Ramok különbsége
Én azt szeretném kérdezni hogy A 667MHZ-es ramok és A 800MHZ-es ramok között mennyi a különbség.
Vagy mennyi a sebesség növekedés 667MHZ-ről 800-ra.
Remélem nem baj ogy új témát nyitottam XD:P:-/
Vagy mennyi a sebesség növekedés 667MHZ-ről 800-ra.
Remélem nem baj ogy új témát nyitottam XD:P:-/
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A ramok:
-Kingston 32GB DDR4 3200MHz KCP432SD8/32
-Crucial 32GB DDR4 3200MHz CT32G4SFD832A
-G.SKILL 32GB Ripjaws Notebook DDR4 3200MHz CL22 F4-3200C22S-32GRS
Igazából semmi különbség csak árban. Mivel én Ryzen felől Crucial párti vagyok azt javaslom,de G.Skill márkával sem szokott probléma lenni.
[LINK]
[LINK]
Adatlapomon láthatjátok a "Bandi" gépet. Nem sikerül beállítanom a dual channelt (az opciót se sikerült megtalálnom a biosban). Szarból várat projektet nehezíti ez. Van ötletetek, hogy mi a megoldás?
Köszi a válaszokat 😀
A gépemben van 2X 4 GB Kingston Hyper X black CL9 1333MHz
és nemrég raktam bele még plusszba
2x4 gb Kingston Hyper X black CL9 1600MHz-!
eZ OKZHAT LASSULÁST A GÉPNÉL MERT AZÓTA ÉSZREVESZEM ,HOGY NÉHA LASSABBAN TÖLT BE TOVÁBB GONDOLKOIK NEM ÚGY MINT AZELŐTT ?
De nem sokat számit! Vagy inkább hagyd 1333-on és a cl-t vedd le 8-ra vagy 7-re amit elbir auto feszel.
Memóriát akarok venni, de néhány dolog nem tiszta.
2x4 Gb dual chanel ramra gondoltam, konkrétan: Kingston 2x4GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMP
Erre a lapra: Gigabyte B450M DS3H
Egy Ryzen 2200G mellé aminek az integrál VGA-ját használnám csak (Radeon Vega 8)
Az alaplap ezeket az órajeleket támogatja: 2133 MHz, 2400 MHz, 2667 MHz, 2933 MHz, 3200 MHz (O.C.)
A kérdés, hogy az alaplap húzás nélkül ki tudja használni a 3000MHz-et noha csak 2933-at támogat?
(3000-es RAM-ot támogató alaplappal nem is találkoztam)
Tudom hogy a magas órajel játékoknál alapból nem sokat számít, de ha csak az integrált VGA-t használom akkor elvileg igen.
Megéri megvennem a 3000-est?
Asrock 990fx fatality professional. 2x4gb 1866 cl10 kingston hyperx megy.1x8gb 1866 cl10 hyperx megy.
8+4 megy, de 8+4+4 már nem. Tehát 3 ugyan olyan modul más méretekkel, hasonló frekvenciával és késleltetéssel.A lap 64gigát bír 4slot összesen.
Mi lehet a gondja?
A fő kérdésre visszatérve, egyszerűen nem tudja őket egyszerre kezelni az alaplap. Három különböző típusú memória modul túl sok neki, hiába nagyon hasonlóak. Ez már csak ilyen szerencsejáték. Van hogy az sem garantált hogy két ugyanolyan paraméterű RAM működni fog egymással. Máskor meg 2 különböző frekijű, késleltetésű és márkájú RAM-ot is le tud kezelni az alaplap. Ez igazából függ az alaplap és a RAM-ok típusától is, de ezek annyi variácót feltételeznek hogy sosem lehet tudni a végeredményt hogy mi fog működni és mi nem.
A 2x4 GB memória miért jobb mint az 1x8 Gb?
Erről a ramról van szó: Kingston 4GB DDR4 2400MHz CL:15 HyperX Fury Black
A 8GB-nek ugyan olyanok az adatai.
Az alaplapomon 4 memória slot van, szóval a 2x4 is opció, már ha tényleg jobb.
Jut eszembe ha később aktuális lesz a fejlesztés akkor tehetek a 2x4 mellé pölö 2x8-at is (4 slot lesz az alaplapomon) ?
Van erezheto kulonbseg 3000 es 3200mhz ram kozott? Tobbet nyujtana aza +200mhz?
Koszonom
Méghozzá HyperX Blue 1866 Mhz.
Gondolkoztam azon hogy szerzek még hozzá ramot, szintén 2x4 -et de az istenért nem találok ilyen Mhz-ben.
Ha most 1600 Mhz-set veszek az csak annyit jelentene, hogy az elöző kettő is csak ezen a frekvencián üzemelne nem?
Ennek jelentősége?
Árba mennyit szabad ezért adni? Természetesen használtra gondolok.
Mindenképp hyperX et vennék.
Vagy érdemesebb 8 Gigás verziót venni ? Egy ideig nem tervezek gép cserét és hogy kell-e nekem 16Gb nál több... ?
Az 1600-as nál nem csak az Mhz más, hanem más lehet a késleltetés is....
Ha nem azonos a késleltetés abból lehet gond.
Néz szét hardveraprón ott reálisak az árak.
Akkor ezt igennek veszem, mármint érdemes lenne bővítenem, méghozzá ugyan így KIT-ben ahogy jelenleg van.
CL10-es és HX318C10F/4 számú a mostani.
Lehet hogy rászánom magam és kiadom azt a 20-23e forintot és akkor már biztos azt kapok amit megrendelek.
HyperX Blue 1866 Mhz DDR3
Jó pár évig nem tervezek cserélni.
Köszönöm a segítséget!
Segitseget szeretnek kerni milyen ramot vegyek a gepem MSI ge62 2qf apache pro
Nvidia gtx 970m 3 gb
I7 proci 2.7 mhz
Holnap mennek soppingolni koszi a valaszokat !!
[LINK]
[LINK]
Elég érthetően elmagyarázza a Goggle fordító.
Nemtudom milyen véleményt lehetne róla alkotni 😃
Hát, fekete, DDR3, és nem magas, amolyan közép alacsony, van hűtőbordája, és adatokat tárol... 😆 😂 😃
Spoiler!
Nekem is 2 különböző ramom van, sőt jobban különbözik mint a tied, mert az egyik pár 1866-os, a másik meg 1600mhz-ces. De működik, csak a nagyobbik is 1600-on megy.
A ddr4 árak kezdtek elszállni, mert a hordozható eszközökben is egyre szélesebb körben terjednek el, és a memóriagyártók a megnövekedett fogyasztást az ár növelésével próbálják kompenzálni. Remélhetőleg növelik a termelést pár hónapon belül és visszaállnak az árak
-Kingston 4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FB/4
-Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8
Ha az elsőből veszek 2-t az ugyanolyan mintha megveszem a 2.-at, ami gyárilag KIT-ben van nem? És az elsőből 2-t véve beljebb vagyok pénzügyileg. (Lehet, hogy csak én gondolom rosszul).
2. Mostanában miért szálltak el így a RAM árak? Lassan dupla áron lesznek mint pár hónapja.
Köszi előre is a válaszokat 😉
Ha igy parban veszem ezeket a ramokat akkor ezek "KIT"-ben vannak ugye?
Csak mert nincs oda irva konkretan, hogy "KIT" , ami ha jol tudom igazabol annyit tesz, hogy ugyan olyan ramok es rendesen mukodni fognak dual chanelben, igaz?
[url]https://www.amazon.co.uk/HyperX-Savage-16-Memory-Module/dp/B00N9PVZXO/ref=sr_1_53?ie=UTF8&qid=1479495287&sr=8-53&keywords=ddr3+1600mhz+memory[/url]
Szoval megvehetem ezeket a ramokat es jok lesznek dual chanelbe igaz?
A mostani 2x4gb ramomat valtanam le veluk...
Elore is koszonom!
Mire jó? Ha létrehozol egy ilyet, persze a saját memória kárára, akkor még az SSD-nél is gyorsabb meghajtód lesz virtuálisan. Itt tárolhatsz adatokat, böngészőt, annak gyorsítótárát, vagy akár programot is.
Google: például MSI Ramdisk vagy Dataram ramdisk. Telepíted a programot, megkérdezi vagy felajánlja, hogy a memóriádból mennyit csípjen le, ez legyen 1GB mondjuk (vagy 515MByte, ha sokallod), majd te eldöntöd, hogy mi fusson rajta. Ez lehet program, Firefox vagy más böngésző, vagy annak gyorsítótára. Vannak, akik a teljes rendszert erről futtatják, na, nem W10, hanem régebbi rendszerek (XP), csak ehhez nagy fizikai memória is kell.
Itt egy kis olvasnivaló, mert így hosszú lenne: [LINK]
RAM mennyisége befolyásolja a böngészés gyorsaságát ? 8GB-ról 16GB-ra.
(Kingston DDR3 2400MHz HX324C11SRK2/8) <--- Erről a RAM-ról lenne szó.
Köszönöm a választ! 😀
winrar: Lehetséges, a marketing, és hasonló területekben nem igazán vagyok otthon :'D
Valami különbség mégiscsak lehet köztük, Itt pl. Mindegyik CL10, 8GB DDR3 1866MHz-es (Nekem a piros van)
De a festék miatt a legolcsóbb és legdrágább közt majdnem 3k eltérés?
Adott egy Kingston HyperX 4GB 1600MHz DDR3 CL9 (KHX1600C9D3/4G) memória az asztali gépemben. Szeretném bővíteni a memóriát, miylet vehetek mellé?A legjobb lenne egy ugyanilyen, csak már nem találok sehol. Milyet vehetek mellé, mire figyeljek? Márka gondolom maradjon Kingston, CL9-es osztályú kell mellé? ugyanúgy 1600MHz-es?
Előre is köszönöm.
(feltéve, ha azonos minden egyéb specifikáció!)
megtudnátok mondani mi a különbség a Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury piros és a kék között? Csak a színe más ? Menne egymás mellett a kettő?