Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Belépőszintű videokártyát vásárolnék ehhez a konfighoz:
Intel Xeon E5450 3.00GHz (Q9650 szint)-> LCPOWER CC100 hűtés
6GB DDR2 800 RAM
400W Chieftec 80P PSU
Jelenleg HD7770 kari van benne
1080p medium/high gamingre használnám.
GTX 1050TI-t néztem ki, mert nem szükséges hozzá tápcsati.
Csak videokártyát szeretnék venni, nem akarok másik tápot/procit/ egyebet venni, ez így marad.
Ha van más ötletetek, szívesen várom.
A válaszokat előre is köszönöm. 😀
Sapphire Nitro+ RX 470 4GB OC
ui: sajnos annyi mindent kérdezek tőletek 😂 hogy felhasználónévből nem ugrik be az összes, az meg igazságtalan lenne ha valakit kihagynék, remélem mindenki magára veszi aki segített 😉
Szóban van/volt 4K-s monitor, de inkább egy 1440p-s 144hz-es van kilátásban.
Az lenne a kérdésem hogy ezek (de inkább az utóbbi) kihajtására melyik vga lenne a legmegfelelöbb? Persze max-ra skálázott játékokknàl.
Asus vagy MSI 😀
Én MSI-t venném ,de jó lehet az Asus is. Igaz az drágább. Gigabyte-ot nem vennék.
Szerintetek melyik videokártyát lenne érdemes megvennem?
Valakinek van e tapasztalata, véleménye bármelyikről?
Ezek között vacillálok:
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1070-8gb-ddr5-gv-n1070g1-gaming-8gd-videokartya-200664
https://www.pcx.hu/asus-gtx1070-8gb-gddr5-strix-gtx1070-o8g-gaming-videokartya-373528
https://www.pcx.hu/msi-gtx1070-gaming-x-8g-8gb-ddr5-videokartya-601768
Az ár mindegy, a jobbat szeretném mindenképp.
De azt is vegyük hozzá hogy a tápja nem képes mind a 430w-ot leadni, abból amit valóban le ad az max 340-350w lehet. De az tény és való hogy a xfx tápok, azok jó minőségi tápok.
Az én Be quiet pure power 400 wattos tápom megbírja az RX 480-at?
Egy GTX560-t vagy GTX560Ti-t meghajtana az XFX TS430W-os tápom? 12V-os ágon 33A-t, azaz 396W-ot tud leadni. Előtte Gigabyte GTX760 volt ami problemamentesen működött. Csak azért kérdem mert ugye azért régebbi széria és minimum 500W-os tápot írnak hozzá.
Add el és vegyél egy másik kártyát!
[LINK]
A GT710 valamivel erősebb.
TerrorDom: Esetleg egy R7 240 OC? 19k, a legjobb lenne abban az árkategóriában. Vagy még talán egy GT730, de én inkább az R7-et választanám 😃
Pentium G3250 mellé milyen videókártyát ajánlotok 10-15.000 körül? Eddig GTX760 volt, de feleslegesnek tartottam azokra amikkel játszottam. Egy XFX TS 430W-os táp áll rendelkezésemre. NVIDIA vagy AMD, nem számít.
[LINK]