Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tesla GoD avatar
persze, régen az EA is szimpatikus kiadó volt, az EDO ram meg kiváltság😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Amúgy a nagyon régi codegenek minőségiek voltak mint ma az fsp és társai😃 De ez már szerintem egy fosgenerációjú codegány
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
akkor az nem Codegen, csak így csempészték át anno a határon, hogy annak álcázták😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A kondik kiváló épségűek!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gyenesmartin írta:
kakas írta:
gyenesmartin írta:
kakas írta:
Kmisi99 írta:
Jó de a codegen alapból szaaar😆 Meg így hogy már ment vagy 300 órát így milyen lehet?

Közel a halálhoz..ha megveszi a gyerek a tápot,akkor nemsokára dobhatja is ki az egész gépet😃 főleg,hogy 7 éves táp..
Bírni fogja az még.

Csak kérdés,meddig!
Ha 7 évet kibírt akkor még legalább 3-at 4-et ki kéne bírnia.
az is lehet hogy pár óra mulva meghal, én nem mernék belenézni hogy mi van ott😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
gyenesmartin írta:
kakas írta:
Kmisi99 írta:
Jó de a codegen alapból szaaar😆 Meg így hogy már ment vagy 300 órát így milyen lehet?

Közel a halálhoz..ha megveszi a gyerek a tápot,akkor nemsokára dobhatja is ki az egész gépet😃 főleg,hogy 7 éves táp..
Bírni fogja az még.

Csak kérdés,meddig!
Ha 7 évet kibírt akkor még legalább 3-at 4-et ki kéne bírnia.
0
0
0
0
kakas avatar
gyenesmartin írta:
kakas írta:
Kmisi99 írta:

Bírni fogja az még.

Csak kérdés,meddig!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
Kmisi99 írta:

Bírni fogja az még.
0
0
0
0
kakas avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát de egy új 400W-os Codegen zajos doboz kb 5k, ez csak 300-as, akkor mondjuk 3,5k , használtam is jutányos ár érte a 1,5k, ha a százalékokat nézzük😂
0
0
0
0
kakas avatar
1000ér is adhatod neki, mivel a Codegen nem ''tápegység''😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát de mondom én hogy kapzsi faj!😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát azért még ezerötöt simán elkérhetsz érte, akár kétezret is, ez Codegen, ez már (szar)minőség!!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ez osztálytársam nagyon nem olyan! A város ahonnan származik arra nagyon jellemző ez a mennyit engedsz a felíbűl? mondás😆 Örülök ha nem 100ft ot ad érte
0
0
0
0
pakai93 avatar
jó jársz 😀 mondjuk én találtam olyan balekot aki megvettem 3500FT-ért az ugyancsak 7éves 400W-os Codegen tápomat 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szerintetek hülye lennék ha a 7 éves codegen 300w os tápom nem adnám el 1000Ft ért? Mert oszt társam ennyiért megvenné!
0
0
0
0
kakas avatar
Hitoshi írta:
Kmisi99 írta:
én meg ajánlanám! Nagyon jó minőségű!

Hát én meg biztos, hogy nem ajánlom, lehet jó minőség, de ha már CM akkor ott a Silent Pro vagy a Real Power, sokkal jobbak, és egy picivel drágábbak... mint ahogy már Tesla leírta

De ha nagyon drága, akkor lehet még válogatni ott a chieftec CTG sorozat például, ami ugyan úgy jó minőségű, és olcsó, vagy Corsair CX 400, bár ezzel lehet már lenne valami gondja a GTX 460-al

20k alatt bizony a GX650W a legjobb választás!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
[LINK] nekem ez tetszik, ha vennem kell majd, sztem ilyet veszek
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
vagy ott a silent pro gold😂
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Kmisi99 írta:

Hát én meg biztos, hogy nem ajánlom, lehet jó minőség, de ha már CM akkor ott a Silent Pro vagy a Real Power, sokkal jobbak, és egy picivel drágábbak... mint ahogy már Tesla leírta

De ha nagyon drága, akkor lehet még válogatni ott a chieftec CTG sorozat például, ami ugyan úgy jó minőségű, és olcsó, vagy Corsair CX 400, bár ezzel lehet már lenne valami gondja a GTX 460-al
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Hitoshi írta:
kakas írta:
DarthRoni írta:
Sziasztok, ha tényleg olyan jó a GTS450 OC-s változat, vagy vennék SLI-ben, vagy egy GTX460-at, és ehhez kéne egy olyan táp 20k alatt ami tuti elbírja, és márkában is jó😀 ajánlanátok? köszi előre is 😀

Cooler Master GX650W ami szóba jöhetne 20 alatt!

én nem ajánlanám
ha CM, akko egy silent pro, esetleg real power, azok csak lehelletnyivel drágábbak...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Hitoshi avatar
kakas írta:
DarthRoni írta:
Sziasztok, ha tényleg olyan jó a GTS450 OC-s változat, vagy vennék SLI-ben, vagy egy GTX460-at, és ehhez kéne egy olyan táp 20k alatt ami tuti elbírja, és márkában is jó😀 ajánlanátok? köszi előre is 😀

én nem ajánlanám
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:

0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
eleminator avatar
Tesla GoD írta:
ha valaki annyira tápon akar spórolni, akkor már menjen el bontóba és vegyen ott pár ezerér😂

A tápon nem szabad spórolni, főleg nem használtat, hiszen egy táp teljesítménye az évek és a használat múltával csökken! S egy-egy nem drága táp meghibásodása, rosszabb esetben elfüstölése esetén, ha nincs kellő védelem, egyéb alkatrészben is hibásodást okozhat!

Tápegység vásárláskor figyelembe kell venni, hogy a gépet mire használjuk, az alkatrészek mennyi teljesítményt fogyasztanak maximális terheléskor, illetve esetleges későbbi bővítést is kibírja. Rengeteg teszt vélemény található egy-egy fórumon a tápokról, illetve vásárlói tapasztalatok tesztek, így nem feltétlenül a drágább a jobb.

Jelen véleményem szerint 450-600W közötti megbízható táp úgy 10 és 20 ezer forint körül már vásárolható.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ha valaki annyira tápon akar spórolni, akkor már menjen el bontóba és vegyen ott pár ezerér😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD: Az se rossz. 😆
De a tényleges fogyasztás sem mindegy egyébként! Egy minőségi 80+goldos 500W-os táp teljes terheltségnél durván 560W-ot vesz föl a hálózatról, míg egy ilyen ócska tápból egy 400W-os is simán fölvesz 560W-ot! 😂 Nem tudom hogy vagytok vele, de én ugyanakkora fogyasztásért inkább az 500W mellett tenném le a voksomat, mint 400 mellet... ^^
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Hkc alap,hogy gagyi😀 Nemtudom mit lehet elvárni egy pár ezres ganétól😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
én 5 évig használtam egy GABA tápot, és csak 1 kondenzátor lett pópus, meg a táp kicsit megégett belül😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Kmisi99: Ez a videó elég kemény! 😆 Na ezek a feszültségingadozások 1-2 év alatt úgy tönkre vághatnak bármit, mint a huzat. Jobban jársz, ha +10eFt-ot költesz tápra, és túléli a géped az 5évet is folyamatos OC-val, mintha 2év után OC nélkül elhalálozik a éped. 😃 Persze az is meglehet, hogy egy ilyen sz*r táppal is kihúz a gép akár 10 évet is, de az is lehet, hogy 1év után minden kondenzátor púpos, esetleg egy vga el is füstölt meg hasonlók. 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nekem van egy 10 éves vargáné és társa tápom, és tökéletesen működik😂
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Egy vidi megnézése után véleményt alkotni?! Nem az Én stílusom 😀
Én eddig egy 450W-os EuroCase-vel futtattam a gépem s semmi baja nem lett, igaz, OC-nél egy "kicsit" elkezdett zümmögni, de mégis hiba nélkül vitte a gépezetet, csak nem szabadott OC-zni 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
a táp egy hulladék gané táp! Nagyon rossz minőségűek a HKC tápok haverom szétvert egy 500w os 1 éves tápot mert egyszerűen csak ezt érdemli!

Vannak akik Xbox-ot, PS3-mat vernek szét, akkor azok is hulladékok s azt érdemlik? 😀

Nem de ő azért verte szét a HKC-t mert valóban szar! Hát számítógépbe nem való másra nem nagyon jó csak néhány apróságra így csak szétverni lehet!

Azért egy 565W-os tápot nyugodtan lehet használni egy normál gépezet áram ellátására ha hulladék ha nem. 😀

Még szargépbe se érdemes
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Feki1991 ebben igazad van télleg lehet normális gépezet mellé egy ilyen tápot.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
a táp egy hulladék gané táp! Nagyon rossz minőségűek a HKC tápok haverom szétvert egy 500w os 1 éves tápot mert egyszerűen csak ezt érdemli!

Vannak akik Xbox-ot, PS3-mat vernek szét, akkor azok is hulladékok s azt érdemlik? 😀

Nem de ő azért verte szét a HKC-t mert valóban szar! Hát számítógépbe nem való másra nem nagyon jó csak néhány apróságra így csak szétverni lehet!

Azért egy 565W-os tápot nyugodtan lehet használni egy normál gépezet áram ellátására ha hulladék ha nem. 😀
0
0
0
0
kakas avatar
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:

Igazad van..HKC,Codegen,LC Power...ezek nem tápok!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
haverom áthozta a gtx 260 oc-ját és a HTC 565W-os tápját nekem tetszik a táp is meg a vga -is 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
davidegp9999 írta:
Nagyon szépen köszönöm de most már végkép nem tudom meiket vegyem annyi jó táp van :S se meik vga-t.
Ha olcsón kell jó táp akkor corsair vx550w-os.Ez még elbír egy gtx480-ast is.Meg hd5970-est.
0
0
0
0
Cooley avatar
Lényeg, hogy a következő gyártók egyikétől vegyél tápot: Chieftec, Coolermaster, Corsair, Enermax, FSP, Gigabyte, Superflower, Thermaltake, Zalman. Ha kihagytam valamit, akkor légyszi egészítsetek ki! 😀
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Nagyon szépen köszönöm de most már végkép nem tudom meiket vegyem annyi jó táp van :S se meik vga-t.
0
0
0
0
Cooley avatar
[LINK] [LINK] [LINK] Az iPonról nézve én ezeket ajánlanám, ami belefér a 30-ba(igaz az Enermax egy kicsit túllépi). 😀 Ezekkel OC-olhatsz amennyit csak akarsz! 😃 A 600W-os még egy OC mentes 2 GPU-s rendszert is bőven elbír. 😀
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
okés oké mivel nem tom hogy 4850 1GB vagy GTX260 OC-t vegyek 😀 ezt se tudom még Ati párti vagyok de GTX jobban bejön 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció