Milyen memóriát vegyek?

2009. February 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Igen, pont a Corsairnak magas a bordái, de van Low Profilos változat.😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Jaja én is így jártam nem fért el az idióta ram hűtőtől az egyik cpu venti azt le is cseréltem egy kis hűtésűre így már rendesen fér.
0
0
0
0
niteforce avatar
A hűtés sokat nem számít hacsak nem valami nagy tuningrekordot akarsz felállítani. Átlagfelhasználónak annyit ér, hogy nem fér el tőle egy komolyabb procihűtő
0
0
0
0
JustMusic avatar
menoteboj írta:
Sziasztok
Melyik fajta RAMok a legjobbak?

hát azok amik a te fajta elképzeléseidnek a legjobbak. Hogy mennyit szeretnél, strapabíróságilag, mennyi pénzért, stb...
De ahogy írták előttem a graancia a végtelenségig megy, a kiemelkedő márkák azok a Kingstone; Corsair; Geil; G-Skill; Mushkin; A-DATA.
Az, hogy melyik a legjobb az a pénztárcától függ, meg hogy milyen célra lesz. Játékra teljesen tökéletes egy Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz (14.000Ft-ban). De ugyan olyan jó egy Kingstone 8Gb 1333Mhz (14.000Ft) annyi hogy a Corsair-nak mindig is jobb volt a hűtése. Ha meg programokkal dolgozol akkor a Mhz a lényeg, bár azt is lazán lehet emelni.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ilyen nem igazán van a ramból csak legyen elég más nem is igazán számít. Szinte minden ramra minimum 5-10 vagy akár végtelen garanciát adnak szóval egy ilyet kell választani utána tökmindegy. Persze ddr3 mast érdemes ma már csak venni ha az alaplapod támogatja és minimum 1333mhz est.
0
0
0
0
menoteboj avatar
Sziasztok
Melyik fajta RAMok a legjobbak?
0
0
0
0
niteforce avatar
sykes írta:
CL7, CL9, CL10 ezek mit számítanak? gondolom minél nagyobb annál jobb

időzítés, minél kisebb annál jobb 😀

memóriakártyáknál viszont a nagyobb a jobb.
0
0
0
0
getcarter avatar
CL7, CL9, CL10 ezek mit számítanak? gondolom minél nagyobb annál jobb
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Corsair Dominator Platinum CMD8GX3M2A1866C9 (1.5V)
ilyet lehet kapni Magyarországon?
0
0
0
0
no avatar
tgabika969 írta:
Sziasztok.3 kérdésem van.
1.Mit gondoltok erről a RAM-ról?
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
2.Milyen RAMot ajánlotok a Hamarosan nevű konfighoz ebben az árkeretben.
3.Milyen RAMot ajánlotok a Hamarosan nevű konfighoz árkeret nélkül.

Nagyon jó ram, ha teheted 1866Mhz-es verzióban vedd, szereti az i7.😃
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Sziasztok.3 kérdésem van.
1.Mit gondoltok erről a RAM-ról?
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
2.Milyen RAMot ajánlotok a Hamarosan nevű konfighoz ebben az árkeretben.
3.Milyen RAMot ajánlotok a Hamarosan nevű konfighoz árkeret nélkül.
0
0
0
0
niteforce avatar
Shadowking írta:
és ha 1600Mhz-es ram van benne az alaplapban ugy hogy a cpu nincs tuningolva akkor 1333 Mhz-esként azért tudja használni a cpu a ramot?

persze
0
0
0
0
Shadowking avatar
és ha 1600Mhz-es ram van benne az alaplapban ugy hogy a cpu nincs tuningolva akkor 1333 Mhz-esként azért tudja használni a cpu a ramot?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Devis írta:
teljesen mind1.
inkább alaplaphoz igazodj
A sandy bridge max 1333MHz-et tud kezelni, kivéve ha tuningolva van.
0
0
0
0
Devis avatar
teljesen mind1.
inkább alaplaphoz igazodj
0
0
0
0
Shadowking avatar
Intel Core i5 2500k-hoz milyen ramot érdemes venni? 1600 Mhz-est vagy 1333 Mhz-est? (Mert úgy hallottam hogy a processzor nem tudja kezelni az 1600-ast vagy mi)
0
0
0
0
no avatar
Hello .tudna nekem valaki DDR3-as 1600Mhz-es 4Gb ramot de ugy kellene hogy 1 darab ram legyen (2x2gb),
0
0
0
0
marko0095 avatar
Feki1991 írta:
marko0095 írta:
Sziasztok!
Egy ilyen laphoz:Asus M5A78L-M LX V2 minden ram kompatibilis mert én úgytudtam igen,de az Asus honlapján csak pár fajta van kiírva és nem márka hanem azon belül is de az baromság ugye? minden ram jó bele ugye?

igen, minden DDR3-mas RAM-mal kompatibilis...
viszont a QVL az nem baromság 😀 abban a listában minősített modulok szerepelnek melyekkel lelett tesztelve a lap vagyis tökéletesen együtt dolgoznak...

Aha köszi szépen,akkor lényegében mindegy,hogy milyen ramot veszek csak azok a tesztelt ramok értem köszi!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
marko0095 írta:
Sziasztok!
Egy ilyen laphoz:Asus M5A78L-M LX V2 minden ram kompatibilis mert én úgytudtam igen,de az Asus honlapján csak pár fajta van kiírva és nem márka hanem azon belül is de az baromság ugye? minden ram jó bele ugye?

igen, minden DDR3-mas RAM-mal kompatibilis...
viszont a QVL az nem baromság 😀 abban a listában minősített modulok szerepelnek melyekkel lelett tesztelve a lap vagyis tökéletesen együtt dolgoznak...
0
0
0
0
marko0095 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
WackoSheep írta:
Multkor vettem egy 2 GB transcend memet most akarok egy 4 eset ugyanolyan markajut de a boltban utana van írva h Jet RAM az mit jelent? nem lesz gond ha melléteszem?

Az a neve csak a memóriának.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Sziasztok.
8 gb 1600 mzh-s memóriát keresek.2 db-os kiszerelésben.
Én erre gondoltam
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX
0
0
0
0
Joker avatar
Shadowking írta:
de most akkor az elsőn szerinted van hűtőborda? (dudom hogy oda oda van irva de egyik haverom szerint ezek csak "illusztráciok" ugyhogy lehet hogy nem is ugy néz ki azaz nincs rajta borda)

csak a tipusát a memóriának ird meg mert a link nem mükszik
0
0
0
0
Shadowking avatar
de most akkor az elsőn szerinted van hűtőborda? (dudom hogy oda oda van irva de egyik haverom szerint ezek csak "illusztráciok" ugyhogy lehet hogy nem is ugy néz ki azaz nincs rajta borda)
0
0
0
0
Joker avatar
Shadowking írta:
Melyik ramot érdemesebb megvenni?
ezt: http://www.***/?p=termek&termek=30375&kingston-hyperx-8gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl9-xmp-2x4gb-dual-kit-khx1600c9d3k28gx-ddr3-ram

vagy ezt: http://www.***/?p=termek&termek=27353&kingston-ddr3-hyperx-8gb-1600mhz-pc12800-cl9-dual-kit-ram-khx1600c9d3k28g-kingtson-ddr3-memoria

Tudom hogy eléggé hasonlítanak de azért lenne még egy kérdésem, azok a képek csak illusztrációk vagy tényleg így néznek ki a való világban?

Szinte semmi külömbség nincs a kettőközött ugyhogy sztem mindegy meiket veszed
0
0
0
0
Shadowking avatar
Melyik ramot érdemesebb megvenni?
ezt: http://www.***/?p=termek&termek=30375&kingston-hyperx-8gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl9-xmp-2x4gb-dual-kit-khx1600c9d3k28gx-ddr3-ram

vagy ezt: http://www.***/?p=termek&termek=27353&kingston-ddr3-hyperx-8gb-1600mhz-pc12800-cl9-dual-kit-ram-khx1600c9d3k28g-kingtson-ddr3-memoria

Tudom hogy eléggé hasonlítanak de azért lenne még egy kérdésem, azok a képek csak illusztrációk vagy tényleg így néznek ki a való világban?

(a *** helyére u.s.e.r.s -t kell irni )
0
0
0
0
Devis avatar
nagyon jó. nekem van samsung sd kártyám, nincs rosz szavam felőle. állítólag 38 órát bír a víz alatt meg 1,5 tonna nyomást is képes elviselni szal... majd egyszer kipróbálom 😃 cl10-es az meg pláne jó. sztem nyugodtan vedd meg.
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok nem tudom hova írjak telóba akarok memókarit venni micro sd kell és lenne egy samsung 16gb -os 10 class az milyen megbízható mert még samsunggal nem volt dolgom??
0
0
0
0
Csatesz avatar
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
Ez jó féle ram? 😀 Geil DDR3 8GB 1333MHz Black Dragon 2x4GB KIT CL9
Meg esetleg még az AMD 1600MHzes ram milyen? 😀

A Geil az jó ram. Az egyik legjobb.

Akkor Geil ramom lesz! 😃
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Badboylol írta:

A Geil az jó ram. Az egyik legjobb.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
AMD nem gyárt ramot, azok is Patriot ramok...
egyébként elég jók, sőt volt olyan Intel-es konfig ami csak AMD-s rammal volt hajlandó elindulni! 😃
0
0
0
0
Csatesz avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Én meg majd patriotot veszek 1600MHz-es hűtőbordásakat.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Andris1994 írta:
A patriot jo marka szerintetek?
Igen. Az egyik legjobb.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
jók. panasz nem lehet rájuk.
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
tudom.. de jó ramjai vannak?
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
hát nem tom h a gyári vagy matricás, de hűtőborda van rajta 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
tasiadam írta:
penzessandor írta:
AMD ramok jók?

? gyárt ramot az AMD vagy az AMD matricás RAMról beszélsz?

gyárt ramot. És jók 😉
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
penzessandor írta:
AMD ramok jók?

? gyárt ramot az AMD vagy az AMD matricás RAMról beszélsz?
0
0
0
0
getcarter avatar
valamelyik topic azzal kezdődik, hogy nem mindenki születik kockának, úgyhogy türelem
0
0
0
0
Keksz03 avatar
sykes írta:
gyönyörűen csinálod, ahogy képpel illusztráltad a kérdést az már-már tanári kvalitásokat mutat

sajnos látva h mennyire mélyen gyökeredzik a probléma...
0
0
0
0
getcarter avatar
gyönyörűen csinálod, ahogy képpel illusztráltad a kérdést az már-már tanári kvalitásokat mutat
0
0
0
0
Keksz03 avatar
próbálom elérni h gondolkodjon és magától jöjjön rá de nehezen megy 😃
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Vicceses ezek a gépigény topikok, a hozzánemértés fellegvárai 😃