű mint a hd 4200
Nekem a laptopomban is core i3 van a hm 55-el a crysis 2 menüje 8 fps-el ment. nekik meg hm 55 el30-35 fps-el ment a crysis 2.
Na ez hogy lehetséges?

Ott már a processzorban van az integrált videovezérlő, szóval ilyen téren nem a chipszett számít, de nem lehetséges, hogy abban a laptopban volt egy diszkrét vga is?

A Laptopomban van egy Nvidia Geforce GT 330 M
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció