Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tofy avatar
Helló!Egy chieftec vagy egy fsp 400 w-os táp elbírja a 4870-es vga-t ugye?
0
0
0
0
frank04 avatar
rendben, nagyon szépen köszönöm!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
frank04 írta:
ja értem, akkor a maximum graphics card power-t kell nézni.
És milyen más nagyobb fogyasztású dolog lehet még a gépben?
Ha sok ventilátor van benne vagy merevlemez.Így még rámegy egy pár w.
0
0
0
0
frank04 avatar
ja értem, akkor a maximum graphics card power-t kell nézni.
És milyen más nagyobb fogyasztású dolog lehet még a gépben?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
frank04 írta:
gyenesmartin írta:
frank04 írta:
és a gtx 580ashoz elég 3.06os proci?
a proci nem lenne elég.

és amikor megnézem h mit tud egy videokártya, melyik adat mutatja h milyen proci és táp kell hozzá?
Processzort nem mutat hozzá.De ha úgy számolod, hogy a vga árának felébe kerüljön a proci akkor biztos, hogy ki lesz hajtva.a tápot, meg úgy lehet kiszámolni egy géphez, hogy össze adod a processzor és vga fogyasztását illetve ha van még benne valami nagyobb fogyasztású dolog akkor azt is.Pl😜rocesszor fogyaszt 80w körül a vga meg 120w-ot.Ez így 200w.A 60GHN meg 370w-ot is le tud adni.a 120w nem a gtx580-asra vonatkozik.
0
0
0
0
frank04 avatar
gyenesmartin írta:
frank04 írta:
a proci nem lenne elég.

és amikor megnézem h mit tud egy videokártya, melyik adat mutatja h milyen proci és táp kell hozzá?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
frank04 írta:
a proci nem lenne elég.
0
0
0
0
pakai93 avatar
Gigabyte SuperB 720W vagy Cooler Master GX750W

szerintetek? 😊
nekem a cooler master szimpatikusabb sokkal, de azért megkérdezem 😃
0
0
0
0
frank04 avatar
akkor mit kell nézni a videokártyán ha tudni akarom h milyen tápot vegyek hozzá?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
frank04 írta:
de a gtx 580-nál a minimum system power requirement 600W-t ír
Az semmi.Az csak a márkátlan tápokra vonatkozik, hogy azért be tudjon kapcsolni tőle a gép.
0
0
0
0
frank04 avatar
de a gtx 580-nál a minimum system power requirement 600W-t ír
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
frank04 írta:
bocs hogy baszakodok, de ezek mit jelentenek? 😀
Elég annyi, hogy minnél több annál jobb.A SAGA II 336w-ot ad le.A 60GHN meg leadhat 370w-ot is ez már elég lenne egy gtx580-as videókártyának is.
0
0
0
0
frank04 avatar
bocs hogy baszakodok, de ezek mit jelentenek? 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
frank04 írta:
és az utcsó 2 között mi a különbség?
A sagaII-esnek két darab 17A-eres ága van míg a 60GHN-ek egy 15-ös és egy 17-es.De én mégis a 60GHN-t venném.
0
0
0
0
thug85 avatar
gyenesmartin írta:
Kmisi99 írta:
frank04 írta:
Kösz Kmisi99, és mennyi W-t ajánlasz? 460 vagy 720? és miért jobb a több, mire elég a 460?
Ehhez a témához értek legkevésbé

Minél nagyobb wattú egy táp annál brutálisabb gépet használhatsz! De egy gigabyte superb 460 már ígyis egy elég egyvideokártyás elég kemény géphez!
Viszont a gigabyte ventije vagy a kondenzátor benne hamar tönkremegy.Inkább egy FSP Saga II 400w vagy FSP400-60GHN.

Nekem is nemrég ment tönkre a Gigabyte SuperB 460-as tápom, pedig alig múlt 1 éves!
0
0
0
0
frank04 avatar
és az utcsó 2 között mi a különbség?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
frank04 írta:
Kösz Kmisi99, és mennyi W-t ajánlasz? 460 vagy 720? és miért jobb a több, mire elég a 460?

Minél nagyobb wattú egy táp annál brutálisabb gépet használhatsz! De egy gigabyte superb 460 már ígyis egy elég egyvideokártyás elég kemény géphez!
Viszont a gigabyte ventije vagy a kondenzátor benne hamar tönkremegy.Inkább egy FSP Saga II 400w vagy FSP400-60GHN.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
frank04 írta:

0
0
0
0
frank04 avatar
0
0
0
0
btamas27 avatar
gyenesmartin írta:
btamas27 írta:
Hali!
Szeretnek venni egy uj tapot, csak nem tudom h milyent vegyek.
Valaki tudna ajanlani egyet???
Ha lehet fekete szinu legyen mert egy Thermaltake v3 Black Editionba kellene😃....
Koszi
A corsairok azok fekete színűek.Meg némelyik cooler master.
Corsair cx500
Cooler master silent pro sorozatja.

kosz

Szerintetek ez jo lesz??

Rasurbo Silent-Power DLP-55.1 550W (PSU)
Azt irjak rola h halk es nagyon jo...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
frank04 írta:
Kmisi99 írta:
frank04 írta:
Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI alaplapom van, és ehhez kéne egy tápegység, tudnátok ajánlani vmit? köszönöm

milyen géphez kell? A mostanidhoz? Mert pont az alaplap ami nem nagyon számít!

A mostanihoz igen, de ismerőstől kapok 3.06os procit és 2Gb RAM-ot, és ezekhez tervezek majd venni videokártyát, és nem tudom hogy tápegység kell-e, és azt se h most milyen van, (csak tippem van)

hát hacsak nem valami normálisabb márkájú táp akkor mindenképp érdemes cserélni!
Szerintem egy gigabyte super B megtenné! Az akár egy elég erős gépet is elvisz és kedvező árú!
0
0
0
0
frank04 avatar
Kmisi99 írta:
frank04 írta:
Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI alaplapom van, és ehhez kéne egy tápegység, tudnátok ajánlani vmit? köszönöm

A mostanihoz igen, de ismerőstől kapok 3.06os procit és 2Gb RAM-ot, és ezekhez tervezek majd venni videokártyát, és nem tudom hogy tápegység kell-e, és azt se h most milyen van, (csak tippem van)
0
0
0
0
pakai93 avatar
valakinek vmi véleménye van a Gigabyte SuperB 720W-ról? 😲
esetleg az h milyen bele van?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
frank04 írta:

0
0
0
0
frank04 avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
btamas27 írta:
Hali!
Ha lehet fekete szinu legyen mert egy Thermaltake v3 Black Editionba kellene😃....
Koszi
A corsairok azok fekete színűek.Meg némelyik cooler master.
Corsair cx500
Cooler master silent pro sorozatja.
0
0
0
0
btamas27 avatar
Hali!
Koszi
0
0
0
0
Norby929 avatar
értem,kössz a választ
0
0
0
0
Lizard avatar
Norby929 írta:
Sziasztok!
Szerintetek ez a táp jó lenne a gépembe? Vagy egyáltalán jó ez a táp?: Point of View Black Diamond 500W, itt egy link is hozzá: http://www.pcx.hu/termek/point-of-view-black-diamond-500w-12cm-t-225-p-56038

[LINK]

ezt válaszd inkább!
0
0
0
0
Norby929 avatar
Sziasztok!
Szerintetek ez a táp jó lenne a gépembe? Vagy egyáltalán jó ez a táp?: Point of View Black Diamond 500W, itt egy link is hozzá: http://www.pcx.hu/termek/point-of-view-black-diamond-500w-12cm-t-225-p-56038
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hector maio írta:
akkor mért volt drágább az fsp-nél? ugyan abba a boltba? ja és a hatásfoka olyan 80% körül van
Azért volt drágábbm hogy azt lehessen hinni, hogy minőségi táp.De az fsp az 12 000ft a 400w-os.Az a 80%-ot meg csak ráírták mint a codegenemre 90%-ot.
0
0
0
0
Adam996 avatar
akkor mért volt drágább az fsp-nél? ugyan abba a boltba? ja és a hatásfoka olyan 80% körül van
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hector maio írta:
de ez van most jó szerintetek az lcpower?? mert550watt 😃 az azért jó meg nem fogom le cserélni 400wattos fsp-re minek? az rosszab árba is láccik azz fsp 9ezer ez 12 ezer vagyis csak jobb meg 150wattal is jobb 😃
Az LC-Power annyira jó, hogy még le is égethet valamit a gépedben.550w-ot az képtelenség, hogy leadjon.
0
0
0
0
Adam996 avatar
de ez van most jó szerintetek az lcpower?? mert550watt 😃 az azért jó meg nem fogom le cserélni 400wattos fsp-re minek? az rosszab árba is láccik azz fsp 9ezer ez 12 ezer vagyis csak jobb meg 150wattal is jobb 😃
0
0
0
0
Lizard avatar
dan_73 írta:
Szevasztok!
Szerintetek a gépemnél levő táp milyen?!?!

Ha van rá keret cseréld le szerintem😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hector maio írta:
hali szerintetek jó a mostani táp a gépemhez lc power de 550wattos?
Inkább egy 400-as fsp tápot vegyél.
0
0
0
0
dan_73 avatar
Szevasztok!
Szerintetek a gépemnél levő táp milyen?!?!
0
0
0
0
Adam996 avatar
hali szerintetek jó a mostani táp a gépemhez lc power de 550wattos?
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok
Szerintetek ez jo táp ?
ATX 500 W CORSAIR CMPSU-500CXEU
0
0
0
0
zsolty87 avatar
köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hm, ez jó volt 😆
de az az fsp saga II 500W elég lesz mind1--be
0
0
0
0
tibor560sec avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok!
Milyen gépbe ajánlotok 500 W-os tápot? Mekkor tápot érdemes tenni egy olyan gépbe mint amik vannak a Gépeim oldalon?

Hát Én minden gépbe ajánlok 500 w - os tápegységet 😆 sőt még nagyobbakat is 😆
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
Milyen gépbe ajánlotok 500 W-os tápot? Mekkor tápot érdemes tenni egy olyan gépbe mint amik vannak a Gépeim oldalon?
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99:Megnéztem a videót köszi😀
Almos:Nem most akarok venni csak érdeklődtem 😀 Köszi a válaszokat😀
0
0
0
0
almos avatar
LobiDrg írta:
Valaki tud véleményt mondani a RAPTOXX tápegységekről hogy jók e vagy sem ? Előre is köszi 😀

Nemrég olvastam PH-n egy tesztet egy RaptorXXX tápról. Azt irták,hogy igen jó táp,nem egy Corsair vagy FSP,de átlag felhasználóknak tökéletes. KB. 80%-os hatásfokkal birnak. Szerintem nyugodt szivvel vehetsz ilyen tápot 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
LobiDrg írta:
Valaki tud véleményt mondani a RAPTOXX tápegységekről hogy jók e vagy sem ? Előre is köszi 😀

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem is az a kérdés, hogy gagyi-e, hanem, hogy adott pénzért, adott igényekre a legjobb választás-e 😊 A Superb se rossz táp, csak vannak már jobb alternatívák ennyiért.
A Thermaltake TR2 RX W0134RE nem egy modern táp (hatásfok, 12V-os ág). Ph-s tápos topicban kerestem rá. Ugyanennek az RU végződésű változata lenne a jó, csak azt nehéz beszeretni itthon.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció