Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Janko95 avatar
Big Joe

Asus vagy MSI 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Big Joe:
Én MSI-t venném ,de jó lehet az Asus is. Igaz az drágább. Gigabyte-ot nem vennék.
0
0
0
0
Stevepapo avatar
Sziasztok
Szerintetek melyik videokártyát lenne érdemes megvennem?
Valakinek van e tapasztalata, véleménye bármelyikről?
Ezek között vacillálok:
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1070-8gb-ddr5-gv-n1070g1-gaming-8gd-videokartya-200664
https://www.pcx.hu/asus-gtx1070-8gb-gddr5-strix-gtx1070-o8g-gaming-videokartya-373528
https://www.pcx.hu/msi-gtx1070-gaming-x-8g-8gb-ddr5-videokartya-601768
Az ár mindegy, a jobbat szeretném mindenképp.
0
0
0
0
Hunork avatar
Akkor okés! TY zsoltdeak17! Erre gondoltam, a legtöbb 500W alatti egyágas. Csak most alig vagyok net és gépközelben, úgy meg nehéz utánajárni.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Egy darab 12V-os ágon 396W. Bőven elég lesz az a táp.
0
0
0
0
Hunork avatar
ddkk22: igen, tudom, hogy max 350W, amit lead, azért is írtam, hogy elvileg max 300W teljes terhelés éri, és mennie kell. Kérdés, hogy a 12V-os ág osztott, vagy nem, és a PCIE csatik variációja. Bár én mindig azt mondom, hogy egy nem tuning géphez azért nem árt egy jó minőségű 500W táp, és akkor soha nem lesz izgulás. Tuning esetén meg más a felállás, ott sok mindenre kell figyelni.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hunork
De azt is vegyük hozzá hogy a tápja nem képes mind a 430w-ot leadni, abból amit valóban le ad az max 340-350w lehet. De az tény és való hogy a xfx tápok, azok jó minőségi tápok.
0
0
0
0
Hunork avatar
TerrorDom: a sima 560Ti 170W -ot eszik, a Limited E pedig 210W-ot. Ha a proci a G3260, az 55W. Alaplap, memória, merevlemezek 25W. Plusz esetleg házventik...stb. Összesen szerintem 300W nem lehet a teljes rendszer fogyasztása, ha minden csúcsra van járatva. Így el kéne bírnia. A hivatalos oldal szerint (NV) 500W táp kéne, de gondolnak itt a Codegen-re is 😀 Kérdés, hogy a tápn van 2x6 pin PCIE csati? (nem ismerem a tápot)
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Na de emberek, az XFX430-as tápom meghajt egy GTX560Ti-t? Ez itt a kérdés.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Nekem ugyan nem RX -em van de mint márka XFX nálam bevált. (R9 380)
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Az én Be quiet pure power 400 wattos tápom megbírja az RX 480-at?
0
0
0
0
fbalage avatar
Nekem is XFX van, erősen ajánlott! Ez egy igazán, nagyon jó kártya!
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
XFX van nekem is, eddig remekül teszi a dolgát. Bár a bios szintű oc-t kilőttem ( az amd érthettelen driver politikája miatt) alapjáraton is kiváló.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Rendben, akkor biztos az XFX lesz, köszönöm! 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
tothricsi95: vagy XFX, szerintem a legjobban sikerült RX széria gyártója! Vagy MSI Gaming, de nem ismerem a 470-es verziót. A 480-as sokkal jobban sikerült nekik. Sapphire - sajnos az RX eljövetel nem nekik kedvezett... (sok a hibás, gariba küldött darab)
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Én is az RX 470-el szemezgetek most, azon belül is az XFX BE modellel. Állitolag nagyon jo a hütése, van back plateje, és a fogyasztása is nagyon baráti. Az MSI gaming-et is nézegettem, de ahhoz kéne egy 8pines csatlakozo is, plusz fogyasztása is sokkal nagyobb, és a hütésre os voltak panaszok. Szerintetek is az XFX a jobb? Nitro-t is néztem de annak megintcsak nagy a fogyasztása, 500wos táppal nem szeretnék kockáztatni 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Plusz egy szavazat az RX470-re!
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
aki 1050ti-n gondolkozik pár ezer ft-al drágábban van rx 470 ami jóval jobb
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!
Egy GTX560-t vagy GTX560Ti-t meghajtana az XFX TS430W-os tápom? 12V-os ágon 33A-t, azaz 396W-ot tud leadni. Előtte Gigabyte GTX760 volt ami problemamentesen működött. Csak azért kérdem mert ugye azért régebbi széria és minimum 500W-os tápot írnak hozzá.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Pixx már csináltam vele mindent ,szétszedtem,átpasztáztam ,de hiába,melegszik akkoris.
0
0
0
0
Pixx avatar
Viktorinho : van egy laza 20 perced veszel mx4 pasztát (2000ft) kitakarítod a hűtést a sok portól újra pasztázod és ennyi. 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
add el, és vegyél egy 1050ti-t/960-at kb ugyan annyiért, a hűtő árát meg megtartod
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Ha megnéznéd a gépem látnád miért nem akarok másikat,mert már ez is sok belé,de ingyen volt 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Nem ér annyit az egész.. 😆
Add el és vegyél egy másik kártyát!
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Üdv,van egy Sapphire R9 280x kártyám,és rohadt hangos amikor meg van hajtva ,75fokon 65% venti sebesség mellett már a hangerőt fel kell csavarnom,hogy halljam a játékot. Kérdésem az,hogy egy ARCTIC Accelero Xtreme IV megoldaná a problémám a zajjal,és esetleg kisebbek lennének a hőfokok is? Na meg nem tudom,hogy ott a VRM hűtése mennyire jó,vagy esetleg Arctic Accelero Hybrid III vízhűtést vegyek rá?
0
0
0
0
hashimoto avatar
[LINK]
[LINK]

A GT710 valamivel erősebb.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Max 15.000-et áldoznék rá.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Szerencsére már nálam sem melegszik(túl) semmi 😆

TerrorDom: Esetleg egy R7 240 OC? 19k, a legjobb lenne abban az árkategóriában. Vagy még talán egy GT730, de én inkább az R7-et választanám 😃
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!

Pentium G3250 mellé milyen videókártyát ajánlotok 10-15.000 körül? Eddig GTX760 volt, de feleslegesnek tartottam azokra amikkel játszottam. Egy XFX TS 430W-os táp áll rendelkezésemre. NVIDIA vagy AMD, nem számít.
0
0
0
0
Janko95 avatar
Szintén kompresszor 😃 emlékszem egyszer úgy megfújattam hogy nem akart bekapcsolni a gép mivel a ventit kimozdította a helyéről, így a proci miatt nem akart elindulni a gép 😃 meg az a sok por... lehetne már nyár 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha valami melegedne én is takarítanám télen is, de mivel nem melegszik semmi, így nem foglalkozok vele.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Én télen is kiviszem, és kifújatom.. 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Nagyon helyes, ezt már szeretem. 😆
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én télen is csinálnám a fűtött garázsban, de édesanyám nem hagyja mert minden telefújok vele porral. Hiába mondom, ha sűrűn csinálom nem sok por jön belőle, nem engedi. Így télen a házat nem takarítom. Tavasztól őszig viszont 2 havonta rendszeresen.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Én is a nagy kompival szoktam, rendkívül hatásos 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Tervben van a gépház takarítása, de várok még hogy jobb idő legyen mert kompresszorral megyek majd neki kint a szabadban. Egyébként a procihűtő és a VGA hűtője egy hete ki lett fújatva, így nem melegszik semmi.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Kicsit poros a géped, lehet kikéne takarítani... 😕
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nálam így áll már 2 hónapja az MSI 1060 Gaming X 6G
[LINK]
0
0
0
0
Janko95 avatar
LordSzaldo

Erről a hajlás témáról leginkább az MSI 470-nél olvastam, a többinél, pl. NVIDIA, fogalmam sincs hogy van-e ilyen jelenség, vagy esetleg a többi AMD-nél, a régebbieken kívül 😃 de amúgy elég gáz hogy egy ilyen értékű karit fel kell kötni hogy ne menjen gajra hosszútávon. Nem tudom hogy a 470-nél mennyi embert érintett, van aki semmi ilyet nem tapasztalt, van aki igen, nyilván azon is múlik hogy helyezkedik el a gépházban az alaplap és a vga. Remélem nálam is jó lesz 😀
0
0
0
0
no avatar
A backplate az egy dolog, ha merevítő nincs az oldalán végig vezetve akkor lényegtelen mi van rajta, nekem 980 Strix van és nem hajlik egyáltalán.
0
0
0
0
hashimoto avatar
A 280-am nekem is hajlott/hajlik mint a gumi, se backplate, semmi nem volt rajta, én úgy oldottam meg, hogy felkötözem, utána meg a hdd-t a legfelső helyre raktam, és megfogta a kártyát 😃

Nálam ezek után, a gigabyte kuka.

A 480-am Strix volt, az nem hajlott, backplate volt rajta.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Nálam volt pár hétig egy strix 970,ami hiába backplate-es, ígyis durván meghajlott,pedig elvileg az msi lapom pcie csatija is armoros. Mondjuk az már tényleg egy batár állat volt, remélem a 480 kissé kompaktabb hatást fog kelteni.
0
0
0
0
Janko95 avatar
reszler112233

Azt olvastam hogy a súlya miatt meglóg az egyik fele, de nem hiszem hogy ez ilyen látványos lenne, lehet hogy igazából soha nem is lesz bajod vele, max 10-ből 1 embernek. Hűtés szempontjából nem túl előnyös ez, meg a nyáklap sem szereti az ilyet. Reméljük azért nekem sem lesz ezzel problémám 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem is MSI kártyám van, és tényleg elég nagy, de Backplate marha nagyot merevít rajta. Egyáltalán nem hajlik így, hogy rajta van.
0
0
0
0
Janko95 avatar
Hunork

Nem gáz, csak nekem az jön le hogy XFX fan vagy 😃 de ezzel nincs is baj, az az egyetlen gyártó amiről nem olvastam rosszat. Az MSI-ről tudni kell hogy a nagy mérete miatt hajlik a kártya, ez hosszútávon nem tesz jót neki. Az ASUS STRIX-nél a hátlap hiányát írták, más problémát nemigen. A többi gyártónál vagy nagy volt a hőtermelés (Gigabyte és társai), vagy zajos volt és iszonyatosan ontották a meleget. Referencia kártyák (Sapphire) pedig csak azoknak jók akiknek elég jó a hűtésrendszerük, másoknak nem ajánlott. Amit utólag tudtam meg hogy a Powercolor rossz minőségű anyagokból készül, ezért kerülendő. Egyébként (több mint valószínű) az MSI mellett teszem le a voksom. Köszönöm a segítséget srácok! 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
Mennyi van rá összesen ? Ha írsz egy összeget akkor talán tudnak segíteni a lehető legjobb választásban, ha nincs nagyon ötleted..😀
0
0
0
0
dom92 avatar
Minden kell, laptopom volt de kevésnek bizonyult

Most nézegetem, hogy honnan kellene rendelni. Legjobb lenne egyhelyről
0
0
0
0
xsebix avatar
dom92
Mennyi a keret? Mid van amit megtartanal vagy mindent kell venni?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció