Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Levi0903 avatar
ATX N power 400W többet nem tudok most így róla. (annyira nagy szaki nem vagyok sajnos) Az kimaradt, hogy a "Kicsikém" gépemet fejleszteném!
0
0
0
0
Puffin avatar
Milyen az a 400W-os táp?
0
0
0
0
Levi0903 avatar
Sziasztok! Szeretném fejleszteni a gépemet, elsősorban a videókártyát szeretnék bele, hogy jól fussanak a mostani játékok. pl: BF1, Watch Dogs 2. Nagyon maximum limit 60-70.000 ft. Inkább Nvidiát vennék. Mit tudnátok ajánlani? 400 wattos tápom van, gondolom erősebb kártyához kevés lesz, abból mekkora kellene kb?
0
0
0
0
Andris18 avatar
Itt megnézheted miben jobb melyik:

[LINK]

[url]http://***/gpus/MSI-Radeon-RX-470-vs-MSI-GeForce-GTX-1060-GAMING-X[/url]

az alsó link a gpu boss oldlra mutat de valamiért cenzúrázz ez az oldal...
(egyéni megjegyzésem: a mai játékokhoz lehet jobb ha több VideoRAMod van)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Szerintettek egy gtx 1060 3gb verzió mennyivel jobb egy Rx 470 4gb-tól?
0
0
0
0
MentaLike avatar
Visszatérve az R7 250-hez, ha PCI 3.0 helyett én csak PCI 2.0-ben tudnám hasznáni a kártyát, akkor azzal jelentősebben gyengébb lenne a teljesítménye?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Csak 2 éve semmit nem esett az ára. Abból a pénzből meg előbb veszek már RX460at vagy egy 1050et
0
0
0
0
hashimoto avatar
Pedig a 750/Ti egy elég népszerű kártya, még most is. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Elég ritka dolog az eladó GTS450.
8eFT-ért lenne az egy reális kártya még, de annyiért meg már inkább el sem adják.
Most kezdték olcsón adogatni a HD4850 kártyákat, hogy már a kutyának sem kell.
A GTX750 is így fog járni.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Szerintem is inkább az R7-et vedd, a nvidiás kártya amit néztél, elég régi is.
0
0
0
0
MentaLike avatar
Hát egy Dell 305W-os van, remélem bírja. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én GT730al néztem már videót 1080p60ban. Szerintem menne az a 250el bőven.
Ha normális táp, akkor elég lesz. Nekem 300as FSP mellett egy HD5770 volt. Cirka 105W
0
0
0
0
MentaLike avatar
Sziasztok!
AMD Radeon R7 250(Gddr5, 1024MB, 128bit) videókártyát jó vétel lenne megvenni (fél év garanciával) 14k-ért?
Először egy GTS 450-et néztem ki 10k-ért, de a radeon újabb, meg keveset is fogyaszt, így inkább azt választom.
Amiért főleg lecserélném a mostanit, az pedig az, hogy szeretnék 0 dropped frams-el Google Chrome-ba 60fps-es (mind HD felbontásban) videót nézni. Akinek egy hasonló konfiggal megy a videókártya, mint az enyém annak megköszönném ha vmi tapasztalot írna róla (főleg a 60fps-es videó ügyben)
És még egy utolsó kérdés. A maga 75W-os fogyasztásával megbírkozna, az én 305W-os tápommal?
Előre is köszi a válaszokat!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Arbalest: 60 ezerért inkább vegyél Sipitől egy ASUS RX 470 Strix-et. 8 ezerrel drágább mint az 1050 Ti de ~30%-kal erősebb is.
[LINK]

Tápcserét remélem bekalkuláltad mert arra mindenképp szükség van.
0
0
0
0
Arbalest avatar
Sziasztok.

Többnyire CS:GO-val játszom, de szeretnék mással is. A jelenlegi kártyám a 60-120 fps-t nagyjából kiprodukálja CS:GO-ban. De a többi játékra igen kevés.
Szerintetek ez a kártya elég sokat dobna?
[LINK]

És még az szeretném, kérdezni, hogy az mennyit számít, hogy az alaplapomon csak PCI Express 2.0 van a kártya pedig 3.0 .

Előre is köszi a válaszokat. 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nem azt mondtam,hogy hangos,hanem,hogy zajos...Tobbeknel produkalt kerregest,meg egyebeket. Msi oldalrol volt mar csalodas,meg nem egy gyenge minosegu dolog, ezert is valasztottam a strixet.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Hunork:
Igen a referencia hűtés.Sokan nem nézik csak a gyártmányt, de azt hogy milyen hűtő is van rajta azt már nem, pedig nagyon nem mindegy a dolog, aztán meg lehúzzák adott gyártót csak a referencia hűtő miatt.Olyan írjon róla aki használt már mindkettő fajtát.Aki már próbálta vagy hallotta élőben nem igazán állít olyat hogy az MSi Gaming sorozat hangos és zajos. A Gaming X verzió elég drága, de cserébe halk és jó a teljesítménye is.
0
0
0
0
Hunork avatar
reszler112233: hát ez nekem is új, hogy hangos... Kivétel, de mindegyikre igaz, ha a referencia kártya van tesztelve. Az tök mindegy, melyik gyártó, de hangos. RX oldalról pont az MSI-XFX páros vezet minden téren. Én meg csak tudom már, hogy az Asus Strix megoldása milyen hangos. Igaz, csak 50% venti rpm felett, de 70%-nál már azt hiszem, hogy egy drón került a szobába 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Matyezda: Radeon RX470.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, egy fractal design node 202-es mini ITX házba keresek videókártyát, max 370 mm hosszú lehet. 70 ezernél semmiképp se költenék rá többet. A proci egy Pentium G4600 lesz (hyperthreadin, felér egy i3-6100 szintjére), B250-es chipsetű alaplappal, 8 GB Kingston HyperX ddr4-2400 RAM. Destinyt (egy új RPG, olyasmi,mint a GTA Online vagy az Arma 3 Life modja), GTA V-t, CSGO-t játszanék rajta, 1080 p-ben. Mit tudtok ajánlani?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Micsoda? Az MSI zajos? Igaz nekem NV oldalról van, de annak abszolút nem hallom hangját. A házventik és a procihűtő hangosabb tőle.Spoiler!
Mielőtt mondaná valaki hogy 60 fokig be sem kapcsol a venti jelezném hogy nálam állandóan megy mert a gaming app nem megy.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Neten néztem,a gaming x tobbet fogyasztott,es melegebb volt terheles alatt mint a strix.+ 2 ezer forinttal volt ez dragabb csak.
Hat igen,eleg meretes a maga 298mm-evel, a 280-am volt 285mm. Szerencsere boven befer, tehat ezzel nincs gondom. + A hangjaval nem lehet annyira gond,olvastam masoknak az msi zajos volt. Azert is valasztottam,hiszen a legjobb hutese,legjobb nyakja, es vrm-je is a legjobb.
0
0
0
0
Hunork avatar
bszilvagyi: majd számolj be a hűtésről és az Strix hangjáról. Tényleg érdekel. Az R9 esetében igen hangosra sikeredett és nagyra a kártya 😀 Amúgy ennyiért egy XFX GTR vagy MSI gaming X is mehetett volna. Szerintem jobb a kivitelezésük. Én majd a héten veszek birtokba egy XFX GTR-t és majd jelentést teszek!
0
0
0
0
hashimoto avatar
[LINK]
Ezt 😀 Az ár az ugyanennyi, hiszen 1-2 órája "vettem"
0
0
0
0
no avatar
Mennyiért vetted, ha szabad megkérdezni és hol? Jó neked 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
m4rt1n2: Én azt vettem 😃 Csütörtökön már nyúzhatom is, ha minden igaz 😃
0
0
0
0
no avatar
Én az RX 480-ig meg sem állnék ha magamnak venném 😃, de sajnos másnak kell néznem.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Az RX460-at vedd, ha van rá lehetőséged.
0
0
0
0
no avatar
Értem, igazából az eredeti terv a 750TI és ő is szóba jött.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem. 35-36 ezerért RX 460-t vegyél.
0
0
0
0
no avatar
ASUS STRIX GTX 750 Ti OC 4GB 33ezerért jó vétel?
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nálam is volt anno Strix, igaz a Direct CU II, de az nem volt hangos. Meg, nálam édesmindegy, hogy hangos vagy nem, hűtsön rendesen 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Személyes tapasztalat Strix ügyben, hogy nagyon jól hűt, de meleg GPU esetén már hangosan. Nem tudom, javítottak-e rajta...
Ha ezt is nézzük, nem csak a teljesítményt, akkor MSI Gaming X - XFX GTR az első helyen.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Azért tettem második helyre, mert sok helyen olvastam, hogy nem megy a hűtő/zajos/nem hűt rendesen, és a Strix Coil Whine védett.
Amúgy, szerintem mindegy melyiket veszed a kettő közül, nem jársz rosszul 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
bszilvagyi
Én az első kettőt megcserélném. Elvégre az MSI Gaming X hűtő az Twin frozr, ráadás hatodik generáció.Jópár éve van oiacon a Twin Frozr hűtővel szerelt MSI kártyák és szinte egyikkel sincs baj, sőt ahogy jöttek az újak, egyre hatékonyabbak, és halkabbak lettek. Tapasztalat, mivel az első n260-asomon első generációs volt, utána a 660-ason negyedik generációs ami jóval halkabb és hatékonyabb, a mostani 1060-ason meg a legújabb hatodik generáció, ami szintén ráver a 660-aséra mind teljesítményben mind hangban.(Jóval halkabb.)
0
0
0
0
hashimoto avatar
Én is összegyűjtöttem pár infót:
1. ASUS Strix (Legjobb nyák, legjobb hűtés, alacsony fogyasztás, de drága, és nagy.)
2. MSI GAMING X (Jó hűtés, de ismeretlen nyák.)
3. XFX GTR (Jó nyák, jó hűtés.)
Ezek már nem ajánlatosak:
4. Sapphire NITRO + OC (Átlagos nyák, rossz hűtés, túlmelegszenek)
5. Powercolor Red Devil (Legrosszabb nyák, de viszonylag jó hűtő)
6. Gigabyte G1 (Rossz nyák, rossz hűtés, túlmelegszenek.)

Természetesen nem szentírás, a tévedés joga fentáll. 😊
Árban, 2-3ezer forint eltérés van az első három kártya között. (Árukeresőn néztem.)
0
0
0
0
Andris18 avatar
Akkor msi lesz már csak a házra kell spórolnom... 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
A leghalkabb szerintem az MSI Gaming. Ami most van az max fordulaton halkabb mint az előző Giga és Asus kártyám 70-80%-on!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
A gaming X verzió biztos jó.
0
0
0
0
Hunork avatar
Andris18: én körbeolvastam a magyar és külföldi fórumokat, teszteket. Ezek alapján az elméleti ranglista:
1. MSI Gaming és XFX GTR
2. Sapphire Nitro és Nitro+
3. Asus Dual OC, utána Asus Strix
4. Gigabyte tök mindegy melyik
5. Minden, ami nincs előbb
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ha már itt rx 480 ról van szó, szerintetek az MSI is jó nem csak a strix?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
cseszka: Az jó is lesz úgy. Spoiler!
Pneumatika teremben anno olyan kártya volt az E8400 mellett. ETS2- vel játszottam 1080p-ben mikor nem pneumatikát kötöttem 😊. Na meg azért azzal már kilehet maxolni 1080p-n az MW3at is

bszilvagyi: Akkor nem volt valami tartós az a 280. Azért a semminél több az a 430
0
0
0
0
hashimoto avatar
Kinyírta a másik lap pci sínjét, meg most saját magát is. 😃 (Tegnap este kikapcsoltam, ma reggel egy erős no signal fogadott.. Egy jó kis GT 430-at hajtok most, GTA SA meg hasonlókat játszom 😃😉
Én is 480-at veszek szerintem, mert azt mondják, a jövőben a dx12 terjed el. Meg, szerintem nincs annyira nagyon lemaradva dx11-ben sem. 1080p60 lenne a cél úgy is. A Strix megtetszett belőle.
0
0
0
0
cseszka avatar
HakuDragon:A végén 9600GT lett,az volt ami keretnek is megfelelt,meg hát mint irtad a cpu limit se legyen tul nagy.
0
0
0
0
Hunork avatar
bszilvagyi: hát sajnálom a kártyádat.
nekem sikerült eladnom a VGA+ táp kombót, mindjárt törlöm innen a hirdetésemet.
És berendelve XFX RX480 8GB GTR és TT london GOLD 550W táp. 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Hunork: Én is hasonlón filózok, hogy 480 vagy 1060 legyen.. 😃
De, amúgy, szerintem jó a Dual is, én a Strix-et néztem ki. (A 280 megadta magát sajnos.)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció