Milyen merevlemezt vegyek?

Szerző: Kmisi99, 2009. July 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thomech avatar
Csak egy közérdekű közlemény! 😀 Aki Samsung HDD-t akar venni az inkább ne tegye! 😂
Már bánom én is! 😕 😊
0
0
0
0
Devis avatar
azt nem tudtam h az 7200-t is elérheti
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Devis írta:
gyorsaság.
a green a leglassabb, op. rendszert lehetőleg ne rakj rá. adattárolásra a legjobb.(5400 rpm)
a blue az "közepes", nekem is az van egyébként, sztem elég jó ez is gyorsaság szempontjából, op. rendszer is mehet rá. (7200rpm)
A black a leggyorsabb, igaz hangosabb is egy picit, de hidd el, megéri az a kis plusz hang (7200 rpm)

értem csak filmek lennének rajta az 1tb nekem elég lenne még 5 évre legalább
0
0
0
0
Cooley avatar
Devis írta:
gyorsaság.
a green a leglassabb, op. rendszert lehetőleg ne rakj rá. adattárolásra a legjobb.(5400 rpm)
a blue az "közepes", nekem is az van egyébként, sztem elég jó ez is gyorsaság szempontjából, op. rendszer is mehet rá. (7200rpm)
A black a leggyorsabb, igaz hangosabb is egy picit, de hidd el, megéri az a kis plusz hang (7200 rpm)

A Greennek terheléstől függően változik a fordulatszáma, ami elérheti a 7200-at is. Az egyetlen Green vinyó, amire teljesen nyugodt szívvel teheti az ember az oprendszert. A többi rendben van, bár az 5év garit még említeném a Black mellett. 😀
0
0
0
0
Devis avatar
gyorsaság.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Cooley írta:
nokiacsabika írta:
Cooley írta:
nokiacsabika írta:
Sziasztok! Milyen 1TB-os winyót lenne érdemes venni ami megbízható, csak adattárolásra használnám (filmek), lehet külső is sőt annak lehet jobban örülnék legalább nem csinál feleleges hőt a házban, előre is köszönöm.

WD10EZRX belső, és én személy szerint vennék hozzá egy NAS-t, ha külsőként akarnám használni vagy WDBAAU0015HBK.

ennyire jók a wd winyók? mert piszok sok mindenki veszi, a Samsung 1TB-osokkal mi van?

Nekem már ment tönkre 2 Hitachi, 2 Maxtor, 7 Samsung vinyóm (ebből 6 1 éven belül), viszont WD soha, pedig van egy régi 3.2GB-osom, ami máig kifogástalanul működik, akárcsak az előző gépemben lévő 120GB-os az új tulajánál. Illetve van egy 631MB-os Seagate-m, az is tökéletesen működik, bár a mai vinyóikra egyre gyakrabban hallok panaszt. A mostani WD-mre meg 5 év garancia volt, ami azért sejteti, hogy nem egy szar vinyó. 😀 1.5 éve használom, de máig makulátlan a S.M.A.R.T.-ja. Ez a Caviar Black leggyorsabb vinyó a 7200rpm-esek közül, mondjuk 1 picit hangosabb is a többinél, a Green meg a "zöld" vinyók közül a leggyorsabb. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, és az biztos, hogy ha HDD-t veszek, akkor az mindig WD lesz. 😀 Jelenleg tervezem is 2 WD10EZRX beszerzését, csak még várok 1 kicsit hátha mérséklődik valamit lassan az áruk.

értem és mi a különbség a green,black, és blue wd-k között?
0
0
0
0
Cooley avatar
nokiacsabika írta:
Cooley írta:
nokiacsabika írta:
Sziasztok! Milyen 1TB-os winyót lenne érdemes venni ami megbízható, csak adattárolásra használnám (filmek), lehet külső is sőt annak lehet jobban örülnék legalább nem csinál feleleges hőt a házban, előre is köszönöm.

WD10EZRX belső, és én személy szerint vennék hozzá egy NAS-t, ha külsőként akarnám használni vagy WDBAAU0015HBK.

ennyire jók a wd winyók? mert piszok sok mindenki veszi, a Samsung 1TB-osokkal mi van?

Nekem már ment tönkre 2 Hitachi, 2 Maxtor, 7 Samsung vinyóm (ebből 6 1 éven belül), viszont WD soha, pedig van egy régi 3.2GB-osom, ami máig kifogástalanul működik, akárcsak az előző gépemben lévő 120GB-os az új tulajánál. Illetve van egy 631MB-os Seagate-m, az is tökéletesen működik, bár a mai vinyóikra egyre gyakrabban hallok panaszt. A mostani WD-mre meg 5 év garancia volt, ami azért sejteti, hogy nem egy szar vinyó. 😀 1.5 éve használom, de máig makulátlan a S.M.A.R.T.-ja. Ez a Caviar Black leggyorsabb vinyó a 7200rpm-esek közül, mondjuk 1 picit hangosabb is a többinél, a Green meg a "zöld" vinyók közül a leggyorsabb. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, és az biztos, hogy ha HDD-t veszek, akkor az mindig WD lesz. 😀 Jelenleg tervezem is 2 WD10EZRX beszerzését, csak még várok 1 kicsit hátha mérséklődik valamit lassan az áruk.
0
0
0
0
niteforce avatar
a WD-k a legjobb vinyók 😀
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Cooley írta:
nokiacsabika írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
nokiacsabika írta:

0
0
0
0
nokiacsabika avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Attila007 írta:
WackoSheep írta:
sata 3 as HDD t ha rádugsz sata 2 es lapra akkor működik vagy egyltalán rá leeht dugni?

lehet csak nem fog teljes sebességgel menni de sata 2 kompatibilisnek kell lennie.

Nem fog a HDD kisebb sebességgel menni, nincs az a HDD ami akár a sata II sebességét is kihasználja.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
64 GB-osnál ne legyen kisebb.
0
0
0
0
Master Killer avatar
Rendszer alá minimum hány gigás SSD-t érdemes venni?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
WackoSheep írta:
sata 3 as HDD t ha rádugsz sata 2 es lapra akkor működik vagy egyltalán rá leeht dugni?

Dehogy lesz sehol semmi probléma és röhögve teljes sebességen elsz manapság egy sata1 port is kihajta a leggyorsabb sata 3 mas hdd-t. a sata1-2-3 ban csak sebesség különbség van ugyan úgy beledughatod egyiket a másikba minden apró gond nélkül röhögve megy majd a hdd még asata1 portban is max sebességen.
0
0
0
0
Joker avatar
WackoSheep írta:
hát igen az gondoltam de attól működi majd rendesen?

hát wistánál vagy egy régebbi os nél lehetnek problémák.
0
0
0
0
Joker avatar
WackoSheep írta:

lehet csak nem fog teljes sebességgel menni de sata 2 kompatibilisnek kell lennie.
0
0
0
0
beatimgame avatar
mi a véleményetek erről a vinyóról?
Tartós a WD és elég jó hogy leváltsák a Samsung vinyóimat?
http://wdc.com/global/products/specs/?driveID=933&language=1
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Itt van 2 HDD. Mi a kettő között a különbség? Persze azon a 15 ezren kívül amennyibe kerül...
Megéri azt a 15 ezer plusszt a drágább HDD? Ha igen miért?
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2649
vs.
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=673
0
0
0
0
no avatar
hát én sem vennék ssd t 😆 hol adok 20e érte 😃
0
0
0
0
Csatesz avatar
Synda írta:
Badboylol írta:
De az se gáz gondolom ha egy sima winyót használok rendszernek nem? 😀 Pl egy Samsung 500Gb 7200 16mb-os!

Nem, de lassabb lesz.
Ha gyorsat akarsz vegyél SSD-t.😃

SSD-t majd egyszer ha ismét össze jön a pénz! 😀 Addig is ez marad! 😀
0
0
0
0
Csatesz avatar
De az se gáz gondolom ha egy sima winyót használok rendszernek nem? 😀 Pl egy Samsung 500Gb 7200 16mb-os!
0
0
0
0
Sanchez avatar
Rendszernek inkább vegyél egy 64gigás SSD-t. Már 20 ezerért kapsz.
0
0
0
0
no avatar
és ez gyors ? mert rendszer lenne rajta
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
MaxGamer írta:
sziasztok tudnátok olcsón jó merevlemezt ajánlani ?😃

Western Digital Caviar Black 500Gb 19.000FT vagy prohardver (~10.000Ft)
0
0
0
0
no avatar
sziasztok tudnátok olcsón jó merevlemezt ajánlani ?😃
0
0
0
0
Csatesz avatar
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
Synda írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
Ez megbízható winyó?? Jól működik gamer géphez tökéletes lesz? 😀
HP 500GB 16MB SATA3 7200

Te 80.000-ért szeretnél venni vinyót?

P C X oldaláról 22.000Ft!!!

Ja igen, jó én másik fajta HP-t néztem 😆

Amúgy meg sztem a Western Digital 500Gb-al jobban járnál.

Arról meg azt írták itt az oldalon h nem mindegyik jó, ami jó lenne az már 25 felett van!

Blue, Green adattárolásra jó, Black az egyik legjobb maga árkategóriájában.

Nem csak adat tárolásra fogom használni, hanem maga a windows is azon lesz! 😀

Akkor Caviar Black. Rendszerhez is ugyan olyan tökéletes mint tárolásra. (Gyors és megbízható)

Az rendben van, de drága, 27 alatt nem láttam, a green meg a blue van aminek jó az ára! :S

http://www.a r u k e r e s o.hu/merevlemez-c3103/western-digital/caviar-black-500gb-64mb-7200rpm-sata3-wd5000aakx-p44786861/

20.000Ft

Köszi! 😀
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
Synda írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
HP 500GB 16MB SATA3 7200

Arról meg azt írták itt az oldalon h nem mindegyik jó, ami jó lenne az már 25 felett van!

Akkor Caviar Black. Rendszerhez is ugyan olyan tökéletes mint tárolásra. (Gyors és megbízható)

Az rendben van, de drága, 27 alatt nem láttam, a green meg a blue van aminek jó az ára! :S

http://www.a r u k e r e s o.hu/merevlemez-c3103/western-digital/caviar-black-500gb-64mb-7200rpm-sata3-wd5000aakx-p44786861/

20.000Ft
0
0
0
0
Csatesz avatar
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
Synda írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
HP 500GB 16MB SATA3 7200

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Badboylol írta:
Synda írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
HP 500GB 16MB SATA3 7200

0
0
0
0
Csatesz avatar
Synda írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
HP 500GB 16MB SATA3 7200

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Nekem 3db Caviar Black-van a gépembe, és hibátlanul működnek. És 19.000Ft. A Caviar Black-et ajánlom, mert megbízható.
0
0
0
0
Csatesz avatar
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
HP 500GB 16MB SATA3 7200

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Badboylol írta:
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
HP 500GB 16MB SATA3 7200

0
0
0
0
Csatesz avatar
kalashnikoff írta:
Badboylol írta:
HP 500GB 16MB SATA3 7200

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Badboylol írta:
HP 500GB 16MB SATA3 7200

0
0
0
0
Csatesz avatar
HP 500GB 16MB SATA3 7200
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Jah bocs mindenkitől de azt elfelejtettem leírni hogy a 2TB-os van 50k felett és én akkora HDD-t akarok venni mivel csak azt akarom h csak egy winchester legyen a gépemben. Nem úgy mint most. Egy 1TB-ossal sok mindent nemtudok kezdeni...😕
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Csak nem elhanyagolható tény hogy az ára 50 ezren felül van.

Hát nem éppen. 50.000felett már "csak" szinte SSD-ket találsz. A Cavier Black közel nincs az 50.000-hez. 30.000 fölött a WD Elements-ek vannak. A legdrágább Caviar Black 34.000Ft.
0
0
0
0
DCMAN avatar
igen-igen..😂[LINK] ugye hogy nem is drága?😆
0
0
0
0
CsehMedve avatar
DCMAN írta:
WD Caviar Black

Csak nem elhanyagolható tény hogy az ára 50 ezren felül van.

Igen, a Green teljesen megfelelő a játékoknak.WinkÉs milyen SSD-t tervezel?

Terveim szerint OCZ Vertex 3-at szeretnék venni..olyan 120GB-osat.

Játékokhoz ne igen akarjon Green-t....

Akkor inkább veszek kicsit nagyobb SSD-t és arra telepítem a játékokat. És veszek Green HDD-t viszont azt tényleg csak adattárolásra használom majd. Szerintetek az így már jó volna?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
DCMAN írta:
WD Cavier Black

Inkább.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
GAMER2 írta:
gyurmi írta:
Újabb infókat kaptam HDD vásárlás téren, de kíváncsi volnék az itteni véleményekre is. Szval azt tervezem hogy a rendszer majd SSD-ről fut mint ahogy a programok is. Csak a letöltések tárolására valamint játékok telepítésére használnám az új 2TB HDD-t. Nekem azt tanácsolták hogyha tényleg csak ennyire használom (nem futtatom róla a rendszert) akkor tökéletes lehet az én igényeimnek egy "Green" HDD is. mivel adattárolásnál nem igazán vehető észre a különbség. Mi erről a véleményetek?

Igen, a Green teljesen megfelelő a játékoknak.😉És milyen SSD-t tervezel?

Játékokhoz ne igen akarjon Green-t....
0
0
0
0
Feki1991 avatar
GAMER2 írta:
gyurmi írta:
Újabb infókat kaptam HDD vásárlás téren, de kíváncsi volnék az itteni véleményekre is. Szval azt tervezem hogy a rendszer majd SSD-ről fut mint ahogy a programok is. Csak a letöltések tárolására valamint játékok telepítésére használnám az új 2TB HDD-t. Nekem azt tanácsolták hogyha tényleg csak ennyire használom (nem futtatom róla a rendszert) akkor tökéletes lehet az én igényeimnek egy "Green" HDD is. mivel adattárolásnál nem igazán vehető észre a különbség. Mi erről a véleményetek?

játékra Green?! hát, ha percekig akarsz várni míg a játék betöltődik akkor jó választás... 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
gyurmi írta:

0
0
0
0
greenmelon avatar
gyurmi írta:

Adattárolásra nyugodtan vehetsz greent, arra teljesen jó, sőt. Halkabb, kevesebbet is eszik.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Feki1991 írta:
a késleltetési idő.. aaaz nagyon érzékelhető különbség! szal 5400RPM-űt ráadásul még ha több tányéros is nagyon nem ajánlok rendszer merevlemeznek! baromi lassúnak fog tűnni

Köszönöm a választ! így most már 100% hogy nem veszek olyat!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció