Csak digitális. Nagyon kevés olyan játékom van ami dobozos. Fölöslegesnek tartom, hogy csak azért kiadjak még 2-3000 Ft-ot, hogy egy dobozt is kapjak mellé, amivel utána úgyse csinálok semmit, max a port törölgetem le róla. Digitálisan olcsóbb, gyorsabb a vásárlás, aktiválás.
Hát én úgy vagyok vele,hogy is-is.Tehát én legszívesebben CSAK Digitálisat vennék,de sajnos,mivel a Steam-en vannak igen MAGAS CSILLAGÁSZATI ÁRAK!Például a Call of Duty :Black Ops II-ért a Steam-en18.000Ft-ot kérnek el,addig egy 576KByte boltban csak 9.900FT-ot kérnek el Call of Duty:Black Ops II-ért dobozos verzióban.De,persze vannak,olyan játékok,amik Steam-en például csak 5.000FT-ba kerülnek,de például egy 576KByte Boltban elkérnek,akár 8.000FT-ot is érte.Persze lehet az is ugye,hogy fogom és megveszem dobozosban,aktiválom,aztán eldobom a dobozt de,akkor elveszítem a szép,kis,dobozt,amiben az a kis szép Útmutató van,amit én annyira szeretek nézegetni. 😃
Én addig amíg volt hely a fiókomban addig jobb szerettem a dobozost 😆 De amióta aktív Steam felhasználó vagyok azóta jobb szeretem Steam-en aktiválgatni a játékokat, ha dobozos is előtte megnézem hogy kell-e aktiválni valahol...
És még a környezetet is véded, mert nem kell műanyag tokokat előállítani, meg a borítóhoz használt papírért se kell több fát kivágni 😀 Tudom, nem sok, de azért ez is valami.
A dobozos mindig jobb. Utánozhatatlan az az érzés, amikor a kezedben fogod az eredeti játék dobozát, benne a lemezzel és boldogan mondod, hogy "ez az enyém".
De minek kell 47 különböző jelszó? 1 jelszó kell, de az legyen nehezen feltörhető. Úgyse tudják feltörni azt az egyet sem, teljesen felesleges minden oldalra más jelszót csinálni. Legyen egy, de az tényleg nehéz legyen. Nekem mindig olyan jelszavam volt, hogy körbenéztem a szobámba, és valami érdekesebbet megláttam, és az lett a jelszavam, plusz hozzá raktam még pár random betűt és számot. Pl itt van most előttem egy chips, amire az van írva, hogy ELDORADO (meg persze sok más szöveg, de ez most úgy feltűnt nekem), és még ez mellé csapok pár betűt és számot, és kész a jelszavam, amire senki nem fog gondolni, pl: Eldorado847okm
Ezt az egyet kell megjegyeznem, mert úgy se fogja senki sem feltörni, mert nem épp egy minden nap használatos ez, és könnyen meg is tudom jegyezni. Kb. 8 éve vagyok komolyabban az internet világában, de azóta kemény 4, azaz négy jelszavam volt összesen. Feltörték az 524 regisztrációmból valamelyiket is az elmúlt 8 év alatt? Nem.
Ajax: Bocs ha idióta vagyok amiért nem tudok 47 különböző jelszót fejben tartani. 😜
Ugyanis nem csak a steam, uplay meg origin létezik amihez meg kellene jegyezni, hanem egy rakat egyén netes dolog. És ugye ha azt akarom hogy ne legyen könnyű feltörni a fiókjaimat, akkor lehetőleg hosszú és bonyolult jelszavakat adok meg mindegyiknél, amik ráadásul nem is értelmes szavak, hanem csak karakterhalmazok számokkal, kis- és nagybetűkkel, speciális karakterekkel ahol ez lehetséges. Na most ha ezeket te mind meg tudod jegyezni fejben, akkor emelem kalapom előtted.
Minden esetre nem kötekedni akarok veled, csak rá szerettem volna mutatni, attól mert valaki elfelejti a jelszavát, még nem biztos hogy idióta az illető. 😉
AHD17: Hát ne felejtsd el... de van több mód is, hogy visszaszerezd a jelszavad. De én mindig is egy idiótának tartottam aki elfelejti a SAJÁT JELSZAVÁT. Ez számomra egyszerűen felfoghatatlan, és elképzelhetetlen, hogy valaki elfelejti a saját jelszavát. De amúgy már majdnem minden dobozos játékot aktiválnod kell digitálisan (pl. Steam, Origin, Uplay, stb.), szóval teljesen mindegy. Ha dobozosan veszed meg mondjuk a Titanfalt, akkor is cseszheted a játékot, ha voltál olyan hülye, hogy elfelejts a jelszavad, mert Originbe be kell lépned mindenképp. De single játékokhoz is muszáj belépned, lehetsz offline is, de akkor is be kell jelentkezned, amihez tudni kell a jelszavad.
A dobozosat kedvelem, mert szeretem, ha van valami fizikai nyoma, ha veszek egy játékot. Ezért ha Steam-en, vagy Originen veszek játékot akkor is veszek DVD tokot és nyomtatok hozzá borítót.
én a dobozost részesítem előnyben
de a digitális sem piskóta 😆
a Two Worlds II + Flying Fortress DLC t megszereztem a steam en 600ft ért miközben dobozosan 10000ft ba került volna a kettő együtt.
90%-ban digitálisan vásárolok. Persze sok előnye van, de leginkább azért, mert olcsóbb. Ha a dobozos esetleg olcsóbb, akkor azt veszem, de felárat nem adok ki érte, jól néz ki a fizikai kiadás, de cirka 100 doboz így is bőven elég helyet foglal, így se jelentenek nekem semmit ezek a fizikai kiadások, ha pakkba hozzám kerül az egyik játék digitálisan, el is adom a dobozos verziót.
Dobozos mindenképpen. Semmi hátránya nincs a digitálissal szemben. Ugyen minden dobozos játékhoz adnak egy kódot. Azt aktiválod originen, uplayen vagy steam-en és utána te döntöd el, hogy letöltöd vagy cd-ről felteszed. Nem kell keresgélni a cd-t. Már 2014-ben elavul a "csak cd-vel indulok el" biztonsági védelem. Itt a cd csak arra jó, hogy ha lassú a neted, akkor ne kelljen letölteni, de még a gyors netnél is gyorsabb egy CD-ről telepítés+ ezekhez a dobozos kiadásokhoz szoktak adni posztert, kiskönyvet ami nagyon jó dolog.
Hát dobozosnál, egyetlen pozitívum hogy szépen mutat,és hogy kézben fogható..
Viszont sokkal sérülékenyebbek, és a beszerzésük is drágább, idő igényesebb...
Míg a digitálisoknál, hamarabb, és olcsóban ,lehet beszerezni, a net sebességtől függ csak szinte..
De Legtöbben csak felmennek a Torrent oldalakra, azt ingyen leszedik a játékokat...
Igaz én is így szoktam...😆😂😆
Hát de amilyen szar a gépem, nem is vennék rá játékokat..
Inkább Xboxon nyomom, igaz ez is RGH.s 😆😆
Nekem igazábol mindegy...én a dobozost részesítem előnybe.Igaz a digitális 1 fokkal egyszerűbb de akkor is a dobozos, meg legalább jól mutat a polcon...
Mivel nincsen DVD meghajtóm ezért digitális 😂
Viccet félre téve, szintén digitális. Ha jó helyen keresgél az ember akkor 60%-al olcsóbban is hozzájut 1 játék kulcshoz/steam gifthez. Ezt csak egyszer letöltöm és mehet a játék. Nem kell itt keresgélni, hogy na most hova tettem a CD-t vagy a CD kulcs hova lett elhajítva...
Nem vetem el a dobozost sem (főleg ha lehet aktiválni Steamen), de a digitális jóval egyszerűbb, ráadásul lehet találni olyan módokat, hogy ingyen megszerezz 1-2 címet. Aztán ott van a Steam, ami magában is elég nyomós indok 😃
Dobozos...nincsenek jó tapasztalataim az online játék vásárlással....mivel nem gyűjtő vagyok ezért nem érdekel a doboz...berakom egy tartóba a telepítőt és kész😃 én sokkal jobban szeretek bemenni egy boltba és levenni a polcról az éppen kiszemelt játékot, online is szoktam vásárolni de nem annyira gyakran, engem megfogott az a dolog, hogy bemegyek és megveszem a játékot, látom azt akitől megveszem(vagyis nem a cég vezetőt ha nem a pénztásrost de na...remélem érthető) sokkal humánabb..nem sajnálom rá azt a 20-5 percet amíg elmegyek megveszem és hazamegyek😃😀
Számomra mindegy, hogy digitális vagy dobozos, a játékélmény az, ami számít nálam. Ha meg véletlenül elmenne az internet? Nos, akkor lesz időm olvasni. 😀
Mivel gyűjtő vagyok alapvetően a dobozos játékokat szeretem, viszont mióta külföldön dolgozom és limitált a hely, illetve nagy a mozgás, így inkább a digitális vásárlásra tértem át. Így nem kell kazalnyi játékot magammal cipelni, mindent elérek interneten. Persze azért így is szoktam dobozos címeket vásárolni, de arányaiban jóval kevesebbet, mint korábban, inkább gyűjtői kiadásokat (a Terraria pl meg van dobozosan is, pedig alapvetően digitális játék), illetve PS3 - PS Vita címeket.
A digitális vásárlás emellett azért is került előtérbe, mert sok régi klasszikus szinte beszerezhetetlen dobozos formában, míg digitálisan elég olcsón hozzájuthat az ember (GoG.com, Steam). Emellett sok bundle -t is vásárolok, a bundle játékok zöme pedig nem is jelent meg dobozosan.
Ha már itt tartunk első körben álljon itt a két digitális gyűjteményem:
Nekem aztán tökmindegy csak meglegyen 😆 Dobozossal az az egyetlen gondom hogy a polc ahol tárolom már így is megtelt, egy csomó nincs a helyén, ráadásul most fog jönni a Titanfall, ami szintént dobozos verzióban lesz meg.
Nem azt mondtam, hogy ha letöltesz egy játékot, akkor tudsz ugyanúgy vele törtön multizni, hanem azt, hogy nincs meg az érzés bennem, mint a dobozosnál.
NexoN: Azt tudni kell, hogy az EA átállt erre a környezetbarát dologra, tehát ezért az ő játékaiknál már jó ideje max csak 1-2 darab papírt találni a játék tokjába. Mert ugye a papír az fából készül. És ők digitálisan teszik elérhetővé azokat a hosszú oldalakat, amiket más a játék tokjába rak.
Superlompos: Erre csak annyit mondok, hogy töltsd le torrent oldalról a BF4-et, aztán töltsd le Originről is. Kicsit észrevehető lesz a különbség...
Dobozost részesítem előnybe, hiszen fel lehet vágni vele, hogy ott a polcodon 😀
Digitális nekem is több van (olcsóbb), de jobban örülnék ha dobozosba lenne 😃
meg régen a dobozos verziók meg voltak töltve papírokkal vagy kis használati útmutatóval 😃 de ma már ... csak egy darab papír raknak bele 😕
még a BF2-nek jó kis súlya van a benne lévő kis könyvecskével 😃 a BF3-ba pedig van 1 db papír... ez szomorú...
Én a dobozost részesítem előnyben, mert a digitális számomra olyan, mintha lekapnám torrentről (még ha ugyebár fizetsz is a digitális változatért). A dobozos jobban visszaadja azt az érzést, hogy eredetiben van meg a játék.
A digitálisnak is persze megvannak az előnyei,amit lejjebb már felsoroltak, így nem is koptatom a billentyűzetet ezen tények felsorolására.
Én eddig csak dobozos játékokat vettem. Nekem jobban bejön, ha a polcon ott díszeleg (különösképp ha valamilyen díszes pakkról van szó, bár ezekből alig van 😀 )
Egyeseknél külön tetszik, hogy le lehet tölteni a játékot a fiókodra ha már 1x beaktiváltad pl. steam esetében, így megóvható a lemez. (vagy ha már probléma van vele, akkor sincs semmi para).
A digitális cuccok általában (ha nagy akció van) olcsóbban megkaphatók, de van jópár olyan eset is, hogy dobozosan (néha sokkal) olcsóbban beszerezhető. Ja és hozzáteszem, hogy eddig két-három játékot leszámítva sosem megjelenéskor vagy rögtön azután vettem meg, hanem vártam/várok míg lemegy olyan árszintre, ami nekem elfogadható. Manapság már jó dobozos játékok is kifoghatók hihetetlen olcsón, csak nézelődni kell.
Az tény, hogy a nagy steam-es akciók nagyon jók szoktak lenni és lehet előbb-utóbb nálam is változni fog a mérleg.
Ajax
Félreértetted. Úgy értettem, hogy ha valaki nem vigyáz rá, vagy kölcsönadja haverjának. Ebben az esetben megtörténhet, hogy egy-két olyan karc keletkezik rajta, ami tönkreteszi. 😃
De a legegyszerűbb, hogyha az ember ilyen 5-10-15 ezres dobozos játékára vigyáz. 😃
Van pár dobozos játékom is, de a digitális áll többségben. Viszont az ár se mindegy. Mivel kettőre egyszerre nem lehet szavazni így maradt a harmadik lehetőség, de digitálist akkor is jobban pártolom a dobozossal szemben (inkább letöltöm a játékot, minthogy egy doboz ott porosodjon a polcomon, plusz X összegért).
Számomra egyértelműen dobozos....mert ha tudom is én lassú az internetem vagy nincs internet akkor az egész egy jó nagy szilvás bukta.
Persze a digitális kiadvány sem rossz deeee... a dobozos kézzelfoghatóbb. És bármikor bármilyen Merevlemez törlődés van a gépen újra feltudom rakni internettel való szórakozás meg minden nélkül..
Plusz ha a Steam-re gondolok akkor ott nem tudom hogy van e olyan hogy törlődnek az adataid vagy valamiféle hasonló kedves dolog.
Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya ez viszont biztos.
HuszarDani95: Dobozos játékot személyesen is lehet venni, a házhoz szállítás csak egy lehetőség. Fizetés előtt pedig ellenőrizd a rendelt terméket, ha házhoz szállítják, és csak akkor fizess ha nincs baja, mert ha kifizeted, akkor utána nem reklamálhatsz, hogy a DVD-t 10 darabban találtad a tokban.
Én azt jelöltem be, hogy mindegy, csak az ára számít. De ezzel már el is mondtam, hogy melyiket részesítem előnyben... természetesen a digitálisat, az mindig olcsóbb, és nekem ez a lényeg. Régen úgy voltam, hogy csak dobozos játék, de nincs nekem arra már pénzem. Míg veszek 5 dobozos játékot, addig kb. 10-15 digitálisat. Tojok a tokra. Már tervezem, hogy eladom az összeset. Ha darabja 500ft-ért kel el, akkor is jó pár ezret bezsebelek. Ha majd egyszer gazdag leszek, akkor mindenből a dobozos, ultra mega giga limitált kiadásokat veszem meg, de ez valószínűleg soha nem fog megtörténni.
A dobozos változatért valószínűleg szállítási díjat kell fizetni, és a DVD esetleg meg is sérülhet, és akkor baj van (Vannak kivételek, pl. a steam-es játékok, azok letölthetők a serial segítségével). 😃
itt van rövid leírás a tesztekkel kapcsolatban. Szerintem célszerű megírnod WORD-ben, majd ide bemásolni, mert az oldal bizonyos időközönként frissít, s akkor bukod az egész irományt. Ha képeket is szeretnél rakni a tesztedbe, akkor azokat előbb töltsd fel valamelyik képmegosztóra (pl. kephost.com), majd a kép linkjét szúrd be a teszted azon részébe, ahova akarod.
Ezt az egyet kell megjegyeznem, mert úgy se fogja senki sem feltörni, mert nem épp egy minden nap használatos ez, és könnyen meg is tudom jegyezni. Kb. 8 éve vagyok komolyabban az internet világában, de azóta kemény 4, azaz négy jelszavam volt összesen. Feltörték az 524 regisztrációmból valamelyiket is az elmúlt 8 év alatt? Nem.
Ugyanis nem csak a steam, uplay meg origin létezik amihez meg kellene jegyezni, hanem egy rakat egyén netes dolog. És ugye ha azt akarom hogy ne legyen könnyű feltörni a fiókjaimat, akkor lehetőleg hosszú és bonyolult jelszavakat adok meg mindegyiknél, amik ráadásul nem is értelmes szavak, hanem csak karakterhalmazok számokkal, kis- és nagybetűkkel, speciális karakterekkel ahol ez lehetséges. Na most ha ezeket te mind meg tudod jegyezni fejben, akkor emelem kalapom előtted.
Minden esetre nem kötekedni akarok veled, csak rá szerettem volna mutatni, attól mert valaki elfelejti a jelszavát, még nem biztos hogy idióta az illető. 😉
de a digitális sem piskóta 😆
a Two Worlds II + Flying Fortress DLC t megszereztem a steam en 600ft ért miközben dobozosan 10000ft ba került volna a kettő együtt.
Viszont sokkal sérülékenyebbek, és a beszerzésük is drágább, idő igényesebb...
Míg a digitálisoknál, hamarabb, és olcsóban ,lehet beszerezni, a net sebességtől függ csak szinte..
De Legtöbben csak felmennek a Torrent oldalakra, azt ingyen leszedik a játékokat...
Igaz én is így szoktam...😆😂😆
Hát de amilyen szar a gépem, nem is vennék rá játékokat..
Inkább Xboxon nyomom, igaz ez is RGH.s 😆😆
Viccet félre téve, szintén digitális. Ha jó helyen keresgél az ember akkor 60%-al olcsóbban is hozzájut 1 játék kulcshoz/steam gifthez. Ezt csak egyszer letöltöm és mehet a játék. Nem kell itt keresgélni, hogy na most hova tettem a CD-t vagy a CD kulcs hova lett elhajítva...
A digitális vásárlás emellett azért is került előtérbe, mert sok régi klasszikus szinte beszerezhetetlen dobozos formában, míg digitálisan elég olcsón hozzájuthat az ember (GoG.com, Steam). Emellett sok bundle -t is vásárolok, a bundle játékok zöme pedig nem is jelent meg dobozosan.
Ha már itt tartunk első körben álljon itt a két digitális gyűjteményem:
GoG polc: [LINK]
Steam könyvtár: [url]http://steamcommunity.com/id/xCube187/games?tab=all#0|10[/url]
És végül a dobozos címek (mínusz a PS3 játékok):
A többi csak linkelve 😀 .
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Nem azt mondtam, hogy ha letöltesz egy játékot, akkor tudsz ugyanúgy vele törtön multizni, hanem azt, hogy nincs meg az érzés bennem, mint a dobozosnál.
Superlompos: Erre csak annyit mondok, hogy töltsd le torrent oldalról a BF4-et, aztán töltsd le Originről is. Kicsit észrevehető lesz a különbség...
Digitális nekem is több van (olcsóbb), de jobban örülnék ha dobozosba lenne 😃
meg régen a dobozos verziók meg voltak töltve papírokkal vagy kis használati útmutatóval 😃 de ma már ... csak egy darab papír raknak bele 😕
még a BF2-nek jó kis súlya van a benne lévő kis könyvecskével 😃 a BF3-ba pedig van 1 db papír... ez szomorú...
A digitálisnak is persze megvannak az előnyei,amit lejjebb már felsoroltak, így nem is koptatom a billentyűzetet ezen tények felsorolására.
Egyeseknél külön tetszik, hogy le lehet tölteni a játékot a fiókodra ha már 1x beaktiváltad pl. steam esetében, így megóvható a lemez. (vagy ha már probléma van vele, akkor sincs semmi para).
A digitális cuccok általában (ha nagy akció van) olcsóbban megkaphatók, de van jópár olyan eset is, hogy dobozosan (néha sokkal) olcsóbban beszerezhető. Ja és hozzáteszem, hogy eddig két-három játékot leszámítva sosem megjelenéskor vagy rögtön azután vettem meg, hanem vártam/várok míg lemegy olyan árszintre, ami nekem elfogadható. Manapság már jó dobozos játékok is kifoghatók hihetetlen olcsón, csak nézelődni kell.
Az tény, hogy a nagy steam-es akciók nagyon jók szoktak lenni és lehet előbb-utóbb nálam is változni fog a mérleg.
Félreértetted. Úgy értettem, hogy ha valaki nem vigyáz rá, vagy kölcsönadja haverjának. Ebben az esetben megtörténhet, hogy egy-két olyan karc keletkezik rajta, ami tönkreteszi. 😃
De a legegyszerűbb, hogyha az ember ilyen 5-10-15 ezres dobozos játékára vigyáz. 😃
Persze a digitális kiadvány sem rossz deeee... a dobozos kézzelfoghatóbb. És bármikor bármilyen Merevlemez törlődés van a gépen újra feltudom rakni internettel való szórakozás meg minden nélkül..
Plusz ha a Steam-re gondolok akkor ott nem tudom hogy van e olyan hogy törlődnek az adataid vagy valamiféle hasonló kedves dolog.
Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya ez viszont biztos.
Én azt jelöltem be, hogy mindegy, csak az ára számít. De ezzel már el is mondtam, hogy melyiket részesítem előnyben... természetesen a digitálisat, az mindig olcsóbb, és nekem ez a lényeg. Régen úgy voltam, hogy csak dobozos játék, de nincs nekem arra már pénzem. Míg veszek 5 dobozos játékot, addig kb. 10-15 digitálisat. Tojok a tokra. Már tervezem, hogy eladom az összeset. Ha darabja 500ft-ért kel el, akkor is jó pár ezret bezsebelek. Ha majd egyszer gazdag leszek, akkor mindenből a dobozos, ultra mega giga limitált kiadásokat veszem meg, de ez valószínűleg soha nem fog megtörténni.
Messze jobb a PC... És sokkal olcsóbb is! Az meg mese, hogy 2-3 évente fejleszteni kell a konfigurációt.
Naja, érdemes gyakrabban 😆 Amúgy, éljen a PC!
https://gepigeny.hu/submit.php?stype=ut
itt van rövid leírás a tesztekkel kapcsolatban. Szerintem célszerű megírnod WORD-ben, majd ide bemásolni, mert az oldal bizonyos időközönként frissít, s akkor bukod az egész irományt. Ha képeket is szeretnél rakni a tesztedbe, akkor azokat előbb töltsd fel valamelyik képmegosztóra (pl. kephost.com), majd a kép linkjét szúrd be a teszted azon részébe, ahova akarod.