Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
neuroflex avatar
érdekes mert az én vga karimse lenen jó játékokra és még is jól mennek rajta
0
0
0
0
Bronson avatar
kakasu : ha játékra kell, akkor ez egy nagyon gyenge kártya. ha netezésre meg filmezésre akkor elég.
0
0
0
0
neuroflex avatar
azt szeretném kérdezni ez kártya jó: )??

MSI nVidia GeForce GT 630 videokártya, 4096MB, GDDR3, 128bit, DVI, HDMI, VGA
0
0
0
0
hdavid avatar
kérd vissza a pénzed! És vegyél egy másikat...
0
0
0
0
Bronson avatar
vidd el egy másik szervízbe...
0
0
0
0
adamovszki avatar
Na sziasztok még1x ! 😀 Visszaküldték a videokártyát ( r9 270x vaporx) ugyan az a hiba mint eddig volt. Srác mondta alaplapommal van baj, vagy tápegységgel vagy akármivel. Valaki tudna valami tippet adni, hogy miért csinálja a vga a szurke,feher csíkos kepernyot ?😀 Másik vgam-mal a Sapphire radeon hd 5770-el nem generál semmilyen problémát sem ! Tippeket kérek tőletek ! 😀 Sokat segítene már egy pici okosság is ! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
belépőszintű kártya, netezésre meg régebbi játékokra jó.
0
0
0
0
no avatar
heló ATI Radeon HD 5450 vélemény ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mit? Azt írtam írd le a kártya pontos típusát mert így csak tippeltem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
DnTxLoL: Kéne pontos típus. De valószínűleg a az egyik DVI csati DVI-I szóval neked egy DVI-VGA átalakító kell. HDMI-VGA lenne vagy 6 ezer forint.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
tucanagabor: ha az ember tud kompromisszumot kötni és leveszi egy kicsit a beállításokat még oda is elég. 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
Jó az Full HD hoz is,erős kártya.
0
0
0
0
DnTxLoL avatar
Sziasztok!
Ha vettem egy videókártyát , aminek van 4 csatlakozása, sorolom: HDMI x1, DVI x2, DisplayPort x1. A képernyőmnek VGA csatlakozása van. Milyen átalakítót kell vegyek és hányat, hogy menjen? A HDMI-VGA megteszi?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Elég lesz 1440x900-as felbontáshoz.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Sapphire R7 250-re érdemes másik hűtőt rakni vajon? vagy ha cserélem akkor a garanciának vége? 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Reinkz: Teljesen normális az órajel az viszont nem hogy a videó megállítása után is azon marad. Próbálj meg felrakni egy másik drivert. A mostanit szedd le teljesen DDU-val.
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
adamovszki:Hasonló a problémánk,csak én még nem vittem vissza.
0
0
0
0
cseszka avatar
FPS birsz Fraps nevü progival,hömérsékletet,órajeleket,terhelést...HWinfo progival tudod kitenni.
0
0
0
0
szilver avatar
Sziasztok!Lehet kicsit nem ide tartozik,de egy olyan kérdésem lenne,hogy melyik az a program amivel játékok alatt kijelzi a GPU,FPS CPU,RAM értékeket a felső sarokban.Előre is köszönöm a segítséget. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
én afterburnert használok régóta, célnak tökéletesen megfelel...
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali. Olyan kérdésem lenne hogy, vettem egy új kártyát, és ha húzni akarnám hogyan tudnám normálisan? MSI afterburner van de ez jó e hozzá? Régi kártyám egy HD6850et birizgáltam vele, mondjuk ott csak a ventilátort állítgattam, de ez azért más gondolom....
0
0
0
0
no avatar
igy jo csak nem birom huzni a kártyákatmert ha az msi af ugyan ez a jelenseg valami ötlet
0
0
0
0
Bronson avatar
az enable overdrive elől vedd ki a pipát és nyomj egy default-ot.
0
0
0
0
no avatar
[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]

miért van az hogy windowsban nem veszi visza a gpu-k órajeleit
0
0
0
0
zelcsi avatar
adamovszki: A fogyasztóvédelemnél nincs hatásosabb! Említsd meg ezt nekik! 😉 itt eléred őket : http://www.nfh.hu/magyar/kapcsolat/panaszbejelent
0
0
0
0
adamovszki avatar
Gaboo7 : Tudod mi az érdekes ?! Hogy ők nem tapasztalták a problémát, pedig 3D programmal teszteltek ! Azt mondta a srác, lehet chipset driver hiba, lehet az, hogy elavult a vga driver, vagy egy alapvető BIOS frissítés kell. Mondta, hogy lehet a ram-mal van baj, hogy rosszul számolja a memóriát. Azt mondta, lehet a táppal is baj....NA FELTESZEK EGY KÉRDÉST ! -----Miért is van az, hogy a radeon hd 5770-el működik hibátlanul a gép ? 😃DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nem jelentkezik a szürkefehér csíkos képernyő, meg semmi sem !
Sőt még azt is kimerte mondani, hogy sz*r a lapom és a pci csatlakozó rossz. Kérdés mégegyszer-----Miért működik hibátlanul a gép egy másik karival ? 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
adamovszki: Panaszkönyv, üzletvezető, fogyasztóvédelem. Ebben a sorrendben. A legvégső esetben is ott a gyártói garancia. Ha ez sem jönne be akkor a PH-n 1-2 ember foglalkozik garancia érvényesítéssel még számla és garlevél nélkül is. De én azt mondom hogy nyomás vissza a boltba a fogyasztóvédelem hallatán általában készségesek szoktak lenni.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Ma rápakoltam egy Arctic Accelero Hybrid 120 hűtést egy GTX 680-ra

Jó kis cucc, kíváncsi vagyok hogy hűt..

https://kepfeltoltes.hu/140402/IMG_6474_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
adamovszki avatar
Megbántam már higgyétek el... :'😉
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
adamovszki: Miért nem a compker-től rendelted? Ott olcsóbb meg az értékelései is kiválóak, én onnan 2x rendeltem eddig és gyorsak és jók.
0
0
0
0
hdavid avatar
Hát ezt nem lhet csak ennyiben hagyni! Mi az h nem cserélik ki? Perelj
+ ha netről rendelted akkor 8 napod van kb. h akár ok nélkül is vissza küld és vissza adják az árát, fogyasztóvédelemhez be kell menni és intézkedni, mert 50k nem apró pénz
0
0
0
0
adamovszki avatar
csalódott vagyok...DE NAGYON !
0
0
0
0
adamovszki avatar
Hibás Videokártyámat visszaküldtem 3 hete az egyik céghez. A hiba fehér,szürke csíkos képernyő megjelenése, lefagyás, driver kidobása. Na szóval Én észleltem ezt a hibát, de a cég érdekes módon nem. "Elvileg" letesztelték mindenfajta programmal, hogy jó e, vagy sem, és érdekes módon jónak találták. Hogy is van az ?! Leteszteltem más pc-ben is és ugyan azt a hibát adta, mint nálam...Érdekes ez az egész...Videokártyám amúgy Sapphire radeon r9 270x...Játék alatt jelentkezett a probléma. "Egy kicsit kultúrálatlanúl" bepofáztam a "Test-er" gyereknek, hogy teszteld már le valami játékkal, ne csak valami holmi teszter programmal...
Kicsit fel vagyok háborodva...Muszáj voltam ezt veletek megosztani, mert tudom hogy van itt pár olyan ember, aki ugyan így reagált volna, mint Én. Azt mondták hiába garanciás, nem cserélik ki....Hopp 50.000 ft az ablakon csak úgy ki. Jah és a poén, hogy a visszaküldésért is nekem kell fizetni 2000 ft-ot... HAHA !
0
0
0
0
wicktor avatar
Nem csak nekik...Nvidia és AMD-seknek egyaránt megoldás. Mert ez a hiba a gép és a videokártya közti válasz hiba... ezzel a kóddal csak a válaszidejét adjuk meg neki és nem lesz idö korlátja.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
wicktor: ez nagyon jó azoknak, akiknek AMD-jük van. Én RAM/VRAM-ra gyanakodtam, meg ezt szűrtem le a fórumokból is. Nálam nagyon ritkán fordul elő (kopp-kopp-kopp 😀😉 így nem zavar annyira. Ki fogom én is próbálni, hátha, de ez az érték a reg-ben pontosan mit is csinál?

Update: Esetleg egy másik megoldás, hogy a vga órajeleit kicsit visszavesszük.
0
0
0
0
Flash avatar
Ennek inkább az ára durva. 780Ti SLI all the way. 😀
0
0
0
0
Vigilante avatar
Nah ez a kari lesz mocsok durva! 😃 [LINK]
0
0
0
0
wicktor avatar
MEGOLDÁS!
"képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."

1.nyomd meg a WIN + R vagy keressd meg a futtatást és ird bele hogy: regedit
majd nyomj egy entert
2. Hkey-Local-Machine --> system --> CurrentControlset --> control --> Grapicsdrivers
3. Itt mikor rajta vagyunk a Grapicsdrivers mappán jobb oldalt látunk olyat hogy:
alapértelmezet -- ReG_SZ-- nem beállitott érték
dxgkrnlversion -- Reg_dword-- 0x0000300e

4. -->üres helyre jobb egérgombbal kattintsunk
--> Új--> duplaszó (32 bites)
5. nevének ezt adjuk: TdrLevel
6. Jobb kattintás az elkészített regfájlra és a módosításoknál az értéket 0-ára állitsuk!
7. ezekután egy gép restart és nincs több üzenet és fagyás
😎
https://kepfeltoltes.hu/140325/beallitas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
atstuff07 avatar
az írta, eleinte játékoknál jó volt, de újrarakta a win-t és már fórumozásnál is azt csinálja neki (" de még mindig csinálja most is miközben ezt írom 10x befagy " )
sajt3000:: talán csinálnod kellene egy Memtest-et, és ezzel is szűkítve a dolgot, vagy még annyit ,hogy kiszedel mindent a gépből, kitakarítod, kábeleket is kihúzogatod, majd összerakod megint. (proc hűtő, memória, vga ..stb)

hőmérsékletek rendben vannak?
0
0
0
0
atstuff07 avatar
sajt3000: nem melegszik túl a kártya és azért fagy meg? Esetleg memória probléma (akár a VRAM) is lehet
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Nem lehet hogy a táppal van baj?
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
ilyen egyszerű? 😀 Akkor majd átnyálazom a bioszt. Nem mintha bármit is akarnék babrálni vele. Köszi szépen.
0
0
0
0
cseszka avatar
nagyzoli84:Az uefit az alaplapnak kell tudnia nem a vga-nak.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Tudja valaki hogy hogy lehet uefi biosra frissíteni? Egyáltalán érdemes? A kártya dobozán az áll hogy uefi ready. Sík hülye vagyok hozzá csak azért kérdezem.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció