Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK]
[url]http://***/gpus/MSI-Radeon-RX-470-vs-MSI-GeForce-GTX-1060-GAMING-X[/url]
az alsó link a gpu boss oldlra mutat de valamiért cenzúrázz ez az oldal...
(egyéni megjegyzésem: a mai játékokhoz lehet jobb ha több VideoRAMod van)
Szerintettek egy gtx 1060 3gb verzió mennyivel jobb egy Rx 470 4gb-tól?
8eFT-ért lenne az egy reális kártya még, de annyiért meg már inkább el sem adják.
Most kezdték olcsón adogatni a HD4850 kártyákat, hogy már a kutyának sem kell.
A GTX750 is így fog járni.
Ha normális táp, akkor elég lesz. Nekem 300as FSP mellett egy HD5770 volt. Cirka 105W
AMD Radeon R7 250(Gddr5, 1024MB, 128bit) videókártyát jó vétel lenne megvenni (fél év garanciával) 14k-ért?
Először egy GTS 450-et néztem ki 10k-ért, de a radeon újabb, meg keveset is fogyaszt, így inkább azt választom.
Amiért főleg lecserélném a mostanit, az pedig az, hogy szeretnék 0 dropped frams-el Google Chrome-ba 60fps-es (mind HD felbontásban) videót nézni. Akinek egy hasonló konfiggal megy a videókártya, mint az enyém annak megköszönném ha vmi tapasztalot írna róla (főleg a 60fps-es videó ügyben)
És még egy utolsó kérdés. A maga 75W-os fogyasztásával megbírkozna, az én 305W-os tápommal?
Előre is köszi a válaszokat!
[LINK]
Tápcserét remélem bekalkuláltad mert arra mindenképp szükség van.
Többnyire CS:GO-val játszom, de szeretnék mással is. A jelenlegi kártyám a 60-120 fps-t nagyjából kiprodukálja CS:GO-ban. De a többi játékra igen kevés.
Szerintetek ez a kártya elég sokat dobna?
[LINK]
És még az szeretném, kérdezni, hogy az mennyit számít, hogy az alaplapomon csak PCI Express 2.0 van a kártya pedig 3.0 .
Előre is köszi a válaszokat. 😀
Igen a referencia hűtés.Sokan nem nézik csak a gyártmányt, de azt hogy milyen hűtő is van rajta azt már nem, pedig nagyon nem mindegy a dolog, aztán meg lehúzzák adott gyártót csak a referencia hűtő miatt.Olyan írjon róla aki használt már mindkettő fajtát.Aki már próbálta vagy hallotta élőben nem igazán állít olyat hogy az MSi Gaming sorozat hangos és zajos. A Gaming X verzió elég drága, de cserébe halk és jó a teljesítménye is.
Hat igen,eleg meretes a maga 298mm-evel, a 280-am volt 285mm. Szerencsere boven befer, tehat ezzel nincs gondom. + A hangjaval nem lehet annyira gond,olvastam masoknak az msi zajos volt. Azert is valasztottam,hiszen a legjobb hutese,legjobb nyakja, es vrm-je is a legjobb.
Ezt 😀 Az ár az ugyanennyi, hiszen 1-2 órája "vettem"
Ha ezt is nézzük, nem csak a teljesítményt, akkor MSI Gaming X - XFX GTR az első helyen.
Amúgy, szerintem mindegy melyiket veszed a kettő közül, nem jársz rosszul 😃
Én az első kettőt megcserélném. Elvégre az MSI Gaming X hűtő az Twin frozr, ráadás hatodik generáció.Jópár éve van oiacon a Twin Frozr hűtővel szerelt MSI kártyák és szinte egyikkel sincs baj, sőt ahogy jöttek az újak, egyre hatékonyabbak, és halkabbak lettek. Tapasztalat, mivel az első n260-asomon első generációs volt, utána a 660-ason negyedik generációs ami jóval halkabb és hatékonyabb, a mostani 1060-ason meg a legújabb hatodik generáció, ami szintén ráver a 660-aséra mind teljesítményben mind hangban.(Jóval halkabb.)
1. ASUS Strix (Legjobb nyák, legjobb hűtés, alacsony fogyasztás, de drága, és nagy.)
2. MSI GAMING X (Jó hűtés, de ismeretlen nyák.)
3. XFX GTR (Jó nyák, jó hűtés.)
Ezek már nem ajánlatosak:
4. Sapphire NITRO + OC (Átlagos nyák, rossz hűtés, túlmelegszenek)
5. Powercolor Red Devil (Legrosszabb nyák, de viszonylag jó hűtő)
6. Gigabyte G1 (Rossz nyák, rossz hűtés, túlmelegszenek.)
Természetesen nem szentírás, a tévedés joga fentáll. 😊
Árban, 2-3ezer forint eltérés van az első három kártya között. (Árukeresőn néztem.)
1. MSI Gaming és XFX GTR
2. Sapphire Nitro és Nitro+
3. Asus Dual OC, utána Asus Strix
4. Gigabyte tök mindegy melyik
5. Minden, ami nincs előbb
bszilvagyi: Akkor nem volt valami tartós az a 280. Azért a semminél több az a 430
Én is 480-at veszek szerintem, mert azt mondják, a jövőben a dx12 terjed el. Meg, szerintem nincs annyira nagyon lemaradva dx11-ben sem. 1080p60 lenne a cél úgy is. A Strix megtetszett belőle.
nekem sikerült eladnom a VGA+ táp kombót, mindjárt törlöm innen a hirdetésemet.
És berendelve XFX RX480 8GB GTR és TT london GOLD 550W táp. 😃
De, amúgy, szerintem jó a Dual is, én a Strix-et néztem ki. (A 280 megadta magát sajnos.)