Hogy tisztázzuk - az intel hd graphics-ra gondolok. Mivel a laptopban az van (hiába van mellette geforce szoftveressen vált a 2 között, pl. böngészésnél hogy "energiatakarékos" legyen az intelt használja) és az a "fő" grafikus ezért elég nagy szívás ha nincs hozzá rendes driver.
Semmilyen módon senkit nem érint aki az intel csak processzorként használja. Ez sajnos laptopon Lehetetlen.
Bence Meg persze dx meg vc redist-eket újra kell instalálni. De ha törtek a játékok szinte biztos hogy működni fog. Nekem még az egész steam librarym is ok volt. Talán be sem kellett újra jelentkeznem(igaz ugyanazt az op rendszert tettem újra fel).
Zoli melyik gépedre telepítetted a 10-est?
Szerk.: ne csináld ezt. Intel még Ivy Bridge-t(3. gen) sem támogatja win10 alatt, nem hogy az első generációs core i-ket.
Nem árt újratelepiteni azokat sem, lehet 1-2 menne így is, de előbb utóbb hibákal fog elő rukkolni.
(hiányozni fognak a registry bejegyzések a játékoktol)
Netezés közben a memória van leginkább igénybe véve, szóval lehet Ram hiba is... Vírústól is dobhat kékhalált, de gondolom azt már megnézted !
Egy Memteszt sem árthat.
Nagyon nagyon legacy hardware-en futtatom a WIN10-et de működik. Nem is rosszul. De ha youtube-on akarok nézni HD videókat az Edge browsert kell használnom. Nem is volt ezzel bajom, egy modern böngésző a teljesítménye is jó. Na de 3rd party pluginok...
Szóval azzal még megbírkóztam volna hogy nincs ABP, vagyis jelenleg csak bétában van akkor ha windows inszájder vagyok és hagyom hogy kisérleti nyúl legyek egy rakás más baromságra is, de hogy NINCS módja leszedni videókat youtube-ról és más helyekről...?!
És persze google, onnan Microsoft support oldala, és mit mond a kedves Muhhamed a supportból aki épp erre a kérdésre válaszolt? Nincs support 3rd party plugin-okra "because... safety reasons..."
WHAAAT??! Really Microsoft? Really? Mégis hogy a büdös búsba gondolja ezt Microsoft bácsi? Hogy akar így terjeszkedni az Edge-el? Ha egyesek számára alapvető funkciók nincsennek benne? Nem ezt igérték. Azt mondták az Edge olyan böngésző lesz ami minden téren felveszi a versenyt a riválisokkal.
Nem ezt vártam tőled Microsoft. Csalódtam.
Szerk.: ja és a legnagyobb poén hogy a hivatalos Microsoft álláspont hogy ha pluginokat akarsz használni használj IE-t... Ez a legrosszabb vicc.
asusmlx: A telepítőt szedd le a microsoft honlapjáról. Ott mindig a legfrissebb van fent. MS creation toolos-al leszeded és még a telepítőt is megcsinálja dvd-re, vagy USB-re, ahogy kívánod.
Bud-Fckn-Spencer: Úgy látom nem érted amit akartam a lényeg hogy majd egyszer ha újra akarom tenni a gépet akkor ne keljen leszedni a frissítést hanem a legújabb legyen fent Mert nekem a netem kicsi is van hogy egyfél nap elmenne arra amig letölti a frissítést ! ÉS azért akarnám a legfrissebbet letölteni !
Ncore on néztem de ott nincs PRO legfrissebb verziója csk amit még 2015 ben szedtem le ! Az MS oldalárol nem töltök le semmit ott csak átváltani WIN 10 re de én nekem egy ideje win 10 em van !
Nekem az lenne a kérdésem hogy a windows 10 nek hol lehet a legfrissebb változatát leszedni PRO része érdekelne ! Tudjátok ami megkapta a legújabb frissítéseket ! ? Hogy ne keljen újra leszedni !
Kérem valaki help,.Volt már valakinek ilyesmi? Amikor kikapcsolom a win10 akor a monitor kikapcsol de a pc megy, utána én kikapcsolom a gombal, de utána vissza kapcsolom és ki irja hogy a win10 nem találja, probájam meg a lehetösegeket hogy ot herje re állítsam, de nem mindik sikerülm mi lehet ez? Lehet hogy a ssd szarakodik? A legföb probléma hogy a leállítás nem kapcsolja ki a gépet, csak a monitort. Az lehetséges hogy emiatt? 2 troja virus jelzet.
Csak nekem sz*rakodik 2 napja? Nem akar semmibe bejelntkezni. Áruház, Forza 6 (xbox live). Egyszerűen csak tölt és tölt. Ja a gépházban a frissités és biztonság is befagy.
Úgy biztosan aktiválódik. De egyébként nem nagyon olvastam olyat, hogy valakinek ne lett volna jó !
Én azért offline csináltam, mert nem tart semeddig kihúzni a kábelt, másik dolog pedig, hogy azért is jó offline csinálni, mert akkor lesz egy saját helyi fiókod.
Miben másabb offline módban? Azért mert akkor nem tudja kiszűrni hogy törtről frissít az ember? Csak kíváncsiságból kérdezem mert én jövőhéten alaplap, proci és memória csere miatt 7-el indítok telepítést és azt a tiszta rendszert átfrissítem 10-re.
Nekem 8-as kód(fősulis) volt aktiválva a desktopomon. Offline-ba feltelepítettem tisztán a 10-est, skip-eltem a kód beírását, kikapcsoltam nagyrészt a kémkedős hülyeségeket, update-eltem, majd beírtam a 8-as kódját és voila műkszik.
H-ECTOR
Igazából semmi különöset nem kell csinálni ahhoz, hogy jogtiszta legyen csak offline módba kell telepíteni és aktiválni a win7-et, aztán pedig ugyanígy offline módba kell tellepíteni vagy, ha úgy tetszik win10-re frissíteni, ha ez megvolt hálózat csatlakozás internethez, és után automatikusan aktiválódik a rendszer.
Én jelenleg 10-et használok amit eredetinek vesz. Én tört 7-ről frissítettem igaz az is eredetiként szerepelt.Ráadásnak a sokak által nem kedvelt önaktiválós 7 volt.(Még egy ráadásnak a 7-esen fent volt az a bizonyos frissítés ami kiszűrné a tört rendszereket.)
Bud-Fckn-Spencer: Hát az egyik rendszergazdánk szerint az MS-nek csak arra, hogy szövegfájlban eltárolják a hibalistájukat, külön szervert kell fenntartaniuk... 😀
Már átnéztem a gépet rendszertöltéskori vizsgálattal és egy darab vírus nincs a gépen. 😀 (Ha lenne, akkor ez tuti kidobta volna.)
Mind1 majd jön megint valami Update ehhez a "kíváló" rendszerhez aztán megjavul, vagy még rosszabb lesz...😊 Ahogy néztem Ms fiókomba pont volt valami stabilitás frissítés filmek+tv lejátszóhoz, hát azt vettem észre olyan stabil lett, hogy teljes képernyőn szaggatnak a videók ! 😆 😂
Sőt azt hiszem ez már nem is az első volt... Szóval Ms is tudhat erről a problémáról..
Bud-Fckn-Spencer: Le is írtam, hogy mi okozhatja a VGA "hiányosságot"... Ha eddig ment, akkor valami plusz terhelés akaszt rá, amitől most meg nem megy.
Lehet, hogy nálad nem volt gond, attól még másnál lehet...😊
Meg milyen Vga hiányosságról beszélsz ?? Előtte minden jó volt 2-3 napja csinálja ezt... Bs playert fölraktam azzal is minden rendbe van !
Ez egy kiforratlan rendszer nagyon is érződik rajta, egy sima direct-x csomagot nagy nehezen enged fölrakni többszöri próbálkozás után, ami a hivatalos microsoft oldalról van letöltve ! Akkor ott bizony nem stimmel valami...
Bud-Fckn-Spencer: Hát nem tudom. Nekem semmi ilyen gondom nincs a 10-el. Még a régi dx9-et is alapból megette, mikor kellett (a dx11 meg élből benne van)
Az ilyen szaggatás a VGA hiányossága is lehet, ami meg lehet bit coin miner miatt. Szóval egy vírusirtás jól jönne, de gyanítom, az már meg volt.
Én is tisztában vagyok vele, hogy milyen lejátszók léteznek, használtam is párat belőle win7-en nem ezzel van a gond... 😀
Csak mióta Win10 van a gépen simán lejátszot mindent feliratot is kezelte rendesen, szóval a kérdésem nem az volt, hogy tudtok-e valamilyen jó lejátszót ajánlani, hanem az hogy tudtok-e a problémámra megoldást vagy találkoztatok már ilyennel !
De azért köszi. 😀
Spoiler!
Érdekes még se annyira stabil ez a win 10 egy idő után...😊 Pedig csak pár hete használom, de találkoztam már érdekességekkel, ezen kívül is... Pedig minden Update fönt van rajta eleinte a böngésző is megfagyogatott.. Na meg a directx-el is problémázgatott Directx csomagot sem engedett fölrakni egy-egy játékhoz, csak 4-5 újra próbálkozás után..
Bud-Fckn-Spencer: Nekem a VLC vált be. Se kodekpakk, se semmi nem kel hozzá és eddig még nem volt a kezemben olyan - akármennyire is egzotikus - médiafájl, amit ne játszott volna le. Kicsi, egyáltalán nem terheli a gépet se. Cserébe nem túl szép...
[LINK]
A win áruházból is letölthető amúgy.
Srácok valami ötlet arra, hogy a film+tv lejátszóval teljes képernyőn miért szaggatnak a filmek ? Eddig semmi gond nem volt vele, de 2-3 napja, ha teljes képernyőre kirakom, akkor szaggat bármit akarok lejátszani vele...
A windows media player nem csinálja ezt.
Régen Bs playert használtam csak megtetszett ez, mert simán kezeli a feliratokat is és most meg ez van..
Semmilyen módon senkit nem érint aki az intel csak processzorként használja. Ez sajnos laptopon Lehetetlen.
Zoli melyik gépedre telepítetted a 10-est?
Szerk.: ne csináld ezt. Intel még Ivy Bridge-t(3. gen) sem támogatja win10 alatt, nem hogy az első generációs core i-ket.
(hiányozni fognak a registry bejegyzések a játékoktol)
Egy Memteszt sem árthat.
Nagyon nagyon legacy hardware-en futtatom a WIN10-et de működik. Nem is rosszul. De ha youtube-on akarok nézni HD videókat az Edge browsert kell használnom. Nem is volt ezzel bajom, egy modern böngésző a teljesítménye is jó. Na de 3rd party pluginok...
Szóval azzal még megbírkóztam volna hogy nincs ABP, vagyis jelenleg csak bétában van akkor ha windows inszájder vagyok és hagyom hogy kisérleti nyúl legyek egy rakás más baromságra is, de hogy NINCS módja leszedni videókat youtube-ról és más helyekről...?!
És persze google, onnan Microsoft support oldala, és mit mond a kedves Muhhamed a supportból aki épp erre a kérdésre válaszolt? Nincs support 3rd party plugin-okra "because... safety reasons..."
WHAAAT??! Really Microsoft? Really? Mégis hogy a büdös búsba gondolja ezt Microsoft bácsi? Hogy akar így terjeszkedni az Edge-el? Ha egyesek számára alapvető funkciók nincsennek benne? Nem ezt igérték. Azt mondták az Edge olyan böngésző lesz ami minden téren felveszi a versenyt a riválisokkal.
Nem ezt vártam tőled Microsoft. Csalódtam.
Szerk.: ja és a legnagyobb poén hogy a hivatalos Microsoft álláspont hogy ha pluginokat akarsz használni használj IE-t... Ez a legrosszabb vicc.
Tuhajohn
Most néztem meg nálam sem lép be az áruházba, hanem egyből hibakódot dob.
Szerk.:Viszont másodjára sikerült !
[LINK]
Ha pedig esetleg még sem, akkor ncore-on nézelődj.
Én azért offline csináltam, mert nem tart semeddig kihúzni a kábelt, másik dolog pedig, hogy azért is jó offline csinálni, mert akkor lesz egy saját helyi fiókod.
De utána fölrakhatod tisztán miután beaktiválta magát, csak ugyanazt a win10-et kell használni és ugyanúgy offline telepíteni.
Igazából semmi különöset nem kell csinálni ahhoz, hogy jogtiszta legyen csak offline módba kell telepíteni és aktiválni a win7-et, aztán pedig ugyanígy offline módba kell tellepíteni vagy, ha úgy tetszik win10-re frissíteni, ha ez megvolt hálózat csatlakozás internethez, és után automatikusan aktiválódik a rendszer.
Mind1 majd jön megint valami Update ehhez a "kíváló" rendszerhez aztán megjavul, vagy még rosszabb lesz...😊 Ahogy néztem Ms fiókomba pont volt valami stabilitás frissítés filmek+tv lejátszóhoz, hát azt vettem észre olyan stabil lett, hogy teljes képernyőn szaggatnak a videók ! 😆 😂
Sőt azt hiszem ez már nem is az első volt... Szóval Ms is tudhat erről a problémáról..
Amúgy gond nélkül CoD4eztem rajta.
Meg milyen Vga hiányosságról beszélsz ?? Előtte minden jó volt 2-3 napja csinálja ezt... Bs playert fölraktam azzal is minden rendbe van !
Ez egy kiforratlan rendszer nagyon is érződik rajta, egy sima direct-x csomagot nagy nehezen enged fölrakni többszöri próbálkozás után, ami a hivatalos microsoft oldalról van letöltve ! Akkor ott bizony nem stimmel valami...
Az ilyen szaggatás a VGA hiányossága is lehet, ami meg lehet bit coin miner miatt. Szóval egy vírusirtás jól jönne, de gyanítom, az már meg volt.
Csak mióta Win10 van a gépen simán lejátszot mindent feliratot is kezelte rendesen, szóval a kérdésem nem az volt, hogy tudtok-e valamilyen jó lejátszót ajánlani, hanem az hogy tudtok-e a problémámra megoldást vagy találkoztatok már ilyennel !
De azért köszi. 😀
Spoiler!
[LINK]
A win áruházból is letölthető amúgy.
A windows media player nem csinálja ezt.
Régen Bs playert használtam csak megtetszett ez, mert simán kezeli a feliratokat is és most meg ez van..