Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Integrated with 4GB GDDR5 memory, 256-bit memory interface
Features Dual-link DVI-I/ DVI-D / HDMI / DisplayPort
BASE:1137MHz / BOOST:1189 MHz Memory clock 7010mhz
- AMD Radeon R9 280X GPU
- Vezérlő órajele: 950/1070 MHz
- Memória órajele: 6200 MHz
- 2048 x Stream Processzor
- Process Technology 28 nm
- Memória 3 GB GDDR5 - 384-bit
tippelem: gtx 760 4g és 7950 3gb? gtx 760 a gyorsabb ha erről a 2db kártyáról van szó de nem a 4gb miatt..
választ elöre is köszi..
szóval vagy 7850 vagy R9-270
vagy lehet kombinálni úgy, hogy az egyik tápcsatlakozó a tápegységé, a másik meg átalakítós?
Pl. Ott van a Riva TNT2 Ultra Nv oldalról. Egy 1999-es csúcskártya, igaz teljesítményben ma már kb. semmire nem használható, viszont csúcskártya volt 1999-ben, s ezért értékes. Nekem van sima TNT2-őm, amit ugyan fel lehet húzni az Ultra szintjére, de akkor se igazi Ultra... Az órajelek cibálásával nem lesz meg az érzés, hogy nekem a csúcskártya van meg. Persze hozzá kell tenni, hogy a csúcskártyák rendelkeznek a legrosszabb ár/érték aránnyal.
Mondjuk a GTX480 sokat eszik, azért a 250W-os TDP nem piskóta, melegszik, mint 2 állat, de elég erős kártya. De mondjuk egy 15 év múlva már azért lesz menő kártya, mert addigra majdnem 20 éves lesz, s már majdnem retro kártyának fog számítani.
BudaiK
Nem jobban mint akármelyik másiktól. 😀
Korrekt ár.
választ előre köszönöm !!
csoki: nem
lenne egy olyan kerdesem, hogy szerintetek melyik videokartya illik a gepembe? van egy par jelolt cask nem tudok donteni
alaplap: asrock h67m rev 3.0 1155 micro-atx
proci: intel sandybridge i5-2500k unlocked core i5 quad-core processor (3.30 ghz, 6mb cache socket 1150)
memoria: corsair cmx8gx3m2a1600c9 ddr3 xms3 8gb
tap: 650 watt power supply alpine black silent quiet pc atx psu
monitor: 24" acer full HD 1080 lcd monitor
jeloltjeim:
hd 7850
hd 7870
hd 7950
gtx 660 ti
gtx 760
r9 270x
igazabol ajanlhattok barmit, penz nem tul lenyeges, de azert bizonyos hatarokon belul legyen (pl ne titan..)
igazabol 2 eve mar h nem nagyon kovetem a hardweres dolgokat, csak mostanaban nezegettem a vga kartyakat.
koszonom elore is
Gépem adatai:GA-MA 770 ds3 rev2, AMD Athlon 64*2 6000+, kingston 2*2GB, 550W táp(LC5550)
Még annyi a hibajelenség :bekapcsolás után a Gigabyte kép pixelhiányos, a windows-os képernyőnél kb 2cm széles matrixos függőleges csíkok 4-5 darab... majd kikapcsol. Csökkentett mod:kép van csak majdem semmi nem látszik a rengeteg zöld és rózsaszín vonalkáktól! ha azt mondjátok vga akkor olyan 35E-id mennék el!
Előre is köszi!
Időköben még egy hibajelenség: Ha belépek a biosba ott is van egy kis zűrzavar, elég sok betű ütemesen villog!(eltűnik visszajön)
GAMER2: Működne, miután csatlakoztattad futtass egy stabilitási tesztet 100% Gpu terhelésen, és erősen figyeld a csatit, előfordulhat, hogy szétolvad, ha kibír egy órát no para.
Egyik ismerősöm laptopot akar venni, amin szeretne játszani is(Sims 2-3), egy ilyen videókártya lenne benne HD 4000, ez elbírná?
Úgy néz ki hogy vennék egy MSI GTX 480 Lighnigot, csak az a gondom vele, hogy 2 darab 8 pinesen vesz fel áramot, meg egy 6 pinesen. Nekem meg csak 2 darab 6 pines, meg egy darab 8-as csati van a tápomon, tehát még kellene egy 8 pines csatlakozó. Molexból is kifogytam a ventik miatt, ezért kinéztem egy 6 pin to 8 pin pci-e adaptert, és azt szeretném kérdezni, hogy ez hogy a alakítja át, vagy egyáltalán ez működhet? Kisebből hogy tudna nagyobbat csinálni? 😊 Már nagyon kellene egy erősebb videokari, csak ezért nem merem megvenni.
szerncsére ebben a kérdésben nem befolyásol semmit,