Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Asus gt440 videókártyám megéri el cserélni egy Ati 6770-re? Ha el akkor miért?
Némelyik kocka 2 FPS-ért eladná az anyját, a 7% már komoly difi ilyen szempontból 😀
Egyébként szerintem nem a GTX 980 lesz a GTX 900 csúcsa, biztos lesz egy GTX 980 Ti, vagy valami Titan elnevezés stb...
A DX12-ről pedig én is hallottam, hogy sok jelenlegi VGA is támogatja, de lesz még DX11.3 is, mert nagyon sok játékkészítő nem is fog belevágni egy DX12-es API-n való játékkészítésbe.
Érdemes elolvasni ezt a cikket: Spoiler!
Egyébként már a 700-as széria is támogatni fogja a DX12-t mikor kijön.
Akinek már van egy 780Ti-a annak nem éri meg váltani. Aki kihagyott egy-két generációt annak természetesen jobb megvárni a 980-at (bár garanciával használtan már kapsz 780Ti-t 150-ért).
4 közül gondolkodám éppen, melyiket ajánlanátok inkább?
-ASUS nVIDIA GTX 760x2 MARS 4GB DDR5
-GIGABYTE nVIDIA GTX 770 4GB DDR5 OC
-ASUS nVIDIA GTX 780 3GB DDR5 OC
Vagy esetleg, ha tényleg annyival jobb mint az előbb felsoroltak:
-ASUS nVIDIA GTX 980 4GB DDR5
Esetleg hasonló árkategóriában akármilyen kártya ajánlást is nagyon megköszönök!
Hátha elkerülték a figyelmemet. A legjobb ár érték arányra szeretnék törekedni és nem arra, hogy "jújj ez most jött ki ez kell". Teszteket nézegettem, de hátha többet tudtok mondani még így is.
Nagyon köszönöm előre a segítséget! : )
de használtan 3szor olyan jó kártyát veszel mint ezek
Előre is köszi a válaszokat.
A 760 as kártya csak átlagban 3%-al gyorsabb a 270x-nél,ami árban +12 ezret jelent.Plusz 10 ért már 280x-et lehet kapni,ami ugye azért sokkal jobb mint egy 270x es,és 3GB-os.Tehát pénz kérdése a dolog.Nincs olyan játék/vagy nagyon kevés/ami ne futna el ezeken a kártyákon,magas beállításokon.
http://ipo n.hu/elemzesek/radeon_r9_285_%E2%80%93_gcn_evolucio/2257/5
Én úgy látom szinte ugyanannyit tud. Egyik játékban jobb másikban rosszabb.
Proci: Dual Core AMD Athlon 64 X2 2600 Mhz 5000+
Merevlemez: Samsung 5400 rpm 1TB
Tápegység: 600W
Memória : 4gb ddr2
Előre is köszönöm
Nem igen vagyok AMD-s
Így hát felőlem lehet akár milyen kari.
Azenenazjo:
Értem és köszönöm.
Asus00: amelyiket szeretnéd, de én a helyedbe megvárnám a 900as szériát mert elvileg a GTX770 ára 280x alá megy.
Gigabyte gtx 760 WF2
vagy
Asus gtx 760 Diretcu II
vagy ez lényegten???
76ezerért kapsz, gtx 770-et pedig 80-85 alatt nem igen kapsz, max hardveraprón, de akkor ott meg már veszel megint olcsóbban 280x-et.
ha nem akarsz jövöre új kártyát akkor min 2Gb ost kell venned.40 környékén már lehet kapni használt de még garis 7870 est.így marad 15 ezred..eladod a 4870 est kb 10 ezer,valamint a procidat,kb 17 ezer.Így van 43 ezred egy i5 ös procira.
Használtból tudsz venni akár 3570 est is...újból..nos kell hozzárakni még pár ezrest és egy 3330 as vagy 3470 esre futja...
😉
shurk:Ha 2Gb vgat szeretnél akkor 7870 vagy R9 270X nézegesd.Utóbbi ujabb,de valamivel drágább is.Ha a 7850 mellet döntesz akkor elég az 1Gb verzió,mert a GPU hamarabb elfogy mint a Vram,bár attol is függ mekkora felbontában játszol.
Szeretném újítani a gépemet, mivel már nem vite el a FIFA15-öt, milyen videókártyát ajánlotok ? A processzort is érdemes lenne fejleszteni ? Van rá 55 ezrem, vagy ennyi nem elég ?
Processzor: INTEL CORE i3-2100 3.10 GHZ
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHZ
Videókártya: AMD RADEON HD 4870 1GB DDR3
Alaplap: ASROCK H61M-HVS
Tápegység: Corsair BUILDER series CX430W V2
Láttam videót, hogy az emberkének, fx 6300-as procija volt meg 280x toxickja, és minden ment neki. nem volt fps ingadozás, meg hasonló dolgok.
De 23 ért már 1 éves 7790 oc-t is kapni, ami jobb egy új 22 ezer forintos R7 250-esnél
Szerintem jobban járnál,ha használtan néznél valamilyen erősebb karit a 6670 helyett.
Mivel már kifutó kártya,így ha lehet is kapni akkor kb 18 ezernél kezdődnek a ddr3 memóriával szereltek.
Használtan olcsóbban tudsz venni ddr5 öst is.Ki lehet fogni hogy ne legyen vele gondod.Csak kell egy kis idő,míg megtalálod ami neked megfelelne.
Pl nemrég láttam Sapphire 7770 karit 19 ért használtan.