Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
btamas27 avatar
szerintetek jo a DELUX 600w os???
0
0
0
0
Osynho avatar
A 600W-os Cooler Master Silent Pro Gold elég simán fogja vinni a GTX460 SLI-t. 😀
0
0
0
0
ZoZZo avatar
Cooley írta:
ZoZZo írta:
Cooley írta:
ZoZZo írta:
Én azért vettem ekkorát mert Nvidia SLI-ben gondolkodom.

Ha GTX460 SLI-ben gondolkozol, akkor a 600W-os táppal, az alaplapoddal és a prociddal is rosszra gondoltál. 😕

Alaplapról tudok a prociból meg min. core i7 kellene...
Sztem a táp az bírná. (?) 😀

Mondjuk ha nem akarod szénné tuningolni, és Furmark+Prime95 vagy hasonló kombó alatt kínozni a gépet, akkor végül is elég lesz. 😃 Proci nem kell feltétlenül i7, de egy jól megrángatott 4magos i5-ös legalább kellene.

Előző tápom teszt alatt halt meg. 😲
Igaz proci 3.2ről 4.5 lett. Videókártya meg 715 gpu clock ról 900ra lett húzva plusz kapott még vcore feszt. Aztán lekapcsolt a gép és többé nem indult. :S
0
0
0
0
Cooley avatar
ZoZZo írta:
Cooley írta:
ZoZZo írta:

Ha GTX460 SLI-ben gondolkozol, akkor a 600W-os táppal, az alaplapoddal és a prociddal is rosszra gondoltál. 😕

Mondjuk ha nem akarod szénné tuningolni, és Furmark+Prime95 vagy hasonló kombó alatt kínozni a gépet, akkor végül is elég lesz. 😃 Proci nem kell feltétlenül i7, de egy jól megrángatott 4magos i5-ös legalább kellene.
0
0
0
0
ZoZZo avatar
Cooley írta:
ZoZZo írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
ZoZZo írta:

0
0
0
0
ZoZZo avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
Furmark + ibt-nél jobban nem nagyon tudnám leterhelni a gépemet 😃 És hogy még ezen felül + 160W-ot megegyen a cucc, az elég fura elgondolás. 😜
mondom én h megtoldják kicsit, hogy a durvább tápokat válaszd, mi poén lenne nekik abba, hogy az olcsóbb 450-es tápjaikat ajánlják mindenkinek, alá kell támasztani h vedd meg azt az 1 kilóvattás Silent Pro Gold-ot😂
0
0
0
0
Osynho avatar
Furmark + ibt-nél jobban nem nagyon tudnám leterhelni a gépemet 😃 És hogy még ezen felül + 160W-ot megegyen a cucc, az elég fura elgondolás. 😜
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
Háháháhá, 417W jött ki a gépemre, ez csak 50-60%-al több, mint a valós, mért fogyasztásom 😆 micsoda pontosság... 😂
értelem szerűen mindennek a leg szélsőségesebb fogyasztását veszik, és rácsalnak még 10-15%-ot, hogy a nagyobb tápot vedd tőlük, bár aki CM et vesz, az már fel tudja mérni maga is, hogy melyikre van szüksége, vagy nem is akarja
0
0
0
0
Osynho avatar
Háháháhá, 417W jött ki a gépemre, ez csak 50-60%-al több, mint a valós, mért fogyasztásom 😆 micsoda pontosság... 😂
0
0
0
0
dokee78 avatar
ZoZZo írta:
Osynho írta:
A géped kb 200W-ot eszik játék alatt, erre 600W-os tápot veszel... Nem sok értelmét látom, elég nagy pénzkidobás, de a te dolgod 😀 Terhelés nélkül annyira kevés lesz a fogyasztás, hogy a táp hiába hiperszuper 80+ gold, szar lesz a hatásfoka.

A jó hatásfok nem feltétlenül befolyásolja a hosszú élettartamot, pl az FSP PNF-ek 60-70% körül mozognak, mégis hosszú éveket húznak le gond nélkül. 😀

Cooler Master Power Supply Calculator
[LINK]

Ez mennyire pontos?

Az ilyen kalkulátorok semmire nem jók.
0
0
0
0
dokee78 avatar
Osynho írta:
A CTB a CTG javított hatásfokú változata, kábelekben megegyeznek. Ezért is van gondolom a CTG-hez is a CTB táblázata betéve.

Jaja.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ZoZZo írta:
Osynho írta:
A géped kb 200W-ot eszik játék alatt, erre 600W-os tápot veszel... Nem sok értelmét látom, elég nagy pénzkidobás, de a te dolgod 😀 Terhelés nélkül annyira kevés lesz a fogyasztás, hogy a táp hiába hiperszuper 80+ gold, szar lesz a hatásfoka.

A jó hatásfok nem feltétlenül befolyásolja a hosszú élettartamot, pl az FSP PNF-ek 60-70% körül mozognak, mégis hosszú éveket húznak le gond nélkül. 😀

[LINK]

Ez mennyire pontos?
Semennyire.
0
0
0
0
ZoZZo avatar
Osynho írta:

[LINK]

Ez mennyire pontos?
0
0
0
0
Osynho avatar
A CTB a CTG javított hatásfokú változata, kábelekben megegyeznek. Ezért is van gondolom a CTG-hez is a CTB táblázata betéve.
0
0
0
0
dokee78 avatar
Osynho írta:
Hát lehet. Nem hallottam róla, hogy kifejezetten a SAGA II-nek ilyen gondja legyen, de ettől még előfordulhat. A Giga Superb 460-nak volt ez szériája, amiben kifejezetten hibás kondik voltak, de azt is megoldották.
Én nyugodt szívvel venném meg a SAGA II-t is. A mostani FSP belsős Zalman 360-asom már 4 éves és jó egészségnek örvend, viszi a nem éppen rá méretezett konfigurációt is 😆

zsolty87: Az is nagyon jó táp! Csatlakozókat nézd meg, ha több kell, akkor ajánlom az 500-ast, nem sokkal drágább.
Infó: [LINK]

A linken CTB csatlakozók vannak írva 😀
0
0
0
0
dokee78 avatar
zsolty87 írta:
Mit szóltok ehhez:
Chieftec A-80 CTG-450-80PB 450W Active PFC

Tökéletes lesz.
0
0
0
0
laci503 avatar
nem arról van szó hogy le akarom húzni a tápot 😃
nekem is FSP tápjaim vannak... anya gépében is az van meg az én gépemben is én meg vagyok nagyon velük elégedve szal FSP-t ajánlani tudom 😃 csak ezt hallottam a SAGA II ről 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát lehet. Nem hallottam róla, hogy kifejezetten a SAGA II-nek ilyen gondja legyen, de ettől még előfordulhat. A Giga Superb 460-nak volt ez szériája, amiben kifejezetten hibás kondik voltak, de azt is megoldották.
Én nyugodt szívvel venném meg a SAGA II-t is. A mostani FSP belsős Zalman 360-asom már 4 éves és jó egészségnek örvend, viszi a nem éppen rá méretezett konfigurációt is 😆

zsolty87: Az is nagyon jó táp! Csatlakozókat nézd meg, ha több kell, akkor ajánlom az 500-ast, nem sokkal drágább.
Infó: [LINK]
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Mit szóltok ehhez:
Chieftec A-80 CTG-450-80PB 450W Active PFC
0
0
0
0
laci503 avatar
Hát nem tudom csak meg maradt bennem az hogy olvastam valahol hogy a SAGA II es tápokban sokszor időn belűl előfordul ez a dolog.
0
0
0
0
Osynho avatar
Mindegyikben megesik idővel. 😀 Korlátozott élettartamú alkatrész. APN belső van a SAGA II-ben, tehát a kondik is megegyeznek.
0
0
0
0
laci503 avatar
SAGA II-ben megesik hogy púposodik a kondi én azt nem ajánlanám
0
0
0
0
Osynho avatar
Ja, vagy SAGA II, az szép fehír 😀 Pujáró. 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsolty87 írta:
Ja igen az árat elfelejtettem. Max. 12.000.
Akkor FSP 400-60GHN.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Ja igen az árat elfelejtettem. Max. 12.000.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Tudtok nekem ajánlani egy jó tápot max. 400 W-ig. Nem akarom hogy sokkal nagyobb legyen mint amekkora feltétlen szükséges, i5 és AMD-s konfighoz kellene.
Mennyiért?Mert van Enermax táp 20-30 ért, de van FSP 8-12 ért.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Tudtok nekem ajánlani egy jó tápot max. 400 W-ig. Nem akarom hogy sokkal nagyobb legyen mint amekkora feltétlen szükséges, i5 és AMD-s konfighoz kellene.
0
0
0
0
dokee78 avatar
Chieftec CTG 500 80P sokmindenre elég és 2x(6+2)pines VGA csatija van.

Vagy lehet várni a CTB-re jobb hatásfokkal.

Chieftec GPS xxxAB-A nem jó vétel,mert a CTG halkabb és erösebb 12v ágon.
GPS xxxA az jó vétel.
0
0
0
0
Osynho avatar
FSP 350 APN, csak ezen kevés a csatlakozó.
0
0
0
0
bluedog avatar
Elvileg negyed órát... De inkább hagyom. Amúgy 6500-am lenne most tápra, abból lehet kani valami normálisabbat?
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem hiszem,. hogy elég lenne, mivel ha minden igaz 19,5A-es a 12V-os ága, ami összesen 234W-ot jelent. Elvinné valószínűleeg, de határon lenne. Milyen idős a táp?
0
0
0
0
bluedog avatar
Nos, még mindig tápkérdés előtt állok. A mostani konfigomhoz + 640 megás 320 bites 8800GTS-hez jó választás egy FSP450-60EP? 😀
0
0
0
0
btamas27 avatar
jah, ertem.
koszi a segitseget!
majd eldontom h meiket fogom megvenni.
0
0
0
0
Osynho avatar
Molexből csinál 6 pines, a vga-ba való csatlakozót. Most is kell, hogy legyen ilyened, vagy gyárilag a tápon, vagy ilyen átalakítóval, mivel a 9800GT igényli ezt. Az említett APN nem rendelkezik ilyennel, a SAGA II, Chieftec CTG igen.

Így néz ki:
[LINK]
vagy
[LINK]
0
0
0
0
btamas27 avatar
Pci-e átalakító kábel hogy nez ki??? es miert kell hozza???😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Mennyire tervezel bővítést? Alap esetben egy FSP APN 350-es vígan elvinné ezt a gépet, még egy erősebb proci is beleférne. Pci-e átalakító kábel kell hozzá, bár azt lehet adtak a vga-dhoz.
Amennyiben komolyabb fejlesztésben gondolkodsz (4magos proci + komolyabb vga, esetleg több hdd), akkor érdemes egy 400W-os FSP SAGA II-est, Chieftec CTG-t venni.
0
0
0
0
btamas27 avatar
sacc/kb 10k +-2-3k
mar sokszor imadkoztam
0
0
0
0
Osynho avatar
btamas27 írta:
Hali!
Szeretnek venni egy uj tapot, mert a regi mar kb 6 eves😃.
Tudnatok ajanlani egyet?

Mennyit szánsz rá? (Mondj egy pár miatyánk-ot, hogy eddig nem vitte magával az a "táp" a gépedet...)
0
0
0
0
btamas27 avatar
Hali!
Szeretnek venni egy uj tapot, mert a regi mar kb 6 eves😃.
Tudnatok ajanlani egyet?
0
0
0
0
Recon666 avatar
Osynho írta:
A géped kb 200W-ot eszik játék alatt, erre 600W-os tápot veszel... Nem sok értelmét látom, elég nagy pénzkidobás, de a te dolgod 😀 Terhelés nélkül annyira kevés lesz a fogyasztás, hogy a táp hiába hiperszuper 80+ bronze, szar lesz a hatásfoka.

Igen a hatásfok nem befolyásolja a beslő minőséget, pl ott van a Chieftec Delta beles GPS 550 AB-A, ez volt nekem is, 3 év alatt egyszer sem hagyott cserben, pedig mostanság eléggé a határait feszegettem a 12V ágának, de ez a táp 70% feletti hatékonysággal dolgozott, csak gyenge olt a 12V ága.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
A géped kb 200W-ot eszik játék alatt, erre 600W-os tápot veszel... Nem sok értelmét látom, elég nagy pénzkidobás, de a te dolgod 😀 Terhelés nélkül annyira kevés lesz a fogyasztás, hogy a táp hiába hiperszuper 80+ bronze, szar lesz a hatásfoka.

most h megnéztem a gépet, én is kissé túlzásnak érzem a tápot, felesleges annyit költeni rá, egy olcsóbb minőségi táppal se lenne ott gond, de ezt megint elmondták előttem
0
0
0
0
Osynho avatar

0
0
0
0
ZoZZo avatar
Tesla GoD írta:
ZoZZo írta:
Helló most szállt el tegnap a tápom...
Szerencsére gépet nem vágta agyon... huhh 😎
Kellene egy új.
12 cm és 14 cm-es ventilátor méret nem befolyásolja a táp tényleges méretét?
Midi házam van 12cm-es ventilátorral volt benne a táp.
Belefér a 14 cm-es ventis táp is ?
CoolerMaster vagy Chieftec? 😀 Köszi!

----------

Közben találtam egyet: CoolerMaster Silent Pro Gold 600W
Ő lesz az új táp. [url]http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6657&category_id=3571[/url]
jó az a silent pro, de nem feltétlenül kell gold verzió, a sima 10k val olcsóbb, és az is 80 plus bronze minősítésű, nagyon jó, halk kis táp, nekem is az van, tudom ajánlani a szériát

Igen néztem én is a "sima" 80+ -os tápot.
De hát most ezen már nem spórolok.. 😀
2 hónapot sem bírt a mostani tápom.
Ez jó sokáig menni fog szerintem. 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ZoZZo írta:
Kellene egy új.

----------

Ő lesz az új táp. [url]http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6657&category_id=3571[/url]
jó az a silent pro, de nem feltétlenül kell gold verzió, a sima 10k val olcsóbb, és az is 80 plus bronze minősítésű, nagyon jó, halk kis táp, nekem is az van, tudom ajánlani a szériát
0
0
0
0
no avatar
Nem feltétlenül, de nézd meg az adott táp méreteit, ée meglátod.😃
Szerintem simán befér egy 14 centis is.
Nekem Chieftec van, szerintem jó. Egy Cooler Master meg nem lehet rossz.😃
0
0
0
0
ZoZZo avatar
Kellene egy új.

----------

0
0
0
0
zsolty87 avatar
Nem gondoltam én valami 700 v 1000 W-s tápra, mondjuk egy chieftec ctg 450 re. Az nem sokkal nagyobb teljesítményre viszont megbízhatóbb. Legalábbis én szerintem.
0
0
0
0
cey85 avatar
pont most nézegetem az új tápokat és van 1-2 ami jó lenne szerintem. de amíg ez nem purcan ki és van rá gari addig nem fogok tápot cserélni. a nyöszörgés lehet a ventilátor is mondjuk akkor egyfolytában kéne kiadnia azt a hangot nem pedig 10 mp-encenként 3mp-re. majd lesz vele valami. köszi azért😉

Cooley@ FSP SAGA II 500W ATX/EATX tápegység ezt néztem ki. köszi a gyors válaszod
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció