Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok
Melyik fajta RAMok a legjobbak?
hát azok amik a te fajta elképzeléseidnek a legjobbak. Hogy mennyit szeretnél, strapabíróságilag, mennyi pénzért, stb...
De ahogy írták előttem a graancia a végtelenségig megy, a kiemelkedő márkák azok a Kingstone; Corsair; Geil; G-Skill; Mushkin; A-DATA.
Az, hogy melyik a legjobb az a pénztárcától függ, meg hogy milyen célra lesz. Játékra teljesen tökéletes egy Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz (14.000Ft-ban). De ugyan olyan jó egy Kingstone 8Gb 1333Mhz (14.000Ft) annyi hogy a Corsair-nak mindig is jobb volt a hűtése. Ha meg programokkal dolgozol akkor a Mhz a lényeg, bár azt is lazán lehet emelni.
Melyik fajta RAMok a legjobbak?
CL7, CL9, CL10 ezek mit számítanak? gondolom minél nagyobb annál jobb
időzítés, minél kisebb annál jobb 😀
memóriakártyáknál viszont a nagyobb a jobb.
ilyet lehet kapni Magyarországon?
Sziasztok.3 kérdésem van.
1.Mit gondoltok erről a RAM-ról?
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
2.Milyen RAMot ajánlotok a Hamarosan nevű konfighoz ebben az árkeretben.
3.Milyen RAMot ajánlotok a Hamarosan nevű konfighoz árkeret nélkül.
Nagyon jó ram, ha teheted 1866Mhz-es verzióban vedd, szereti az i7.😃
1.Mit gondoltok erről a RAM-ról?
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
2.Milyen RAMot ajánlotok a Hamarosan nevű konfighoz ebben az árkeretben.
3.Milyen RAMot ajánlotok a Hamarosan nevű konfighoz árkeret nélkül.
és ha 1600Mhz-es ram van benne az alaplapban ugy hogy a cpu nincs tuningolva akkor 1333 Mhz-esként azért tudja használni a cpu a ramot?
persze
teljesen mind1.
inkább alaplaphoz igazodj
inkább alaplaphoz igazodj
Sziasztok!
Egy ilyen laphoz:Asus M5A78L-M LX V2 minden ram kompatibilis mert én úgytudtam igen,de az Asus honlapján csak pár fajta van kiírva és nem márka hanem azon belül is de az baromság ugye? minden ram jó bele ugye?
igen, minden DDR3-mas RAM-mal kompatibilis...
viszont a QVL az nem baromság 😀 abban a listában minősített modulok szerepelnek melyekkel lelett tesztelve a lap vagyis tökéletesen együtt dolgoznak...
Aha köszi szépen,akkor lényegében mindegy,hogy milyen ramot veszek csak azok a tesztelt ramok értem köszi!
Sziasztok!
Egy ilyen laphoz:Asus M5A78L-M LX V2 minden ram kompatibilis mert én úgytudtam igen,de az Asus honlapján csak pár fajta van kiírva és nem márka hanem azon belül is de az baromság ugye? minden ram jó bele ugye?
igen, minden DDR3-mas RAM-mal kompatibilis...
viszont a QVL az nem baromság 😀 abban a listában minősített modulok szerepelnek melyekkel lelett tesztelve a lap vagyis tökéletesen együtt dolgoznak...
Multkor vettem egy 2 GB transcend memet most akarok egy 4 eset ugyanolyan markajut de a boltban utana van írva h Jet RAM az mit jelent? nem lesz gond ha melléteszem?
Az a neve csak a memóriának.
8 gb 1600 mzh-s memóriát keresek.2 db-os kiszerelésben.
Én erre gondoltam
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX
de most akkor az elsőn szerinted van hűtőborda? (dudom hogy oda oda van irva de egyik haverom szerint ezek csak "illusztráciok" ugyhogy lehet hogy nem is ugy néz ki azaz nincs rajta borda)
csak a tipusát a memóriának ird meg mert a link nem mükszik
Melyik ramot érdemesebb megvenni?
ezt: http://www.***/?p=termek&termek=30375&kingston-hyperx-8gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl9-xmp-2x4gb-dual-kit-khx1600c9d3k28gx-ddr3-ram
vagy ezt: http://www.***/?p=termek&termek=27353&kingston-ddr3-hyperx-8gb-1600mhz-pc12800-cl9-dual-kit-ram-khx1600c9d3k28g-kingtson-ddr3-memoria
Tudom hogy eléggé hasonlítanak de azért lenne még egy kérdésem, azok a képek csak illusztrációk vagy tényleg így néznek ki a való világban?
Szinte semmi külömbség nincs a kettőközött ugyhogy sztem mindegy meiket veszed
ezt: http://www.***/?p=termek&termek=30375&kingston-hyperx-8gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl9-xmp-2x4gb-dual-kit-khx1600c9d3k28gx-ddr3-ram
vagy ezt: http://www.***/?p=termek&termek=27353&kingston-ddr3-hyperx-8gb-1600mhz-pc12800-cl9-dual-kit-ram-khx1600c9d3k28g-kingtson-ddr3-memoria
Tudom hogy eléggé hasonlítanak de azért lenne még egy kérdésem, azok a képek csak illusztrációk vagy tényleg így néznek ki a való világban?
(a *** helyére u.s.e.r.s -t kell irni )
Ez jó féle ram? 😀 Geil DDR3 8GB 1333MHz Black Dragon 2x4GB KIT CL9
Meg esetleg még az AMD 1600MHzes ram milyen? 😀
A Geil az jó ram. Az egyik legjobb.
Akkor Geil ramom lesz! 😃
Ez jó féle ram? 😀 Geil DDR3 8GB 1333MHz Black Dragon 2x4GB KIT CL9
A Geil az jó ram. Az egyik legjobb.
egyébként elég jók, sőt volt olyan Intel-es konfig ami csak AMD-s rammal volt hajlandó elindulni! 😃
A patriot jo marka szerintetek?
AMD ramok jók?
? gyárt ramot az AMD vagy az AMD matricás RAMról beszélsz?
gyárt ramot. És jók 😉
AMD ramok jók?
? gyárt ramot az AMD vagy az AMD matricás RAMról beszélsz?
gyönyörűen csinálod, ahogy képpel illusztráltad a kérdést az már-már tanári kvalitásokat mutat
sajnos látva h mennyire mélyen gyökeredzik a probléma...
azért kérdeztem mert nem tom :s