Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Osynho avatar
Jó cucc! 😀 Nemsokára benevezek egyre, elvileg. 😜
0
0
0
0
repfect avatar
fsp aurum 500w???vélemény?
0
0
0
0
no avatar
Rendben nagyon szépen köszönöm nektek! 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
ez alá mégha kevesebbet fogyaszt bőven a konfigod azér a jövőre gondolva szerintem ne menjél, a kategória egyik legjobb tápja ez a chieftec széria úgyh bátran megveheted!
0
0
0
0
3VG4 avatar
ne. az alá nem érdemes menned.
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a villám gyors válaszokat!
én is a Chieftec ctg 500-al szemeztem az alá ne menyek igaz ?
0
0
0
0
Lizard avatar
Darklovers írta:
Sziasztok
lenne egy gyengébb konfigom amihez kellene egy táp de sok olvasás után csak megzavarodtam ezért szeretnék segítséget kérni tőletek.

E8200 3.1 ghz húzva
gigabyte p35 ds3 alaplap
2x2gb kingmax 800mhz
gtx 460 gigabyte 1gb oc

spórolni szeretnék nem maradt sok pénzem ezért olcsót de jó szeretnék ami elviszi kényelmesen 😀

Előre is köszönöm a segítséget.

üdv

Én a Chieftec ctg 500-as tápját ajánlanám neked!
0
0
0
0
3VG4 avatar
Darklovers írta:
Sziasztok
lenne egy gyengébb konfigom amihez kellene egy táp de sok olvasás után csak megzavarodtam ezért szeretnék segítséget kérni tőletek.

E8200 3.1 ghz húzva
gigabyte p35 ds3 alaplap
2x2gb kingmax 800mhz
gtx 460 gigabyte 1gb oc

spórolni szeretnék nem maradt sok pénzem ezért olcsót de jó szeretnék ami elviszi kényelmesen 😀

üdv

ezeket tudom ajánlani:
-Gigabyte Superb 550W (14 000Ft)
-Chieftec 550W(17 000FT)
-Chieftec 500W(12 000Ft)
-Thermaltake LitePower 500W (18 000Ft)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

E8200 3.1 ghz húzva
gigabyte p35 ds3 alaplap
2x2gb kingmax 800mhz
gtx 460 gigabyte 1gb oc

üdv
0
0
0
0
cseszka avatar
Nincsmit.4Tüs 12V alaplapé,6pcie 2db az a vga,a 8 tüs is ha joltom az alaplapé,mert vannak már olyan izmosabb lapok,amiknek nemelég a 4tüs.a 6 sata tudod mire valo,a 3 molex is a hdd,meg odd hez megy csak a régi szériás ATA csatis meghajtókhoz,tehát neked is 9 HDD vagy ODD lehet rákötni.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
cseszka írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Kinéztem magamnak ezt a tápot, Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC, ami szerintem árban sem vészes és a minősége is elég jó, viszont azt nem tudom eldönteni hogy van -e ezen elegendő csatlakozó 2 vagy 3 winchesternek, és két optikai meghajtónak? Esetleg ha valakinek ilyen van, légyszi írjon róla véleményt. Előre is köszönöm.

Biztos jó,nekem a Chieftec GPS-550AB A táp van,ezekkel a csatlakozokkal:
20+4pin alaplap,1X4piin alaplap,1X8pin,2X6pin VGA,4Xsata,6XIDE,vagyis összesen 10 HDD-t vagy optikai meghajtot tudok rákötni,Valszeg azonn is van legalább 6.

Köszi.
Egyik webáruházban ezt írták a csatlakozóira:
24 tűs ATX: 1db
4 tűs 12V: 1db
8 tűs EPS: 1db
6 PCIe: 2db
SATA: 6db
Molex: 3db
Azt tudom hogy a Sata a winchesteré, az atx meg az alaplapé, de a többire mit tudok csatlakoztatni?
0
0
0
0
cseszka avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Kinéztem magamnak ezt a tápot, Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC, ami szerintem árban sem vészes és a minősége is elég jó, viszont azt nem tudom eldönteni hogy van -e ezen elegendő csatlakozó 2 vagy 3 winchesternek, és két optikai meghajtónak? Esetleg ha valakinek ilyen van, légyszi írjon róla véleményt. Előre is köszönöm.

Biztos jó,nekem a Chieftec GPS-550AB A táp van,ezekkel a csatlakozokkal:
20+4pin alaplap,1X4piin alaplap,1X8pin,2X6pin VGA,4Xsata,6XIDE,vagyis összesen 10 HDD-t vagy optikai meghajtot tudok rákötni,Valszeg azonn is van legalább 6.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Sheriff írta:
Mit határoz meg a táp már ugyértem ha jobb minőségű esetleg nagyon teljesítményű akkor nőhet valamelyest a gép teljesítménye?
a minőség a hatásfokra(azaz h abból amit a konnektorból felvesz, mennyi jut el az alkatrészekhez valójában), és a gép védelmére(ha a táp esetleg elszállna, nem viszi magával a sírba az egész szerkezetet) van hatással, a gép teljesítményére nincs igazán hatása, ha az előző tápból is megfelelően kapta az áramot
0
0
0
0
Sheriff avatar
Mit határoz meg a táp már ugyértem ha jobb minőségű esetleg nagyon teljesítményű akkor nőhet valamelyest a gép teljesítménye?
0
0
0
0
Osynho avatar
És tápból is felesleges ekkora. 😀 Ez a CMPSU 750 a TX750 akar lenni? 😕

Sheriff:A teljesítménye nem, csak pl az élettartama, jelentősen 😂
0
0
0
0
niteforce avatar
Tesla GoD írta:
niteforce írta:
Sziasztok!
A corsair jo tapokat gyart? Megbizhatoak?
Egy CMPSU 750 wattos elbirna egy ilyet:

AMD Phenom X6 1100T
AMD Radeon HD 6970 2 GB
2 winyo 1Tb+500Gb
DVD
6 giga ram
3 pci kartya (tv tuner, halokartya, hangkartya)
ASRock 890 X EXTREME3 alaplap
elbírná, de 6 giga ram gondolom triple channel, aminek abba a lapba semmi értelme, meg az 1100T is fölös zsebürítés, 1055, 1075 is elég, azt az órajelet nevetve hozzák, de amúgy simán elbírná

Kosz a valaszt.
Akkor a procibol egy kisebbet veszek, a ram mar megvan (igen, egy triple channel Corsair kit)
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
niteforce írta:
Sziasztok!

AMD Phenom X6 1100T
AMD Radeon HD 6970 2 GB
2 winyo 1Tb+500Gb
DVD
6 giga ram
elbírná, de 6 giga ram gondolom triple channel, aminek abba a lapba semmi értelme, meg az 1100T is fölös zsebürítés, 1055, 1075 is elég, azt az órajelet nevetve hozzák, de amúgy simán elbírná
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

AMD Phenom X6 1100T
AMD Radeon HD 6970 2 GB
2 winyo 1Tb+500Gb
DVD
6 giga ram
0
0
0
0
szabyy avatar
ok.. köszi a válaszokat😀
0
0
0
0
Recon666 avatar
szabyy írta:
Eza három táp közül meik a legjobb: [LINK]
[LINK]
[LINK]
Előre is köszi a válaszokat
Szerk: és jók lennének-e egy THERMALTAKE V3-as házba?

Szerintem is a Chieftec, halk erős megbízható táp, ebben az árkategóriában a legjobb választás a CTG.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
szabyy írta:
[LINK]
[LINK]
Abba a házba csak a chieftec-nek vannak elég hosszú kábelei.
0
0
0
0
szabyy avatar
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Osynho avatar
zsolty87 írta:
Osynho írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok. Tudnátok nekem ajánlani olyan minimum 500 W-s tápegységet ami tudja biztossítani 3 vagy több winchester. 3 optikai meghajtó áramellátását.

Ár, egyéb elvárások?

Max 20.000 már ha kapni ilyen tápegységet ennyi pénzért. Egyéb elvárás nincs, illetve nem tudom hogy még mit lehet elvárni egy tápegységtől. Kezdő vagyok ilyen téren. Még sosem rektam össze magamnak gépet alkatrészenként.

Én is a te cipódben vagyok tápvásárlás terén. 😀 Leszűrítettem a kört 2 egységre: FSP Aurum 500, illetve Seasonic S12II Bronze 520 W/ Antec HCG 520 (ez a kettő gyakorlatilag megegyezik, az Antec pár ezerrel olcsóbb).
Az FSP előnye, hogy friss fejlesztés, sok újítást belezsúfolt a gyártó, valamint ebben az árkategóriában talán meglepő módon 80+ Gold hatásfokú, tehát 50% környékén 90% felett van. 5év gyártói garanancia van rá, de sajnos itthon 2évvel kapni. 2db 18A-es 12V-os ággal bír.
A Seasonic/Antec táp egy bevált konstrukció, minőségi felépítéssel, nagyon halk máködéssel. 1db 40A-es (480W) 12V-os ággal rendelkezik, ami miatt elég nehéz zavarba hozni 😃 80+plus Bronze hatásfokú, tehát ebben gyengébb, mint az FSP. 3 év garrral kapni.
A gondom az, hogy állítólag az FSP ventilátor vezérlése elég aggresszív és terhelés nélkül is (viszonylag) hangos. Ez nagyon relatív, illetve szerettem volna látni a PH tesztet, de késik, így még nem tudok döntést hozni. 😕
Ez a két tápegység minden kívánalmamnak megfelel, minőségi, jó hatásfukú, fekete, harisnyázott, hosszú kábelek, halk működés. Nem modulárisak, de nekem kellenek a csatlakozók, úgyhogy ez nem zavar. 😀
Vannak olcsóbb alternatívák is, amelyek szintén jók, 12-13e környékén van Chieftec CTG, vagy pl az említett Saga II. Kisebb hatásfok, nem harsinyzázott kábelek, stb, de ettől függetlenül minőségi darabok.

gyenesmartin: az is jó cucc, de nekem felesleges 650-es. Jók még az új Adata tápok is, ezek ráadásul modulárisak. 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsolty87 írta:
Osynho írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok. Tudnátok nekem ajánlani olyan minimum 500 W-s tápegységet ami tudja biztossítani 3 vagy több winchester. 3 optikai meghajtó áramellátását.

Ár, egyéb elvárások?

Max 20.000 már ha kapni ilyen tápegységet ennyi pénzért. Egyéb elvárás nincs, illetve nem tudom hogy még mit lehet elvárni egy tápegységtől. Kezdő vagyok ilyen téren. Még sosem rektam össze magamnak gépet alkatrészenként.
Corsair tx650 v2.De ugye nem 5670-ek meg egy 4 magos processzornak veszel ekkorát.De ez tökéletes lenne mert van rajta jó sok csatlakozó nem kellenek majd átalakítók meg elosztók ami + pénz.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Osynho írta:
zsolty87 írta:

Ár, egyéb elvárások?

0
0
0
0
hassi avatar
szerintem az FSP SAGA II 500w jó, de a prókat várd meg 😉 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
zsolty87 írta:

Ár, egyéb elvárások?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
ZoZZo írta:
Na hát akkor tápot sikerült jól választanom. 😜
Ebből a szériából a 600-as a legkisebb.

Jaja, én is lestem, h ez a legkisebb. El vannak szállva a gyártók. 😕 Megvetetik a jó drága tápokat a júzerekkel. Ebből szempontból korrekt az FSP, az Aurum szériából van 400W-os is.
0
0
0
0
ZoZZo avatar
Na hát akkor tápot sikerült jól választanom. 😜
Ebből a szériából a 600-as a legkisebb.
0
0
0
0
Osynho avatar
ZoZZo írta:
Osynho írta:
ZoZZo írta:
Ma jött meg a tápom! 😀 [LINK]

Nagyon jó, csendes. Órák után megfogtam a táp burkolatát és meglepően nem éreztem melegnek. Ellentétben a másikkal amelyik nem egész 2 hónap után azt mondta, hogy nem akar tovább működni. 😃

Ja amúgy a gép összfogyasztását nem árt 1.5x megszorozni és úgy választani egy tápot. Vhol olvastam...

Ezért te vettél egy akkora tápot, ami 3x elvinné a mostani konfigodat. 😆 Csodálkozol, hogy nem melegszik, ha kb meg se terheli a cuccod?

szabyy: Jó táp, de mihez kell 550-es?

Megnézném 600as tápot 3db gtx 460 alatt. 😀 +plusz a többi hardver...
Az előző 550-es tápot sikerült a konfigomnak bedarálni cpu és vga tuning hatására.
És az a lényeg sztem, hogy ne terhelődjön le.

A mostani géped játékok alatt 200W környékén ehet (Jó, pl Metro alatt lehet, hogy 10-20W-al többet). Tehát, erősen túlméretes az a táp. Persze ha nem zavar a többletköltség, az a te dolgod.

Ez butaság. 50% körüli terhelésnél a legjobb a hatásfok, amit te soha az életben nem fogsz elérni. Van egy Ferrarid, amit nem pörgetsz 2000rpm fölé 😃 Persze, ettől még Ferrari marad, megfordulnak a csajok az utcán, csak kérdés, hogy minek van, ha nem padlózod le soha 😜
Az előző "tápodat" kár szóba hozni. Nem a teljesítményével volt a baj, hanem hogy sz@r volt. 😀 Annál egy rendesebb 400W-os is erősebb. Azért vettél 600-ast, merthogy az előző 550-es volt, akkor ez legyen 600-as? 😆

A Lizard által linkelt teszt nagyon szemléletes. 3db 5870-est (többet eszik egy GTX460-nél) és egy húzott i7 920-ast (lényegesen többet eszik az i5-ösödnél) elvittek a 600W körüli tápok. Tehát fenntartom, (nyugodtan "megnézhetnéd"😉 ), hogy 3 GTX460-at kiröhögne a tápod a te konfigodban. 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
ZoZZo írta:
Osynho írta:
ZoZZo írta:

Nagyon jó, csendes. Órák után megfogtam a táp burkolatát és meglepően nem éreztem melegnek. Ellentétben a másikkal amelyik nem egész 2 hónap után azt mondta, hogy nem akar tovább működni. 😃

Ja amúgy a gép összfogyasztását nem árt 1.5x megszorozni és úgy választani egy tápot. Vhol olvastam...

Ezért te vettél egy akkora tápot, ami 3x elvinné a mostani konfigodat. 😆 Csodálkozol, hogy nem melegszik, ha kb meg se terheli a cuccod?

Az előző 550-es tápot sikerült a konfigomnak bedarálni cpu és vga tuning hatására.

ezt ajánlom figyelmedbe!
[LINK]
0
0
0
0
ZoZZo avatar
Osynho írta:
ZoZZo írta:

0
0
0
0
szabyy avatar
Hát majd a leendő gépemhez, de tudom, hogy ahhoz elég lenne egy kevesebb is, csak ha majd egyszer vga-t kell cserélni, akk kelll majd😃
0
0
0
0
Osynho avatar
ZoZZo írta:

0
0
0
0
szabyy avatar
És erről mi a véleményetek: CHIEFTEC CTG-550-80PB 550W OEM?
0
0
0
0
Cooley avatar
repfect: Az a táp nagyon sz*r, legalábbis ennyiért. Passzív PFC-s, nagyrészt emiatt körülbelül 70-75%-os a hatásfoka, ami ilyen árért elég gyenge, ráadásul az a 33A-es 12V-os ága is ketté van osztva, és még van pofájuk odaírni, hogy SLI ready. 😆 Az erősebbik ág is csak 204W-os, nem értem, hogy az hogyan bírna el 2 videokártyát(mondjuk valami nagyon alacsony fogyasztású gagyi kártyákkal biztos megbirkózik). Lényeg, hogy olyat ne vegyél. 😀 Akkor már inkább egy ilyet vegyél: [LINK] Vagy egy hasonló árban lévő Chieftec-et. Ebben az árkategóriában szerintem ez a 2 cég gyártja a legjobb 4-500W körüli tápokat. 😀

ZoZZo: Grat! 😃 Komoly táp!
0
0
0
0
ZoZZo avatar

0
0
0
0
almos avatar
Az a bajmhogy ennyi pénzért van sokkal,de sokkal jobb is!!!
0
0
0
0
Osynho avatar
Veszélyes a gépre, mivel nincs rendes túlfesz elleni védelem, gyenge hatásfok, ingadozó feszültségek, gyenge minőségű, várhatóan rövid életű alkatrészek. Hát, nagyjából ennyi 😆 Jah, és mindezt jó drágán. Király vétel! 😂
0
0
0
0
repfect avatar
de mi a baj vele? mert választ nem kaptam😞
0
0
0
0
Osynho avatar
repfect írta:
ez jó táp? csak jókat írnak róla és a point of view annyira nem szar

http://ipon.hu/?product_id=167688

13ezer Ft-ot kiadni egy ilyenért.... 😲
0
0
0
0
almos avatar
Hát nem a legrosszabb fajta az biztos,de nem is a legjobbak között van, viszont ennyiért van már 450-es FSP,ami az egyik legjobb 😀
0
0
0
0
repfect avatar
ez jó táp? csak jókat írnak róla és a point of view annyira nem szar

http://ipon.hu/?product_id=167688
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát, de ha megveszel valamit, azért nem árt tudni, hogy mi is az 😃 Szerintem 😜 Nem mindegy, hogy FSP PNR, vagy Aurum, pl 😆
0
0
0
0
Davenator avatar
Értem, de télleg nemtudok többet mondani a 400as FSp ről mert mondom csak ennyit ír az oldal...
0
0
0
0
Osynho avatar
Pedig nagyon nem mindegy, hogy konkrétan melyik típus. 500W meg azért is drágább, mert erősebb, illetve persze lehet jobb is, főleg, ha a 400-as valami régebbi típus.
Attól függ mit akarsz bővíteni, mert egy 4 magos processzort + 6850/GTX460-at vígan elvisz egy 400-as is.
0
0
0
0
Davenator avatar
"FSP 400W ATX 12cm vent." ennyit ír az oldal + az árát, az 500 meg drágább szal biztos jobb is😆 nem am, nemárt egy erősebb táp mert későbbiekben még akarom fejleszteni a gépet.
0
0
0
0
Osynho avatar
Első felejtős, FSP jó, a 400-as az melyik modell? 500-as minek? 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció