Milyen memóriát vegyek?

2009. February 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nitram1 avatar
meik lenne a legjobb időzités egy 1600Mhz es dual chaneles corsair ramnál?
0
0
0
0
no avatar
Jók a Kingston ramok, inkább ugyanolyat vegyél, időzítésben lehetnek eltérések, bár be tudod állítani.
0
0
0
0
kaizinger avatar
1600 mhz es a mostani Kingston😀
http://www.p c x.hu/termek/corsair-4gb-ddr3-cmz4gx3m1a1600c9-vengeance-memoria-90938 de ilyet néztem mellé csak 1600 mhz es be megéri?
0
0
0
0
no avatar
Akkor lehetőleg ugyanolyan legyen mint a mostani, ha márka nem is, de Mhz mindenképp.
Vehetsz gyorsabbat, de a lassabb "tempóján" fog menni.😆
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Zsolt19892 igen jó lesz bele a 4GB 1600Mhz-es ez a legfelsö határ amit a lapod tud! dehogy ha már veszel akkor szerintem dual Chanel eset vegyél tehát 2x2Gb linkelek eggyet, esetleg ez http://www.***/memoria-modul-c3577/kingston/hyperx-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-khx1600c9ad3b1k2-4g-p45667138/
0
0
0
0
kaizinger avatar
milyen memoriát ajánlotok a gépemhez?😀
max 10500 ft
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Sziasztok! A kérdésem, az lenne hogy Milyen memóriát vegyek? 4 GB 1600 Mhz szeretnék, de milyen legyen? Melyik? Tudtok nekem segíteni? Azért az alaplapom sem mai, hogy egyáltalán bele-e menne?! Azt tudom hogy belemegy, de hogy kompatibilis-e. Köszönöm szépen!
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Synda Rebirth: remek, genesis lesz akkor. 😃 Kösz az infót.
0
0
0
0
no avatar
Th3KiD: Genesis széria a legminőségibb, jól tűrik a tuningot, Intelre lettek fejlesztve.
X2 a Grey széria, arany középút.
Blu széria a leggyatrább.

Intel mellé mindenképp Genesist vegyél.😉
0
0
0
0
kung avatar
Th3KiD: semmiféle érdemleges különbséget nem jelentene.
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Üdv.

Egy ASRock B75 Pro3-ba raknák Kingston memóriákat, de többféle van, és nem tudom van e lényegesebb különbség: van HyperX Genesis, HyperX Blu, HyperX X2 ... 8 gigát vennék (2x 4GBos kitet), 1600 MHzre tervezem őket (XMPvel).

Tudja e valaki, hogy van e valami különbség köztük?
0
0
0
0
Bronson avatar
a márkája lehet más de a többi nem igazán! 😀
0
0
0
0
shanyi avatar
Üdv! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg a gépemben egy 1333MHZ-es, 2GB-os Kingston ram van (CL9-es), akkor mennyire egészséges, ha mellé rakok egy más márkát, esetleg, más késleltetésűt, vagy más frekvenciájút?
0
0
0
0
szabyy avatar
Hello
ez a ram:> KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4G kompatibilis-e egy AsRock 970 Pro3 R2.0 lapba?
0
0
0
0
nlacka13 avatar
haliho!!!
lenne ujra kérdésem :S (bocsi 😆😉
Patriot xtreme viper 16GB (4*4) 1600MHZ ez jo?
0
0
0
0
no avatar
Fsb-t kell emelned, ha nem emeled 1600Mhz marad.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Synda Rebirth: tehát BIOS-ban csak belőném a 2400, vagy 2133 MHz-et ram-tról függően és maga mindent lerendez?
0
0
0
0
no avatar
Dehogy károsítja, addig tuningolod ameddig akarod, vagy amennyit a lapod támogat.😆

Szerk: max 2800Mhz lehet, alaplap addig támogatja.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Synda Rebirth: Magassággal nem lenne gondom, egy NZXT Kraken X60-al hűtöm a processzort.

Még egy kérdés. Ugyebűr a procim 1600 Mhz-es ramokat támogat. Az károsítja a processzort, ha 2133 vagy 2400-as ramokat használok, vagy ez hogy működik?
0
0
0
0
no avatar
nlacka13: Nem ismétlem önmagam, ott a link nézd meg a támogatási listát.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Sziasztok!!!
Azt kérdezném meg h intel 1150-es alaplaphoz milyen memoriát vegyek???
0
0
0
0
no avatar
Magasak a bordái, gondjaid lehetnek vele.
[LINK] 19k 😉
0
0
0
0
RIbeni avatar
Mit gondoltok erről a memóriáról?

Egy Core I5-3570K mellett jó helye lenne?

CORSAIR Vengeance 8GB/2133 KIT Blue (CMZ8GX3M2A2133C11B)

Köszi a válaszokat!
0
0
0
0
soneX ZED avatar
ja, ddr3 as, 90 font lol egy angol oldalon 😆

b+meg 60k+? 2002 ben én a 8 bites Ending man terminator 2 ön nyomtam naphosszat 😆 azt hiszem 2004 ben volt az első komoly gépem, fél giga ram, athlon 3200+, fx5200 😆
0
0
0
0
no avatar
SoNeX: Régen Samsung memót vettem (2002) DDR 400Mhz, akkoriban még kingmax, corsair, geil volt a menő, legalábbis ezekről hallottam, bár utóbbi 2 márka aranyáron adott 2x512Mb ramot, kb 60k+ 😆

Még annyit, hogy a mai napig működnek...😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem túl gyakori és manapság már szerintem nincs is de régebben pl media marktban is volt DDR. De ha ezek 1600MHzesek akkor DDR3 memóriák. Pedig létéeznek és p c xnél még DDR3 is van😀
http://www.pc x.hu//?action=termekLista&kategoria_id=10096&rendezesSelect=&keres=&tipus=&kereso_kategoria=&kereso_alkategoria=&gyartoSelect=Samsung

http://www.user s.hu/termekek/memoria#orderby=keszlet&limit=10&oldal=1

Olyan Kingmax szint lehet kb.
0
0
0
0
soneX ZED avatar
Veszek teljes összerakott gépet a havertól, abban samsung ram van 8gb 1600MHz, azért kérdeztem mert még életemben nem hallottam/láttam samsung memóriát 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nincs velük különösebb probléma. Miért?😀
0
0
0
0
soneX ZED avatar
jók a samsung memóriák?
0
0
0
0
Yhea avatar
Hmm,értem tehát fölösleges,nem baj legalább megtudtam azt milyen ram való a gépembe,köszönöm nektek is!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Igen, ide a gépigényre kimondottan poligráfus zsenik, grafikus dizájnerek járnak, akik a gépüket kimondottan fotosopra használják. Ugyan.
Egyszerűen felesleges annyi irdatlan sok memória, az meg hab a tortán, hogy egyesek meg még ajánlják, hogy igen igen! vedd meg! Sokat dob a gépeden!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Böngészőben lehet 100 lap is nyitva és lesz elég memóriád még mindig😃 Photoshop jó sok memóriát tud használni😃 Szóval vannak előnyei😃 Teljesítményben nem ad hozzá tényleg semmit😀 Csak sosem lesz az , hogy kevés a RAM vagy ha lesz azt azért nehezebb már elérni😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
barnav, itt az élő példa. valaki nem ért hozzá, magyaráz, aztán a végén egy laikus elhiszi.
Mondd meg, 6 giga ram mellé ha veszel még 4-et vagy akármennyit, mégis miféle teljesítmény növekedés lesz? Mit dob rajta? Abból a meglévő 6 gigából sem használ sosem többet mint 3-4 giga, és ezzel sokat mondtam.
0
0
0
0
Abelsu avatar
corsair vengeace 8gb vélemény? 😀
0
0
0
0
Yhea avatar
Köszi sokat segítettél 😀
0
0
0
0
barnav avatar
Yhea a 2.-ban tudok segíteni 😀
itt megnézheted: [LINK]
az alaplapodba: ddr3-as és 1600 mhz-es memoria mehet
a teljesítményen nem tudom mennyit dobhat attol függ hány gigával akarod bővíteni, mondjuk ha 2 gigát teszel még bele értelem szerűen nem lenne nagyon észrevehető de ha még 2×4 gigát tennél bele az már többet dobna rajta 😀 remélem tudtam valamennyit segíteni 😀
0
0
0
0
Yhea avatar
Sziasztok!Nem nagyon értek ehhez ezért két kérdésem lenne
1.Most van 6GB DDR3-s RAM-om és még van 2 slotom,meg éri e bőviteni,és mennyit dobna a teljesitményen?
2.Honnan tudom megállapitani azt hogy az a RAM kompatibilis-e az alaplapomba?(ez már tudom nem igen ide tartozik,sajnálom)Köszönöm előre is!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen. Csak árban jobb a 8gb kit mint az egy darab na de ugye nálad csak két slot van bár 8GB memória azért még jó pár évig elég szerintem. Amilyen tempóban drágulnak a memóriák lehet most kéne megvenni a 8GB-ot. 4gb DDR3 memória decemberben még 6 ezer volt most meg már 10 ezer.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Oke koszi. Ha viszont 1 4gb osat veszek es majd ha lesz penzem veszek megegyet akkor ugyan ott vagxok mintha most 1 8gb os kitet vennek. Igaz?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
APU az CPU és IGP egyben. Az intel processzorai is apuk már mert va bennük igp de most amdről beszélvén pl az A10 5800k egy apu és az összes A szériás amd proci apu. IGP az az integrált "videokártya" az apuban. Az Athlon II x4 750k egy igp nélküli apu. Ezért olcsóbb mert le van benne tiltva az igp mert gyártani külön nem hiszem h gyártanának csak ezért.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Rendben szoval kit. Mi az az apu meg mi az az igp? Tudom. Tul okos vagyok ehhez es inkab hagyjam de azert leirnad? 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
LEgyen kit, hogy ha raknál az alaplapba aput és az igp is használva lenne játékra akkor ne húzza vissza a single channel memória az igp teljesítményét? Ugye két slot van szóval kitnél mindkettő be lenne töltve ha 2x2GB lenne. ÍGy gyakorlatilag nem is tudnál bele többet tenni csak ha új kitet veszel és kicseréled. Ha nincs apu a tervben akkor jó a single channel is azaz 1x4GB.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Gigabyte ga f2a85xm hd3 alaplaphoz milyen ramot tudnatok ajanlani? 4gb kellene 10k osszegert.
0
0
0
0
no avatar
Oké,köszi a segítséget.😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Intelhez a Low Voltage-t vedd. Nem nagyon szeretik az 1.65V-tól nagyobb feszültségű ramokat az 1155-ös foglalatok. Nem tudom azóta javították-e már.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció