Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
a Compatible Products fülre kattintva a 2. a kiszemelt proci
https://www.asus.com/hu/Motherboards/PRIME-B250-PRO/
"Az Intel® B250 egy egylapkás lapkakészlet, amely támogatja az Intel 7. és 6. generációs, LGA1151 tokozású Core™ i7/Core i5/Core i3/Pentium® /Celeron® processzorait. "
olyan házat kerestem amiben van 4 venti, belefér a hűtő és a videokártya is plusz procihűtőnek egy i30as arctic freezert néztem
ui: egyeértek xsbeix-xel, háta jól jön az a pénz másra is, persze ha használsz valamilyen 3d modellezést vagy olyat ami zabálja nem szóltam. És érdekelne még hogy milyen házat és processzor hűtőt veszel, az esetleges ventilátorokat is számold bele (ha nem jár a házzal) erre is sok pénz elmehet pl a ramok árából.
Sok sikert az új géphez 😉
Most az hogy van pénz mit takar? 😃 már a 90ezres kártyához is kell pénz, én úgy érzem. az 1070 140e környékén mozog az 1080 pedig már 200 felett, én ezt picit túlzásnak tartom.
xsebix
Megfontolandó amit mondasz, mert konkrétan nem kell még 32GB jelenleg semmihez, csak gondoltam jobb ha van. az viszont biztos, hogy a korábbi konfigomon a 12GB-ot sikerült kiakasztanom 😃 igaz nem játékkal, de nem volt vicces amikor azt hittem hogy oda a néhány órás munka aminek még az elején voltam jóformán.
vieokártyára visszatérve: most valami olyat tarvezek ami nem hagy cserben játékban sem és elegendő ahhoz amit csinálok.a 8gigás rx 480 a mnunkálataimhoz elég lesz és amennyiben viszi úgy a játékokat, hogy nem kell semmit/kevés dolgot kell csak leszedni a grafikáról így jelen pillanatban ár/érték arányban jobbat nem tudok magamtól kitalálni
i7 7700k
RAM - ugye most ezzel elgondolkoztattál
a tápban nem vagyok biztos, hogy mekkor legyen, de szerintem az 500as elég lesz, 91W a proci 150W ha marad ez a kártya a többi meg ezekhez képest elenyésző
Asus PRIME B250-PRO alaplap
120as SSD a rendszernek, 1TB HDD a többinek
Elnéztem a dolgokat. Elnézést!
Kifogod hasznalni azt a 32gb ramot vagy csak jatekra kell a gep? Mert jatekra szerintem boven eleg a 16gb is nekem meg 1 jateknal se ment meg a kozelebe se ezert irom... 40 ezret sporolnal kapasbol a 16gb rammal ami azert nem keves... 😀
Ha olyan dolgot csinalsz amihez kell 32gb ram is akar akkor nem szoltam... 😀
Amugy mik lesznek meg a gepben? csak ugy kivancsisagbol.. 😀
Végig az XFX GTR mellett vagyok, nem azért, mert az van nekem, hanem mert annyira jók. Csak itthon kevésbé ismert márka, miközben az egyik legjobb szervizelési stat van nekik. Igaz, nem is olcsók, de a minőség, a csend, és a nem forró kártyáért áldozni kell. És valóban jó, sőt, jobb a hűtése, legalábbis a 480 szériának, mint az MSI-nek. MSI ettől még jó. Asus: sok negatív kritika érte az Strix megoldást, de ez inkább az R9 érára vonatkozik, itt most jobban sikerült. Pár fps különbség meg nem a világ. Ha valakinek a pénz nagyon számít, akkor nem rossz vétel, jobb, mint egy ref Powercolor.
Nálam mondjuk a sorrend: XFX, MSI, Sapphire, Asus, és minden más. És ezt angol tesztek is megerősítik. Nekem az is fontos, hogy milyen hő keletkezik, azaz a ház mennyire lesz meleg, mennyire járnak benne a ventik, milyen fordulaton, és így milyen hanggal. A mai világban nem lehet azt mondani, hogy egy adott márka mindig és mindenben ilyen, meg olyan, sok szempont van. De lehet, csak én vagyok ilyen aprólékos, biztos, mert negyvenes Batman vagyok. 😆
Doom sima ugy.
Ha kivancsi vagy mas adatokra,adott jatekban mennyi fpsem van,nyugodtan irj. konfigot megtalalod az a gepeim kozott.
ui:Annyi biztos hogy amikor jatszottam a bf1 betaval,akkor **** meleg lett a szobaba a videokartya miatt.
gép összerakásban vagyok (1 héten belül vásárlás) szóval sokat segíthettek most hogy jól döntsek.
olyan videokártyát keresek ami nem fog cserbenhagyni egy ideig, asztali gépem nem mostanában volt így egy picit lemaradtam. most ki vezet? nvidia vagy amd?
rx 480ra gondoltam, a 8gigás verzióra pro/kontra érdekelnének a vélemények, de más opciót is meghallgatok. ez jelenleg 90 környékén mozog, nagyjából annyit is szánnék rá
egészen pontosan ő lenne a jószág: ASUS STRIX-RX480-O8G-GAMING 1330MHZ 8GB GDDR5 256BIT
i7 7700k lesz mellé 32GB RAMmal
Azt mondod hogy MSI helyett legyen ASUS STRIX? 😀
https://youtu.be/8LDtj8vEvS8
XFX GTR: utána kell olvasni. valamivel drágább, de a legjobb hűtéssel rendelkezik, főleg Vram ügyben. Halk, cserélhető ventilátorok...stb. Mindenhol kiváló értékeléseket kapott. MSI totál van ajnározva, közben azért igen szép számmal mennek vissza gariba. Asus sem rossz, de csak RX szériánál. De csak egy vélemény, én nyitott szemmel járok.
MSI-re szavazok én is ha ez számít.
[LINK]
RX 470: XFX [LINK] + ingyen kiviszik, egyventis vagy a két ventis [LINK]
Azt én nem venném meg. Ha leterheled rendesen akkor melegedni is jobban fog na meg ráadás hangos is lesz. Az pont a Ref hűtős verzió amit elsőnek is mondtam, hogy nem ajánlatos főleg nem garancia nélkül.
Érdekelne hogy szerintetek melyik 470-nek van a legjobb hűtése, teljesítményben talán pár % a különbség de engem a hűtés érdekelne mert most fogok beruházni egyre, eddig a powercolor-ra gondoltam (red devil). Vélemény?
MSI RX480 8G-re a negyedik találat Google-ban.
De lehet arra a ventire gondolnak ahol full szürke egy kis piros ventivel :/
Nekem ez nem tűnik ref. hűtőnek. 😃 (Amit leírt, ctr+c ctrl+v google-be, ezt adta ki először. )
Ha tényleg ez, akkor nem kell tőle félni, ha ref. hűtős, akkor ne vedd meg.
Ha jól értelmezem a nevéből akkor Ref hűtős verzió. Én olyat nem vennék, pláne nem garancia nélkül.
A kiszemelt XFX RX480 GTR 8GB
3dmark Eredmények: [LINK]
A gép:
i5-6600 CPU
2x8GB 2133 MHz DDR4
MSI B150M Mortar
Nézd meg a PH Aprót. Én 45k -ért láttam 380 -at... 53k pénzért meg 380X-et. sajnos túl van árazva, hiába volt ennyi meg annyi korábban, nagy a VGA amortizáció. R9 390-et lehet venni 60-65k pénzért. Szerintem a reális ára, amiért elmegy, az 40k. de próbálkozni kell. 😀
Szeretnék egy gtx 1060-ast venni,szerintetek el tudnám adni 45-50 ezerért?Nem rossz kártya egyébként visz mindent de szeretnék feljebb lépni egy kategóriával,csak ahhoz előbb el kell adnom a 380-asom.
Most már tuti nem cserélem le a 390-et.
Hunork: Jól sikerült teszt 😀
Bele fér, csak az ASUS-t ajánlották páran 😀 egyedül a Gigabyte amit nem szeretnék a hűtés rossz híre miatt..
Ott van még az MSI Gaming széria, az nem jó?
[LINK]
Mellé pedig a legolcsóbb, vállalható minőségű 400W-os táp, a Chieftec CPS 400S személyében:
[LINK]
Igazából olyan silány minőséget képvisel, hogy azt sem tudom, hogy engedték be a magyar piacra azt a márkát.