Ramok különbsége
Én azt szeretném kérdezni hogy A 667MHZ-es ramok és A 800MHZ-es ramok között mennyi a különbség.
Vagy mennyi a sebesség növekedés 667MHZ-ről 800-ra.
Remélem nem baj ogy új témát nyitottam XD:P:-/
Vagy mennyi a sebesség növekedés 667MHZ-ről 800-ra.
Remélem nem baj ogy új témát nyitottam XD:P:-/
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vki megmondja please egy P55 UD3 -as alaplap hány MHz-ig támogatja a ramokat ..elvileg 2000-ig de nem biztos 😀
1600-as nyugodtan mehet bele, ha szeretnéd majd tuningolni.
OCZ-Kingston-Corsair simán jó mindegyik, csak dual channel-es legyen és low voltage. maximum 1.5V!
Ilyeneket már próbáltunk I5-el és tökéletesen ment:
Ocz Platinum Dual Channel LV 1,25V
Kingston HyperX Dual Channel LV 1.35V
Corsair XMS és DOMINATOR Dual Channel 1.35V
Viszont az 1,65V-s HyperX-el el sem indult a gép, amikor meg elindult, még boot alatt BSoD!
De itt van a hivatalos memory support list a GA-P55-UD3-hoz:
http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/mb_memory_ga-p55-ud3.pdf
vki megmondja please egy P55 UD3 -as alaplap hány MHz-ig támogatja a ramokat ..elvileg 2000-ig de nem biztos 😀
DDR3 2200/1600/1333/1066/800 MHz
Hát azért a mostani gameknél amelyikek RAM függőek nagyon ,azoknál jelentős különbség van sebességbe..mint pl a Crysis is 40%-kal gyorsabb ugyanabban a gépben 4GB Rammal
De attól is függ hogy milyen célra kell..Mert ha nem akarsz nagyon tuningolni,akkor elég bőven egy sima Kingston...Modnjuk azzal is lehet az jó RAM
De van olyan ismerősöm aki több éve Corsairt használ és semmi baja sincs vele,és van akinek meg hamar elpukkant
Bár az OCZ-ről sem lehet hallani rosszat.
Hát azért a mostani gameknél amelyikek RAM függőek nagyon ,azoknál jelentős különbség van sebességbe..mint pl a Crysis is 40%-kal gyorsabb ugyanabban a gépben 4GB Rammal
Nem konkrétan RAM függőek, de sokat segítenek.
Ma már 2 Gb alatt nem érdemes gépet összerakni.
Ha Win 7 szóba kerül, akkor minimum 4.
melyik ram a jobb: kingmax 2gb 800mhz ddr2 v. kingmax 1gb 1066mhz ddr2???
Én a 2gb 800 MHZ-st venném😀
Azon kívül hogy más gyártási szériából kerültek ki, semmi küldönbség nincs köztük! 😉
De bele lehet gyömöszölni, úgyahogy.
jó hogy nem mennek bele, igaz láttam már olyat aki belerakta.
és fordítva?
nem értek ehhez 😃
öhh egy normális memóriahűtővel mennyit lehet húzni egy 800 Mhz-esen?Ja és láttatok már geil ultra 2000mhzeset? én valamelyik nap találkoztam vele😆
Van már corsair 2333MHz es is
Hali! Ha két különböző órajelü ramot rakok a gépbe, pl.:677 és 800, az okoz valamilyen problémát?
Hello!
Ha az alaplapom csak a 266 Mhz-es DDR-es RAMot birja, nem tehetek bele egyaltalan pl. 400Mhz-es DDR RAMot?
A kérdésedben ott a válasz "az alaplapom CSAK a 266 MHz-es DDR RAM-ot bírja"
Tehát nem tehetsz bele nagyobbat. Ha beletennéd akkor nem lenne se kép, se hang és sípolna mint állat hogy valami gáz van.
Ha az alaplapom csak a 266 Mhz-es DDR-es RAMot birja, nem tehetek bele egyaltalan pl. 400Mhz-es DDR RAMot?
Kiváncsi lennék hogy mennyivel lenne gyorsabb a gépem ha a 800Mhz rammokat lecserélném 1066-osokra
kicsit húzasd meg a ramokat és meglátod hogy mennyit javulna.az everest megmutatja számokban is😉
ha átteszem dualchannelbe akkor vmi dob a sebességen ???
Van most egy 1Gb-os SAMSUNG 800MHz es memóriám
Ha mellérakok egy KINGMAX 2GB os 800MHz est akkor fog működni a kettő együt??
Single Channel módban igen, működik, de Dual Channel-ben nem. Ahhoz hogy a Dual Channel működjön ahhoz azonos méretű (512 MB, 1024 MB/1 GB, 2048 MB/2 GB), órajelű (DDR2: 533 MHz, 667 MHz, 800 MHz, 1066 MHz, 1150 MHz és 1200 MHz) és időzítésű(CL4, CL5, CL6) memória szükségeltetik.
Kiváncsi lennék hogy mennyivel lenne gyorsabb a gépem ha a 800Mhz rammokat lecserélném 1066-osokra
Ez nem csak a memória sebességétől függ, hanem az alaplapon található chipkészlet teljesítményétől is. Ha egy gyengébb chipkészlet van akkor lehet hogy már a 800 MHz-es memória is kihajtotta belőle a maximumot, ha bírja még a chip akkor akár 1500-2000 pontot is dobhat rajta.