Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Krissz avatar
Elég 'olcsó táp' hatása van, nemigazán venném meg!
Inkább egy FSP vagy egy Corsair el jobban járnál szerintem, azok nem időzített bombák ...
0
0
0
0
azbizony avatar
Kolink 400W KL-400 80+ ról mi a véleményetek?
0
0
0
0
Funes avatar
Szó sincs róla, hogy megakarnám venni, csak a véleménytek érdekelt vele kapcsolatban, Piero azt a vidit én is most néztem és tényleg nem jó. 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Gagyi. Dobj hozzá 2-3 ezret és vegyél egy FSP Hexa+ 400W-ot.
0
0
0
0
Puffin avatar
Hát a videó végén azt írja hogy: FAIL Szerintem nem a legjobb akkor.
0
0
0
0
Funes avatar
Segotep GTR-550 tápegységről mi a véleményetek ? ( nekem nem tűnik rossznak )
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
Hát miután az egész napom ráment hogy utánajárjak ott vagyok hogy jelenleg a legjobb gyári megoldás az a piero által megnevezett Kstar Microsine 1000 38e a legolcsóbb ekkora kapacítással tiszta szinusszal, viszont aki ért hozzá az vehet egy olcsó szinuszos tápot és ráköti a kocsiaksit, sőt aki nagyon ért hozzá az vesz egy nagyon olcsó szünetmentest és ráköti egy szinusszáalakítót és az aksit.

Valamint aki szeretne majd szünetmenteset keresni magának vegye figyelembe hogy vehet az olcsóbbat is ha egy alsó vagy középkategóriás tápja van(240w és 500w) amibe nincs pfc, mert a felsókategóriákba(500W+)már mindeggyikben van pfc amit ha nem tiszta szinuszos(vagy ritkán vannak jó minőségű szimulált szinuszos) akkor hegylakósat játszanak majd.

Remélem megspóroltam valakinek 1 nap utánanézegetést.
És ha 2017-ben olvasod ezt akkor nézz utána hátha vannak már litium/nátrium olcsóbb alternatívák.
0
0
0
0
Puffin avatar
Nekem a monitorom, meg a többi cucc a szobámban egy FSP EP1000-esről megy. Az nem tiszta szinuszos és nincs gondja. De a gépemhez vettem külön a Microsine 1000-eset, mert viszont a táp a gépben búgott az FSP-vel. A gépnek kell inkább a tiszta szinuszhullám.
Mondjuk ez lehet táp függő is.
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
És a tisztaszinusz kell a pc,monitor,modem és hangszórónak? Mert valahol azt olvastam hogy az csak a motoroknál kell. Mert ha nem muszály akkor inkább megveszem 8e-rel olcsóbban 500va-rel többen.
0
0
0
0
Puffin avatar
A Micropower nem tudja a tiszta szinuszt!
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
Piero: Mi a különbség a KSTAR Micropower 1500VA és a LED KSTAR Microsine 1000VA LCD közt?
0
0
0
0
Puffin avatar
nemvagyokitt: legolcsóbban a Kstar Microsine 1000-es van. Én azt használom. Tudja a tiszta szinuszt. Usb-vel gépre tudod kötni.
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Viktorinho: Jó minőségű/teljesitményű táp. Én meg vagyok vele elégedve, ha nem kell nagy teljesítményt le adnia akkor a ventillátor is kikapcsol rajta, szóval csendes is. Meg amikor pörög akkor is szinte halkatlan.
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
750W-ra kéne szünetmentes táp hogy kb fél óráig bírja, legyen megbízható márka, és jelezze ki a dolgokat ne a fények villogjanak vagy csipogjon illetve az is jó ha rá tudom dugni a gépre hogy ott tudjam nézni hogy mennyi az annyi.
Meg melyiket érdemes a Line-interaktív, Online, Offline és a jelnél szinusz kell vagy négyszög is elég?
0
0
0
0
FoLey avatar
TerrorDom Nekem pont olyanom van és semmilyen fura hangot nem add ki és már több mint 3 éves a táp. Ha hangtalan táp kell akkor vegyél passzívosat.
0
0
0
0
Puffin avatar
Az a táp 2 VGA-hoz is elég. Ha nem tervezel annyit akkor felesleges ilyen teljesítményű táp
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Majd a leendő gépembe amit lassacskán összerakok,azt mondták tápot vegyek elsőnek,aztán lehet alaplap,porci,vga és ram.
0
0
0
0
Puffin avatar
Viktorinho: jó táp! De hova kell akkora?
0
0
0
0
Viktorinho avatar
EVGA SuperNOVA 750 G2-ről vélemény?
0
0
0
0
Krissz avatar
FrostnovaZ:
Terrorist win ... 😃
0
0
0
0
TerrorDom avatar
FoLey: Az a baj, hogy fura hangot ad ki...
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Amikor egy olcsó tápot szerelsz a gépedbe 😆
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/ab0733E_700b.jpg
0
0
0
0
FoLey avatar
TerrorDom Elég lesz a mostani FSP táp is,de ha új kell FSP 350-60APN is elég neki.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Üdv!

A mostani P4-es gépembe milyen tápot ajánlotok? Lesz mellé még 1Tb-os HDD. Csak filmezésre meg netezésre használom.
0
0
0
0
FoLey avatar
Twist Elég a 400W-os.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Elviekben a 400w-os Hexa+ -nak el kéne vele mennie, de azért rápróbálnék egy erősebbel ha lehetséges.
0
0
0
0
Twist avatar
Üdv!
Ez itt azt hiszem inkább témába vágó, mint a másik topikban volt... Az alábbi konfigomba elég a 400W-os táp? Indítás után elhalt az egész rendszer és keresem a hibát, felmerült ez is, hogy esetleg alulméretezett.
http://gepigeny.hu/user/twist/eszkozok/188869
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem az 500W kevés neki, csak gagyi a táp... Minőségi 350W-os lazán elbírná a konfigod.
0
0
0
0
Puffin avatar
Milyen tápod van pontosan?
0
0
0
0
winrar avatar
Neuer17: Papíron elég, de inkább ruházz be egy nagyobb, jobb minőségű tápra, pl.:
[LINK]
iPon-on picit drágább, de ott megadják a gyári 5 év garit:
[LINK]
0
0
0
0
Neuer17 avatar
Ja ilyent is néztem. Igazából nem tudom melyik a jobb márka, sosem érdekeltek annyira a tápok, csak gondoltam ha már veszek egy normálisabb kártyát, akkor illene egy értelmes áramellátás is mellé.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Elég lenne, de én inkább 2 ezerrel drágábban az 5 év garis Supr Flower venném.
[LINK]
0
0
0
0
Neuer17 avatar
Tervben van egy új VGA (valószínűleg R9 380), az mellé elég lenne egy FSP Hexa+ 400, vagy inkább nagyobb?
A többi maradna ugyanaz.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért van ott az MK1es reaktor 😊
0
0
0
0
Bronson avatar
erről ennyit... ilyen táp kb nincs is, amiről én tudok, hogy legerősebb és boltban kapható (nem rendelésre, vagy custom) az a SF Leadtex Platinum az 2000W, de az is overkill, kb nincs, ami annyit megzabálna...
0
0
0
0
Bronson avatar
és ezt ugyan milyen rendszerhez ajánlották...? 😂
0
0
0
0
Bronson avatar
ezek a kalkulátorok kutyafülét sem érnek.
0
0
0
0
Puffin avatar
tomeek1: kisebb kártyáknál nagyon eltúlozza a teljesítményfelvételt.
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Itt ki tudjátok számoltatni, hogy milyen tápegységre van szükségletek...

http://outervision.com/power-supply-calculator
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Az FSP Raider 550-es táp megbírkózna egy FX8350 és egy R9 380x kombóval? Köszönöm
0
0
0
0
no avatar
ok koszonom szepen
akkor rendelek egy olyat mert ami volt chieftec gpa-450s8 tápom elromlott es addig az a gépem nem jó
0
0
0
0
Puffin avatar
vemma: annál az FSP Hexa+ 400 és a Corsair VS450 is jobb
0
0
0
0
no avatar
Ha vénnek egy 500 wos tápot az felesleges bele? Kaptam javaslatot hogy LEPA MX F1 500W vegyek bele. Vagy amit itt kaptam tanácsot az jobb táp?
0
0
0
0
Puffin avatar
Akkor a Corsair VS 450 is belefér.
0
0
0
0
no avatar
az osszeg olyan 13e ft
0
0
0
0
Puffin avatar
Akkor jó. Egy Athlon 64 X2 3800+, 4GB DDR2, meg egy Radeon HD5750 1GB DDR5 mellé bőven jó. Behalt a 10 éves tápja... 😆 Aztán azt mondta többet már nem érdemes költeni rá.
Spoiler!
régebbi játékkokkal játszik csak vele, ilyen GTA4 elég tűrhetően elmegy vele még
0
0
0
0
Bronson avatar
Piero szerintem simán, főleg ha postával volt annyi... alap konfigoknak jó az.
0
0
0
0
Puffin avatar
4500 Ft-ot megért egy Chieftec GPS 400 postával együtt? Gond nélkül üzemel úgy néz ki. Ismerősöm öccsének kellett egy táp. Régi a konfig, de elvan vele azért.

vemma: jók azok amit Bronson ajánlott. De keretet nem írtál. Meg esetleg tervezel-e nagyobb étvágyú kártyát majd?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció