Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
ZoZZo írta:
Cooley írta:
ZoZZo írta:
Én azért vettem ekkorát mert Nvidia SLI-ben gondolkodom.

Ha GTX460 SLI-ben gondolkozol, akkor a 600W-os táppal, az alaplapoddal és a prociddal is rosszra gondoltál. 😕

Alaplapról tudok a prociból meg min. core i7 kellene...
Sztem a táp az bírná. (?) 😀

Mondjuk ha nem akarod szénné tuningolni, és Furmark+Prime95 vagy hasonló kombó alatt kínozni a gépet, akkor végül is elég lesz. 😃 Proci nem kell feltétlenül i7, de egy jól megrángatott 4magos i5-ös legalább kellene.
0
0
0
0
ZoZZo avatar
Cooley írta:
ZoZZo írta:

Ha GTX460 SLI-ben gondolkozol, akkor a 600W-os táppal, az alaplapoddal és a prociddal is rosszra gondoltál. 😕

Alaplapról tudok a prociból meg min. core i7 kellene...
Sztem a táp az bírná. (?) 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
ZoZZo írta:

0
0
0
0
ZoZZo avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
Furmark + ibt-nél jobban nem nagyon tudnám leterhelni a gépemet 😃 És hogy még ezen felül + 160W-ot megegyen a cucc, az elég fura elgondolás. 😜
mondom én h megtoldják kicsit, hogy a durvább tápokat válaszd, mi poén lenne nekik abba, hogy az olcsóbb 450-es tápjaikat ajánlják mindenkinek, alá kell támasztani h vedd meg azt az 1 kilóvattás Silent Pro Gold-ot😂
0
0
0
0
Osynho avatar
Furmark + ibt-nél jobban nem nagyon tudnám leterhelni a gépemet 😃 És hogy még ezen felül + 160W-ot megegyen a cucc, az elég fura elgondolás. 😜
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
Háháháhá, 417W jött ki a gépemre, ez csak 50-60%-al több, mint a valós, mért fogyasztásom 😆 micsoda pontosság... 😂
értelem szerűen mindennek a leg szélsőségesebb fogyasztását veszik, és rácsalnak még 10-15%-ot, hogy a nagyobb tápot vedd tőlük, bár aki CM et vesz, az már fel tudja mérni maga is, hogy melyikre van szüksége, vagy nem is akarja
0
0
0
0
Osynho avatar
Háháháhá, 417W jött ki a gépemre, ez csak 50-60%-al több, mint a valós, mért fogyasztásom 😆 micsoda pontosság... 😂
0
0
0
0
dokee78 avatar
ZoZZo írta:
Osynho írta:
A géped kb 200W-ot eszik játék alatt, erre 600W-os tápot veszel... Nem sok értelmét látom, elég nagy pénzkidobás, de a te dolgod 😀 Terhelés nélkül annyira kevés lesz a fogyasztás, hogy a táp hiába hiperszuper 80+ gold, szar lesz a hatásfoka.

A jó hatásfok nem feltétlenül befolyásolja a hosszú élettartamot, pl az FSP PNF-ek 60-70% körül mozognak, mégis hosszú éveket húznak le gond nélkül. 😀

Cooler Master Power Supply Calculator
[LINK]

Ez mennyire pontos?

Az ilyen kalkulátorok semmire nem jók.
0
0
0
0
dokee78 avatar
Osynho írta:
A CTB a CTG javított hatásfokú változata, kábelekben megegyeznek. Ezért is van gondolom a CTG-hez is a CTB táblázata betéve.

Jaja.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ZoZZo írta:
Osynho írta:
A géped kb 200W-ot eszik játék alatt, erre 600W-os tápot veszel... Nem sok értelmét látom, elég nagy pénzkidobás, de a te dolgod 😀 Terhelés nélkül annyira kevés lesz a fogyasztás, hogy a táp hiába hiperszuper 80+ gold, szar lesz a hatásfoka.

A jó hatásfok nem feltétlenül befolyásolja a hosszú élettartamot, pl az FSP PNF-ek 60-70% körül mozognak, mégis hosszú éveket húznak le gond nélkül. 😀

[LINK]

Ez mennyire pontos?
Semennyire.
0
0
0
0
ZoZZo avatar
Osynho írta:

[LINK]

Ez mennyire pontos?
0
0
0
0
Osynho avatar
A CTB a CTG javított hatásfokú változata, kábelekben megegyeznek. Ezért is van gondolom a CTG-hez is a CTB táblázata betéve.
0
0
0
0
dokee78 avatar
Osynho írta:
Hát lehet. Nem hallottam róla, hogy kifejezetten a SAGA II-nek ilyen gondja legyen, de ettől még előfordulhat. A Giga Superb 460-nak volt ez szériája, amiben kifejezetten hibás kondik voltak, de azt is megoldották.
Én nyugodt szívvel venném meg a SAGA II-t is. A mostani FSP belsős Zalman 360-asom már 4 éves és jó egészségnek örvend, viszi a nem éppen rá méretezett konfigurációt is 😆

zsolty87: Az is nagyon jó táp! Csatlakozókat nézd meg, ha több kell, akkor ajánlom az 500-ast, nem sokkal drágább.
Infó: [LINK]

A linken CTB csatlakozók vannak írva 😀
0
0
0
0
dokee78 avatar
zsolty87 írta:
Mit szóltok ehhez:
Chieftec A-80 CTG-450-80PB 450W Active PFC

Tökéletes lesz.
0
0
0
0
laci503 avatar
nem arról van szó hogy le akarom húzni a tápot 😃
nekem is FSP tápjaim vannak... anya gépében is az van meg az én gépemben is én meg vagyok nagyon velük elégedve szal FSP-t ajánlani tudom 😃 csak ezt hallottam a SAGA II ről 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát lehet. Nem hallottam róla, hogy kifejezetten a SAGA II-nek ilyen gondja legyen, de ettől még előfordulhat. A Giga Superb 460-nak volt ez szériája, amiben kifejezetten hibás kondik voltak, de azt is megoldották.
Én nyugodt szívvel venném meg a SAGA II-t is. A mostani FSP belsős Zalman 360-asom már 4 éves és jó egészségnek örvend, viszi a nem éppen rá méretezett konfigurációt is 😆

zsolty87: Az is nagyon jó táp! Csatlakozókat nézd meg, ha több kell, akkor ajánlom az 500-ast, nem sokkal drágább.
Infó: [LINK]
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Mit szóltok ehhez:
Chieftec A-80 CTG-450-80PB 450W Active PFC
0
0
0
0
laci503 avatar
Hát nem tudom csak meg maradt bennem az hogy olvastam valahol hogy a SAGA II es tápokban sokszor időn belűl előfordul ez a dolog.
0
0
0
0
Osynho avatar
Mindegyikben megesik idővel. 😀 Korlátozott élettartamú alkatrész. APN belső van a SAGA II-ben, tehát a kondik is megegyeznek.
0
0
0
0
laci503 avatar
SAGA II-ben megesik hogy púposodik a kondi én azt nem ajánlanám
0
0
0
0
Osynho avatar
Ja, vagy SAGA II, az szép fehír 😀 Pujáró. 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsolty87 írta:
Ja igen az árat elfelejtettem. Max. 12.000.
Akkor FSP 400-60GHN.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Ja igen az árat elfelejtettem. Max. 12.000.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Tudtok nekem ajánlani egy jó tápot max. 400 W-ig. Nem akarom hogy sokkal nagyobb legyen mint amekkora feltétlen szükséges, i5 és AMD-s konfighoz kellene.
Mennyiért?Mert van Enermax táp 20-30 ért, de van FSP 8-12 ért.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Tudtok nekem ajánlani egy jó tápot max. 400 W-ig. Nem akarom hogy sokkal nagyobb legyen mint amekkora feltétlen szükséges, i5 és AMD-s konfighoz kellene.
0
0
0
0
dokee78 avatar
Chieftec CTG 500 80P sokmindenre elég és 2x(6+2)pines VGA csatija van.

Vagy lehet várni a CTB-re jobb hatásfokkal.

Chieftec GPS xxxAB-A nem jó vétel,mert a CTG halkabb és erösebb 12v ágon.
GPS xxxA az jó vétel.
0
0
0
0
Osynho avatar
FSP 350 APN, csak ezen kevés a csatlakozó.
0
0
0
0
bluedog avatar
Elvileg negyed órát... De inkább hagyom. Amúgy 6500-am lenne most tápra, abból lehet kani valami normálisabbat?
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem hiszem,. hogy elég lenne, mivel ha minden igaz 19,5A-es a 12V-os ága, ami összesen 234W-ot jelent. Elvinné valószínűleeg, de határon lenne. Milyen idős a táp?
0
0
0
0
bluedog avatar
Nos, még mindig tápkérdés előtt állok. A mostani konfigomhoz + 640 megás 320 bites 8800GTS-hez jó választás egy FSP450-60EP? 😀
0
0
0
0
btamas27 avatar
jah, ertem.
koszi a segitseget!
majd eldontom h meiket fogom megvenni.
0
0
0
0
Osynho avatar
Molexből csinál 6 pines, a vga-ba való csatlakozót. Most is kell, hogy legyen ilyened, vagy gyárilag a tápon, vagy ilyen átalakítóval, mivel a 9800GT igényli ezt. Az említett APN nem rendelkezik ilyennel, a SAGA II, Chieftec CTG igen.

Így néz ki:
[LINK]
vagy
[LINK]
0
0
0
0
btamas27 avatar
Pci-e átalakító kábel hogy nez ki??? es miert kell hozza???😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Mennyire tervezel bővítést? Alap esetben egy FSP APN 350-es vígan elvinné ezt a gépet, még egy erősebb proci is beleférne. Pci-e átalakító kábel kell hozzá, bár azt lehet adtak a vga-dhoz.
Amennyiben komolyabb fejlesztésben gondolkodsz (4magos proci + komolyabb vga, esetleg több hdd), akkor érdemes egy 400W-os FSP SAGA II-est, Chieftec CTG-t venni.
0
0
0
0
btamas27 avatar
sacc/kb 10k +-2-3k
mar sokszor imadkoztam
0
0
0
0
Osynho avatar
btamas27 írta:
Hali!
Szeretnek venni egy uj tapot, mert a regi mar kb 6 eves😃.
Tudnatok ajanlani egyet?

Mennyit szánsz rá? (Mondj egy pár miatyánk-ot, hogy eddig nem vitte magával az a "táp" a gépedet...)
0
0
0
0
btamas27 avatar
Hali!
Szeretnek venni egy uj tapot, mert a regi mar kb 6 eves😃.
Tudnatok ajanlani egyet?
0
0
0
0
Recon666 avatar
Osynho írta:
A géped kb 200W-ot eszik játék alatt, erre 600W-os tápot veszel... Nem sok értelmét látom, elég nagy pénzkidobás, de a te dolgod 😀 Terhelés nélkül annyira kevés lesz a fogyasztás, hogy a táp hiába hiperszuper 80+ bronze, szar lesz a hatásfoka.

Igen a hatásfok nem befolyásolja a beslő minőséget, pl ott van a Chieftec Delta beles GPS 550 AB-A, ez volt nekem is, 3 év alatt egyszer sem hagyott cserben, pedig mostanság eléggé a határait feszegettem a 12V ágának, de ez a táp 70% feletti hatékonysággal dolgozott, csak gyenge olt a 12V ága.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
A géped kb 200W-ot eszik játék alatt, erre 600W-os tápot veszel... Nem sok értelmét látom, elég nagy pénzkidobás, de a te dolgod 😀 Terhelés nélkül annyira kevés lesz a fogyasztás, hogy a táp hiába hiperszuper 80+ bronze, szar lesz a hatásfoka.

most h megnéztem a gépet, én is kissé túlzásnak érzem a tápot, felesleges annyit költeni rá, egy olcsóbb minőségi táppal se lenne ott gond, de ezt megint elmondták előttem
0
0
0
0
Osynho avatar

0
0
0
0
ZoZZo avatar
Tesla GoD írta:
ZoZZo írta:
Helló most szállt el tegnap a tápom...
Szerencsére gépet nem vágta agyon... huhh 😎
Kellene egy új.
12 cm és 14 cm-es ventilátor méret nem befolyásolja a táp tényleges méretét?
Midi házam van 12cm-es ventilátorral volt benne a táp.
Belefér a 14 cm-es ventis táp is ?
CoolerMaster vagy Chieftec? 😀 Köszi!

----------

Közben találtam egyet: CoolerMaster Silent Pro Gold 600W
Ő lesz az új táp. [url]http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6657&category_id=3571[/url]
jó az a silent pro, de nem feltétlenül kell gold verzió, a sima 10k val olcsóbb, és az is 80 plus bronze minősítésű, nagyon jó, halk kis táp, nekem is az van, tudom ajánlani a szériát

Igen néztem én is a "sima" 80+ -os tápot.
De hát most ezen már nem spórolok.. 😀
2 hónapot sem bírt a mostani tápom.
Ez jó sokáig menni fog szerintem. 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ZoZZo írta:
Kellene egy új.

----------

Ő lesz az új táp. [url]http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6657&category_id=3571[/url]
jó az a silent pro, de nem feltétlenül kell gold verzió, a sima 10k val olcsóbb, és az is 80 plus bronze minősítésű, nagyon jó, halk kis táp, nekem is az van, tudom ajánlani a szériát
0
0
0
0
no avatar
Nem feltétlenül, de nézd meg az adott táp méreteit, ée meglátod.😃
Szerintem simán befér egy 14 centis is.
Nekem Chieftec van, szerintem jó. Egy Cooler Master meg nem lehet rossz.😃
0
0
0
0
ZoZZo avatar
Kellene egy új.

----------

0
0
0
0
zsolty87 avatar
Nem gondoltam én valami 700 v 1000 W-s tápra, mondjuk egy chieftec ctg 450 re. Az nem sokkal nagyobb teljesítményre viszont megbízhatóbb. Legalábbis én szerintem.
0
0
0
0
cey85 avatar
pont most nézegetem az új tápokat és van 1-2 ami jó lenne szerintem. de amíg ez nem purcan ki és van rá gari addig nem fogok tápot cserélni. a nyöszörgés lehet a ventilátor is mondjuk akkor egyfolytában kéne kiadnia azt a hangot nem pedig 10 mp-encenként 3mp-re. majd lesz vele valami. köszi azért😉

Cooley@ FSP SAGA II 500W ATX/EATX tápegység ezt néztem ki. köszi a gyors válaszod
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Hello.
Ha a kis erőműről van szó, akkor őszintén szólva csodálkozok rajta hogy még nem cserélted ki a tápot valami nagyobbra. Amúgy szerintem is kevés lehet a táp a gép többi részéhez képest. A nyöszörgés okára nem tudok mit mondani, de erősen gondolkodnék azon hogy vegyel bele egy nagyobb tápot. Tudom ezzel nem lettél okosabb de ilyen tápról még soha nem is hallottam, és nem is kaptam volna ajánlást ilyen tápra. Bár lehet én vagyok a tájékozatlan.

Minek nagyobb tép? A 430W bőven elég ahhoz a géphez, de az a chicony hipro egy kalap szar táp(bár a codegennél legalább valamivel jobb).

cey85: Szerintem cserél akár bedöglött a táp, akár nem. Szerintem ezek közül válassz egyet:
[LINK]
[LINK]
Esetleg ezeknek az 500W-os változata, ha szeretnél tartalékot. 😀
Vagy ha olcsóbb táp kell, akkor se menj ez alá:
[LINK]
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Hello.
Ha a kis erőműről van szó, akkor őszintén szólva csodálkozok rajta hogy még nem cserélted ki a tápot valami nagyobbra. Amúgy szerintem is kevés lehet a táp a gép többi részéhez képest. A nyöszörgés okára nem tudok mit mondani, de erősen gondolkodnék azon hogy vegyel bele egy nagyobb tápot. Tudom ezzel nem lettél okosabb de ilyen tápról még soha nem is hallottam, és nem is kaptam volna ajánlást ilyen tápra. Bár lehet én vagyok a tájékozatlan.
0
0
0
0
cey85 avatar
sziasztok! nem találtam más helyet ezért írom ide. nekem a tápommal van valami csak nem tudom mi a baja. azt csinálja, hogy elkezdett nyöszörögni pár másodperces időközönként(halkan). ezt most kezdte el az új konfigomnál amit ma raktam össze. szerintetek kevés a tápom a konfignak vagy kezd lassan meghalni? mert még van 1 év gari rá. válaszokat köszi előre.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció