FalusiTroll: fogd már vissza magad kicsit légyszi köszi
Mivel bántottalak meg? 😊
(Szerintem senkivel se személyeskedtem, a felháborodásomat meg jogosnak érzem, mert hihetetlen nekem az teszt nagyon.... i7 ne droppoljon már 4K stream alatt.... viccnek is rossz...)
Én a RYZEN tesztel írtam kapcsolatban. Az meg kész röhej hogy az intel 4k stream alatt laggol.... Ez nagyon "habi" szagú dolog volt... EZT NEM HISZEM EL!!! 😠😳
Íme:
Mire képes egy "gyenge 4GEN-es i7" teljesítményben... HA EZ KEVÉS 4K STREAM-re kiugrok az ablakon most....
A legtöbb kiszivárgott hír nem is erről szólt, amit írtál, hanem arról, hogy a csúcs-Zen többet tud, bír, teljesít, mint az Intel csúcsa (i7-6900k) , ami azért 300k+ áron lebeg most. És ha így van, akkor egy 150-170k CPU igen is remek hír, és nagy telitalálat lesz, legalábbis én remélem! 😉
Nagyon várom már új "intel" verő amd-ét ahogy sokan ennek hiszik. A renderelés, kódolás szerintem nem sok gamert érint. Kivéve ha youtube-os gamer (ott lehet haszna...).
Úgy hogy ebből levonva engem nem érdekel hogy renderelt meg hogy kódolt, magasról "tojok" rá.
Kíváncsian várom a Magyar megjelenést, Magyar árazással, és az első game teszteket youtube felhasználóktól.
Azt most kimerem jelenteni, hogy senki se számítson olyanra hogy i5 verő Zen procik 30-40 ezres árba lesznek a boltokban. Vagy i7 verő zenek 60 ezerért. ILYEN BIZTOS HOGY NEM LESZ!
Azt meg tegyük tisztába hogy a renderelés és kódolási tesztek, nem jelentenek semmit se játék teljesítményben. AZ FX jobban renderel mint az i5, mégis játékban alul marad, sőt még az új i3-as széria is oda ver neki egy két játékban.
Az intelbe még simán van kraft, gondolok itt régebbi 4 GEN-es i5-re vagy 4 GEN-es i7re. Egy 4 GEN-es i5-el simán lehet játszani, és még lehet is majd! Egy 4 GEN-es i7-be meg még egy jó pár év van.....
Itt az AMD-nek kell bizonyítani most, nem az intelnek, mert az INTEL JÁTÉKOKBAN jeles!!!
Ha a 4 magos 8 szállas zen jobb lesz mint a FX 8350 150 dollárért, szerintem jó vétel lesz! Persze majd meglátjuk a teszteket 😀 Azért megnézném mit tud majd egy I5-6500 ellen, lehet nem véletlen lesz olcsóbb az amd.
Várhatóan 2017 első negyedévében lesz elérhető az első ryzen, de először a csúcsot (8 mag/16 szál) dobják piacra, ami várhatóan ~160e Ft lesz (persze a magyar ár az csak akkor derül ki, mikor megjelenik a boltokban és ettől nagyságrendileg eltérhet.)
Az olcsóbbakra meg még várni kell tovább. Ha mindenképpen maradni akarsz az AMD-nél és nem akarsz még legalább fél évet várni, akkor egy 8350 egy MSI gaming lappal egész jó választás lehet. A 8370 nem annyival jobb, mint amennyivel drágább, azt nem erőltetném. Most év végén egész jó árban lehet 8350-et kapni. Használtan elég veszélyes, mert nem tudhatod, hogy mennyit húzták előtte és a húzás azért csökkenti az élettartamot.
Aha. Hát igen a pénz nagy úr... Ha maradni akarsz az FX-nél akkor én leginkább 990FX-es Asus lapot néznék vagy esetleg valami komolyabb ASRock-ot. De a 980DE az nem lesz elég (tapasztalat).
AMD Ryzen Mennyiért és mikor lesz majd kapható kb? ( 2017.elején)... de akkor már alaplapot is kéne várnom amit ki dob hozzá (AM4-es lapot) nem ? Intelt nem akarok tesómnak van i7 6700k,Asus maximus 8 hero alaplappal. videokártyája neki is gyenge gtx 760 szerintem azt ő se vett másikat de mind egy nem ez a lények szóval Intelt biztos hogy nem akarok.
szerintem maradok fx családnál nem hiszem hogy ki tudok adni majd egy Ryzen-re.
***jeah: Nekem a Giga nem jött be eddig sajnos... De igazat mond Piero és csuz-li is. Én is csak "kényszerből" vettem FX-et. Most, hogy jön az új már biztos nem vennék!
Ha már meg van a processzor, akkor MSI, vagy Gíga. (MSI jobb, szerintem) Ha húzni akarod, akkor viszont érdemesebb a 990-es chipsetet vásárolni. Ha még nem vetted meg, akkor lásd: Piero.
Nekem is 8350 van és elégedett vagyok vele, de ha ma raknék össze gépet, akkor a későbbi fejleszthetőség miatt i5, vagy i7 lenne DDR4-es alapokon, vagy kivárnám a ZEN-t. Nem, mintha manapság nem állná már meg a helyét( sőt!), de az ember nem egy évre tervez gépet.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni Procit szeretnék venni AMD FX-8350 tudnátok hozzá illő alaplapot mondani ami rendesen tudja kezelni nem csak hogy "jólvan az el teng-leng benne" Amely alaplapokra gondoltam:
- Asrock Fatal1ty 990fx Killer
- Gigabyte Ga990x gaming (ezen gondolkozok nagyon)
-MSI 970 GAMING
-Asrock 990FX Extreme 3
-ASRock 980DE3/U3S3 R2.0 (vagy elég neki ez is)
---------------------------------------------------------
Vízhűtésem: Alpenföhn Wasser 84000000087
Videókártyám:SAPPHIRE Radeon HD 7850 2GB GDDR5 256bit ( majd lesz cserélve 3-4hónapmúlva (pénz függő)
RAM: 12GB van összesen (Corsair)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ezek vannak, ha valaki tudna segíteni azt szívesen megköszönném 😆
MarcellPC3: i3 6100-at vedd hardveraprón, LeC-től, az OEM csak 27500Ft + a hűtő egy ezres. Így semmivel sem lesz drágább mint az FX, szóval mehet mellé az 1060.
Szerk: Most nézem hogy már boltban is csak 32 ezer. i3 alá elég lesz egy 14-15 ezres, H110-es lap, így legfeljebb a DDR4-es memória lesz drágább 2-3 ezer forinttal.
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az i3-6100 + gtx 1050ti vagy az fx-6300 + gtx 1060 3gb az előnyösebb? Olvastam pár oldalon hogy az fx-6300 nem túl jó olyan szempontból, hogy a 6 mag ellenére az 1-2 magot használó játékok nem tudnak akkora teljesítményt nyújtani mint például az i3-6100. Válaszaitokat előre is köszönöm! :-D
AMD-nél sincs komoylabb fps ingadozás, csak ott, ahol Intelnél is van. Az igaz, hogy a minimum fps AMD mellett általában alacsonyabb, de az egy másik történet. Én amúgy is Vsync-et használok mindenhol, vagy a driverben rögzítem az fps értéket. Ugyanis jobban érzem magam egy stabil 30 fps-el, mint akkor, ha akárha 55-65 között is, de mozog. Persze kinek mi a fontos.
Hát nekem 8350 van, amivel meg vagyok elégedve. Sőt egyre jobb, ahogy kikoptak azok a játékok, amik nem 8 szálon futottak. Maga a win10 is sokat dobott rajta. Ez kicsit olyan, mint a GCN a VGA-nál: most érte utol a szoftver a technikát. míg az előző i5-760-amon elég sok minden kifogott, a mostani gépemben még nem járt olyan VGA, ami túl sok lett volna a CPU-nak, pedig próbálgattam r9 290-el és GTX 980-al is, igaz csak kölcsönbe és csak pár játékon és nem is sokáig, de a saját kis próbálgatásaim alatt nem volt gond a processzorral.
Renderelni viszont szinte sosem szoktam, szóval azt nem tudom, hogy az alatt megtáltosodna-e. Az biztos, hogy a 380 mellett még sosem láttam 60% fölött pörögni a processzort. A GTX 980 viszont rendesen megtekerte 80-90%-ra. Mindezt úgy, hogy nincs húzva, csak a beépített turbó (vagy minek hívja az AMD) van engedélyezve.
engem pl. nagyon zavart mindig,hogy dirt rallyban (fx 8150-nel)60 fps-ről időközönként leesett 20-25-re pár másodpercre,de ez elég sok játékkal volt így,lehet valakit ez nem zavar.?A Ride 2 még lowon is 20-30 fps-el ment csak az fx-el,az i3 6100 közepes és magas beállításon is meg van a 60 fps.
Mondjuk csak ezzel az FX sorozattal nem vagyok kibékülve.
Akinek renderre kell, annak kifizetődő is lehet a felár. Amúgy meg ahogy nézem egy 6300al is megy minden játék. Mostanában lett divat, hogy nem jó a 30fps, 60 kell az embereknek.
Én most váltottam i3 6100-ra,de tényleg nem rossz cucc.fx8150 volt előtte,de nem bántam meg a cserét,a játékok sokkal stabilabban mennek,nincs olyan nagy fps ingadozás mint az fx-nél.Azért kicsit durva,hogy 2 magos intel jobb játékra mint az amd-ből 8magos.soha többet amd
Esetleg ha még Presscott magos Celeron volt abban a gépben 😊
Mondjuk egy D336al könnyen el lehetett érni még patyolat tisztán is a határt kicsit melegebb napon.
HakuDragon: 😃 Régen ezzel lehetett egy csomó pénzt keresni. Felhívták az embert, hogy nem jó a gép, mindig leáll. Persze irodai gépet senki nem portalanított. Kifújtad tüdőből (nem ám kompresszor 😀 ) és írhattad is a számlát a szerelésről...
Mivel bántottalak meg? 😊
(Szerintem senkivel se személyeskedtem, a felháborodásomat meg jogosnak érzem, mert hihetetlen nekem az teszt nagyon.... i7 ne droppoljon már 4K stream alatt.... viccnek is rossz...)
Íme:
Mire képes egy "gyenge 4GEN-es i7" teljesítményben... HA EZ KEVÉS 4K STREAM-re kiugrok az ablakon most....
Úgy hogy ebből levonva engem nem érdekel hogy renderelt meg hogy kódolt, magasról "tojok" rá.
Kíváncsian várom a Magyar megjelenést, Magyar árazással, és az első game teszteket youtube felhasználóktól.
Azt most kimerem jelenteni, hogy senki se számítson olyanra hogy i5 verő Zen procik 30-40 ezres árba lesznek a boltokban. Vagy i7 verő zenek 60 ezerért. ILYEN BIZTOS HOGY NEM LESZ!
Azt meg tegyük tisztába hogy a renderelés és kódolási tesztek, nem jelentenek semmit se játék teljesítményben. AZ FX jobban renderel mint az i5, mégis játékban alul marad, sőt még az új i3-as széria is oda ver neki egy két játékban.
Az intelbe még simán van kraft, gondolok itt régebbi 4 GEN-es i5-re vagy 4 GEN-es i7re. Egy 4 GEN-es i5-el simán lehet játszani, és még lehet is majd! Egy 4 GEN-es i7-be meg még egy jó pár év van.....
Itt az AMD-nek kell bizonyítani most, nem az intelnek, mert az INTEL JÁTÉKOKBAN jeles!!!
Az olcsóbbakra meg még várni kell tovább. Ha mindenképpen maradni akarsz az AMD-nél és nem akarsz még legalább fél évet várni, akkor egy 8350 egy MSI gaming lappal egész jó választás lehet. A 8370 nem annyival jobb, mint amennyivel drágább, azt nem erőltetném. Most év végén egész jó árban lehet 8350-et kapni. Használtan elég veszélyes, mert nem tudhatod, hogy mennyit húzták előtte és a húzás azért csökkenti az élettartamot.
szerintem maradok fx családnál nem hiszem hogy ki tudok adni majd egy Ryzen-re.
Nekem is 8350 van és elégedett vagyok vele, de ha ma raknék össze gépet, akkor a későbbi fejleszthetőség miatt i5, vagy i7 lenne DDR4-es alapokon, vagy kivárnám a ZEN-t. Nem, mintha manapság nem állná már meg a helyét( sőt!), de az ember nem egy évre tervez gépet.
Tudnátok segíteni Procit szeretnék venni AMD FX-8350 tudnátok hozzá illő alaplapot mondani ami rendesen tudja kezelni nem csak hogy "jólvan az el teng-leng benne" Amely alaplapokra gondoltam:
- Asrock Fatal1ty 990fx Killer
- Gigabyte Ga990x gaming (ezen gondolkozok nagyon)
-MSI 970 GAMING
-Asrock 990FX Extreme 3
-ASRock 980DE3/U3S3 R2.0 (vagy elég neki ez is)
---------------------------------------------------------
Vízhűtésem: Alpenföhn Wasser 84000000087
Videókártyám:SAPPHIRE Radeon HD 7850 2GB GDDR5 256bit ( majd lesz cserélve 3-4hónapmúlva (pénz függő)
RAM: 12GB van összesen (Corsair)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ezek vannak, ha valaki tudna segíteni azt szívesen megköszönném 😆
+Még egy kérdés: A mostani hűtő(Deepcool Gammaxx 300) elég neki?
Szerk: Most nézem hogy már boltban is csak 32 ezer. i3 alá elég lesz egy 14-15 ezres, H110-es lap, így legfeljebb a DDR4-es memória lesz drágább 2-3 ezer forinttal.
Renderelni viszont szinte sosem szoktam, szóval azt nem tudom, hogy az alatt megtáltosodna-e. Az biztos, hogy a 380 mellett még sosem láttam 60% fölött pörögni a processzort. A GTX 980 viszont rendesen megtekerte 80-90%-ra. Mindezt úgy, hogy nincs húzva, csak a beépített turbó (vagy minek hívja az AMD) van engedélyezve.
Spoiler!
Akinek renderre kell, annak kifizetődő is lehet a felár. Amúgy meg ahogy nézem egy 6300al is megy minden játék. Mostanában lett divat, hogy nem jó a 30fps, 60 kell az embereknek.
Számok alapján, papíron odab.szós lesz 😃
Reméljük a gyakorlatban is ugyanez lesz.
Nekem is volt mindkettő, nálam is az AMD jobb.
i7-tel csak 720p-s mérésem maradt, HD 7850-nel viszont ilyen felbontáson már eléggé GPU limites vagyok, 800x600-ban is van hogy 99%-on megy a kártya.
Mondjuk egy D336al könnyen el lehetett érni még patyolat tisztán is a határt kicsit melegebb napon.