Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nekem vistával(64bit)Memória mérete 512 MB (TurboCache: 1280 MB)
olyat szeretnék még kérdezni h a windows miért ír 512mb-ot a video kártyámra amikor 256-os?
A windows 512-t ir a kártyádra? azt hogy csináltad? tudomásom szerint a windows csak a RAMot, a procifrekit irja ki. esetleg rossz a drivered a videókarinál, vagy rosszul tudtad...
Amúgy ez lehet hogy hülye kérdés, de nincs olyan hogy "átlagos" processzor huzatás? szal beállitunk 1 szorzót és FSB sebességet és stabilan megy processzor/hütű függetlenül mindenhol? Mert hallottam olyat, hogy a FSB 400, a szorzó 4.0 vagy 4.5 és kész a tuti tuning.
létezik e ilyen?Nemrég raktam fel a vistát 64bit és gondoltam megnézem az everestet.és láttam hogy ezt irja ki a 8500 gt memóriályára
azt szeretném megtudni h hőmérsékleteknél van egy olyan h MCP ez mit jelent? 53 fok az sok?Androvics Roland
Gyanítom, hogy ezt a hőfokot az everest-ből olvastad ki! Valójában ez az alaplap (Nvidia-ás) Média Kommunikációs Processzor (Media Communication Processor-MCP, nforce 6 sorozat)
Általában ez az 53 fok még nem a világ vége, meg amúgy is ez maghőmérségletet ír, s nem a felületit! Bizonyos fórumokon 90-100 fokot is irtak stabil működés mellett!
oké
köszönöm szépen a választ
tehát akkor 495MHz pörög a videó kari memóriája de 990MHZ nek felel meg ha jól értelmezem vagy valami hasonló😀
Igen 990Mhz-nek felel meg, s azt is kell alapul venni!
szevasztok az everest nevü progival megnéztem a videó karim GPU és memória órajelét de felmerült egy kérdés a memória órajelével kapcsolatban. ezt írja ki a progi:
Valódi órajel 495 MHz (DDR) (eredeti: 500 MHz)
Effektív órajel 990 MHz
Ez így mit jeleni? 990MHZ a memória órajele de csak 495MHZ-n megy?
Na most megpróbálok erre a kérdésre nagyon tudományosan értekezni:
"A DDR technológia egy órajel(valódi) alatt többször is
képes adatokat továbbítani, ezért már nem a valós órajellel, hanem
effektív órajellel mérik a sebességét. Minél nagyobb, annál
gyorsabb a videokártya." - Magyarán 495-ön pörög a videókártyád ramja, de a technólógia segítségével, egyidőben nem csak egy adat tud átáramolna, hanem több, ezért 990 MHZ-nak megfellő gyorsaságú, s ez utóbbit kell nézni!
hompola-nak,: leginkább csaka szerver alaplapokba lehet több cpu-t tenni.
Amúgy szintén alap hűtős (cserélni lehet am?) ATi Radeon HD2600 XT-t 512 GDDR3-as memóriával mennyire érdemes húzni? Mármint a gyárihoz képes hány %-al?
--------------------------------------------------------------------------------
Verzió EVEREST v4.60.1500/hu
Sebességmérő modul 2.3.237.0
Honlap http://www.lavalys.hu/
Riport típusa Gyors riport
Számítógép GABI-3F86BF4FDD
Riport készítő Gabi
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)
Dátum 2008-12-10
Idő 10:59
Érzékelő
--------------------------------------------------------------------------------
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8716F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (NV-Diode)
Burkolatba behatolás történt Igen
Hőmérsékletek:
Alaplap 31 °C (88 °F)
CPU 20 °C (68 °F)
1. CPU / 1. mag 4 °C (39 °F)
1. CPU / 2. mag 6 °C (43 °F)
MCP 35 °C (95 °F)
Aux 24 °C (75 °F)
GPU dióda 41 °C (106 °F)
MAXTOR STM3250310AS 28 °C (82 °F)
Hűtőventilátorok:
Burkolat 1758 RPM
de ha bekapcsolnám a proci hütöt akkor a magokat minusz 1-2 fokig is lehüti
Érzékelő típusa ITE IT8716F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (NV-Diode)
Burkolatba behatolás történt Nem
Hőmérsékletek:
Alaplap 31 °C (88 °F)
CPU 20 °C (68 °F)
1. CPU / 1. mag 3 °C (37 °F)
1. CPU / 2. mag 6 °C (43 °F)
MCP 33 °C (91 °F)
Aux 23 °C (73 °F)
GPU dióda 39 °C (102 °F)
MAXTOR STM3250310AS 27 °C (81 °F)
Hűtőventilátorok:
Burkolat 1758 RPM
a proci hütö kb 22-23 foknál kapcsol be
a procimat felhuztam:CPU sebesség:
CPU órajel 2276.0 MHz (eredeti: 1900 MHz, overclock: 20%)
CPU szorzó 9.5x
CPU FSB 239.6 MHz (eredeti: 200 MHz, overclock: 20%)
HyperTransport órajel 1197.9 MHz
Memóriabusz 455.2 MHz
DRAM:FSB arány CPU/5
a proci tipusa😃ualCore AMD Athlon X2 BE-2300
ha játszom akkor max 31 fok-ra megy fel.gyári hütés van rajta.szerintetek ilyen értékakkel maradhatok e a 20 százalékos tulhajtásnál vagy vegyek vissza belölle egy kicsit?mostanság a gta 4 gyel játszom.nincs fagyás sem kékhalál meg ilyenek. a választ elöre is köszönöm.
Császtok!
alap hűtővel rendelkező AMD Atholon 64 X2 procit hány fokig érdemes húzni?
Most 39-en van 2800 MHz-el 2600 helyett magonként.
fontos lenne a gyors válasz
kösz előre is
Ryder
nfsfe.extra.hu
Véleményem szerint, ha stabilan megy a 39 fok nagyon nem sok, szerintem 45, max 50 fokig ki kellene bírnia (nekem egy 1 magos barton magos kibirta a 88 fokot is, mert nem tettem vissza az alaplapra a CPU ventit, s az alaplap még nem olyan volt, ami jelezne ilyenkor), de szerintem várjuk meg pomrum mit mond, ő most is gyakorlottabb a gépek összeszerelésében manapság!
Várjuk meg😀 bár én már kitapasztaltam az 50 fok felett már sok, GTA4-nél ott fagyott be ahol nem kéne:S
Császtok!
kösz előre is
Ryder
nfsfe.extra.hu
Véleményem szerint, ha stabilan megy a 39 fok nagyon nem sok, szerintem 45, max 50 fokig ki kellene bírnia (nekem egy 1 magos barton magos kibirta a 88 fokot is, mert nem tettem vissza az alaplapra a CPU ventit, s az alaplap még nem olyan volt, ami jelezne ilyenkor), de szerintem várjuk meg pomrum mit mond, ő most is gyakorlottabb a gépek összeszerelésében manapság!
kösz előre is
Ryder
nfsfe.extra.hu
Model : NVIDIA GeForce 8500 GT
Bus Type : PCI-Express
Total Memory : 512 MB
Texture Memory :749 MB
mit jelent a texture memory?
na meg létezik e az hogy a keri memója nem gddr2 hanem gddr3?
Bus : 128-bit
Memory Type : GDDR3
mert a dobozon az van irva hogy gddr2
elöre is köszi a választ
Üdv mindenkinek!Az lenne a kérdésem hogy tegnap vettem egy gigabyte 8500 gt 512 mb videókártyát.a régi egy 8400gs volt annál a két sebesség külömbözött a texel sebesség duplája volt mint a pixel.ennél a kártyánál miért van hogy megegyezik sebesség?talán az everest nem ismeri fel a kártyát rendesen?vagy lehet az alaplap
Pixel kitöltési sebesség 4752 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 4752 MTexel/mp
Talána legnagyobb külömbség a két kari között, hogy a 8500 már 128 bites, de ebben nem vagyok biztos!
Pixel kitöltési sebesség 4752 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 4752 MTexel/mp
szerintetek 60%os cpu kihasználtásog a 37 celsiusfok sok? vagy mennyi az ideális?
Egyáltalán nem!
És h mennyi az ideális hőfok?
Köszi
3870 HD 512MB