hardX írta:
És ha kicsi a hatásfoka, akkor mi van? Lasabb lesz, vagy elromlik? Nem értek a tápokhoz
nem lesz baja, csak ahhoz képest, hogy mennyit ad le a gépednek, többet fog felvenni a konnektorból, mint nagyobb terhelésnél, úgy kevesebb áram megy pocsékba
Az van, hogy pl 100W konnektorból felvett áramból csak 70-75W jut a gépnek, a többi veszteség, de az Adata HM ugye 80+ Bronze-os hatásfokú, tehát 50% körüli (ideális) terhelésnél 85% környéki a hatásfok. Tehát 100W-ból 85 jut a gépnek és csak 15W a kárbaveszett áram.
Összességében annyit jelent a dolog, hogy hiába jó hatásfokú a táp, ha nem terheled eléggé, akkor romlik ez az érték, magyarul többet fog fogyasztani, mint egy azonos hatásfokú, de kisebb teljesítményű táp, ami "ideális" mértékben van terhelve.
Viszont mivel a gép terhelés nélkül nem fogyaszt sokat, ez a különbség nem szignifikáns. Csak hát, ha az ember modern, magas hatásfokú tápegységet vesz, akkor azért számít ez is, szerintem. Hozzáteszem, még terhelve is csak 30% körül fogod izzasztani 😃
Amennyiben a jövőben SLI-t tervzel, akkor lehet értelme a 650-esnek, amúgy nemigazán. 😀
hardX írta:
A Terv nevű gépemhez baj ha sokkal nagyobb tápot rakok mint amennyi kell neki? Kb 450 kell neki én meg 650-est rakok bele. Attól nem lesz baja? Mert ha nem akkor azt hagyom
A terv géped leterhelve is bőven 200W alatt fogyaszt. Tehát még egy 450-es is erős túlzás hozzá 😃 Különösebb baja nem lesz a 650-esnek sem, csak a hatásfoka lesz gagyi, mivel ilde kb 10% lesz a terhelés.
A Terv nevű gépemhez baj ha sokkal nagyobb tápot rakok mint amennyi kell neki? Kb 450 kell neki én meg 650-est rakok bele. Attól nem lesz baja? Mert ha nem akkor azt hagyom
szóval akkor inkább legyen egy 1000W-os Cooler Master Silent Pro Gold. okés köszi a választ.
és még valami ha majd később még 1 VGA-t akarok vagy is 3Way SLI-t akkor ez a táp ugyan úgy bírni fogja?
r0bi írta:
Tudnátok valamilyen tápot ajánlani, mert a mostani eléggé csökkenti a gép teljesítményét.
Köszi
Miből gondolod, hogy a tápod lassítja be a gépedet? 😕 Az max akkor fogja belassítani, ha befosik és szénnéég az egész, bár akkor jelentősen csökkenti a teljesítményt. D
Te tudod, mit szeretnél, az 500-as tápok általában csak pár ezerrel drágábbak a 400asoknál, szal, nem akkora érvágás. Kérdés, lenne-e értelme az esetedben. Egy táp hatásfoka 50% terhelés környékén a legjobb, 20% alatt meg elkezd csökkenni. Érdemes ezt szem előtt tartani. A te géped még GTX460-al is kb 200W-ot enne játékok alatt.
Nézd meg a konfigomat, egy 360as Zalman viszi. Most készülök cserélni, de csak azért veszek 500W-osat, mert 400-asra nem cserélem le a 360-ast 😀
Ha már be quiet, akkor Straight Power, minimum 😀 Az 530-as az gondolom Pure Power széria, ugye?
Egyébként 20 ezerért jó még az FSP Aurum és Az antec HCG 520 is.
Mondjuk ezek kb 4x elvinnék a gépedet, szerintem felseleges ekkora táp.
hardX:
Eddig nem fekete tápot akartál? 😕
A 4 táp közül a Thermaltake TR2 TR-500PC 500W a legjobb. FSP belső, 1 ágas 12V, 80+ bronze hatásfok.
A Corsair CX-el és a Xilence-el én nem foglalkoznék.
A Chieftek meg régi fejlesztés, kint van már az utód, kb ennyi pénzért (GPS, 1 A-val a nevében) Jobb hatásfokú, halkabb, erősebb.
Nekem a xilence tetszik a legjobban, nem tom mennyire jó.
Xilence-t biztos nem vennék, mert nem egy ismert cég, ezért valószínüleg nem olyan megbízható.
Thermaltake drágább mint a többi, és ugyanolyan jó.
CHieftec vs. Corsair:
Ugyanaz a kaliber, de a Chieftec-en több csati van.
A chieftec-et venném
És ha kicsi a hatásfoka, akkor mi van? Lasabb lesz, vagy elromlik? Nem értek a tápokhoz
Összességében annyit jelent a dolog, hogy hiába jó hatásfokú a táp, ha nem terheled eléggé, akkor romlik ez az érték, magyarul többet fog fogyasztani, mint egy azonos hatásfokú, de kisebb teljesítményű táp, ami "ideális" mértékben van terhelve.
Viszont mivel a gép terhelés nélkül nem fogyaszt sokat, ez a különbség nem szignifikáns. Csak hát, ha az ember modern, magas hatásfokú tápegységet vesz, akkor azért számít ez is, szerintem. Hozzáteszem, még terhelve is csak 30% körül fogod izzasztani 😃
Amennyiben a jövőben SLI-t tervzel, akkor lehet értelme a 650-esnek, amúgy nemigazán. 😀
A terv géped leterhelve is bőven 200W alatt fogyaszt. Tehát még egy 450-es is erős túlzás hozzá 😃 Különösebb baja nem lesz a 650-esnek sem, csak a hatásfoka lesz gagyi, mivel ilde kb 10% lesz a terhelés.
és még valami ha majd később még 1 VGA-t akarok vagy is 3Way SLI-t akkor ez a táp ugyan úgy bírni fogja?
Ennél nem hiszem h van jobb: [LINK]
14CM ventillátor, 90%+ hatásfok,...
[LINK]
14CM ventillátor, 90%+ hatásfok,...
[LINK]
Hát ha 1000W-os kell akkor a Cooler Master Silent Pro Gold 1000W a legjobb, bár ez igen drága, de egy ilyen gép mellé kell is
cooler masternel jobb a corsair
én szeretném kérdezni azt hogy GTX580 SLi-hez és egy I7-2600k-nak elég bőven egy Chieftec APS-850C-os táp? vagy még sok is?
Elég, de szerintem vegyél erősebbet corsair-t. 50-60 körül kitűnő 1000 wattosak vannak, modulárisak, minden van bennük, érdemes megnézni őket:
[LINK]
Tudnátok valamilyen tápot ajánlani, mert a mostani eléggé csökkenti a gép teljesítményét.
Köszi
Miből gondolod, hogy a tápod lassítja be a gépedet? 😕 Az max akkor fogja belassítani, ha befosik és szénnéég az egész, bár akkor jelentősen csökkenti a teljesítményt. D
Köszi
550W nál minek nagyobb ehez a gépedhez?
Köszi
550W nál minek nagyobb ehez a gépedhez?
Köszi
Értem.
Köszi a segítséget. 😉
A Be quiet! Straight Power-nél maradok!
Az nagyon jó táp 😀 minöségi én is ajánlom 😜
Köszi a segítséget. 😉
A Be quiet! Straight Power-nél maradok!
Nézd meg a konfigomat, egy 360as Zalman viszi. Most készülök cserélni, de csak azért veszek 500W-osat, mert 400-asra nem cserélem le a 360-ast 😀
Am GTX460-at tervezek bele.
Egyébként 20 ezerért jó még az FSP Aurum és Az antec HCG 520 is.
Mondjuk ezek kb 4x elvinnék a gépedet, szerintem felseleges ekkora táp.
Am vagy 20k-t szánnék rá.
Eddig nem fekete tápot akartál? 😕
A 4 táp közül a Thermaltake TR2 TR-500PC 500W a legjobb. FSP belső, 1 ágas 12V, 80+ bronze hatásfok.
A Corsair CX-el és a Xilence-el én nem foglalkoznék.
A Chieftek meg régi fejlesztés, kint van már az utód, kb ennyi pénzért (GPS, 1 A-val a nevében) Jobb hatásfokú, halkabb, erősebb.
Ezek közül melyiket vegyem?:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Xilence-t biztos nem vennék, mert nem egy ismert cég, ezért valószínüleg nem olyan megbízható.
Thermaltake drágább mint a többi, és ugyanolyan jó.
CHieftec vs. Corsair:
Ugyanaz a kaliber, de a Chieftec-en több csati van.
A chieftec-et venném
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Gondoltam jövőre is😃
a corsairCX600W-os tápról mi a véleményetek???
Azt, hogy felesleges volt ekkora a gépedhez 😃
De ezek nem feketék az a baj. Fekete színű legyen
De ezek nem feketék az a baj. Fekete színű legyen
Mennyi bajod van 😃 Az Antec fekete.
Tesla GoD: Jogos! 😀 Bár nemtom gariztatásnál milyen arcot vágnának a boltban 😂
Mien tápot vegyek a terv nevű gépemhez? Az a lényeg h feket legyen a táp és max 15k legyen. Pl corsair builder series cx500w jó lenne?
CX-nél jobb a Chieftec CTG, GPS (1 A-val a nevében), Fsp Saga II, Fsp GHN,
Antec HCG-400.