Milyen merevlemezt vegyek?

Szerző: Kmisi99, 2009. July 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feki1991 avatar
gyurmi írta:
Sziasztok!
A következő hónapban tervezem leváltani a sok "kicsit" winchester-emet egy 2 TB-osra. Eddig életemben csak Samsung HDD-t használtam, soha semmilyen gond nem volt egyikkel sem, úgyh maradnék is ennél. Viszont amiket látok hogy a többsége 5400-at pörög nem pedig 7200-at. ez a különbség miben jelenik meg a mindennapi használatban? Van-e vmi érzékelhető különbség közöttük? melyik a jobb és miért? (5400rpm vs. 7200rpm)

a késleltetési idő.. aaaz nagyon érzékelhető különbség! szal 5400RPM-űt ráadásul még ha több tányéros is nagyon nem ajánlok rendszer merevlemeznek! baromi lassúnak fog tűnni
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Sziasztok!
A következő hónapban tervezem leváltani a sok "kicsit" winchester-emet egy 2 TB-osra. Eddig életemben csak Samsung HDD-t használtam, soha semmilyen gond nem volt egyikkel sem, úgyh maradnék is ennél. Viszont amiket látok hogy a többsége 5400-at pörög nem pedig 7200-at. ez a különbség miben jelenik meg a mindennapi használatban? Van-e vmi érzékelhető különbség közöttük? melyik a jobb és miért? (5400rpm vs. 7200rpm)
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Dobd a francba,sztem nem er ennyit az egesz!
0
0
0
0
Darrencod avatar
és szerinted megéri vele hülyéskednem mert ma is 3 órát szarakodtam vele vagy dobjam el a francba?
0
0
0
0
DCMAN avatar
huuu mire elolvastam ezt a regényt😊 kiszáradt a szemem😊
0
0
0
0
Darrencod avatar
A 160 GB-os kapacitás-tól 1,5 TB-os. Ezek támogatják a SATA 3Gbit / s csak. Kódnevet a Moose (korábbi változatra) és Brinks (később revízió). A cache mérete lehet akár 2 MB, 8 MB vagy 16MB függően meghajtású modell.
Ez a család már számos olyan súlyos firmware (mikrokód) hiba:
Lemezek nem tüntethetnek és használja a cache-t. [4]
FLUSH_CACHE parancsok várakozási idő, ha NCQ használják. [5]
A teljesítmény szempontjából anomália hdparm segítségével az NCQ queue mélysége 31 AHCI módban. Sebesség vizsgálat méri csak 45 ~ 50 MB / s (várt:> 100 ~ 110 MB / s).
Lemezek elérhetetlenné válhatnak a hatalom. [6] [7]
Lemezek által érintett utolsó hiba nem érzékeli a számítógép BIOS újraindítás után. Számos felhasználó panaszkodott erre és tárgyalunk ez egy nyilvános fórum [8] , amikor a Seagate tárgyalásokat fórumok [9] voltak kitéve a nehéz mértékkel, és ezt követően lezárta. A fennálló probléma tünete, hogy a számítógép BIOS többé nem érzékeli a merevlemez egy újraindítás után, s amikor csatlakozik a merevlemez a soros TTL fórumon, ez ​​a hibakód lesz látható a "LED: 000000CC FAddr: 0024A051". Hibás firmware kiváltja ez a "hiba", és a merevlemez "eltűnések" Úgy tűnik, hogy történik a következő hónapokban november és december, 2008 és 2009, és még mindig folyik jelentett a fórumokon.
Seagate FreeAgent külső meghajtók is használt merevlemezek 7200,11 SDxx firmware és az emberek arról számoltak be, kudarcok a meghajtók is. A hozzáférési LED marad tartósan után is egy USB disconnect, és a hajtás már nem érzékel. Seagate, azonban azt mondja, hogy ezek nem lehetnek hatással a firmware problémák, így csak a megnyitón a ház felfedi az igazságot. A meghajtók is ismertté vált, hogy a szokatlanul magas bukási arány, ideértve a hirtelen mechanikai hibák, a gyors fejlődés a nagy számú hibás szektorok, az alaplap érzékeli a meghajtót egy másik modell, és a meghajtó rendszeresen "befagyasztása", ha nem olvassuk, vagy írt.
Két vállalat azt állította, hogy képes legyen megoldani ezt a problémát a megoldásuk, azaz ász Laboratóriumi PC3000 UDMA-(version 4.13) [10] Az adatok és a megváltás a Doctor for HD Seagate (3.0 verzió) [11] .
Annak érdekében, hogy rögzítse az első hiba, Seagate kiadott egy firmware frissítést (version AD14) az érintett modellek lemez. Annak érdekében, hogy rögzítse második, harmadik és negyedik hiba, Seagate firmware frissítéseket (version SD1A, SD1B, SD2B, SD81) az érintett modellek lemez. Tulajdonosok, akik már frissítette a lemezek AD14-be meg kell ismételni a folyamatot még egyszer a legújabb firmware (verzió SD1A).
A SD2B firmware frissítést Brinks csendben eltünteti a DCO ATA szolgáltatást a lemezeket, míg a Moose SD1A hozzáteszi 2 ATA funkciók. Seagate ST3750330AS vettem de szarakodik le szedtem hozzá a firmeware izét de csak még jobban be szart ha tudsz valamit róla pls segits 😃 elöre is köszönöm
0
0
0
0
tihi1988 avatar
okés, köszönöm a tanácsokat😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Csak azt mondom, amit mások írtak itt. Meg egyik ismerősömnél is voltak gondok a green szériás vinyójával.

A Caviar Black az jó, de a Caviar Blue is elég rendszernek.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
De miért? Lassú?

És ez?

WD Caviar Black 1,5TB WD1502FAEX
Jellemzők:

- WD Caviar Black Széria
- Model n.: WD1502FAEX
- 126 MB/s adat átviteli sebesség
- Dual Processor
- 7200rpm fordulatszám
- 64Mb cache méret
- 1500Gb kapacitás
- 4.2ms elérési idő
- SATA - III csatlakozás!!!

Bár WD-vel rossz tapasztalatom van, egy 500as wd már kuka volt nálam, és a most használt 160as is az lesz, amint lesz új...😕
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem jelentene gondot, de szerintem green vinyót nem érdemes rendszernek használni. Az inkább adatok tárolására alkalmas.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
üdv

Szerintetek ez jó lenne rendszer-vinyónak?

Seagate 1,5TB 64MB Barracuda Green 5900.3 ST1500DL003
Jellemzők:

Méret: 3.5"
Csatlakozó: SATA III
Kapacitás: 1,5TB
Fordulatszám: 5900
Cache: 64MB
Egyéb: Barracuda Green
Gyártói cikkszám: ST1500DL003

Lenne egy 200gb-os partició a win7nek + programoknak + játékoknak, 1300gb meg maradna tárolásra.

És az jelenten akármilyen gondot, h a lapomon sata2es csatik vannak, nem sata3asok?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nemrossz 😀 Miertne tudnad?
0
0
0
0
gytomi avatar
OCZ Vertex Plus 60 GB Vélemények??
A Win7-et(64bit) rá tudom telepíteni??
0
0
0
0
Flash avatar
Rendszervinyónak egyáltalán nem jó, mert csak 5400rpm-es, és k*rva lassú lenne.
Ez adattárolásra való. Rendszernek vagy másik 7200rpm-es vinyó kéne, vagy SSD.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Helló!

500gb-os hardom tegnap landolt a kukában (130 hibás szektor,adatvesztések), de már a 160-asom sincs túl jó állapotban (22 hibás szektor).

Szóval kell(ene) egy új hdd, ezt néztem ki, ami a mostani árak mellett még jó vétel is lenne:

Samsung SpinPoint F4 2TB HD204UI
- Típusszám: HD204UI
- 2TB kapacitás
- SpinPoint F4 széria
- 5400rpm fordulat
- 32Mb cache
- SATA II
- 13 ms

ár: 33.250 ft

De nem nagy túlságosan egy 2tb-os hdd rendszer vinyónak?
0
0
0
0
no avatar
scorpio96 írta:
Én meg venni akartam az Aldi-ba 2TB-os Tevion vinyót 18.000-ért!!
És a szemetek csak 1-et rendeltek és 30-an vártunk egy winchesterre.

Én is így jártam, de az itteni Aldiba 1db se érkezett. De minden érdeklődőt felírtak egy listára és azt mondták ha lesz akkor értesítenek..
0
0
0
0
niteforce avatar
én is 9 K -ért vettem 500-as WD Blue-t.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Synda írta:
Ha nem az életed múlik rajta,várj,3x drágábbak,mint szeptemberben 😕

Várok😆
Hol vetted a 2TB-osat 20k-ért?😲
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Synda írta:
djwarp írta:
Synda írta:
djwarp írta:
SATA ||-es 1.5TB-os HDD van?És menyibe fájna?😊

WD 1500GB,7200rpm,64MB,SATA2///32k

😲
És egy ugyanilyen 500GB-os?😊

Western-Digital 500GB 7200rpm 32MB SATA2///23k

20k-ért vettem a 2Tb-ost 😂

Köszi szépen😉
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Synda írta:
djwarp írta:

WD 1500GB,7200rpm,64MB,SATA2///32k

😲
És egy ugyanilyen 500GB-os?😊
0
0
0
0
Sicu33 avatar
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Rendben, kösz szépen a segítséget.😀
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
nincs semmi. csak rá kell kötni, és kész.
0
0
0
0
Devis avatar
így van csak egy usb kell neki, nekem is úgy van
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Sziasztok!

Tesóm laptopjához venne egy külső hdd-t, ezt néztük ki:

A-DATA 750GB USB2.0 CH94 5400rpm

Annyi kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, h ezt csak rá kell kötni egy usb kábellel a laptopra, és kész? nincs semmi plusz áramforrás, ami kell, csak az usb kábelen amit "kap"?

Előre is köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
Devis avatar
nem. egy 64 gb-os már jobban tetszene neki.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
gytomi írta:
Egy 30 gigás SSD elég a Win7-nek nem?

34GB a Windows 7 a SSD-n 😃 szerinted akkor? 😃
Minimum 60Gb os 😀
20% szabad kell lennie... külömben tönkre megy...
0
0
0
0
gytomi avatar
Egy 30 gigás SSD elég a Win7-nek nem?
0
0
0
0
Su Metal avatar
szívás :S .. a legolcsóbbat pcpiac - on találtam.. 3.5" sata 160Gb 14k ért. ( de ezek gondolom újak és garisak)
0
0
0
0
international avatar
most egy 1TB-s olyan 30000 Ft a 12000Ft-s átlag ár helyet. Mivel az olvasó fejeket gyártó cég nem működik és a a merevlemezgyárak 70%-a innen vásárolja az olvasó fejeket. A helyzet állítólag kb. a2012-es év végére rendeződik.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
hát a jelenlegi árak mellett nagyon semmilyet...😆 esetleg használtan😉
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Jelenleg semmilyet, az arak most megnovekedtek az arviz miatt... Kb 150%os aremelkedesek vannak
0
0
0
0
gytomi avatar
Sziasztok 12eFt-m van HDD-re milyet vegyek?

SATAII!!!
0
0
0
0
Su Metal avatar
Köszönöm a segítőkész válaszokat 😀
egyszer vettem 2.5" os hd-t és párnaponta elvesztette a partíció fonalat.. ami igen rövid idő után az idegeimre ment.. azt követően pedig felvette a "kerek" formációt.
(mondjuk külső házon keresztül ment)
a jelenleginél gondolom gyorsabb.. hd sentinel szerint 33Mb/s 😆

azért lenne 2.5" os mert az csak 1w ot vesz fel,a 3.5" os pedig 7w ot.. bár az nem sok.. megfontolandó 😀 a gyorsaság miatt .. mint irtátok.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
csak semmi értelme mert lassabb mint egy jó 3,5 es hdd
0
0
0
0
Devis avatar
miért ne lenne az?
ugyanolyan hdd mint a 3,5" társai, annyi különbséggel hogy lassabbak, legtöbbször kisebbek is kevesebbet fogyasztanak
0
0
0
0
niteforce avatar
den of evil írta:
Üdv
Szerintetek a 2.5" os sata HDD is
Stabil egy asztali gép-ben?

ha jól odacsavarozod, akkor igen 😀

persze hogy az, miért lenne instabil a más mérettől?
0
0
0
0
Su Metal avatar
Üdv
Szerintetek a 2.5" os sata HDD is
Stabil egy asztali gép-ben?
0
0
0
0
kalaoi avatar
köszi
akkor nincs gond
de ezt hova kell dugni??😆
0
0
0
0
kalaoi avatar
segítsetek
ata=ide=pata?
nem akarok új hdd venni mert drága
de ha veszek egy ilyet [url]http://www.argep.hu/popup.asp?pid=152180157&pnr=10001&foto=1[/url]
akkor a régi ata hdd beletudom csatlakoztatni a sata csatlakozásba?(alaplap:gabyte m68mt-d3p)
előre is kösz!
0
0
0
0
philips20 avatar
SÜRGŐSEN ELADÓ 2DB Vadi ÚJ Seagate ST973452SS Savvio 15K 73GB 6Gb/s 2.5-inch Futárt Én Állom
(GLS FUTÁR)

és a 2DB EGYBEN 55K ért vihető
0
0
0
0
Osynho avatar
Igen, visszafelé kompatibilis a sata3.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Hello!

Az egyik ismerősöm eladná elég olcsón az 500gb hitachi hardját, és gondoltam megvenném, csak az gond, h sata3-as a csatlakozó típusa, nekem viszont csak sata2-es csatl.- óim vannak. Szóval azt szeretném kérdezni, h sata2-es csatiba be belehet-e kötni a sata3-at?
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
R3KH1T írta:
Ez nem így megy, ha téged is annyi kár érne, nem hiszem, hogy levinnéd az árakat, hidd el, így is sokan kényszerülnek rá, hogy vegyenek winyót. Sok embernek csak 1 van, ha az csődbe megy, nem tud mást tenni.

Ez sajna így van! Nekem is muszáj volt megvennem az új winyót, és amennyit ráfizettem a pár hónappal ezelőtti árra, azt ha hozzárakom a jelenlegi VGA-ra szánt pénzemhez, vehetnék GTX 570 helyett 580at...na de m1, ez is kellett, ez van.
0
0
0
0
R3KH1T avatar
Ez nem így megy, ha téged is annyi kár érne, nem hiszem, hogy levinnéd az árakat, hidd el, így is sokan kényszerülnek rá, hogy vegyenek winyót. Sok embernek csak 1 van, ha az csődbe megy, nem tud mást tenni.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát az a veszteség ha drágán adják. Ha vissza áll a termelés és olcsóbban adják mindenki ráveti magát aztán miután leáll a nagy érdeklődés akkor visszaállnak az egy hónappal ezelőtti árakra
0
0
0
0
niteforce avatar
de valahogy vissza kell nyerniük a veszteségüket is 😕
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
6 hónap mire vissza áll a termelés+még azért a szállítás is idő de nyárra már rendesek lenek az árak elvileg úgy ahogy.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció