Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Asus vagy MSI 😀
Én MSI-t venném ,de jó lehet az Asus is. Igaz az drágább. Gigabyte-ot nem vennék.
Szerintetek melyik videokártyát lenne érdemes megvennem?
Valakinek van e tapasztalata, véleménye bármelyikről?
Ezek között vacillálok:
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1070-8gb-ddr5-gv-n1070g1-gaming-8gd-videokartya-200664
https://www.pcx.hu/asus-gtx1070-8gb-gddr5-strix-gtx1070-o8g-gaming-videokartya-373528
https://www.pcx.hu/msi-gtx1070-gaming-x-8g-8gb-ddr5-videokartya-601768
Az ár mindegy, a jobbat szeretném mindenképp.
De azt is vegyük hozzá hogy a tápja nem képes mind a 430w-ot leadni, abból amit valóban le ad az max 340-350w lehet. De az tény és való hogy a xfx tápok, azok jó minőségi tápok.
Az én Be quiet pure power 400 wattos tápom megbírja az RX 480-at?
Egy GTX560-t vagy GTX560Ti-t meghajtana az XFX TS430W-os tápom? 12V-os ágon 33A-t, azaz 396W-ot tud leadni. Előtte Gigabyte GTX760 volt ami problemamentesen működött. Csak azért kérdem mert ugye azért régebbi széria és minimum 500W-os tápot írnak hozzá.
Add el és vegyél egy másik kártyát!
[LINK]
A GT710 valamivel erősebb.
TerrorDom: Esetleg egy R7 240 OC? 19k, a legjobb lenne abban az árkategóriában. Vagy még talán egy GT730, de én inkább az R7-et választanám 😃
Pentium G3250 mellé milyen videókártyát ajánlotok 10-15.000 körül? Eddig GTX760 volt, de feleslegesnek tartottam azokra amikkel játszottam. Egy XFX TS 430W-os táp áll rendelkezésemre. NVIDIA vagy AMD, nem számít.
[LINK]
Erről a hajlás témáról leginkább az MSI 470-nél olvastam, a többinél, pl. NVIDIA, fogalmam sincs hogy van-e ilyen jelenség, vagy esetleg a többi AMD-nél, a régebbieken kívül 😃 de amúgy elég gáz hogy egy ilyen értékű karit fel kell kötni hogy ne menjen gajra hosszútávon. Nem tudom hogy a 470-nél mennyi embert érintett, van aki semmi ilyet nem tapasztalt, van aki igen, nyilván azon is múlik hogy helyezkedik el a gépházban az alaplap és a vga. Remélem nálam is jó lesz 😀
Nálam ezek után, a gigabyte kuka.
A 480-am Strix volt, az nem hajlott, backplate volt rajta.
Azt olvastam hogy a súlya miatt meglóg az egyik fele, de nem hiszem hogy ez ilyen látványos lenne, lehet hogy igazából soha nem is lesz bajod vele, max 10-ből 1 embernek. Hűtés szempontjából nem túl előnyös ez, meg a nyáklap sem szereti az ilyet. Reméljük azért nekem sem lesz ezzel problémám 😀
Nem gáz, csak nekem az jön le hogy XFX fan vagy 😃 de ezzel nincs is baj, az az egyetlen gyártó amiről nem olvastam rosszat. Az MSI-ről tudni kell hogy a nagy mérete miatt hajlik a kártya, ez hosszútávon nem tesz jót neki. Az ASUS STRIX-nél a hátlap hiányát írták, más problémát nemigen. A többi gyártónál vagy nagy volt a hőtermelés (Gigabyte és társai), vagy zajos volt és iszonyatosan ontották a meleget. Referencia kártyák (Sapphire) pedig csak azoknak jók akiknek elég jó a hűtésrendszerük, másoknak nem ajánlott. Amit utólag tudtam meg hogy a Powercolor rossz minőségű anyagokból készül, ezért kerülendő. Egyébként (több mint valószínű) az MSI mellett teszem le a voksom. Köszönöm a segítséget srácok! 😀
Most nézegetem, hogy honnan kellene rendelni. Legjobb lenne egyhelyről
Mennyi a keret? Mid van amit megtartanal vagy mindent kell venni?