AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Természetesen intel 😀
0
0
0
0
thug85 avatar
Én nem igazán húzok egyik márka felé sem! Nálam mindig is az ár/érték arány volt a befolyásoló tényező a különféle alkatrészek vásárlásakor, és hát abban az AMD ezidáig jobbat tudott mutatni!
0
0
0
0
chDavid avatar
DarthRoni írta:
AMD powaaaaaaaaaaaa 😃 mondjuk az a vicces h amennyire szeretem prociban az AMD-t, VGA-ban Nvidia párti vagyok 😃

Én meg pont fordítva. Intelt használok Ati-val😃
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Hat, remelem, hogy teztelik majd de ha megsem, es ha meg tenyleg olyan pekhhez is leszek, hgoy nem jo a masik ket mag, es 1 se jo belole, akkor maradok 2-vel..... 😜
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem a bolti csomagoltat nem nagyon tesztelgetik, és a kedvedért se fogják, de valószínű hogy fel tudod majd oldani a +2 magot.D
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Ja, ertem bocsesz😀
Akkor ugy lessz, de azert elosszor majd is kerdezem, hogy le van-e tesztelve?😃?
0
0
0
0
almos avatar
*meg,csak gyorsan irtam
0
0
0
0
almos avatar
Akkor vedd emg boltba, 99%,hogy működni fog,nem kell félni!
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Ja, csaka z a helyzet, hgoy romaniaba lakok,a magyar hatartol 30 km.re es egy kicsit huzos igy magyarban elo emberketol "rendelni".... 😕
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
esetleg el volt kallódva, és az illető most találta meg mikor elcsúszott rajta😃 de am téll nyugodtan vehetsz teszteltet😀
0
0
0
0
almos avatar
Azt megéri venni,mivel vatta új,csak le van tesztelve!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Hardverapron vannak emberkék akik árulnak előre tesztelt 555-t/550-et
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Oksa, koszi szepen a segitseget ..... 😀
0
0
0
0
almos avatar
Nagyon ritkán igen,de lehet 3 magositani is,ha véletlen nem működne a 4. mag,de lehet előre leteszteltet venni,amely biztosan működik 4 magon,de Kmisi tudja,hogy hol lehet,kérdezd meg tőle!
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Ertem, es az megeshet, hogy epp nem alkalmas a 4 magositasra?
0
0
0
0
almos avatar
Igen,az megfelelő lesz,egyébként az 550 még 2 magos létére is közel van a 3magos Athlonhoz,de mindenféleképpen 4magoitani kell!
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Ertem koszi, szoval ilyen chip-es jo lessz, ugye?

Chipset
AMD 760G / AMD SB710
0
0
0
0
almos avatar
Nem fog a proci elbromlani,ne félj 😃 csak szólj valaki hozzáértőnek,és az az alaplap nem alakalmas arra!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
háát szerintem eléggé jól irta le almos hogy 7xx chipset kell ez amit irtál nforce630a vegyél Msi sAM3 760GM-E51 (sAM3) vagy Asus sAM3 M4A78LT-M LE ugyan annyiba kerül mint amit te irtál....
0
0
0
0
SkyWolf avatar
pl. Asus M4N68T-M

Chipset
NVIDIA GeForce 7025 / nForce 630a
Ez jo lenne?
es ha a proci nem alkalmas a negymagositasra, akkor nem fogom ***ni a procit?😃?
0
0
0
0
almos avatar
AMD PHENOM II X 550 BOX,mert megfelelő alaplappal lehet négymagositani,ehhez szükséges,hogy az alaplap 7** chipsetű legyen!
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy melyiket eri meg jobban?😀?
AMD Athlon II X3 445 Box:
Core Triple
Socket AM3
Frecventa procesor (GHz) 3.1
FSB (MHz) 2000

AMD Phenom II X2 550 Box:

Core 2 Duo
Socket AM3
Frecventa procesor (GHz) 3.1
FSB (MHz) 2000
0
0
0
0
Feki1991 avatar
DarthRoni írta:
AMD powaaaaaaaaaaaa 😃 mondjuk az a vicces h amennyire szeretem prociban az AMD-t, VGA-ban Nvidia párti vagyok 😃

Ezzel Én is így vagyok. 😀
0
0
0
0
kakas avatar
dave500 írta:
mddani573 írta:
vegyél intelből 4 magosat.. ha jó emlékszek 2.4 GHZ 4magos intel olyan 24 000ft körül mozog.. Én Intelt ajánlok.

Na ezze nem értek egyet! A legocslóbb c2q az ez :NTEL Core2 Quad Q8200 2.33GHz 775 BOX 41ezer! És olcsó helyen!

Tévedsz..mert a C2Q Q6600 a legkisebb quad cpu..
Lizard: E8400-at ajánlanám!
0
0
0
0
no avatar
Van ez így! 😆 Én meg Inteles wok és kezdek ugy ATI-s lenni! 😆
0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Igazából jó az Intel is, de ha játékra kell a gép, akkor egy Intel konfig árából egy brutál AMD konfigot lehet össze hozni, szóval játékra drága.
0
0
0
0
SkyWolf avatar
ertem, koszi a segitseget😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
az Intel a jobb, de felesleges, a 955-ös is bőven jó játékra😉
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Ja, ertem!
Es melyik jobb jateka?😃?
AMD vagy Intel?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem most ár/érték arányban az AMD Phenom II 955(3,2 GHz, 36k) a legjobb, teljesítményben meg az Intel Core i7-975 Extreme(3,33GHz, 184k)
0
0
0
0
SkyWolf avatar
sziasztok!
Az lenne a kerdesem hozzatok, hogy melyik huarto negymagosa jobb inkabb jatekra?
Kerke szepen modellt is😀
0
0
0
0
almos avatar
Kimbron írta:
Szevasztok!

Sztetek milyeh procit vegyek olyan 15-20e + az én Intel Pentium 4 524 3077Ghz emet beleadva, figyelembe véve az ár/teljesítmény arányát és hogy a mai játékok is lazán fussanak vele???

Én ezt találtam 20 alatt kicsivel: Intel Pentium Dual-Core E6500 2x 2,93GHz Boxed

már ezis kicsit elavult,de a tiedhez képest sokkal jobb,és sokkal jobban futnának a játékok,ill. azért ezzel egy darabig még ellehetsz 😀
0
0
0
0
kakas avatar
Kimbron írta:
Szevasztok!

Sztetek milyeh procit vegyek olyan 15-20e + az én Intel Pentium 4 524 3077Ghz emet beleadva, figyelembe véve az ár/teljesítmény arányát és hogy a mai játékok is lazán fussanak vele???

Intel Pentium Dual Core E5400 jöhetne szóba
De a mai játékokhoz már ezis gyenge!
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok!

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
igaz, de még nem tartunk ott, mint fejlesztésben, mint pénzileg nagyon kevés rétegnek van ez kitalálva mármint az i7 9xx vagy csak egy core2Q9650 et veszed példának, ami 90eFT és nagyon ritka aki azt írja hogy van 300-400k-m adjatok tippeket! nekem X4945-m van és teljesen kihajtja a vga-mat mert én ár/értékre megyek de abban igazad van hogy 2-3 év múlva ez a proci már nem sokat fog érni.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ja csak a 6 magot még jóideig kevés játék fogja kihasználni és lehet hogy 3-4 év múlva mikor már sokjáték meg program használja ki akkorra már annyira lesz erős mint most egy 2 magos intel core 2 du E3xxx széria az i3 mas szériához viszonyítva!
0
0
0
0
bigdave174 avatar
Hát igen! quadgamerrel értek egyet! Pl. egy Intel Core i5 és egy I7 4 magos proci áráért manapság már 6 magos AMD-ket lehet venni!
0
0
0
0
foxbet avatar
Feki1991 írta:
Nem a processzor a fő FPS növelő komponens a gépben hanem a VGA! pölö sokkalta, de sokkalta jobban jársz ha egy 9600GT-t lecserélsz egy GTX460ra minthogy egy Phenom II X2-őt egy i7-re.

S maga a gép gyorsaságát megintcsak nem a proci számlájára írnám hanem a tárolóegységére! Szal megintcsak jobban jársz azzal ha egy egyszerű HDD-t lecserélsz egy WD VelociRaptorra esetleg egy SSD-re (ami sokkalta jobb mint egy Raptor) minthogy a lassúság végett lecserélenéd a Phenom II X2-őt egy i7re!

De Intel core i3 esetén TAlán Igaz az általad megcáfolt dolog főleg laptopnál.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
jobb az intel, de az amd meg olcsóbb szóval akinek lesz pénze az intelt vesz akinek meg pont annyi lesz hogy ár/értékben verhetetlen gépet akar venni akkor amd-t vesz
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ja tökre igaz pl amd nél 26k ért veszel négymagosat(X4 630) vagy egy X2555BE-t amit lehet 4 magositani na most mivan az intelnél ennyiért e6700 vagy már 30k ért e7500 és ahogy ahllotam nem is gyorsabbak legalábbb is egy 4 magosított phenomnál biztos nem, és ha 1156-ba akarsz akkor az alaplap is sokkal drágább az 1366-ról nem is beszélve...szóval az intel ha csak nem valami nagyon komoly munkákat akarsz csinálni akkor nem nagyon éri meg....SŐT!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Feki1991 írta:
Nem a processzor a fő FPS növelő komponens a gépben hanem a VGA! pölö sokkalta, de sokkalta jobban jársz ha egy 9600GT-t lecserélsz egy GTX460ra minthogy egy Phenom II X2-őt egy i7-re.

S maga a gép gyorsaságát megintcsak nem a proci számlájára írnám hanem a tárolóegységére! Szal megintcsak jobban jársz azzal ha egy egyszerű HDD-t lecserélsz egy WD VelociRaptorra esetleg egy SSD-re (ami sokkalta jobb mint egy Raptor) minthogy a lassúság végett lecserélenéd a Phenom II X2-őt egy i7re!
én azt nem mondtam, h miért nem nyersz vele sok FPS-t😜 csak arra utaltam h felesleges drága intel-t venni, ha a különbözeten jobbat kapsz vmeik másik alkatrészből.😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
igen, tulajdonképpen játékra tökéletesen megteszi, az intelekkel se nyersz sok plusz FPS-t.....
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát hogyha árak nélkül nézzük a processzorokat, az Intel a jobb, ha az árakat is, akkor már.... 😀 és aki mondjkuk nem akar rekordokat dönteni 3dMark-ban 😃 annak elég egy Phenom II x4 965 BE amit ha kedve van felhúz egy kicsit, és máris elég ha "csak" játszani akarsz a gépeden
0
0
0
0
David the killer avatar
hát szerintem most a világ legjobb processzorait az intel csinálja gondoljunk csak az i5 vagy az i7-es processzoraira ezek szerintem verik az amd-t
Ugy hogy intel 4ever
0
0
0
0
foxbet avatar
ja bocs nem vettem észre bocs elnézést mindenkitől akit ezzel megsértettem. de a kérdésemre légyszi válaszoljatok.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Akkor szerinted szórakozik veled toopa?😕
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció